11.9 C
Karabük
3 Mayıs Cuma 2024

Her Telden (20.Temmuz.2016)

ALLAH KORUSUN “YA 15/16 TEMMUZ DARBESİ BAŞARILI OLSAYDI, ŞİMDİ KİMLER NELER KONUŞURDU ACABA..?” BİR DÜŞÜNÜN HELE..
15/16 Temmuz tarihi ÜLKEMİZ AÇISINDAN tam anlamı ile FELAKETİN EŞİĞİNDEN dönüldüğü KAPKARA BİRGÜN olarak tarihe kayıt edilmiştir..
ALLAH BU ÜLKEYİ FELAKETTİN KURTARDI..
HALKIN YİĞİT DİRENİŞİ, ÜLKEMİZ İNSANININ DESTANSI DURUŞU, bir grup haini amaçlarına ulaştırmadı ve olaya bir de YA ULAŞMIŞ OLSALARDI penceresinden baksanız, aklınıza neler gelir..?
Ülke ekonomisi dibe vurmuş olurdu.
Döviz fiyatları tutulamayacak ölçü de tırmanırdı..
Darbeciler, belli ki TESLİM ALMAK mantığı ile yola çıkmamışlar, ÖLDÜRMEK MANTIĞI ile yola çıkmışlar ve çok kanlı senaryolar gerçek olurdu herhalde..
Peki MÜLKİ İDARE NASIL ŞEKİLLENİRDİ..?
Peki YEREL YÖNETİMLER NASIL ŞEKİLLENİRDİ..?
Bugün DARBE GİRİŞİMİNİ ve DARBECİLERİ en ağır biçimde SUÇLAYANLAR/HAKARETLER YAĞDIRANLAR o zaman NASIL METHİYELER düzerlerdi acaba..?
OLAYI BİRDE BÖYLE DÜŞÜNÜN İSTERSENİZ..!!

KİM NE DERSE/DESİN “EN ALT DÜZEYDE BİR DEMOKRATİK YÖNETİM, EN ÜST DÜZEY BİR ASKERİ YÖNETİMDEN ÇOK DAHA İYİDİR..”
Ülkemiz birçok ASKERİ HAREKETLENMELER YAŞADI ve bizim kuşağımız bunları bire/bir yaşayanlardandır, o nedenle DEMOKRASİNİN kıymetini daha iyi bilir.
Örneğin 12 EYLÜL ASKERİ YÖNETİMİNİ ELE ALIN..
Yaşı tutmayan ÇOCUKLARI sırf İDAM EDEBİLMEK için, yaşlarının BÜYÜTÜLDÜĞÜ gerçeğini kimse unutmamalı, işkenceden geçirilen bir kuşak olduğunu kimse unutmamalı.
YARATILAN KORKU İKLİMİNİ KİMSE UNUTMAMALI.
Askeri darbeler ÜLKEMİZE ANORMAL ZARARLAR vermiştir ve o nedenle HALKIN DEMOKRATİK REFLEKSİNE saygı duymak yetmez, bu reflekse hayran olmak bile yetersiz kalabilir.
“EN ALT DÜZEY DEMOKRATİK YÖNETİM, EN ÜST DÜZEY ASKERİ YÖNETİMDEN İYİDİR..” sözleri bir gerçektir, yakın tarihimiz sayılar 12 EYLÜL SIKI YÖNETİMİ döneminde yaşanan sıkıntıları kimse unutmamalı.
“ASKERİ BİRLİKLERE ALINANLARIN..” neler yaşadıkları bilinir..
Allah ÜLKEMİZİ 15/16 TEMMUZ TARİHİNDE KORUDU..
ÜLKEMİZ İNSANLARI GERÇEKTEN BİR TARİH YAZDILAR..

“DEVLET DİMDİK AYAKTA. KİMSENİN ENDİŞESİ OLMASIN..” SÖZLERİ VE KARABÜK İL EMNİYET MÜDÜRÜ SAYIN SERHAT TEZSEVER..
Karabük insanı MEMURLARI KARŞI hep saygılı olmuştur, hiçbir zaman saygısını, yakın ilgisini, desteğini esirgememiştir, Karabük’e atanan tüm MEMURLAR Karabük insanının kendilerine yaklaşımından memnun olmuşlardır..
HEP İYİ GÖRÜŞLER VERMİŞLERDİR..
Karabük insanının, bir de ÇOK SEVDİĞİ, YÜREKTEN, SAMİMİ OLARAK BENİMSEDİKLERİ Memurlar, Bürokratlar olmuştur, örneğin Karabük İl EMNİYET MÜDÜRÜ Sayın SERHAT TEZSEVER bunlardan birisidir, belki de birincisidir..
İl Emniyet Müdürü Sayın SERHAT TEZSEVER gerçekten çok seviliyor..
İnsanlarla kaynaşmış, insanların hep yanında olmuş, görevini ise EN ÜST DÜZEY BAŞARI ile yürüten ve KARABÜK İNSANI TARAFINDAN çok sevilen bir Bürokrat Sayın SERHAT TEZSEVER..
Çok kullandığı bir söz vardır Sayın TEZSEVER’İN..
“DEVLET DİMDİK AYAKTA, KİMSENİN ENDİŞESİ OLMASIN..”
Sayın SERHAT TEZSEVER bunu söyler ve KENDİ MESLEĞİNDE, KENDİ GÖREV ALANI içinde bunu dört/dörtlük yerine getirir, Karabük bu anlamda HUZURLU BİR ORTAMIN DORUKLARINDA bulunuyor.
“DEVLET DİMDİK AYAKTA, KİMSENİN ENDİŞESİ OLMASIN..”
Ve son olaylarda bunu bir kez daha gördük/görüyoruz..

DAİMİ KADROLARA GEÇİRİLEN “MÜTEAHHİT YANINDA Kİ İŞÇİLER VE BU ANLAMDA TALİHSİZLİK YAŞAYANLAR..” DÜN ARAYANLAR..
Biliyorsunuz, KARDEMİR’DE birçok MÜTEAHHİT var ve bunların yanında çalışan ÇOK SAYIDA işçiden 372 si DAİMİ KADROLARA geçirildi bu insanlara BAYRAM MÜJDESİ olarak geçmiş günlerde duyuruldu.
GALİBA BAZI TALİHSİZLİKLER YAŞAYAN İŞÇİLER VAR.
Dün bizi telefonla arayan bir işçi Kardeşimiz “TAM 18 YILDIR KARDEMİR’DE MÜTEAHHİT YANINDA ÇALIŞIYORUM.BÜTÜN HAYALİM BU YOLDAN,  KARDEMİR KADROLARINA GEÇMEYİ HAYAL EDİYORDUM.BİZİM MÜTEAHHİDİN İŞÇİLERİNİ KADROLARA GEÇİRMEDİLER..” dedi.
BU ANLAMDA BİLGİLER VERDİ..
Anlattığına göre KARDEMİR noktasında birçok İŞYERİNDE ÇALIŞMIŞ, yine anlattığına göre en can alıcı ÜNİTELERİN MONTAJLARINDA görev almış..
TAM 18 YILDIR MÜTEAHHİT YANINDA ÇALIŞIYORMUŞ.
Talihsizliğe bakın, O MÜTEAHHİT YANINDA ÇALIŞANLAR, en azından şimdilik DAİMİ KADROLARA ALINMAMIŞ ve O Kardeşimiz böyle bir pozisyon yaşıyor..
Dileriz, SIRA ONLARA DA GELİR, onlarda güzellik yaşarlar..

KARABÜK BELEDİYESİ RAYLI SİSTEM İÇİN “PROJE İHALESİNE ÇIKIYOR..” VE 14 KİLOMETRELİK SİSTEM İÇİN YOLCU KAPASİTESİ..
KARABÜK BELEDİYESİ Raylı Sistem kurulması için start verdi ve PROJE İHALESİNE ÇIKIYOR, hazırlanacak projelerden sonra, YATIRIMIN İHALESİ yapılacak..
YAKLAŞIK 240 MİLYON LİRALIK BİR YATIRIM OLACAK..
14 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDA RAYLI SİSTEM kurulacak, Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’YE günlük YOLCU KAPASİTESİ NE KADAR OLABİLİR diye sorduk..
GÜNLÜK 50 BİN YOLCU TAŞIMASI BEKLEDİKLERİNİ SÖYLEDİ.
Bu rakam yakalanabilir mi bilmiyoruz, ancak, 240 milyon liralık bir YATIRIM İÇİN, günlük 50 bin yolcu kapasitesi YETERLİ VERİMLİLİKTE olur mu/olmaz mı, bunun iyi düşünülmesi gerektiği üzerinde sohbet ettik.
RAYLI SİSTEM İÇİN START VERİLİYOR ARTIK..

ÜLKEMİZ VE KARABÜK “HAİN DARBE OLAYINDAN NE KADAR ÇABUK SIYRILARAK, NORMAL HAYATINA DÖNEBİLİRSE, O KADAR İYİ…”
Başbakan Sayın BİNALİ YILDIRIM, normal hayata bir an önce dönmekten söz ediyor ve HAİN DARBENİN girişiminin yarattığı travmadan ne kadar çabuk sıyrılabilirsek o kadar iyi olur elbet.
O TRAVMA GERÇEKTEN ÇOK BÜYÜK BUNU KABUL EDİYORUZ.
Ancak, yaşanan o travmadan gerek ÜLKEMİZ, gerekse KARABÜK ne kadar çabuk sıyrılabilir, hayatın normal akışına dönebilirse o kadar iyi olur elbet.
Örneğin KARABÜK, NORMAL HAYATINA DÖNEBİLMELİ ARTIK.
Dönerek GELECEĞİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ YATIRIMLARI TARTIŞMALI.
Bakın KARABÜK BELEDİYESİ 80 milyon dolar tutarında RAYLI SİSTEM yatırımına start veriyor, bunun TÜRK LİRASI karşılığı 240 MİLYON LİRA civarında tutuyor.
KARABÜK BU YATIRIMI TARTIŞMAYACAK MI..?
Bakın PROJE İHALESİ YAPILIYOR, en basitinden nerelerden geçecek, nerelerden geçmesi gerek, ayrıca “BÖYLE BÜYÜK BİR YATIRIMI BU KENT KALDIRABİLİR Mİ..?” tartışılması iyi olur herhalde.
GÜNLÜK YOLCU TAŞIMA KAPASİTESİ NE KADAR OLUR..?
YATIRIM KENDİSİNİ FİNANSE EDEBİLİR Mİ..?
Veya günlük masraflarını çıkartabilir mi gibi geniş bir tartışma yapılması iyi olmaz mı, 80 MİLYON DOLARLIK bir yatırım ve KARABÜK RAYLI SİSTEM olayını bir biçimde finanse etti yaptırdı kabul edelim, daha sonra KAR/ZARAR noktasında neler yaşanır.
BU ve BUNUN GİBİ KONULARIN TARTIŞILMASI GEREKMEZ Mİ..?

KISAKADRAJ RUMUZU İLE GAZETEMİZ İNTERNET SİTESİNE YORUM YOLLAYAN VE KARDEMİR’DE ÇALIŞAN BİR KARDEŞİMİZİN FERYADI..
Gazetemiz İnternet sayfasına KISAKADRAJ rumuzu ile yorum gönderen bir kardeşimiz var ve yazdıklarından anlaşıldığı kadarı ile bu Kardeşimiz KARDEMİR BÜNYESİNDE ÇALIŞAN BİR TEKNİK ELEMAN.
MAAŞLARDAN YAKINIYOR..
Ayrıca MÜDÜR MAAŞLARI ile uzun yıllarını KARDEMİR’E VERMİŞ Mühendislerden, Teknik Elemanlardan söz ederek “MAAŞLAR ARASINDA UÇURUMLAR VAR..” görüşünü dile getiriyor..
Sanıyoruz, bu yakınmaları İLGİLİ MÜDÜRLERİ tarafından dikkatle okunuyordur ve böyle bir feryada kulak kabartılıyordur, doğrudur veya yanlıştır noktalarında bilgi verirler herhalde.
KISAKADRAJ RUMUZU İLE YAZAN OKURUMUZ ÇOK DERTLİ.
MAAŞLAR ARASINDA Kİ UÇURUMLARDAN SÖZ EDİYOR..
Ancak, bize daha önce verilen bilgilere göre KAPSAMDIŞI Personelin maaşları NETE DÖNDÜRÜLMÜŞ ve GELİR VERGİSİ dilimlerinden sıyrılmış, böyle olunca da CİDDİ BİR İYİLEŞTİRME olduğundan söz edildi..
ZATEN FAZLA BİR YAKINMA DA GELMİYORDU, SON ZAMANA KADAR.
BU YAKINMA KISAKADRAJ RUMUZU ile yazan Okurumuz ile gündeme taşındı ve öyle sanıyoruz ki, maaşlar arasında yaşanan uçurum bir biçimde halledilir..
BÖYLE BİR SORUNDAN SÖZ EDİYOR O OKURUMUZ.

KARABÜK “ÜLKE VE KARABÜK DARBE TRAVMASINDAN SIYRILMAYA BAŞLASIN, TEMASLARIMIZI KALDIĞI YERDEN SÜRDÜRECEĞİZ…”
Karabük’te HAZİRAN AYI içinde sarsılan SOSYAL DENGELERİN yerli yerine oturması ve Bu Kent Tarihinden tamamen silinmesi için BİR DİZİ GİRİŞİM BAŞLATILMIŞTI.
O DAYANAĞI, KARŞILIĞI OLMAYAN MACERACI VE HAİN DARBE girişi nedeni ile O GİRİŞİMLERE BİR SÜRE ara verildiğine ilişkin bilgiler geliyor.
“BU SOSYAL YARA TAMAMEN KAPANABİLİR, KARABÜK TARİHİNDEN, KARABÜK SOSYAL HAYATINDAN TAMAMEN ÇIKARTILABİLİR..” gibi yaklaşımlar getiren ilgili kişiler “TEMASLARIMIZ YENİDEN BAŞLAYACAK..” diyorlar.
YAZDIKLARIMIZDAN SANIRIM ANLAMIŞSINIZDIR..
KARDEMİR İŞYERLERİNDEN ATILAN 307 İŞÇİNİN son yaptıkları girişimlerden söz ediyoruz ve bu insanlar “İÇİMİZDE ÇOK MAĞDUR OLAN 50-60 KİŞİLİK BİR GRUP VAR.ÇABALARIMIZ BU ARKADAŞLARIMIZ İÇİN..” diyorlar.
SİYASET KURUMU İLE GÖRÜŞMELER YAPMIŞLAR.
ÇELİK-İŞ GENEL BAŞKANI’NDAN RANDEVU ALMAYA ÇALIŞIYORLAR.
Bürokratlarla görüşüyorlar, görüşmeye çalışıyorlar “BİZ İYİ NİYETLİ TUTUMUMUZU GÖSTERMEYE, KİMSE İLE KÖTÜ OLMAK İSTEMEDİĞİMİZİ GÖSTERMEYE ÇALIŞIYORUZ..” gibi bilgiler veriyorlar.
Dileriz olumlu sonuç alırlar..
Ve ;KARABÜK’TE SÜREKLİ KANAYAN BİR YARA KAPANIR.

790

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler