18.3 C
Karabük
26 Nisan Cuma 2024

Karabük'ün eski valileri görevden alındı

Karabük’ün eski Valilileri Said Vakkas Gözlügöl ve Nurullah Çakır Merkez Valiliğinden açığa alındı.

KARABÜK VALİ YARDIMCISI GÖREVİNDEN UZAKLAŞTIRILDI

Ayrıca Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında Karabük’te Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun da açığa alındı.
Karabük Valiliğinden yapılan açıklamada, İçişleri Bakanlığınca yürütülen soruşturma kapsamında Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun’un açığa alındığı bildirildi.

SAFRANBOLU ESKİ KAYMAKAMI AZCAN AÇIĞA ALINDI


Safranbolu ilçesinde 2010-2014 yılları arasında Kaymakamlık yapan Gökhan Azcan Kayseri Vali Yardımcısı iken Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) askeri darbe girişimi sonrası başlatılan operasyon kapsamında açığa alındı

KADIN HAKİMLER DENETİMLİ ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST

Darbe girişiminin ardından Karabük’te gözaltına alınan 4 hakim ve 6 savcı ile 4 emniyet mensubu adliyedeki sorgusu tamamlandı.
Edinilen bilgiye göre, darbe girişiminin ardından, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Karabük genelinde FETÖ üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 4 hakimle 6 savcının adliyede gece saat 23 sıralarında başlayan sorgu işlemleri sabaha karşı 03 sıralarında tamamlandı.
Kent genelindeki operasyonda, FETÖ üyesi oldukları iddia edilen Hakimler Ayşegül Dilber ve Alparslan Güngör ile Cumhuriyet Savcıları Hasan Erdoğan, Mehmet İlhan, Hüseyin Eroğlu, Fatih Gökçe, Engin Güngör ve Cihan Dilber tutuklanarak Karabük T Tipi cezaevine gönderildi.

Hakimler Dilek Erdoğan ile Reyhan Tuğba Güngör ise Adli kontrol uygulaması ile yurt dışına çıkmamak ve her gün polis karakoluna imza vermek kaydıyla tahliye edildi. Serbest bırakılan hakimlerden birinin hamile, diğerinin de yeni doğum yapmış olduğu ifade edildi.
Öte yandan Karabük Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Şube Müdürleri Z.A, M.T, ile emniyet amiri O.M.K ile polis memur B.H’nin sorgulamalarına sabah saatlerinde başlanıldığı öğrenildi.

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NDE 14 DEKAN İSTİFA ETTİ

Karabük Üniversitesi’nde 14 dekan Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) isteği doğrultusunda istifalarını sundu.
KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, YÖK’ün bugün yaptığı açıklaması sonrası üniversitelerinde bulunan 14 dekanın istifası alınarak görevlerinin iptal edildiğini açıkladı.

—————

Nurullah Çakır KİMDİR

1964, Simav, Kütahya doğumlu
1988 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Çeltik, Ovacık, Çatalzeytin, Doğubeyazıt ve Kaş Kaymakamlıkları, Siirt, Kastamonu ve İstanbul Vali Yardımcılıkları yapmıştır.
Bakanlar Kurulunun 19 Kasım 2007 tarih ve 2007/12859 sayılı kararnamesi ile Kastamonu Valiliği görevine atanmıştır.

2008 yılının Ağustos ayından itibaren Karabük Valisidir.

13 Mayıs 2010 tarihli kararname ile Çorum Valisi olmuştur.
3 Ağustos 2012 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan valiler kararnamesi ile Rize Valisi olarak atanmıştır.
23 Mayıs 2014 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan valiler kararnamesi ile Merkez valisi olmuştur.
Ayrıca bir dönem Topkapı Sarayı Müzesi müdürlüğü görevini yürütmüştür.

Dr. Said Vakkas Gözlügöl KİMDİR

1965, Kahramanmaraş doğumlu
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Kamu Hukuku Anabilim Dalı Yüksek Lisans ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve İç Hukukumuza Etkisi konulu doktora derecesi aldı.

Altınözü, Küre, Hüyük, Samsat, Şarkikaraağaç kaymakamlıkları, Elazığ Vali Yardımcılığı, İçişleri Bakanlığı Strateji Merkezi Başkanlığı, Karabük Valiliği ve Ordu Valiliği yaptı.

24 Mart 2006 tarihinden 27 Nisan 2008 tarihine kadar Ordu Valisi olarak görev yapmıştır. 27 Nisan 2008 tarihinde İçişleri Bakanlığı Merkez Valisi olarak atanmıştır. Yurtdışında yaşayarak akademik çalışmalar yürütecek düzeyde İngilice ve İtalyanca bilmektedir. Dr. Said Vakkas Gözlügöl, evli ve iki çocuk babasıdır.

2675

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler