14 C
Karabük
28 Nisan Pazar 2024

Kent Orman'da YANGIN

Karabük Yenişehir Çamlık Orman parkında yangın meydana geldi. Karabük Belediyesi itfaiye ekipleri yanı sıra Karabük Orman İşletme Müdürlüğü’nün yangın helikopteri de söndürme çalışmasına katıldı.

Görüntü / AjansKarabük – Okan Şimşek

2 ayrı noktada başlayan yangın kısa sürede büyüdü. Yangın yerine gelen itfaiye araçları için dar yoldaki dikenli tel örgüler devrilerek geçişleri sağlandı. Orman Genel Müdürlüğü tarafından orman yangınlarına müdahale için kentte bulundurulan helikopter havadan alevlere müdahale etti. Vatandaşlar da söndürme çalışmalarına destek verdi. Havadan ve karadan süren çalışmalarda 1 saat sonra yangın söndürülürken, yaklaşık 1 dönüm kızılçam ormanı zarar gördü.

‘LÜTFEN ATEŞ YAKMASINLAR, ATEŞSİZ PİKNİK YAPSINLAR’

Karabük Orman İşletme Müdürü Rıfat Ataş, yangının çıkış sebebini araştırdıklarını belirterek, "İki ayrı noktadan çıkmış. Ekiplerimiz inşallah bulurlar. Çok şükür büyük bir felakete dönüşmeden başarılı bir şekilde yangını söndürdük. Vatandaşlarımız evlerinin bahçesinde de olsun lütfen ateş yakmasınlar. Salça yapmanın mevsimi. Şu anda ekstre hava koşulları yaşıyoruz. Yangının çıkmaması için hiçbir sebep yok. Küçük bir kıvılcım binlerce hektar ormanı yok edebilir. Hava şartları normale dönene kadar lütfen ateş yakmasınlar, ateşsiz piknik yapsınlar" dedi.

Nedeni henüz belirlenemeyen yangın ile ilgili ayrıntılar geliyor…

1768

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler