23 C
Karabük
26 Nisan Cuma 2024

Her Telden (12.Eylül.2017)

KARABÜKLÜLER, ARAÇ ÇAYI NOKTASINDA HERHANGİ BİR DÜZENLEMEYE DSİ BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ PEK SICAK BAKMIYOR, KİRLETMEYE DEVAM
Karabüklüler, Cenabı Allahın bu Yöreye bahşettiği en büyük güzelliklerden birisi olan ARAÇ ÇAYI için Karabük Belediyesi’nin yapmaya çalıştığı bir dizi düzenlemeye DSİ pek sıcak bakmıyor.
O NEDENLE DÜZENLEMELER İLERİ YILLARA KALDI.
DSİ Kendi açısından haklı elbet, zira, ARAÇ ÇAYI çok sert akıyor, eğim çok fazla ve o nedenle yapılacak düzenlemelerle SU TUTULMASINA imkan vermeyecek gibi görünüyor.
Karabük Belediyesi ARAÇ ÇAYI üzerinde 3 kilometre yukarılara uzanacak bir düzenleme ile SU TUTACAKTI ve bununla ilgili ÇİN’DEN BU İŞİN UZMANI bir HEYET Karabük’e getirilmişti.
ÇİN HEYETİ GEREKLİ ÇALIŞMALARI YAPTI..3 Kilometre yukarıdan başlayarak BALON İLE SU TUTMA tekniği ile bir proje hazırlandı, ancak, DSİ BU İŞE SICAK BAKMADI..
Şimdi ALDEĞİRMEN BARAJININ YAPIMI BEKLENECEK..
Karabüklüler size müjde “ARAÇ ÇAYINI BİRKAÇ YIL DAHA KİRLETMEYE DEVAM..”
Çek yat, eski yatak/yorgan, otomobil lastiği atmaya devam..
BİRKAÇ YILINIZ DAHA VAR BURALARI KİRLETMEK İÇİN…!!

KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI SAYIN RAFET VERGİLİ “ÇİN’LİLER ARAÇ ÇAYI PROJESİ NE OLDU DİYE TELEFON AÇIP, BİLGİ ALDILAR..” DİYOR…
Geçtiğimiz gün Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ ile sohbet ediyorduk, söz ARAÇ ÇAYI’NDAN açıldı ve ARAÇ ÇAYI üzerinde düzenleme yapmak, SUYU TUTMAK amacı ile belirli çalışmalar yaptığına dikkat çekti.
BİZ BU ÇALIŞMALARI DUYMAMIŞTIK.
Başkan Sayın VERGİLİ ÇİN ÜLKESİNDEN, bu işlerin uzmanı olan bir Firmadan HEYET GETİRTMİŞ Karabük’e, gelen Heyet detaylı incelemeler yapmış, olayı yerinde görmüş ve 3 kilometre yukarılara doğru BALON SİSTEMİ ile SU TUTULABİLECEĞİNİ söylemişler.
SEL/SU BASKINI olduğunda SUYU TUTAN BALONLAR söndürülüyor ve su tehlike yaratmadan akıp gidiyor, sel/taşkın bittiğinde tekrar pompalarla BALONLAR AKTİF HALE getirilerek su tutuluyor..
Olaya DSİ PEK SICAK BAKMAMIŞ, dolayısı ile izin çıkmamış..
Başkan Sayın VERGİLİ “GEÇTİĞİMİZ GÜN ÇİN HEYETİNDEN TELEFONLA ARAYANLAR OLDU VE ARAÇ ÇAYI PROJESİ NE OLDU DİYE SORUYORLAR .BİZDE ŞİMDİLİK KAYDI İLE GERİ KALDIĞINI ANLATTIK..” falan şeklinde bilgiler verdi..
KARABÜKLÜLER, birkaç yıl daha, ARAÇ ÇAYI7NI KİRLETMEYE DEVAM EDİN..!!
Şimdiye kadar yaptığımızı devam ettirelim birkaç yıl daha..!!

YÜZLERCE/BİNLERCE ÖĞRENCİ VE ÖĞRENCİ VELİSİ, YIKILACAK OKULLARININ YERİNE YENİ OKUL BULABİLMEK AMACI İLE KOŞTURUYORLAR..
Milli Eğitim BİRKAÇ OKULUN yıkılması karırı verdi ve uygulamaya konuluyor, ÖĞRENCİLER/ÖĞRENCİ VELİLERİ yeni okul bulabilmek amacı ile koşturuyorlar..
BÜYÜK BİR SIKINTI YAŞANIYOR.
“YIKIM KARARI VERİLEN OKULLARDA EYLEM HAZIRLIKLARI VAR..” şeklinde bilgiler geliyor, Öğrenciler/Öğrenci Velileri “TAM OKULLARIN AÇILACAĞI SIRA BÖYLE BİR UYGULAMA NASIL YAPILABİLİR..” düşüncesinden hareketle EYLEM HAZIRLIKLARI yaptıklarını dile getiriyorlar..
Eğer böyle bir uygulama yapılacaksa ŞİMDİ SIRASI MI ALLAHAŞKINA..
Okulların tatil olduğu yaz aylarında bu karar alınır/açıklanır ve “BU OKULLARDA OKUYAN ÖĞRENCİLER ŞU/ŞU OKULLARA NAKLİDELECEKTİR..” gibi bir duyuru yapılır iş sızıltısız/dırıltısız bitirilebilirdi..
NEDİR YANİ BU ÖĞRENCİLERE/VELİLERE EZİT ETMEK.
Karabük Mili Eğitimi BİNA GİRİŞİNDE Kİ bir yön gösterme tabelası ile Müdür Beyin MAKAM ODASI ile zaten sıkıntı da, üstüne/üstlük, birde o sıkıntılı pozisyonun birkaç misli sıkıntı yaratan OKUL YIKMA işi girdi gündeme..
YÜZLERCE/BİNLERCE ÖĞRENCİ VELİSİ ve ÖĞRENCİ DİKEN ÜZERİNDE..
Yıkılan OKULLAR İÇİN EYLEM HAZIRLIKLARI olduğuna işaret edenler var..
ANLAYACAĞINIZ SIKINTI OLDUKÇA BÜYÜK..

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI SAYIN MEHMET ÖZHASEKİ SÜREKLİ DEPREME DİKKAT ÇEKİYOR VE “HAZIRLIKLI OLMALIYIZ..” MESAJI VERİYOR..
ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK Bakanı Sayın MEHMET ÖZHASEKİ’Yİ ısrarla izleyin, çok gerçekçi sözler ediyor, özellikle İSTANBUL BAĞLAMINDA sürekli dikkat çekiyor, sürekli “HAZIRLIKLI OLMALIYIZ..” mesajı veriyor..
ÖYLE DEĞİL Mİ..?
Gelelim Karabük’e..
Karabük BİRİNCİ DERECE Deprem Bölgesi, daha önce ki yıllar İKİNCİ DERECE Deprem Bölgesi olarak görülüyordu, uzun yıllar tüm inşaatlar buna göre yapıldı, çok daha önceleri ÜÇÜNCÜ DERECE Deprem Bölgesi olarak görülüyordu ve tüm inşaatlar da buna göre yapılmıştı.
Yani İKİ ve ÜÇÜNCÜ DERECE DEPREM BÖLGESİ olarak görülen eski yıllarda yapılan inşaatlar büyük ölçü de hayatiyetlerini, varlıklarını koruyor ve üstüne bir de yılların yıpranmışlığını taşıyorlar..
KARABÜK BİRİNCİ DERECE DEPREM KUŞAĞINDA..
Bunu hatırlamak/hatırlatmak yararlı olmaz mı..?

TCDD TARAFINDAN YAPILACAK OLAN, ZONGULDAK CADDESİ İLE MENDERES CADDESİ’Nİ BAĞLAYACAK YAYA VE ARAÇ GEÇİŞLİ KÖPRÜ, YORUM..
TDCC Tarafından yapılacak olan KARABÜK BELEDİYESİ’NİN gözetiminde ki YAYA ve ARAÇ GEÇİŞLİ KÖPRÜ olayı Karabük’te umulanın üzerinde ilgi gördü, bu ilgi nedeni ile İNSANLAR YORUM YAZIYORLAR, GÖRÜŞ BİLDİRİYORLAR.
GAZETEMİZ İNTERNET SAYFASINA YORUMLAR GELİYOR..
Karabük yaşayanları bu konu ile ilgili düşüncelerini yazıyorlar, görüşlerini dile getiriyorlar ve biz hemen/hemen hiçbir konu için bu kadar duyarlı bir tutum alındığını görmemiştik.
BU İYİYE İŞARET, KARABÜK KATILIMCI OLMALI ELBET..
Kaldı ki yollanan bu YORUMLAR OKUNUYOR, DİKKATE ALINIYOR..
YAYA ve ARAÇ GEÇİŞLİ KÖPRÜ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ demek ki.

KATI ATIK BERTARAF TESİSİ, ASİT KÖYÜ SAKİNLERİNİN BARIŞÇIL EYLEMİNDEN SONRA, SIKI BİÇİMDE GÜNDEME GELDİ VE ORGANİZE SANAYİ..
Karabük tam 11 YILDIR KATI ATIK BERTARAF TESİSİ Yaptırmayı beceremedi/başaramadı ve o 11 YILLIK SÜREÇTE öyle çok mazeretler üretildi ki , eğer MAZERET ÜRETME OLİMPİYATLARI yapılmış olsa ALTIN MADALYA kesin KARABÜKLÜLERİN OLURDU..!!
11 yıldır bu iş başarılamadı/becerilemedi, MİLYONLARCA LİRA HARCANDI..!!
İşin bir güzel yanı HİÇ Mİ HİÇ HESAP VEREN ÇIKMADI, hiç mi hiç, HESAP SORANDA ÇIKMADI ve hiç kimse “GELİN BAKALIM ARKADAŞ TAM 11 YILI NİYE KAYBETTİRDİNİZ, BU ÜLKENİN 2-3 MİLYON LİRASINI NİYE HİÇ ETTİNİZ..?” diye sormadı/soramadı..
ASİT KÖYÜ SAKİNLERİ BARIŞÇIL BİR EYLEM YAPTILAR..
Karabük’ü yönetenler, o eylem sonrasında işe SIKI BİÇİMDE SARILDILAR veya SARILIR gibi yaptılar, şimdi ASİT KÖYÜ sakinleri başta olmak üzere SAFRANBOLU sakinleri de gelişmeleri izliyorlar..
ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİCİVARINDA BİR YER BULUNMUŞ SANIYORUZ..
Burada kurulacak tesiste ELEKTRİK ENERJİSİ ÜRETİLECEK falan gibi bilgiler geliyor, söylenenlere göre, ELEKTRİK ENERJİSİ ÜRETEN FİRMA bu tesisi yapacakmış, ne ÇEVRE ŞEHİRCİLİK Bakanlığı, ne KARABÜK BELEDİYESİ bir harcama yapacakmış..
Bu bağlamda KARÇEV’DE AÇIĞA ÇIKACAK DEMEKTİR..
Olursa, gerçekten güzel bir düşünce, güzel bir proje, ancak, GERÇEKLEŞMESİ YÖNÜNDE bizim hafif tertip bir kuşkumuz yok dersek yalan olur, bir kuşku var içimizde..
Yine de UMUTLA BEKLİYORUZ SONUCU..

ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ CİVARINA YAPILACAK VE ELEKTRİK ENERJİSİ ÜRETECEĞİ SÖYLENEN KATI ATIK BERTARAF TESİSİ İLE O CİVAR İNSANI
ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ civarında bir yere yapılacağı belirtilen KATI ATIK BERTARAF Tesisi için O CİVAR İNSANINDAN bir Kardeşimiz çok ama çok sıkıntılı olduğunu söyledi..
KARABÜK’TE ESNAF O KARDEŞİMİZ.
“MARZİNC TESİSİ’NDEN SONRA, BİRDE KATI ATIK BERTARAF TESİSİ YAPILIRSA, BİZİM KÖYLERDE YAŞAMAK MÜMKÜN OLMAZ.BURALAR KISA SÜRE İÇİNDE ÇÖLE DÖNER..” dedi..
Özellikle “O ÇÖPLERDEN ELEKTRİK ENERJİSİ ÜRETİLMESİ İÇİN, ÇÖPLERİN YAKILMASI GEREKİR Kİ, DUMANDAN VE KOKUDAN BİZİM KÖYLERDE DURULMAZ..” falan gibi yaklaşımları dikkatimizi çekti..
Sonra MARZİNC noktasında bizi ve diğer Basını suçladı “YETERİNCE MÜCADELE ETMEDİNİZ..” falan dedi, bizde kendisine “YAHU BASINI SUÇLA,  İZİN VERENLERİ SUÇLA, BELEDİYE’Yİ SUÇLA O CİVAR KÖYLÜLER OLARAK SİZ NE YAPTINIZ ALLAHAŞKINA..” dedik.
O zaman sustu ve “DOĞRU BİZDE KILIMIZI KIPIRDATMADIK, .AŞKALARINDAN BEKLEDİK..” falan gibi yaklaşımlar getirdi, şimdi de KATI ATIK BERTARAF Tesisi için sessiz kaldıklarından falan yakındı..
Her ne hal ise artık..
KATI ATIK BERTARAF TESİSİ YAPILACAK DENİLİYOR, hatta, olay bununla kalmıyor, yapılacak Tesiste ELEKTRİK ENERJİSİ üretileceğinden söz ediliyor..
NE OLACAĞINI YAŞARSAK BİRLİKTE GÖRECEĞİZ..

ÇELİK-İŞ SENDİKASI ŞUBE KONGRESİ İÇİN DELEGE SEÇİMLERİNİN GÜNÜ HENÜZ BELLİ DEĞİL, ANCAK, DELEGE ADAYLARININ ÇALIŞMALARI..
Geçtiğimiz gün, bazı KARDEMİR İŞÇİLERİ ile sohbet ettik, hilafsız tamamı da “CENGİZ GÜL BAŞKAN BİZE MÜTHİŞ HAKLAR ALDI, MÜTHİŞ BİR GÜZELLİK YAPTI..” gibi ifadeler kullandılar..
“KALSAYDI ÇELİK-İŞ ÜYELERİ ÇOK GÜÇLENECEKTİ.HER KADEME SEÇİMLERDE DEMOKRATİK BİR ANLAYIŞIN HAKİM OLACAĞINA İLİŞKİN SÖZ VERMİŞTİ VE SÖZÜNÜ TUTARDI..” gibi değerlendirmelerde bulundular..
ÇELİK-İŞ Sendikası Üyeleri “ABİ KARDEMİR BÜNYESİNDE UFAKTAN/UFAKTAN HAREKETLENME BAŞLADI.HENÜZ DELEGE SEÇİMİ FALAN GİBİ BİR TARİH VERİLMEDİ, ANCAK, DELEGE OLMAK İSTEYENLERİN ÇALIŞMALARI HIZLANDI..” gibi bilgiler verdiler..
“PEKİ GENEL MERKEZ MÜDAHALESİ VAR MI..?” diye sorduk, şu ana kadar böyle bir müdahale olmadığını söylediler ve “GENEL BAŞKAN Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ’DE DELEGE SEÇİMLERİNDE HERHANGİ BİR MÜDAHALE OLMAYACAĞI MESAJLARINI VERİYOR..” falan dediler..
“NASIL BİR YAPI OLUR..” diye sorduk “SİYABET ETKİN OLMAYA GAYRET EDER VEYA SİYASET ADINA BÖYLE SÖYLEYİP KENDİSİNİ EMPOZE ETMEK İSTEYEN İSİMLER VAR..” gibi bilgiler verdiler..
ÇELİK-İŞ ŞUBE kulisleri başlamış KARDEMİR işyerlerinde..

ÇELİK-İŞ KARABÜK ŞUBE BAŞKANI VE YÖNETİMİ NOKTASINDA AK PARTİ’NİN BİR TALEBİ, ÇALIŞMASI OLACAK MI, YOKSA AK PARTİ ADINA MI..?
ÇELİK-İŞ Sendikası Karabük Şube Seçimleri için tarih henüz belli olmadı, ancak, ŞUBE DELEGESİ olmak için çalışma yapan isimlerden söz ediliyor ve bu çalışmalar son günlerde hayli hız kazanmış.
AK Parti ÇELİK-İŞ ŞUBE Başkanlığı veya Yönetiminde ağırlık için herhangi bir talepte bulunacak mı veya bu yönde görüş veren bazı kişiler kendi bireysel duygularından yola çıkarak BÖYLE BİR TALEP, BÖYLE BİR ÇALIŞMA MI dile getiriyorlar.
İŞÇİLER ARASINDA, AK PARTİ’NİN böyle bir talebi olacağına ihtimal vermediklerini söyleyen bazı işçiler “KENDİSİNİ BİR YERE TAŞIMAK İSTEYEN BİRKAÇ İSİM BU YÖNLÜ BİR TALEPTEN SÖZ EDİYORLAR.PARTİ YÖNETİCİLERİNİN BÖYLE BİR TALEBİ OLACAĞINI SANMIYORUZ..” sözleri de bir gerçek.
Ancak, sorun yalnızca AK Parti ile bağlantılı değil elbet..
Olayın birde MHP ayağı var, MHP kesimi nasıl bir tutum, nasıl bir tavır içinde olur acaba, şu an için belirli mevziler MHP’LİLERİN elinde ve bu mevzileri kaybetmeyi göze alabilirler mi..?
Gerçi MHP Parti adına değil, PARTİ KANAAT ÖNDERLERİNİN, BU HAREKETE EMEĞİ GEÇMİŞLERİN DEVREYE GİRMESİ İLE, yürütülüyor, şimdiye kadar hep böyle oldu, sanıyoruz yine böyle olacaktır..
ÇELİK-İŞ KARABÜK ŞUBE SEÇİMLERİ BİR HAREKETLENME GETİRİYOR..

904

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler