19.3 C
Karabük
26 Nisan Cuma 2024

KBÜ Raylı Sistemler Mühendislik Fakültesi kapanacak mı?

Karabük Üniversitesi bünyesinde 2011 yılında kurulan Raylı Sistemler Mühendisliği öğrencileri tedirgin.

Haber Merkezimize Karabük Üniversitesi öğrencisi tarafından gönderilen mesajda şu görüşlere yer verildi;

“Türkiye’de tek olan Raylı Sistemler Mühendisliği Karabük’te üniversitemizde açıldı. İlk başta bir sürü vaat verilen bu öğrencileri şimdilerde işsizlik korkusu sardı çünkü Mühendisler Odası onları mühendis olarak görmüyor devlet alanında da özel sektörde de istihdam alanları yok denecek kadar az.

Yaklaşık 2 bin öğrenci var ve herkes bölüm değiştirmek ya da başka üniversitelere gitmek için plan yapıyor bu konu ile ilgili haber yapmanız burada okuyan binlerce öğrenci için bir ışık kaynağı olacak.”

Öğrencilerin Karabük’ü terk etmek istemesi ve bölüm değiştirmeye çalışması ile ilgili olarak Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’ın bu konuda açıklama yapması bekleniyor.

KBÜ RAYLI SİSTEMLER MÜHENDİSLİĞİ KURULUŞ AMACI:

Türkiye’nin ilk Raylı Sistemler Mühendisliği bölümünün amacı, ülkemizin raylı sistemler teknolojileri hakkında yeterli bilgi ve beceriye sahip yetişmiş mühendis ihtiyacını karşılamak; matematik, fen ve mühendislik bilgilerini bu alandaki problemlere uygulama becerisi kazandırarak, öğrencileri başarılı bir mühendislik kariyerine hazırlamaktır. Raylı Sistemler Mühendisliği; problemlerini belirleme, formüle etme, modelleme, analiz etme ve çözme becerisi ile gerektiğinde deneysel tasarım yapıp yürütebilme ve sonuçlarını analiz edip yorumlama becerisini kazandırmaktır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 3. Sanayi Şurası’nda yaptığı konuşmada Karabük Üniversitesi Raylı Sistemler Mühendisliği ile ilgili övgü dolu sözler söylemişti.

 

3088

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler