22.4 C
Karabük
26 Nisan Cuma 2024

Avukat Uğur Varlık uğurlandı

Karabük Barosu Kurucu Başkanı Avukat Uğur Varlık bugün meslektaşları tarafından düzenlenen törenle sonsuzluğa uğurlandı.

Törene Karabük Barosu avukatları, Karabük Adalet Sarayı çalışanları, Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, CHP Karabük İl Başkanı Erdoğan Dinçel, Eski Karabük Belediye Başkanı Enver Tümen, Karabük Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı Atilla Karaarslan, Karabük İletişimciler Derneği Başkanı İlhan Alpboğa, Eski Yenice Belediye Başkanı Mustafa Akay, Uğur Varlık’ın eşi, çocukları yakınları ve arkadaşları katıldı.

Karabük Adalet Sarayı önünde bugün saat 11:00’de düzenlenen törende Karabük Barosu Başkanı Rıdvan Erdoğan’ın yaptığı konuşma ile başlayan törende Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca ve İstanbul Barosu Genel Sekreteri Avukat Hüseyin Özbek konuşma yaptı.

HABERİN DEVAMI VE FOTOĞRAFLAR

Karabük Baro Başkanı Rıdvan Erdoğan yaptığı konuşmada şunları söyledi; "Değerli büyüğümüz ağabeyimiz Uğur Varlık’ı kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Merhum ağabeyimiz ve bir avuç arkadaşı her türlü maddi zorluk içinde baromuzun kurumsallaşması için çok büyük katkı vermiştir. Gerektiğinde kendi ceplerinden para harcayarak baromuzun bu seviyeye gelmesine büyük pay sahibi olmuşlardır. Uğur ağabeyimizin ve o dönemdeki arkadaşlarının bu fedakarlığı ve hizmetleri asla unutulmayacak nesiller boyunca kuşaktan kuşağa anlatılacaktır.

Merhum ağabeyimizin hizmetleri sadece baromuzun kurumsallaşması ile kalmadı aynı zamanda meslek ilkelerinin baromuza adliyemize yerleşmesi için katkısı olmuştur. Gerektiğinde sık sık müdahale ederek bu ilkelerin yerleşmesine katkı verdi. Son derece aydın demokrat bir kişiydi, demokrasiye yürekten inanmış hukukun üstünlüğüne, hukuk devletine, yargı bağımsızlığına yürekten inanmış ve bu değerlerin yaşatılması için elinden gelen çabayı göstermiştir.

Karabük yargı camiasında ve cemiyet hayatında müstesna bir yer edinmişti. Merhum ağabeyimizi kaybetmekle biz sadece bir hukukçuyu kaybetmiş olmadık demokrasiye inanan, hukukun üstünlüğüne inanan, hukuk devletine, yargı bağımsızlığına, kuvvetler ayrılığına inan ve bu uğurda mücadele eden bir  Cumhuriyet aydınını da kaybetmiş olduk. Mücadele hayatı boyunca çok büyük zorluklarla karşılaştı ihtilal dönemlerinde, darbe döneminde avukatlık yaptı. Değerlerinden, ilkelerinden hiç bir şekilde vazgeçmedi yaşam bulması için darbe dönemlerinde de tüm çabayı ortaya koydu gereken her türlü fedakarlığı yaptı.

Ortaya koyduğu ilkelerle hepimize, baromuza, Karabük kentine yol gösteren  ışık tutan örnek ve müstesna bir şahsiyetti.

Vefatını en yakından hissedecek olan kişiler elbette bizleriz, Karabük Barosu mensuplarıyız ancak ben inanıyorum ki Karabük halkı da onun yokluğunu en derinden hissedecek ve onun bıraktığı boşluk asla doldurulamayacaktır. Karabük kenti de Karabük sokakları caddeleri ve insanların yaşadığı tüm mekanlar üzüntüye büyük kedere boğuldu. Başta ailesi yakınlarına ve tüm yargı camiasına Karabük kentine başsağlığı diliyorum. Yüce Allah’tan rahmet diliyorum, ruhu şad olsun Mekanı cennet olsun.

Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca yaptığı konuşmada şunları söyledi;

Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca yaptığı konuşmada şunları söyledi;
"Kendisi ile tanışma şerefine nail olamamakla beraber ne kadar değerli bir şahsiyet olduğunu müşahede ettiğimiz değerli ağabeyimiz, meslektaşımız Karabük Barosunun güzide mensubu avukat Uğur Varlık’ın vefatını derin üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Karabük Adliyesi olarak başta ailesine, evlatlarına ve meslektaşlarına başsağlığı diliyoruz. Allah mekanını cennet eylesin Allah rahmet eylesin"

Uğur Varlık’ın naaşı Adalet Sarayı önünde Karabük Barosu tarafından düzenlenen törenin ardından Yenişehir camiinde Cuma namazına sonrası  yapılan cenaze törenine Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, CHP İl Başkanın Erdoğan Dincel, KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kamil Güleç, Karabük Barosu Başkanı Rıdvan Erdoğan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

3397

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler