18.9 C
Karabük
6 Mayıs Pazartesi 2024

Her Telden (7.Nisan.2016)

AK PARTİ, SON SIKINTILARI “GÖREVDEN ALMALAR, YENİ TEŞKİLAT ATAMALARI..” NEDENİ İLE Mİ YAŞIYOR VE CHP..
AK Parti son günlerde ciddi bir çalkantı yaşıyor, bunun temelinde “TEŞKİLATLARI GÖREVDEN ALMALARIN, GÖREVDEN ALINAN TEŞKİLATLAR NEDENİ İLE YAPILAN ATAMALARIN OLDUĞUNU..” ileri süren AK Parti mensupları var.
“BÖYLE DEVAM EDERSE, AK PARTİ DE, CHP’YE DÖNER..” diyenlere bile rastladık doğrusu ve “CHP’DE KONGRE İLE GÖREVE GELMİŞ AHMET ALINIYOR, YERİNE MEHMET GETİRİLİYORDU..” bilgileri veren AK Partililer oluyor.
“SONUÇTA CHP KARABÜK’TE NE HALE DÜŞTÜ GÖRDÜK..” diyorlar.
AK Parti içinde, bu yönlü değerlendirme yapanlar haksız mı..?
AK Partililer bunu samimiyetle bir düşünsünler..
Bu olayları konuşurken, AK Parti içinden bir kardeşimiz “SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANI, İLÇE TEŞKİLATINI GÖREVİNDEN ALDIRMAK İÇİN ÇOK UĞRAŞMIŞTI..” dedi.
“BAŞARDI VE YENİ BİR TEŞKİLAT KURULDU.HOŞ BU TEŞKİLAT İLE DE ARASI PEK HOŞ DEĞİLDİR.BİR BAŞKA İLÇE BAŞKANI İSMİ ÜZERİNDE DURUYORDU.AMA TUTTURAMADI..” diyen AK Parti Yöneticileri var.
“ŞİMDİ BELEDİYE MECLİSİ’NDE SIKINTI YAŞIYOR.HEMEN Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN, İL ve İLÇE TEŞKİLATI BU SIKINTIYI ÇÖZSÜN DİYEBİLİR.SIKINTININ TEMELİNDE KENDİSİ VAR.ÇÖZÜMÜ BAŞKASINDAN İSTER..”
Bunları söyleyen AK Partililer bayağı çok.
AK Parti iki günde, iki büyük darbe yedi..

SAFRANBOLU BELEDİYE MECLİSİ “ÇOK ÖNEMLİ VE DERS NİTELİĞİNDE BİR OYLAMA YAPTI..” VE YENİ YAPILANMA..
Safranbolu Belediye Meclis Üye dağılımı enteresan, AK Parti’nin çoğunluğu var, AK Parti 8, MHP 4, CHP 3 Üye ile Temsil ediliyor Mecliste ve normal şartlarda tüm kararlar AK Partili Üyelerin oyları ile geçebilir.
Ancak ;SON GELİŞME HİÇ ÖYLE OLMADI..
AK Parti, öyle yanlışlar yaptı ki, MUHALEFETİN 7 ÜYESİ’NE kendi içinden de 2 Üye destek verince BELEDİYE ORGANLARININ tamamında AZINLIĞA DÜŞTÜ.
BELEDİYE ENCÜMENİ, Belediye Başkanı’na MUHALİF..
İMAR-BÜTÇE/PLAN KOMİSYONU yine aynı.
Deniliyor ki ;GÖREVDEN ALINAN İLÇE BAŞKANI Sayın AHMET GÜNEŞ İNTİKAM ALIYOR, böyle bir tespitin doğruluk yanı olsa bile, TEK GEREKÇE öyle mi acaba..?
BELEDİYE BAŞKANI’NIN tavrı/tutumu/duruşu hiç mi etkili olmadı..
Bir AK Partili kardeşimiz “ABİ DİĞER ÜYELER, GRUP KARARI VAR DİYEREK, ADETA KAN KUSTULAR KIZILCIK ŞERBETİ İÇTİK DEDİLER.BAŞKAN O ÜYELERİ DE MÜTHİŞ KIRDI, GÜVENDİRDİ.ONLARIN OY VERMELERİ O NEDENLE..” dedi.
Dikkat edin DİSİPLİNSİZLİK HEP SAFRANBOLU KÖKENLİ.
Orada BİRKAÇ KİŞİ, Partilileri küstürüyor galiba..
Zaten SEÇMENDE FAZLA PRİM VERMEDİ 1 Kasım günü..!!

SON GELİŞMELER İÇİN AK PARTİ BÜNYESİNDE “GÖRMEZDEN GELELİM..” DİYENLER İLE “İHRAÇ EDİLMELERİ GEREK..”
Son gelişmeler AK Parti içinde müthiş bir reaksiyon yarattı ve YÖNETİM KADEMELERİ iki ayrı görüş etrafında öbeklendi sanki, bir kesim “BU SEFERLİK GÖRMEZDEN GELELİM, UYARALIM, BU YETER..” gibi bir görüşü savunuyor..
Bir diğer kesim daha sert
“SİYASET BİR DİSİPLİN İŞİDİR.GRUP KARARINA UYMAMAK, ARKADAŞLARINA HAKARETTİR.BUNA YOL AÇAN, SEBEP OLANLARI TESPİT EDEREK İHRAÇ EDELİM..” görüşündeler.
İKİ GÖRÜŞ ETRAFINDA ÖBEKLENME VAR..
Bakalım hangi görüş galebe çalacak..?
AK Parti’nin Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN, konumuna, deneyimine yakışan bir tutum içinde davrandı.
“TEŞKİLAT GEREĞİNİ YAPAR..” görüşü ile mesajını da verdi..
Kamuoyu önünde elbet “SEÇİLEN İNSANDA PARTİMİZ ÜYESİ..” diyecekti, elbet ki “GRUP KARARINA NASIL UYMAZ, HADDİNİ BİLDİRMEK GEREK..” falan gibi bir tutum içinde olması beklenemezdi.
Ancak, Sayın ŞAHİN gerekli mesajı vermiş bize göre..
PARTİ TÜZÜĞÜ, İÇ YÖNETMELİK NE EMREDİYORSA O OLUR..
GRUP DİSİPLİNİNE uymamak, TÜM PARTİLERE zarar verir..!!

ÇELİK-İŞ SENDİKASI KARABÜK ŞUBE YAPILANMASI NOKTASINDA, AK PARTİ BELİRLİ BİR TAVIR İÇİNDE OLACAK GİBİ..
Geçtiğimiz aylarda SİYASET-KARDEMİR arasında ciddi bir gerilim yaşandığını hemen herkes biliyor, aslında gerilim KARDEMİR Yönetiminin SİYASETTEN gerekli yakınlığı görmemesi şeklinde takdim edilirse, işin doğrusu olur.
SİYASET Kurumu KARDEMİR’E karşı ilgisiz ve mesafeli davranmıştı.
Daha sonra gelişmeler olayı düzeltti ve ortaya ılıman bir hava çıktı,
Olayın bu noktasından sonra, beklenen bir gelişme daha var.
Öyle sanıyoruz ki SİYASET KURUMU bir hamle yaparak ÇELİK-İŞ Sendikası KARABÜK ŞUBESİ’NDE etkin olmayı yeğleyecektir, zira bu nokta da çok ciddi darbeler yemiştir.
SİYASET KURUMU derken, buradan kastımızın AK Parti olduğunu ayrıca anlatmaya gerek duymuyoruz ve SİYASET KURUMU özellikle 2009 YEREL SEÇİMLERİNDEN bu yana ciddi darbeler yemiştir.
2009 YEREL SEÇİMİNDE, ne yazık ki, ÇELİK-İŞ Sendikası KARABÜK ŞUBESİ, AK Parti aleyhine önemli fonksiyonlar icra etmiştir, bunu en iyi bilenlerden birisi Karabük Belediyesi eski Başkanlarından Sayın HÜSEYİN ERER olsa gerektir.
O nedenle AK Parti ÇELİK-İŞ Sendikası Karabük Şubesi’nde etkin olmayı isteyecektir, buna ilişkin bir dizi gelişme olacağını tahmin etmek zor değildir, hatta bir gelişmenin olduğu da Kamuoyu’na yansımıştır.
SİYASET KURUMU-KARDEMİR İlişkileri ılıman bir hava halindedir.
Biraz daha ısınması için ÇELİK-İŞ Şube Kongresi’ni bekleyelim..

ÇELİK-İŞ SENDİKASI GENEL BAŞKANI SAYIN CENGİZ GÜL VE TEŞKİLATLANMA SEKRETERİ SAYIN RECEP AKYEL…
Geçtiğimiz günlerde ÇELİK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Sayın CENGİZ GÜL ve Teşkilatlanma Sekreteri Sayın RECEP AKYEL Gazetemiz Bürosuna bir nezaket ziyaretinde bulunmuşlardı.
UZUN/UZUN HASRET GİDERDİK.
Ülkemizde yaşanan olayları konuştuk Terörü lanetledik, KARDEMİR’İ konuştuk, ÇALIŞMA HAYATI üzerinde ÇELİK-İŞ Sendikası’nın bu noktada ki yeri hakkında Sayın CENGİZ GÜL bir dizi bilgiler verdi.
İSDEMİR’DE YAŞANANLARI ANLATTI.
KARABÜK ÜZERİNE KONUŞTUK..
Bu konuları yazdık ve bu yazımıza KARDEMİR KARABÜKSPOR’U KONUŞMADINIZ MI şeklinde bir yorum geldi, sanıyoruz Kulüp ile bağı olan bir kişi yazmış yorumu.
“HAYIR KONUŞMADIK..”
Şahsımız adına söyleyelim, KARDEMİR KARABÜKSPOR noktasında söylememiz gereken zamanda ve yerlerde, düşündüklerimizi, neler gelişebileceğini MUHATAPLARINA söyledik.
SÖYLEDİKLERİMİZ DİKKATE ALINDI veya ALINMADI..
Artık konuşmamız, bu nokta da fikir üretmemiz yanlış olur..
Şu saatten sonra BAŞARI DİLEMEMİZ gerekir ve öyle yapıyoruz.
Yine söylememiz gerekirse HAYIR KONUŞMADIK..

VALİLİK, YEŞİL MAHALLE BÖLGESİNE TAŞINDIĞI ZAMAN, KARABÜKLÜLER SIKINTI ÇEKECEKLERDİR, BUNU İYİ BİLİN..
Karabük Valiliği, Karabük Belediyesi tarafından yaptırılan YEŞİL MAHALLE Bölgesi’nde ki binaya taşındığı zaman KARABÜKLÜLER çok ciddi sıkıntılar yaşayacaklardır..
BUNU/BUNLARI BİR KENARA NOT EDİN..
VALİLİK BİRİMLERİ ile birlikte İL ÖZEL İDARE GENEL Sekreterliği de o binaya taşınacaktır ve böyle olunca da İL GENEL MECLİSİ ile KIRSAL KESİMİN sorunları için gelenlerde oralarda olacaklardır.
SORUNLAR YAŞANACAKTIR..
Her ne ise artık..
2009 YILINDAN BU YANA BOŞ TUTULAN BİNA nihayet işe yaratılacak ve boş olduğu zamanlarda yaşadığı fiziki tahribatın tamiri için ne kadar para harcandı acaba..?
BUNU AÇIKLAYAN BİRİLER ÇIKAR MI ORTAYA.?
Çok ciddi bir masraf yapıldı/yapılıyor galiba.
Şimdi VALİLİK O BİNAYA taşınacak, bugün ki VALİLİK BİNASININ olduğu alana ÇELİK CAMİ yapılacak ve Karabük böyle bir değişim süreci yaşayacak.
Dileriz iyi günler Karabük’ü bekliyor olsun..!!

İL ÖZEL İDARE GENEL SEKRETERLİĞİ VE İL GENEL MECLİS ÇALIŞMALARINDA SIKINTI OLUR MU/YAŞANIR MI..?
Karabük İL GENEL MECLİS Başkanlığı oylamasında yaşananlar biliniyor, sancılı bir süreç yaşandı ve bu sürecin nasıl şekil alacağını hep birlikte yaşayıp/göreceğiz.
YETER Kİ ALLAH ÖMÜR VERSİN.
Kimi çevreler İL ÖZEL İDARE GENEL Sekreteri Sayın MEHMET UZUN’UN görevinden alınacağını söylüyorlardı, böyle bir istek, bu yönlü bir talep Siyasi İktidarın ne İL, ne İLÇE TEŞKİLATLARINDA yoktu/görülmüyordu.
Sonunda AK Parti’nin İKİNCİ ADAMI, Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili “GÜNDEMİMİZDE BÖYLE BİRŞEY YOK..” diyerek olayı noktaladı.
Şimdi İL GENEL MECLİS Çalışmaları ne olacak..?
Belli ki, SİYASİ İRADE, Seçilen İL GENEL MECLİS Başkanı ile çalışmalarında belirli bir mesafeyi koruyacak veya daha doğru bir tespitle , bu çalışmaları bir parça mesafeli duracak.
GENEL SEKRETER Sayın MEHMET UZUN ve birlikte çalıştığı arkadaşlarının da mesafeli bir çalışma düzeni içinde olmaları kaçınılmaz ve bunu ilerleyen süreçte birlikte görürüz herhalde.
Bakın olay BİR SEÇİM SIKINTISINI GEÇEBİLİR..
Çalışmaların aksamasına, uyumun bozulmasına gidebilir..
Gelişmeleri bu yönü ile de analiz etmek gerekir herhalde..!!

SAYIN HÜR KALYONCU’NUN “ZAMAN-MEKAN VE ANALIRLA KARABÜK..” KİTABI MÜTHİŞ İLGİ GÖRDÜ VE ARAYANLAR
KARABÜK DEMİR/ÇELİK FABRİKALARININ ve KARABÜK’ÜN 79 Kuruluş Yıldönümü nedeni ile Tarihçi/Yazar Sayın HÜR KALYONCU tarafından yazılan ZAMAN-MEKAN VE ANILARLA KARABÜK kitabı müthiş ilgi gördü.
KİTABI ARAYAN ÇOK SAYIDA İNSAN BÜROMUZA GELİYOR.
Sayın HÜR KALYONCU’NUN Gazetemizde yazar olması nedeni ile Büromuza gelerek KİTAPTAN EDİNMEK isteyen çok sayıda insan oldu ve kendilerini KİTAPÇILARA yönlendiriyoruz.
KİTAP MÜTHİŞ İLGİ GÖRDÜ GERÇEKTEN..
OKUMASI KOLAY, BİLGİ ERİŞİMİ KOLAY..
Mükemmel bir kitap hazırlamış Sayın HÜR KALYONCU ve kendisine bu bağlamda destek olan KARDEMİR’DE en kalıcı, kendisi ile birlikte hayat bulan Karabük Kentini, bundan iyi tanıtamazdı..
GERÇEKTEN MÜKEMMEL BİR KİTAP OLMUŞ..
Özellikle ÖĞRENCİLER AÇISINDAN çok iyi bir kaynakça.
Sayın HÜR KALYONCU bu kadar kaynağı/resimleri araştırmış/bulmuş ve okurlarının bilgisine sunmuş, tek kelime ile mükemmel bir çalışma yapmış..
İNSANIMIZ KALİTEYİ,  BİLGİ DERİNLİĞİNİ HEMEN GÖRMÜŞ.
Kitaptan edinmek için, adeta, çırpınıyor insanlar..

EĞER BİR TESİS KURDURULABİLİRSE/KURULABİLİRSE, KARABÜK’ÜN EN BÜYÜK KAZANCI AKKAYA TERMAL OLUR..
Karabük’e yatırım noktasında, ÖNÜMÜZDE FAZLA BİR HEDEF görünmüyor, HAVAALANI hedefimizden uzaklaştık gibi görünüyor, öte yandan ESKİPAZAR İHTİSAS ORGANİZE noktasında işler yürüyor/yürütülüyor..
BU YÖRE AÇISINDAN EN BÜYÜK YATIRIM NE OLABİLİR..?
Bize göre AKKAYA HAMAMI çevresinde ki TERMAL SULAR gün yüzüne çıkartılır ve buralara TERMAL TESİSLER kurdurulabilirse bu en büyük yatırım olur.
KURULDU/KURULUYOR şeklinde bilgiler veriliyordu..
NEREDEYSE GÜNDEMDEN DÜŞMEK ÜZERE..
ESKİPAZAR AKKAYA HAMAMI çevresinde ki TERMAL SULARIN günyüzüne çıkartılması, buralara TESİS/TESİSLER kurulması YÖRE AÇISINDAN çok büyük gelişmeleri tetikler..
AKKAYA HAMAMI ÇEVRESİNE GEREKEN ÖNEM VERİLİYOR MU..?
Öyle aman/aman önem verildiğini görmek hayli zor..!!

663

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler