12.1 C
Karabük
3 Mayıs Cuma 2024

Her Telden (13.Eylül.2017)

TİCARET/ SANAYİ ODASI SEÇİMLERİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR GELİŞME “EĞER İKNA EDEBİLİRSEK SANAYİCİ SAYIN ERKAN ERHAL ADAYIMIZ OLUR.”
Son günlerin Karabük’te en çok konuşulan ve üzerinde en çok değerlendirme yapılan TİCARET ve SANAYİ ODASI Seçimleri için, önce ki gün çok önemli bir gelişme yaşandı.
“EĞER İKNA EDEBİLİRSEK SANAYİCİ Sayın ERKAN ERHAL ADAY OLUR..”
Hatta “İKNA EDEBİLİRSEK Sayın ERKAN ERHAL KARABÜKLÜLERİN ORTAK ADAYI OLUR..” gibi bir yaklaşım getirildi, biz bunu “İKNA EDİLEBİLİRSE SANAYİCİ Sayın ERKAN ERHAL ADAY OLUR..” şeklinde verdik.
Doğrusu Sayın ERKAN ERHAL güçlü bir isim olarak gelir..
Denildiği gibi “İKNA EDİLEBİLİRSE, KULİSLERE ÇOK GÜÇLÜ BİR İSİM OLARAK GELİR..” ayrıca geniş bir destek bulması ihtimali de çok ama çok güçlü bir ihtimaldir.
SANAYİCİ YANI VARDIR, ayrıca, KÜÇÜK ESNAFLIKTAN gelme bir isim olması nedeni ile o kesimle bağ kurması, iletişim kurması zor olmaz ve bu yönü ile geniş bir kesimin desteğini alması mümkündür.
Bu isim üzerinde görüş veren kişiler “Sayın ERKAN ERHAL SANAYİCİNİN SORUNLARINA VAKIF, KÜÇÜK PARAKENDECİ SORUNLARINI DA EN AZ ONLAR KADAR BİLİR.TSO İÇİN İDEAL BİR İSİM OLABİLİR.YETER Kİ İKNA EDİLEBİLSİN..” diyorlar..
Önümüzde ki günlerde bu konu netlik kazanır herhalde..

GEÇTİĞİMİZ GÜN AK PARTİ İÇİNDE SİYASET YAPAN BİRKAÇ KARDEŞİMİZLE SOHBET ETTİK ; “TİCARET VE SANAYİ ODASI ÇOK/ÇOK ÖNEMLİ..”
Geçtiğimiz gün AK Parti içinde Siyaset yapan, AK Parti mensubu birkaç Kardeşimizle sohbet ettik, söz döndü dolaştı TİCARET ve SANAYİ ODASI Seçimlerine geldi.
“BU SEÇİMLER, O İL VE İLÇE AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ..” dediler..
Yani TİCARET ve SANAYİ ODASI Seçimleri hangi İl veya İlçe de yapılıyorsa, kurulacak YAPI, oluşacak YÖNETİM O KENT için hayati öneme sahip ve buna göre değerlendirmekte yarar var anlamında görüş verdiler.
Daha sonra da “DİKKAT EDİYORUZ, TÜM ÜLKE GENELİNDE AK PARTİ TEŞKİLATLARI, TİCARET ve SANAYİ ODASI YÖNETİMLERİNDE ETKİN BİR BİÇİMDE TEMSİL EDİLMEYE ÇALIŞIYOR..” anlamında ifadeler kullandılar.
“PEKİ KARABÜK ve SAFRANBOLU’DA SİZ NE YAPIYORSUNUZ..” diye sorduk.
Ticaret ve Sanayi Odası Seçimlerinde etkin olacaklarından hiç mi hiç kuşkuları yok, burada ki sıkıntı “EN İYİ KADROLARIN BİR ARAYA GELİP ÇOK VERİMLİ BİR ÇALIŞMA DÜZENİNİN KURULMASINDA ..” yatıyor galiba.
TSO KULİSLERİ BÜTÜN HIZI İLE SÜRÜYOR/SÜRDÜRÜLÜYOR..

BELEDİYE BAŞKANI SAYIN RAFET VERGİLİ İLE “HAFİF RAYLI SİSTEM TAŞIMACILIK ÜZERİNDEÇOK KONUŞTUK/TARTIŞTIK, BU İŞ ÇOK/ÇOK ZOR..”
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ ile “HAFİF RAYLI SİSTEM TOPLU TAŞIMACILIK ÜZERİNE ÇOK KONUŞMALARIMIZ OLDU, ÇOK TARTIŞMALARIMIZ OLDU..” kendisi bu işe inanıyordu ve hemen oluverecek gibi acelecilik içindeydi.
Biz bu işin anormal zor olacağını, pahalı olacağını, Karabük Belediyesi ölçeğinde bir Belediyenin bu işin altından kalkmasının, HEM BUGÜN, HEM GELECEK İÇİN ZOR olacağını söylüyorduk, ayrıca TAŞIMA KAPASİTESİNİ gündeme getiriyorduk.
İlk başlarda günlük 50 bin yolcu taşıma kapasitesi olacağını iddia ediyordu Sayın VERGİLİ, Belediye imkanları ile yapacağını ve MALİYETİN çok azalacağını iddia ediyordu, hatta “ABİ SANA TELEVİZYON PROGRAMINDA CEVAP VERDİM..” bile demişti.
ŞU ANA KADAR CİDDİ BİR İLERLEME SAĞLANAMADI..
Sayın VERGİLİ sürekli bir iyi niyet çerçevesi içinde, büyük yatırımlara imza atmak gibi bir haleti ruhiye içinde, vatandaşa ucuz, kolay toplu taşıma hizmeti verme gayreti içinde bu sistem için “EN BÜYÜK HAYALİM..” ifadelerini hep kullandı, hep kullanıyor.
Ancak olay o kadar zor ki, bu zorluğu aşacağına inanıyor/inanıyordu..
KENTİN ORTASINDAN YEPYENİ BİR HAT, BİR YOL GEÇİRECEKSİNİZ..
Her ne hal ise artık, İNŞAALLAH BAŞARILI OLUR YAPAR, GERÇEKLEŞTİRİR..
Dönemi içinde bunu yapamama ihtimali, bize göre,  çok daha fazla…

ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ CİVARINA YAPILACAK VE ELEKTRİK ENERJİSİ ÜRETECEK OLAN “KATI ATIK BERTARAF TESİSİ..” NE ZAMAN BAŞLAR..?
Karabük tam 11 YIL KATI ATIK BERTARAF TESİSİ’Nİ YAPTIRMAYI BAŞARAMADI/BECEREMEDİ sonunda pes etti ve şimdi ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ civarına yeni bir proje düşünülüyor.
PROJE Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’NİN ASİT KÖYÜ sakinlerine verdiği bir söz üzerine yürüyor/yürütülüyor ve O Civara yapılacak olan bu TESİS aynı zamanda ELEKTRİK ENERJİ ÜRETİMİ yapacakmış.
Başkan Sayın VERGİLİ bunu anlattı bize.
Tesisi ELEKTRİK ENERJİSİ ÜRETİP bunu DEVLETE satacak olan bir Firma yapacak ve bununla ilgili ihale kısa süre içinde yapılır mı acaba, bununla ilgili Sayın RAFET VERGİLİ kendi dönemi içinde BU İŞİN BİTECEĞİ SÖZÜNÜ VERMİŞTİ.
ASİT KÖYÜ sakinleri KARAYOLUNU TRAFİĞE KAPATMIŞTI hatırlarsanız..
O HENGAME İÇİNDE BU SÖZ VERİLMİŞTİ..
Karabük çöpünden ELEKTRİK ENERJİSİ üretilecek ve ÇÖP İMHA Tesisi veya KATI ATIK BERTARAF Tesisi, adına artık ne derseniz deyin, orayı işte bu elektrik enerjisini üretecek firma yapacak/yaptıracak.
BAKALIM SÜRESİ İÇİNDE YAPILIP, BİTİRİLEBİLECEK Mİ..?

ÇELİK-İŞ SENDİKASI KARABÜK ŞUBE DELEGE SEÇİMLERİ İÇİN “GENEL MERKEZ YÖNETİMİ HERHANGİ BİR BASKI UYGULAMAYACAK..” YAKLAŞIMI
ÇELİK-İŞ Sendikası Karabük Şube Kongresinde oy kullanacak delegelerin SEÇİM TARİHİ henüz belli olmamakla birlikte, DELEGE OLMAK isteyen işçilerin çalışmalarına hız verdikleri belirtiliyor.
İŞÇİLERLE SOHBET ETTİK GEÇMİŞ GÜNLERDE.
Söyledikleri “GENEL BAŞKAN, DELEGE SEÇİMLERİNE KESİNLİKLE BİR MÜDAHALE OLMAYACAĞINI SÖYLEDİ.GÖNLÜMÜZ FERAHLADI..” yolunda sözler ve “İŞÇİ KENDİ ÖZGÜN İRADESİ İLE DELEGELERİNİ SEÇECEK..” beklentisi hüküm sürüyor..
Dileriz böyle olur..
Aslında KARDEMİR İŞÇİSİ yıllardır böyle ÖZGÜR BİR DELEGE SEÇİMİ ortamını özlemişti ve 2010 Sendikal Mücadelenin temelinde de bu vardı..
ŞİMDİ ÖZGÜR BİR DELEGE SEÇİMİ YAPILACAK SÖZLERİ VERİLMİŞ İŞÇİLERE

EVET; KARABÜK BİRİNCİ DERECE DEPREM KUŞAĞINDA VE ÇERKEŞ-GEREDE FAY HATTI 1944 YILINDAN BU YANA HAREKETLENMEMİŞ..
ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK Bakanı Sayın MEHMET ÖZHASEKİ günlerdir, çok ciddi bir mesaj vermeye çalışıyor, özellikle İSTANBUL’U öne çıkartarak DEPREM TEHLİKESİNE değiniyor Sayın Bakan.
KARABÜK’TE BİRİNCİ DERECE DEPREM BÖLGESİ.
Ancak ;buna ilişkin bir mesaj görülmüyor..
Kitleler DEPREME KARŞI donatilmıyor, bilinçlenmeleri için herhangi bir çalışma yapılmıyor veya bununla ilgili teknik önlemler manzumesi hiç mi hiç gündeme getirilmiyor.
KARABÜK’ÜN BU ANLAMDA BİR BAŞKA GERÇEĞİ VAR.
Önce ÜÇÜNCÜ DEPREM KUŞAĞINDA görülmüş Karabük.
Sonra İKİNCİ DEPREM KUŞAĞINDA görülmüş..
Ve İNŞAATLARI BU DEPREM KUŞAKLARINA GÖRE YAPTIRILMIŞ.
Sonra BİRİNCİ DEPREM KUŞAĞINA alınmış..
İnşaatlar BİRİNCİ DEPREM KUŞAĞINA göre yaptırılmış, birde üçüncü ve ikinci derece deprem kuşağına göre yapılan inşaatların eskime payını düşünürseniz, ortaya sıkıntılı bir tablo çıkmaz mı..?
DEPREME KARŞI BİR DUYARLILIK ŞUURU YERLEŞTİRİLEBİLİR Mİ..?
Böyle bir çalışma yararlı olmaz mı..?

CHP ESKİ GENEL BAŞKANLARINDAN SAYIN DENİZ BAYKAL’IN “2018 YILI SONBAHARINDA YEREL VE GENEL SEÇİM OLABİLİR..” ŞEKLİNDE MESAJI.
CHP Eski Genel Başkanlarından Sayın DENİZ BAYKAL geçtiğimiz gün “2018 YILI YEREL VE GENEL SEÇİMLER YAPILABİLİR..” şeklinde bir açıklama ile SİYASET DÜNYAMIZI silkeledi.
Siyaset dünyamız bu sözlerle sarsıldı..
2018 Yılında SEÇİM YAPILIRSA, bir seçmen YEREL SEÇİM için, BAŞKANLIK SEÇİMİ için, TBMM, yani, MİLLETVEKİLİ SEÇİMİ için oy kullanacak demektir, Sayın BAYKAL durduk yerde neden ERKEN SEÇİM sözü etti acaba..?
LAF OLA BERİ GELE ANLAYIŞI İLE ETMEDİĞİ KESİN..
Diyelim ki BAŞKANLIK Seçimi YEREL Seçim, GENEL Seçim birden yapılacak..
Karabük ve İlçelerinde BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI KİMLER OLUR dersiniz..?
Karabük artık 3 MİLLETVEKİLİ ÇIKARTACAK..
Siyasi Partilerin MİLLETVEKİLİ ADAYLARI KİMLER OLUR acaba..?
Ve KARABÜK’ÜN 3 MİLLETVEKİLİ NASIL DAĞILIR, 3-0 MI ÇIKAR..
Yoksa DEĞİŞİK BİR TABLO MU ÇIKAR dersiniz..?

VALİLİK “YEŞİL MAHALLE’DE Kİ BİNAYA TAŞINDIĞINDA, KARABÜK MERKEZİ DEĞİŞİR Mİ..?”, YIL SONUNA KADAR TAŞINMA GERÇEKLEŞECEK..
Bugün kullanılan VALİLİK BİNASI ne yazık ki DEPREME DAYANIKLI değil ve o nedenle Valilik Yeşil Mahallede ki ESKİ BELEDİYE BİNASINA taşınacak, o binanın restorasyonu bitmek üzere.
UZUN YILLAR BOŞ KALDIĞI İÇİN BÜYÜK TAHRİBAT OLMUŞ.
Çok ciddi masraflar yapıldı ve VALİLİ YEŞİL MAHALLE Bölgesine, KARABÜK BELEDİYESİ’NDEN temin edilen O ÖDÜLLÜ BİNAYA taşınacak, böyle bir durumda KARABÜK’ÜN MERKEZİ DEĞİŞİR Mİ sizce..?
VATANDAŞ, BU TAŞINMA SONUCU SIKINTI YAŞAR MI..?
Veya, şöyle bir soralım, ŞEHİRİÇİ TRAFİK bağlamında, KIZILAY ÖNÜNDE Kİ TIKANMALAR nedeni ile şimdi yaşanan sıkıntılar, VALİLİK YEŞİL Mahalleye taşınınca, trafik yükünün biraz daha artması ile yaşanan sıkıntılar artar mı..?
HER NE İSE ARTIK, BU İŞİN DÖNÜŞÜ YOK..
Gelip/geçerken bakıyoruz, O BİNA üzerinde yaşanan ağır tahribatın giderilmesi için yapılan tamirat/tadilat işlerinin sonuna gelinmiş gibi görülüyor.
EN ÖNEMLİSİ CAM BÖLÜMLER küçültülmüş, ısı kaybının önüne geçilmek istenmiş, Binanın bodrum katları su doluydu ve buraların temizlenmesi , yeni düzenleme çok ciddi bir masrafa yol açmıştı.
VALİLİK BU YIL SONUNA KADAR TAŞINIR SANIYORUZ..

KARABÜK YAŞAYANLARI BİRAZ DUYARLILIK GÖSTERSE “ARAÇ ÇAYI DSİ TARAFINDAN ESTETİK BİR ISLAH ÇALIŞMASI YAŞAR MI..?” ACABA..?
Bu Kentin duyarlı, bu Kente sevdalı insanlar öyle güzel, öyle içerikli YORUMLAR YOLLUYORLAR Kİ hayran oluyoruz doğrusu ve dün HER TELDEN Köşesine böyle bir yorum geldi.
OKURUMUZ ARAÇ ÇAYI İÇİN YAZMIŞ..
DERE ISLAH ÇALIŞMASI İSTİYOR O OKURUMUZ..
Ancak ;ESTETİK ANLAMDA DERE ISLAH ÇALIŞMASI yapılmasını istiyor, bu gerçekten şart ve o zaman insanlar ARAÇ ÇAYINI kirletmemeye özel bir gayret gösterirler.
Yoksa bir vatandaşın yaptığı sorumsuzluk/duyarsızlık gibi ÇEK YAT bile atarlar ARAY ÇAYINA, eğer Karabük Belediyesi’nin yapmayı planladığı düzenlemeye karşı çıkan, SICAK BAKMAYAN DSİ kendisi burada ESTETİK BİR ISLAH çalışması yapsa o sorumsuz tavırlar ortadan kalkar.
Kesinlikle ortadan kalkar..
Gidin bir bakın ARAÇ ÇAYI’NDA , ARAÇ ÇAYI YATAĞINDA otomobil lastikleri, yatak/yorganlar, poşetler, aklınıza gelen/gelmeyen ne kadar pislik varsa oradadır..
ALLAH BİZE VERDİĞİ BU GÜZELLİĞİ NASIL PİSLETİYORUZ DEĞİL Mİ..?

388

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler