12.5 C
Karabük
27 Nisan Cumartesi 2024

İsmail Akça: Vicdan!

Karabük Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Akça gazetesindeki köşe yazısında sert eleştirilerde bulundu.

İşte İsmail Akça’nın gazetesinde yayınlanan köşe yazısı;

VİCDAN!..

Son aylarda Karabük yerel basını bir hak mücadelesi veriyor ve bu mücadeleyi verirken tam bir birlik içinde özlenen tabloyu da kendi içinde sergiledi.

Bazı çirkinlikleri ve seviyesizlikleri de bu mücadelenin dışında üzülerek gözlemliyoruz.

Konuyu tekrar özetlemek ve hafızları tazelemek gerekirse…

3-5 Ay önce Sayın Valimiz Mehmet Aktaş beyin Karabük Organize Sanayi Bütçesinden yerel basına tanıtım bütçe programla yapması ile yaşanan tüm bu sürecin fitili ateşlendi.

Sayın Valimiz, Karabük merkezli yayın yapan BRTV kanalına 50 Bin TL, merkezde yayın yapan yerel gazetelere ve akreditesi yapılmış internet haber sitelerine 3’er Bin TL tanıtım bütçe ayırmasına Karabük yerel basını aradaki farkın çok fazla olmasından dolayı kabul etmemişti.

Sayın Valimiz de tanıtım için yapılan bütçe programlamasını tamamen iptal etmişti. Tabi Vali beyin bu tasarrufunu bizler saygı ile karşılamış, en küçük bir eleştiri yapmamıştık.

Zaten Karabük’te 20 tane basın yayın kuruluşunun imzası ile yayınladığımız ortak deklarasyonda da çok net bir şekilde bu konuyu kamuoyu ile paylaşmıştık.

Karabük Yerel Basın kuruluşlarının tepki gösterdiği konu, aradan kısa bir süre sonra BRTV Televizyonuna iptal edilen bütçe programlamasındaki miktarın tamamı ya da büyük bir kısmının ödenmesidir. Hem de bu ödemenin sessiz, sedasız ve adeta gizlice yapılmasıdır.

Karabük yerel basını 1995 yılından bu yana altı Vali ile kamu mesaisi yapmıştır ama şu anki Valimizin basın arasında adil olmayan ve hakkaniyetten uzak böyle bir tasarruf uygulaması bizleri derinden üzmüştür.

Sayın Valimiz Mehmet Aktaş beyefendi, dün yayınladığı konu ile ilgili basın açıklamasında bizleri kamuoyunu yanlış bilgilendiren haberler yapmakla suçlamış ve içeriğinde tamamen haklılığımızı ortaya seren ödeme bilgilerini vermiştir.

Biz Sayın Valimize Karabük Yerel Basın arasında adil olun, hakkaniyetli davranın mesajlarımızı verirken, yayınladığı basın açıklamasında bizim şikayet konularımıza değinmemiş ve bizlerin vicdanını rahatlatacak bir açıklamaya da yer vermemiştir.

Sayın Valimiz Karabük OSB tanıtımı için yerel basına ayırdığı bütçeyi iptal ederken, neden akabinde BRTV’ye ödeme yapma ihtiyacı duymuştur?

Bu soruyu Sayın Valimizin Vicdanına soruyoruz.

Yaşadığımız bu süreç içinde Kanal 78 Televizyonunun altı ay içinde Karabük OSB’ye parça parça kestiği 52 Bin TL’lik tanıtım ve prodüksiyon faturaları da ortaya çıkınca da, bu kenti yöneten seçilmiş ve atanmış kişiler Karabük Yerel Basınına adil olmayan bir uygulamanın içinde olduğunu gözlemledik.

Bazı soruları Karabük Yerel Basını olarak kendimize sorduk ve ciddi bir süreç başlatmaya karar verdik.

Karabük’te faaliyet gösteren basın kuruluşları ülkemizin her ilinde olduğu gibi bazı kamu kaynakları ile desteklenir. Biz bu desteklemeyi kapalı kapılar ardında, bireysel olarak ve gizli kapaklı yapmadık ve yapmayız da.

Tepkimiz de bundandır.

Kent yöneticileri ile bireysel ikili ilişkileri kullanarak, proje bedeli adı altında sessiz sedasız paralar almak ne kadar etik. Öyleyse her işini tutturan basın kuruluşu kendine göre böyle kaynaklar oluşturarak, gelir elde etsin ve diğer basın-yayın kuruluşları da ağzı açık baksın.

Bu mudur devlet adaleti…

Bu mudur devlet anlayışı…

İnşallah meramımızı başta Sayın Valimiz olmak üzere, kentimizi yönetenlere anlatabiliyoruzdur.

Yaşadığımız diğer bir konu ise BRTV ve BRTV’nin Yönetim Kurulu başkanı Sayın Mehmet Çetinkaya’nın bizim bu hak ve adil olunma mücadelesine karşı çirkin ve seviyesizce bir tutum içine girmesidir. Zaten böyle çukurlaşmasaydı, bizim tanıdığımız zat olmazdı kendisi de.

Karabük Yerelde 20 Basın, Yayın kuruluşu imzası ile yayınlanan ortak deklarasyondan sonra, BRTV internet sitesinde “Kamuoyuna açıklama” adı altında yayınlanan talihsiz yazı, Sayın Çetinkaya’nın Karabük basınına karşı yıllardır içinde bulunduğu düşmanca tutumun en bariz dışa vurumudur.

Bizzat Sayın Mehmet Çetinkaya’nın kaleme aldığını çok iyi bildiğimiz bu açıklama yazısında, Karabük basınını küçük görmesi ve hakaretler etmesi ancak kendine yakışan bir harekettir.

Aslında bu küçümsemeler ve hakaretler ile hezeyana varılması, o zatın yıllardır gizli gizli oluşturduğu mali kaynak elde etme devrinin kapandığını bilmesinden kaynaklanıyor.

Kısacası Sayın Çetinkaya’nın yıllardır Karabük Yerel basınına karşı verdiği anlayamadığımız düşmanca tutumlarını devam ettireceğini biliyoruz ve buna da biz hazırlıklıyız.

Yine kısacası “Hodri meydan…” diyoruz.

Fakat bizi üzen 3 yıl önce kurduğumuz Karabük Gazeteciler ve İletişimciler Derneğinin başına Başkan olarak Sayın Mehmet Çetinkaya’nın kardeşi, Osman Çetinkaya’yı getirmemizdir.

Karabük Yerel basının her türlü menfaat ve çıkarlarını gözetmekle sorumlu olan Dernek Başkanımız Sayın Osman Çetinkaya’nın artık bizim çıkarlarımız için değil, kendi çıkarları için çalıştığını ve çalışacağını görmemiz bizi üzmüştür.

Yaşadığımız tüm bu süreç dahilinde Karabük Belediye Başkanımız Sayın Rafet Vergili de sinir ve hırsına kapılarak kendini ciddi yanlışlara sürükledi.

Sahibi olduğunu bildiğimiz Kanal 78 TV’nin Karabük Organize Sanayi’ye kestiği faturaları basının eline geçince sinirleri ve hırsı gözlerini adeta kör etmiştir. Kaldı ki biz bu konuda Sayın Vergili’nin hiçbir bilgisi olmadığını bildiğimizden, bu olayı kendisine mal edecek hiçbir haber ve yorum yapmadık.

Belediye Başkanımız Sayın Vergili’yi Karabük basını gerçekten çok severdi. Kendilerine yerel basın olarak çok ciddi destekler verdik.

Fakat Sayın Vergili, Karabük basınının duayen abisi olarak bir meslektaş büyüğümüze karşı “ofis satın almak için şahsımdan para istedi” şeklinde yakışıksız ve asla kabul etmeyeceğimiz bir iddiada bulundu.

Hele ki böyle bir aşağılamayı Karabük basını içinde belki de hak etmeyenlerin en önde gelen kişisine karşı yapması bizi derinden üzdü.

Sayın Rafet Vergili’nin özetle “Bir basın mensubu benden para istedi” şeklinde açıklama yapması,  Karabük basınını derinden üzmüştür. Karabük basını artık Sayın Vergili’nin samimiyetine bundan sonra acaba ne kadar inanacaktır?

Sayın Vergili, 7 yıldır Karabük basını ile kurduğu iyi ilişkilerini ispat edemeyeceği bu suçlaması ile adeta tarumar etmiş, yıkmıştır.

1612

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler