22.4 C
Karabük
26 Nisan Cuma 2024

Belediye yan gelip yatma yeri değildir

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili bugün basın toplantısı düzenledi. Vergili AKP Karabük Belediye Başkan Adayı Prof. Dr Burhanettin Uysal’ın Karabük milletvekilliği döneminde mecliste sadece bir sefer kürsüye çıktığını ve 3 Nisan ile ilgili konuşma yaptığını söyledi.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin basın toplantısından önemli başlıklar…

ÇİFTE KAVRULMUŞ MAAŞ ALMAYA DEVAM ETMEKTEDİR

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili; "Karabük Belediye Başkanlığı milletvekilliği gibi yan gelip yatma yeri değildir" sözleriyle daha önce AK Parti Karabük Milletvekillliği yapan ve AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı olan Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ı eleştirdi.

Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ı "Çifte kavrulmuş maaş almaya devam etmektedir" sözleriyle de eleştiren Rafet Vergili; "Karabük Üniversitesi Rektörlüğü döneminde 40 milyona stad yaptı düzeltilmesi için 80 milyon gerekiyor" dedi.

YURT DIŞINDA GEZMİŞTİR TOZMUŞTUR

Vergili; "Burhanettin Uysal Milletvekilliği döneminde mecliste sadece bir sefer kürsüye çıkmış ama tüm yurt dışı gezilerine katıldı. Yurt dışında gezmiş tozmuştur" dedi.

CANLI OLARAK YAYINLANAN BASIN TOPLANTISINI İZLEYEBİLİRSİNİZ
-Sesi açmayı unutmayınız-

 

AK Parti Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ın 190 milyonluk belediye bütçesi ile kesintisiz ulaşım projesinin gerçekleşemeyeceğine yönelik iddialara yanıt vererek açıklamalarına başlayan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili; “Biz bu bütçelerle bu projeleri hayata geçireceğimize inanıyoruz, şimdiye kadar yaptıklarımız herkesin gözünün önündedir, tabi kendisi olayı üniversite gibi düşünüyor, üniversitede devletten gelen bütçeyi harcamak kolaydı,. Peki, nasıl bir harcama yaptı? 40 milyona stat yaptı, şimdi o stadın tamiratı için 80 milyon gerekiyor. Kendisi kesintisiz ulaşım projelerinin Karayolları Genel Müdürlüğü bütçesiyle gerçekleşeceğini söylüyor, Kastamonu, Bartın ve Zonguldak gibi iller bu imkânlardan yararlanıyor, ben Karayolları Karabük’e hizmet etmiyor derken kendisi de milletvekili idi, hangi hizmeti getirebilmiş, biz kesintisiz ulaşım için kendi imkânlarımız kullandık ve battı-çıktı projesini hayata geçirdik. Bütçe ve finans bizim işimiz, kıt imkânlarla neler yaptığımızı tüm Karabük’e 10 yılda gösterdik, o da yalnızca milletvekili maaşı alıp, yan gelip yatarak dönemini tamamladı ve şimdi de belediye başkanlığına aday oluyor” dedi

Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ın rektörlüğü döneminde Karabük Üniversitesi ile bir protokol yaptıklarını, proje ile hem şehir merkezinden kampus alanına ulaşım sağlayacak, hem de raylı Sistemler Mühendisliğinde eğitim gören öğrencilere uygulamalı eğitim verecek bir Test Eğitim Merkezi Projesini hayata geçirmek istediklerini söyleyerek sözlerine devam eden Başkan Vergili; “Biz belediye olarak üzerimize düşenleri yaptık, kendisi de bize resmi yazı ile çalışmaların devam ettiğini belirten cevap verdi, milletvekilliği döneminde hiç değilse bununla ilgilenseydi” dedi

“Yatırım için yer istedim, kamulaştırma için ödenek çıkartamadı”

Burhanettin Uysal’ın milletvekilliği döneminde Karabük’ün gelişmesine yönelik çağrılarının olduğunu hatırlatarak açıklamalarını sürdüren Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili; “En sonunda Eskipazar-İsmetpaşa’ya bir Organize Sanayi Bölgesi tabelası astırabildik. Ben kendilerinden yatırım yapmak için yer talebinde bulundum, ama bu şehrin milletvekilleri olarak kamulaştırma için bir ödenek dahi çıkartamadılar. Sağlık konusunda da defalarca uyarılarda bulunduk, hastanemiz şu anda yetersiz durumda, sağlık alanında Karabük’te tam bir kaos içerisinde” dedi

“Çifte kavrulmuş maaşın öncülüğünü yapmıştır”

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Burhanettin Bey milletvekilliği döneminde bir sefer 3 Nisan’da meclis kürsüsüne çıkmıştır. Onun dışında yurtdışındaki gezilere katılmıştır, gezmiştir, tozmuştur, Karabük ile ilgili hiçbir yatırım kararı ve takibinin içerisinde bulunmamıştır, ikinci bir iş olarak da mecliste çifte kavrulmuş maaşın öncülüğünü yapmıştır. Şu anda da çifte maaş almaya devam etmektedir. Bizim ise hiçbir zaman bir maaş talebimiz olmamıştır”

Başkan Vergili, Ak Parti Adayı Uysal’ın, Ak Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik olarak yapılan Cumhuriyet Mitinglerine katılması ile ilgili bir soruya; “Bunu kendi partisinin incelemesi gerekir, ama şöyle söyleyebilirim; Burhanettin Hoca her dönemde güç neredeyse ben oradayım diyebilir, her dönem farklı güçlerle irtibat kurabilir, biz hiçbir zaman gücün peşinden gitmedik,  kendi yağımızla kendimiz kavrulduk ve hiç kimseye de minnet etmedik”  cümleleriyle cevap verdi.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, 1 Kasım 2011 Seçimleri öncesinde Burhanettin Uysal ile MHP’den aday olmasına yönelik bir pazarlık yapıp yapmadıklarına yönelik soruya ise; “  Evet kendisiyle bir görüşmemiz oldu ve teklifimizi kabul etti. Sonra da bunu kullanarak Ak Parti’den aday oldu. Bu da bizim açımızdan pek hoş olmadı ve bizde aday boşluğuna düşmüş olduk” şeklinde cevap verdi.

Burhanettin Uysal’ın seçim kampanyasını Karabük Üniversitesi üzerine kurmasına yönelik bir soruya da cevap veren Başkan Vergili; “Üniversitede herkesin katkısı var, Kardemir çok büyük yatırımlar yaptı, Karabük halkı büyük destekler verdi, devletten çok büyük bütçeler aldı. Şimdi ise 190 milyonla ancak rutin belediye hizmetlerinin yapılabileceğini söyleyen bir kişi, hangi paralarla bu yatırımların yapıldığını benden daha iyi biliyor. Ama yapmış olduğu bir iş var; 40 milyon harcayıp ayyıldızlı stat yapıp, 80 milyon tamirat masrafı çıkartmak. Bunu yapmak, iyi bir yönetici olmak ve programları iyi yönetmek değildir

1383

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler