18.5 C
Karabük
26 Nisan Cuma 2024

Safranbolu Belediyesi'nde hırsızlık mı?

Safranbolu Belediyesi hizmet binasına gece bir kişinin girdiğinin fark edilmesi üzerine hareketli saatler yaşandı.

Edinilen bilgilere göre, gece geç saatlerde Safranbolu Belediyesi hizmet binasına giren bir kişinin bazı evraklar almaya çalışırken fark edildiği ve tutanak tutularak Kayyum Belediye Başkanı ve Safranbolu’nun yeni Kaymakamı Fatih Ürkmezer’e durumu bildirdikleri belirtiliyor.

İddialara göre, geç saatlerde belediye binasına giren kişinin Safranbolu Belediye Başkanı iken görevden alınan Necdet Aksoy’un özel kalemi gibi çalışan bir kişinin olduğu öne sürülüyor.

Diğer yandan bir başka iddia ise, bir kaç gün önce bir belediye meclis üyesinin imar birimine gelerek bazı ruhsat dosyaları ile ilgilendiği, evrak ve dosya talep ettiği ancak konunun Kayyum Belediye Başkanı Ürkmezer’e bildirilmesi üzerine, Ürkmezer’in sadece yetkili memur yayında dosyaya bakmak kaydıyla müsaede ettiği ve kesinlikle herhangi bir evrak alınması yada dosyalara resmi müracaat harici evrak konulmasına müsaade edilmemesi yönünde talimat verdiği belirtiliyor.

Çıkarılan Evraklar Kim ve Nerelerde Bulundu?

Safranbolu’da Belediye Başkanı iken Necdet Aksoy’un görevden alınmasının ardından Kayyum olarak atanan Kaymakam Fatih Ürkmezer, belediyede yapıldığı iddia edilen usulsüzlükleri sessiz sedasız ve ciddi bir şekilde incelemeye ve gerekli yasal işlemleri yapmaya devam ediyor.

Dosyalarca evrakın belediyeden çıkarıldığı, Kaymakam Ürkmezer’in talimatıyla bazı belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve çalışanları hakkında soruşturma açıldığı iddia edildi. Şimdi gündem de ise çıkarılan çok sayıdaki bu dosyalar kim ve nerelerde bulundu?

Öte yandan eski Belediye Başkanı Aksoy’un akrabası olduğu söylenen ve belediyede çalışan iki personel yüzlerce sayfa evrakı da dışarı çıkararak şehirdeki fotokopicilerde fotokopilerini aldıkları, bazı vatandaşların fotokopi çekimi sırasında şahit oldukları halk arasında konuşulmaya başlandı. Evrakların belediyeden çıkarılması ile ilgili olarak da bazı belediye meclis üyelerinin ve belediye başkan yardımcısının bilgisi ve talimatı olduğu yönündeki iddialarda ciddi şekilde konuşuluyor.

Ucu Nereye Gider?

Başta Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Fatih Ürkmezer ve kolluk kuvvetlerinin ciddi ve derinlemesine bir çalışma yaptıkları belirtilirken, hukukçular tarafından belediyeden izinsiz olarak evrak ve dosyaların dışarı çıkarılmasının ciddi suç teşkil ettiği belirtiliyor

HABER / Batı Karadeniz Ekspres

904

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler