18.5 C
Karabük
26 Nisan Cuma 2024

Virane yer MİLLET BAHÇESİ olacak

Karabük’te MİLLET BAHÇESİ neresi olacak tartışmaları devam ederken Karabük Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı Atilla Karaarslan Demir Çelik Fabrikalarının "Fidanlık" olarak yaptığı fakat yıllardır virane olarak atıl durumdaki yerin MİLLET BAHÇESİ olacağını iddia etti.

Atilla Karaarslan sosyal medya hesabında şu görüşlere yer verdi;

KARABÜK KENT MEYDANI DEĞİL 
BENCE "BU VİRANE YER MİLLET BAHÇESİ" OLACAK…

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili dün bir projesini sosyal medya hesabından açıkladı.

Yalnız projenin neresi için hazırlandığı tanıtım videosunda yer almadı.

Vergili sadece projenin "Millet Bahçesi" olarak 30 Mart’a yetişeceğini ve Karabüklüleri o akşam çay içmeye davet ettiğini söyledi.

Fotoğrafını gördüğünüz yer 1950’li yıllarında Karabük Demir Çelik Fabrikaları Müessese Müdürlüğü tarafından FİDANLIK olarak yapılan yerdir.

Ve tahminim Rafet Vergili’nin MİLLET BAHÇESİ projesi burasıdır.

MİLLET BAHÇESİ için "virane fidanlık" proje olarak en doğru karardır.

AK Partililerin Karabük Kent Meydanına MİLLET BAHÇESİ yapılması düşüncesi bence yanlıştır…

Küçük ama önemli bir AYRINTI vereyim; Burhanettin Uysal’ın Karabük Üniversitesi Rektörlüğü yaptığı dönemde bu fidanlık üniversiteye ait olmasına rağmen tek çivi dahi çakılmamış aksine "VİRANE" olmasına adeta göz yumulmuştu.

Ayrıca AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Burhanettin Uysal da henüz nereye "MİLLET BAHÇESİ" yapacağını açıklamadı.

Sayın Uysal yoksa VİRANE yer dururken gereksiz bir yere mi MİLLET BAHÇESİ yapacak?

Neyse…

İlerleyen günlerde öğreneceğiz…

Gazeteci Atilla Karaarslan daha önce Karabük’ün en güzel yerinde BİR VİRANE başlıklı haber yayınlamıştı

 

Vergili “30 Mart akşamı Şehir Parkı’nda çay içelim”

Mevcut kent meydanına atfen üzerinde herhangi bir projenin yapılmasının uygun olmadığına dikkat çeken Vergili, yaptığı açıklamada kent meydanının saygın 12 profesörün onayı alınarak yapıldığını belirtti. Kent meydanının geçtiğimiz dönemde kahraman şehitlerimiz için düzenlenen törenler ve 15 Temmuz hain darbe girişimi gibi durumlarda halkın bir araya geldiği vazgeçilmez bir mekan olduğunu ifade eden Vergili, kentin ihtiyacı olan parkın projelendirildiğini ve 30 Mart 2019 günü açılışının gerçekleşeceğini söyledi.

Projelerini bir bir açıklayan Belediye Başkanı Rafet Vergili, 21 Bin metrekare alan üzerine kurulacak ve 500 metrekaresinde sosyal tesis, restoran ve dükkanların bulunacağı Şehir Parkı’nda 30 Mart akşamı tüm Karabük halkını çay içmeye davet etti.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler verildi; “İhale çalışmalarını tamamladığımız Karabük’ün en büyük Şehir Parkı ve Rekreasyon Alanı projemiz, 21.000 m2 alan üzerinde yapılmaktadır. Aynı zamanda halkın eğlence ve dinlenme ihtiyaçları açısından da doğa ile iç içe bir alan olacak.

Alandaki mevcut bitki yapısının ihya edilmesiyle oluşturulacak park alanında, 500 m2 sosyal tesis, restoran ve satış birimleri, halkın uğrak noktalarından biri haline gelecek. Yeşilin hakim olduğu, suyla temas içinde seyir ve bakı terasları, halkımızı görsel ve işitsel bir zenginlikle buluşturacak.

385 m2 oturma alanı üzerinde, toplam 6 metre yükseklikten akan kademeli şelale ve 400 m2 biyolojik gölet, suyun coşkunluğunu da, dinginliğini ziyaretçilerimize hissettirecek.

3.500 Adet bitki ile zenginleştirilmiş, her mevsim farklı bir görsel zenginlik sunan bitkisel düzenleme ile araç trafiğinden yalıtılmış, çiçek kokuları içinde 2.300 metre gezinti yolunu halkımızın hizmetine sunuyoruz.

Ruhen ve bedenen sağlıklı kuşaklar hedefliyoruz. Bunun için park alanı içinde çocuk oyun alanları, dev satranç, çocuklar ve yetişkinler için açık hava spor alanları bulunacak.

120 kişilik amfi tiyatronun ev sahipliği yapacağı, amatör ve profesyonel mini tiyatrolar, gösteriler, şiir ve müzik dinletileri, sohbetler inanıyoruz ki gençlerimizin kültürel gelişimine katkı sağlayacaktır.

Alanımızda 32 ateşli, 48 ateşsiz toplam 80 adet kamelya ve piknik alanı halkımızın ailecek vakit geçirebileceği nezih bir mekan olacak. Bir bütün olarak ele alındığında sadece gezilip görülecek değil, bir arada yaşanılacak mekânlar bütününe dönüşecektir.

1698

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler