23 C
Karabük
26 Nisan Cuma 2024

Karabüklüler şehitler için yürüdü

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinin Dağlıca bölgesinde askeri araçların geçişi sırasında PKK’nın patlayıcıları infilak ettirmeleri sonucu şehit ve yaralıların olduğu haberi, Karabüklüleri sokağa döktü.

Ülkü Ocakları Karabük İl Başkanlığı tarafından organize edilen eylemde yüzlerce genç Dağlıca bölgesinde meydana gelen saldırıyı kınamak için Karabük Belediyesi önünde bir araya geldi. Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüşe geçen vatandaşlar,  “Şehitler ölmez vatan bölünmez“, “Kahrolsun PKK’, ‘Ne Mutlu Türküm Diyene‘ sloganları atarak terörü lanetledi. Program şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Karabük Belediyesi önünde grup adına konuşma ilk konuşmayı yapan Kamu-Sen Karabük İl Başkanı  Ahmet Turgut Kurtoğlu, “Yaşadığımız bu talihsiz olayı lanetliyoruz. Son yıllarda yaşadığımız en sıkıntılı bir dönemi geçiriyoruz. Hakkâri Dağlıca ’da şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet ve ailesine başsağlığı diliyoruz.Önümüzdeki seçimler bu iktidardan hesap sormak için tarihi bir fırsattır ” dedi.

Ülkü Ocakları Karabük İl Başkanı Murat İsmail Taş da konuşmasında pkk terör örgütü ve işbirlikçilerini lanetledi.

Mitinge Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Ülkü Ocakları, MHP Teşkilatları,MHP Milletvekili Aday Adayları Ayhan Akbaş, Çetin İpek ve Osman Aydın, Alperen Ocakları, CHP, Saadet Partisi Gençlik Kolları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kalabalık daha sonra PTT caddesi üzerinden Askerlik Şubesi önüne kadar sloganlar atarak yürüdü.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

1512

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler