19.3 C
Karabük
26 Nisan Cuma 2024

KGC'den Kamuoyuna Duyuru

Karabük Gazeteciler Cemiyeti KGC Yönetim Kurulu imzasıyla bugün bir açıklama yayınladı.

Sadece Karabük ekonomisi değil, ülke ekonomisi içinde büyük anlam ifade eden ve ülkemizin en büyük sanayi kuruluşları arasında yer alan Kardemir AŞ. tarafından 06 Haziran 2017 tarihinde bir basın açıklaması yapılmış, açıklamada, 2008-2015 yılları arasında çevre yatırımları için 300 Milyon TL harcama yapıldığına dikkat çekilerek, halen 175 Milyon TL tutarındaki çevre yatırımının da Çevre ve Şehircilik Bakanlığına verilen taahhüt ve İl Müdürlüğünün izleme ve denetimleri doğrultusunda devam ettiği belirtilmiştir. Yapılan açıklamanın devamında ise hizmetine ihtiyaç duyulmaması nedeniyle 2015 yılında iş akdi sonlandırılan eski bir personellerinin, iş akdi sonlandırıldıktan sonra kurduğu internet sitesinde, bölge halkını yanıltıcı, küçük yatırımcıyı yanlış yönlendirici asılsız haberler yapmaya başladığı, çevre yatırımlarına yoğun kaynak aktarımı yapılan bu süreçte asılsız haberlerine devam ettiğine dikkat çekilmiştir.

Kardemir’in bu açıklaması, cemiyetimiz üyesi basın kuruluşları gibi Karabük’teki diğer basın yayın organlarında da geniş şekilde yayınlanmıştır.

Başta da ifade edildiği gibi Kardemir, sadece ilimizin değil, ülkemizin en büyük sanayi şirketlerinden biridir. Kardemir’in gerek özelleştirme süreci, gerek özelleştirme sonrasında yaşadığı süreçler, Karabük’lülerin hafızasından silinmeyecek kadar derin izler bırakmıştır.

Kardemir bugün, üretimlerini 2,5 Milyon’lara çıkarmış, üniversitemizin gelişimi için büyük kaynaklar aktarmış, şehrin dünyaya açılan en önemli pencerelerinden biri olan Kardemir Karabükspor’un süper ligde ilimizi temsil etmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmamış, son olarak ta gerek temelini attığı İmam Hatip Lisesi, gerekse yeni istihdamları ile ilimize olan katkılarını sürdürmüştür.

Bazı kişilerin, üç kuruş harcayarak açtıkları internet sitelerinde kendilerine gazeteci süsü vererek yayın yaptıklarını ve bu kişilerin köklü bir geçmişi bulunan Karabük yerel basın yayın kuruluşlarını da karalamaya çalışmakta olan bu kişilerin, basın emekçilerini çatısı altında toplayan cemiyetlerin üyesi de olmadığını daha öncede yaptığımız açıklamalar da dile getirmiş, Karabük’teki tüm kurum ve kuruluşların yetkililerinden de kendilerine gazeteci süsü vermeye çalışan bu kişilere itibar etmemelerini istemiştik.

Bu kişilerin gazetecilik kimliği altına sığınarak, husumet besledikleri kişi ve kuruluşlara karşı, açtıkları internet sitelerini çirkin kampanyalarının servis merkezi haline getirdikleri görülmektedir.

Basın etiğinin başlıca kuralı, kişi ve kuruluşları, eleştiri sınırlarının ötesinde küçük düşürmeye, aşağılamaya yönelik yayın yapmamaktır. Gazetecilik kimliğine bürünerek kişisel hırs ve öfkeyle en değerli kuruluşlarımız yıpratılmamalıdır. Cemiyet üyelerimiz bu konuya her zaman hassasiyet göstermişler, üslendikleri toplumsal sorumluluğun bilincinde hareket etmişlerdir. Ömrünü bu mesleğe vererek, ilimizin sosyal – kültürel ve iktisadi kalkınmasına basın yoluyla katkı sağlamaya çalışan üyelerimiz, kimsenin bireysel hırslarına alet olmamış, bundan sonra da olmayacaktır.
Kamuoyuna saygıyla duyururuz.

KARABÜK GAZETECİLER CEMİYETİ
YÖNETİM KURULU

665

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler