13.5 C
Karabük
27 Nisan Cumartesi 2024

Yenice'de AÇIKLAMA SAVAŞI

Karabük AKP Yenice ilçe örgütüyle AKP’li belediye arasında bir süre önce başlayan polemik boyut değiştirerek sürüyor.

Geçtiğimiz günlerde Yenice pazar yerinde meydana gelen bir olay sonrası taraflar demeçlerle birbirlerine savaş ilan etmişler ve sert bir dille birbirlerini suçlamışlardı.

Bu kez AKP Yenice İlçe Başkanı Yılmaz Kırık yaptığı yazılı açıklamada, AKP’li Belediye Başkanı Zeki Çaylı’yı Fetöcü olmakla suçladı. Kırık yaptığı uzun açıklamada, mevcut Belediye Başkanının Fetöcülerle içli dışlı olduğunu ileri sürdü ve "Yenice AK Parti teşkilatında bizim tamamen dışımızda yaşanan bazı olaylar ve sıkıntılar üzerine olaylı bir şekilde ilçe başkanının ve yönetiminin istifası gerçekleşmiş, bunun üzerine 2016 Eylül ayında AK Parti Genel Merkezi tarafından bizim atamamız yapılmış, Ekim ayı başında da kadromuz onaylanmıştır. Bu kadromuzun onaylanması sırasında bütün adaylarımız FETÖ ayağı da dahil her türlü güvenlik ve istihbarat soruşturmasından geçirilmiş, hatta bire bir mülakat yöntemi kullanılarak hassas bir eleme yapılmıştır. Yenice’de göreve getirilmiş en temiz kadrodur. Bizden önce görev yapan arkadaşlarımızın bazıları, hatta şahsın bizzat kendisi hakkında devam eden FETÖ soruşturması ve haklarında onlarca dosya incelenmektedir" dedi.

Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı ise yaptığı açıklamada, Yılmaz Kırık yönetiminin 10 aylık süre içinde sadece akçalı işlerle konuşulur olduğunu ileri sürdü ve "15 Temmuz darbe girişimine ”Tiyatro” diyerek Cumhurbaşkanımıza iftira edenleri bugün muteber kabul etmemiz hiçbir şartta mümkün değildir. Kırık, 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan FETÖ darbe girişimini dahi kabullenmemiş, 16 Temmuz sabahında, ‘Böyle darbe – marbe olmaz. Bu bir tiyatrodur. (Sayın Cumhurbaşkanımız için) Tayyip’in kendisini Başkan seçtirmek için yaptırdığı bir oyundur ‘ demiştir.

Bizler, arkadaşlarımızla ve bir önceki ilçe yönetimimizin tamamı ile Yenice’de 30 gün demokrasi nöbeti tutarken, biz demokrasi meydanında Yılmaz Kırık’ı ve bugün için yönetimine aldığı hiçbir yönetim kurulu arkadaşını göremedik" şeklinde konuştu.

AKP İlçe Başkanı Yılmaz Kırık bu iddialara şu şekilde yanıt verdi. "15 Temmuz gecesi şahsım ve mevcut Yönetim kurulumuz AK Parti teşkilat binasının ve hükümet konağının önünde idik. Bazı arkadaşlarımız sosyal medyayı kullanarak anlık yayın da yapmışlardır. O geceyi kimse kimseye ispat etmek durumunda da değildir. Bizler günlerce nöbet tutup sonradan FETÖ imamı çıkanları da, FETÖ’cülere şimdilik bunu idare edin ortalık yatışınca düzeltiriz diyen şahısları da biliyoruz. Tiyatro yapan tertemiz AK kadrolarımız değil, darbe sürecinin ardından kamufle olmak için “bana küfür de edebilirsiniz, aleyhime her türlü beyanatı verebilirsiniz” diyen Fetö’nun taktiğini kullanan malum şahıslardır. 17-25 Aralık öncesinde Zaman gazetesi almayan esnaflarımıza zulüm eden, kahvehanelerinde çay dahi içmeyin diyen, Zaman gazetesine abone olmayı zorunlu tutan, bütün sohbet ve kermeslerine bizzat katılan, kurbanlarını yurt dışındaki Fetö unsurlarına bağışlayan malum şahısların bizi demokrasi nöbetlerine katılmamakla itham etmesi, her türlü kayıt ve sosyal medya ortamıyla paylaşılan görüntülerden bulunabileceği gibi nöbetler sırasında yemek masalarının taşınmasında bile emeği bulunan şahsımı ve AK kadrolarımızı derinden üzmüştür.“Yenice’de göreve getirilmiş en temiz kadroyuz"

2559

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler