7.5 C
Karabük
19 Mart Salı 2024

Her Telden (18 Ekim 2019)

Safranbolu’da CAM TERAS yapıldığı yıldan, hizmete girdiği tarihten itibaren çok ilgi görüyor, çok iyi de para kazandırıyor, şimdi çok/çok önemli bir gelişme yaşanıyor CAM TERAS noktasında.

CAM TERAS Tesisini çalıştıran Firma, ”BENİ BURADAN ÇIKARTAMAZSINIZ, KİRA SÖZLEŞMEMİ UZATMAK ZORUNDASINIZ..” gibi bir gerekçe ile Mahkeme açmıştı.

Açılan bu Mahkemeyi Karabük İL ÖZEL İDARESİ kazandı ve mahkeme açılan süre ile DAVAYI AÇAN Firmanın kaybettiği süre içinde ECRİ MİSİL ile önemli bir para ödenmesi gerekecek.

Galiba 14-15 ay civarında bir süre DAVAYI AÇAN Firma CAM TERASI düşük fiyattan çalıştırmaya devam etmiş ve o süre içinde ki KİRA FARKINI İl Özel İdaresi’ne ödeyecek.

PEKİ, ZAMANINDA, NEDEN DÜŞÜK FİYAT İLE BU TESİS VERİLDİ…?

Bir zamanlar SAFRANBOLU’DA neler yaşanmıştı ki..?

Kısa süre içerisinde zengin olan kimiler,  NERELERDEN DESTEK alıyordu..?

 

BİR KARDEŞ, ÖNEMLİ BİR TESPİTTE BULUNDU VE “SOĞUKSU’DA BULUNAN BİNA KARABÜK VALİLİĞİ OLARAK KULLANILSIN BARİ..” DEDİ..

Önemsediğimiz ve Valilik ile sürekli işi olan bir Kardeş, dün bir tespitte bulunarak “ABİ, KARABÜK VALİLİĞİ, YEŞİL MAHALLEDE Kİ BİNAYA TAŞINDI VE BURADA ÇALIŞANLAR YAKINIYORLAR..” dedi.

“NEDİR YAKINMALARI..” diye sorduk.

“GÜNEŞ GÖRMEYEN YERLER VARMIŞ.AYRICA KIŞIN ISITMAK, YAZIN SOĞUTMAK, HEM PAHALI OLUYORMUŞ, BUNA KARŞILIK PEKTE RANDIMAN ALINAMIYORMUŞ GALİBA..” gibi bilgiler verdi.

Bunlardan sonra da “HANİ SENİN YAZDIĞIN, SOĞUKSU MAHALLESİ’NDE Kİ, TOKİ’NİN YAPTIĞI, BOŞ DURAN BİNA VAR YA..” dedi, ardından da “BEN BİR ÖNERİ DE BULUNAYIM.KARABÜK VALİLİĞİ BU BİNAYA TAŞINSIN..BURADA BÜTÜN MÜDÜRLÜKLERE GENİŞ/GENİŞ YER OLUR..” falan dedi.

“BUNLARI CİDDİ Mİ SÖYLÜYORSUN..?” diye sorduk, ”ABİ NEDEN CİDDİ SÖYLEMEYEYİM.MEVCUT VALİLİK BİNASI, ORADA ÇALIŞANLARCA, PEK TUTULMUYOR.BAZI MÜDÜRLÜKLERİN YERİ DAR.SOĞUKSU’DA Kİ BİNA ÖYLE Mİ..?” diye karşı soru ile cevap verdi..

Şu işe bakın siz.

KARABÜK, GÖRKEMLİ BİR BİNA KAZANMIŞ, BU BİNANIN EDERİ için kimi 50 milyona yapılmaz, kimi 60 milyondan aşağı maliyeti olmaz, gibi çok ilginç görüşler dile getiriyorlar..

Ancak, KARABÜK BU BİNAYI İŞE YARATAMIYOR HALEN, İYİ Mİ..?

 

KENTSEL DÖNÜŞÜM KAPSAMINDA, TOKİ TARAFINDAN YAPILAN, KARABÜK BELEDİYESİ’NE AİT SOĞUKSU MAHALLESİ’NDE Kİ BİNA SORUNU..

Şu Karabük’ü anlamak gerçekten çok/çok zor, bir yanda örneğin KARABÜK İL ÖZEL İDARESİ gibi, pek uygun olmayan binalarda kalan RESMİ DAİRELER, bir yanda SOĞUKSU Mahallesi’nde bomboş duran GÖRKEMLİ BİR BİNA.

Bir yanda sıkıntı, öte yanda,  NE YAPILACAĞI BİLİNMEYEN BİNA..!!

EFENDİM, BU BİNAYI KIZ ÖĞRENCİ YURDU OLARAK KULLANALIM.

OLMAZ KARDEŞİM, YAŞLILAR YURDU YAPALIM..

KARABÜK’TE HASTANE SIKINTISI VAR, DEVLET HASTANESİ OLSUN..

YOK/YOK, EN İYİ, KARABÜK VALİLİĞİ BU BİNAYA TAŞINSIN..

Şu an üzerinde yoğunlaşılan görüşler, düşünceler veya ortaya atılan görüşler bunlar, bütün bunlara karşılık ORTA YERDE ELLE TUTULABİLECEK bir görüş henüz oluşmadı..

GENİŞ BİR KARABÜK KESİMİ BU İŞİ YAKINDAN İZLİYOR..

Bu konunun hali için imzalar toplanmış,  İMZALAR TOPLANIYORMUŞ..

 

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. SAYIN REFİK POLAT “KADIN/DOĞUM/ÇOCUK HASTANESİ YAPILIRSA ŞARTI..” YA SOĞUKSU BİNASI

Bakın Karabük’te plan/program/ileriye dönük düşünce sistematiği olmadığı için, sürekli sorunlarla boğuşuyoruz, alın size SOĞUKSU Mahallesi sınırları içerisinde ki BİNA OLAYI.

Bu bina KARABÜK BELEDİYESİ’NİN..

İNÖNÜ Caddesi esnafları, SOĞUKSU Mahallesi sakinleri, kendi aralarında İMZA TOPLAMIŞLAR, daha sonra BİR İŞYERİNDE Milletvekillerinin de katıldığı bir toplantı yapmışlar.

“BU BİNAYA ÖĞRENCİ YURDU YAPILSIN.KREDİ YURTLAR KURUMU BURAYI ALSIN..” diyenler olmuş, ”YAŞLILAR YURDU YAPALIM..” diyenler olmuş, hatta “DEVLET HASTANESİ OLARAK ÇALIŞSIN..” diyenler olmuş..

Gelin görün ki, BİNA SAHİBİ KARABÜK BELEDİYESİ’Nİ orada temsilen NE BAŞKAN, ne de BİR BAŞKA İLGİLİ VAR, tamam o toplantıdan çıkacak bir karara BELEDİYE CENAHI itiraz etmeyebilir, o ayrı bir konu..

Ama nezaketen de olsa BELEDİYE İLE GÖRÜŞÜLMESİ gerekmez mi..?

Bakın KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Rektörü Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT, 5000 Evlerde ki bir bina için “KADIN/DOĞUM/ÇOCUK HASTANESİ YAPILIRSA VERİRİZ..” gibi bir şart koşuyor..

Ya, KARABÜK BELEDİYE Başkanı Sayın VERGİLİ’DE bir şart koşarsa..

En azından nezaketen görüşülmesi, fikrinin alınması gerekmez mi..?

Bunlar yapıldı, görüşü, fikri alındı ise HİÇ Mİ HİÇ SÖZÜMÜZ YOK..

 

KARABÜK/ SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANLARI VE “BİZE GÖRE ÇOK/ÇOK HAKLI YAKINMALARI.” YAŞAYANLARIN TEMİZLİĞE DİKKATSİZLİKLERİ

Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ geçtiğimiz günlerde, Karabük yaşayanlarının “KENT TEMİZLİĞİNE PEK DİKKAT ETMEDİKLERİ..” yolunda yakınmalar dile getirdi..

YÜZDE/YÜZ DEĞİL, YÜZDE/ MİLYON HAKLI Sayın VERGİLİ.

Aynı yönde bir yakınma da Safranbolu Belediye Başkanı Sayın ELİF KÖSE’DEN gelmiş, Sayın KÖSE yaşayanların KENT TEMİZLİĞİNE dikkatsizliği kadar, yapıldığı söylenen bazı provokasyonlardan da yakınmalar dile getirmiş.

BUNLAR NE KADAR ACI GERÇEKLER YARABBİ..

Kaç kez yazdık, adamın veya bayanın 3-4 adım ötesinde çöp konteynırı duruyor, çöp kovası duruyor, o ise, elinde ki pet şişeyi, sigara izmaritini veya herhangi bir çöpü yere atıyor..!!

OLACAK İŞ DEĞİL YANİ..

Uyardığınızda da ise tepki gösterip SANA NE bile diyebiliyor..!!

 

KARABÜK’ÜN EN ÖNEMLİ YERLERİNDE, KARDEMİR, TCDD, ORMAN İŞLETMESİ ARAZİLERİ VE BU SORUNUN GİDERİLMESİ İÇİN SAYIN VERGİLİ..

Karabük’ün en önemli, en merkezi yerlerinde KARDEMİR’İN, TCDD’NİN, ORMAN İŞLETMESİ’NİN arazileri var, yapılacak herhangi bir Tesis veya Sosyal içerikli bina için mutlaka karşınıza bunlar çıkıyor..

KARABÜK’ÜN BAŞAT SORUNLARINDAN BİRİSİ BU KONU..

Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’NİN DE bu tür sorunlarla boğuştuğu kesin, hatta, en fazla etkilenen KARABÜK BELEDİYE olsa gerektir..

Bu sorun nasıl çözülebilir acaba..

Olayın bu noktasında Karabük’ün umudu Sayın RAFET VERGİLİ..

Eğer ciddi biçimde ele alırsa, bu sorunu ortadan kaldırır, çözer görüşü var.

 

EFLANİ-DADAY ARASINDA, 10-12 KİLOMETRELİK ORMAN YOLU, ZEMİNE ALININCA, O CİVAR TURİZMİNDE ÇOK CİDDİ GELİŞMELER YAŞANIYOR

EFLANİ ile DADAY İlçesi arasında 40-45 kilometrelik bir Karayolu var ve yolun 10-12 kilometrelik kısmı ORMANDAN gidiyordu, virajlı ve çok dar bir yoldu.

ŞİMDİ O YOL ORMANDAN, ZEMİNE İNDİRİLDİ, DÜZ VE BAKIMLI.

Böyle olunca da, Karabük İlçesinden DADAY İlçesi’ne giden, orada ki AT ÇİFTLİKLERİNDE, İKSİR OTEL DE nefes alan, dinlenen, tatilini geçiren çok sayıda insanla karşılaşıyoruz.

DADAY İLÇESİ GERÇEKTEN HIZLI GELİŞİYOR.

Öncelikle tarihsel dokusunu yitirmemiş DADAY.

Daha sonra, örneğin ETLİ EKMEĞİNİ adeta marka haline getirmiş, bunun yanı sıra kurulan AT ÇİFTLİKLERİNDE ata binmek gibi sportif bir dizi etkinliklerin merkezi halini almış/alıyor..

DADAY, ÜRETKEN BİR FİKRİ YAPISI OLAN İNSANLARCA YÖNETİLİYOR..

İlçelerini geliştiriyorlar..

Bu arada EFLANİ-DADAY Karayolu’nun standardı yükselince “İSTANBUL-KASTAMONU OTOBÜS SEFERLERİ DE..” kısa süre içerisinde EFLANİ üzerinden yapılmaya başlanacak gibi bir görüntü var.

DADAY İLÇESİ, KARABÜKLÜLERİN YENİ GÖZDESİ OLMAYA BAŞLADI..

DADAY İlçesi önümüzde ki günlerde adından çok bahsettirecek gibi..

 

KARDEMİR, RAY ÜRETİMİ YAPIYOR, TREN TEKERLEĞİ ÜRETİMİ YAPIYOR VE BİR ARALAR “VAGON ÜRETİMİ DE YAPILACAK..” YOLUNDA FİKİRLER

KARDEMİR nerelerden/nerelere geldi, Karabük yaşayanları bunu çok/çok iyi bilir ve eğer marazi bir kıskançlık içerisinde değilse, bu olumlu gelişmelerin Rahmetli MUTULLAH YOLBULAN ile Allah ömrünü uzun etsin Sayın KAMİL GÜLEÇ’İN üstün gayretleri ile ortaya çıktığını kabul eder.

BU İNSANLAR, zamanında, BİREYSEL RİSKLERİNİ ORTAYA KOYDULAR..

Hatta bundan dolayı SPK bu insanları hayli üzdü..

Her neyse artık, hani derler ya “BALIK BİLMEZSE HALİK BİLİR..” diye..

KARDEMİR şu an itibarı ile RAY Üretimi yapıyor, TREN TEKERLEĞİ Deneme Üretiminden seri üretime geçme aşamasında ve bu anlamda ilk Parti SİFTAH BAĞLAMINDA küçük bir satış bile yapıldı Tren Tekerleğinden..

Bir aralar VAGON ÜRETİMİNE geçilmesi de konuşuluyordu.

KARDEMİR Bağlı Şirketlerinden VAGON ÜRETİMİ yapabilecek olanı var, eğer VAGON ÜRİTİMİNE DE geçilirse, KARDEMİR RAYLI SİSTEMLER üzerinde cok önemli bir oyuncu haline gelecek demektir.

O zaman RAYLI ULAŞTIRMA TEKNOLOJİLERİ ENSTİTÜSÜNÜ Gebze’ye kuran irade biraz mahcup duruma düşer mi acaba, şu an itibarı ile bile mahcubiyet olmalı aslında..

Her ne hal ise artık, nereden/nerelere gelindi sözleri, olayların özeti gibi.

 

KARABÜK VALİSİ VE KARABÜK AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİ, GEÇTİĞİMİZ GÜN SAĞLIK BAKANI İLE KARABÜK’Ü KONUŞTULAR VE GELİŞMELER..

Karabük Valisi Sayın FUAT GÜREL ve AK Parti Karabük Milletvekilleri Sayın CUMHUR ÜNAL ile Sayın NİYAZİ GÜNEŞ geçtiğimiz gün Sağlık Bakanı Sayın FAHRETTİN KOCA ile bir görüşme yaptılar.

KARABÜK SAĞLIK SEKTÖRÜ AÇISINDAN PEK İYİ DEĞİL..

Biliyorsunuz ESKİPAZAR DEVLET HASTANESİ sıkıntı yaşadı.

Bu arada 5000 EVLER CİVARINDA bir KADIN/DOĞUM/ÇOCUK Hastanesi olayı uç vermeye başladı ve bu konu üzerinde de bir dizi görüşmenin yapıldığı besbelli.

KARABÜK’ÜN TIBBİ CİHAZ, UZMAN HEKİM sıkıntıları var.

Bütün bunlar ve şu an itibarı ile hatırlayamadığımız, daha birçok konu üzerinde görüşmelerin yapıldığını tahmin etmek hiçte güç olmasa gerek ve bu görüşmelerin sonuçlarını ilerleyen günlerde görür müyüz dersiniz..?

Örneğin SAFRANBOLU DEVLET HASTANESİ eski işlevsel haline gelir mi..?

Karabük SAĞLIK SEKTÖRÜ açısından pek olumlu bir görüntü vermiyor ve bu görüşme ile bu görüntüyü olumlu hale çevirebilecek mi Karabük , bekleyelim, gelişmeleri hep birlikte izleyelim.

KARABÜK SAĞLIK SEKTÖRÜNDE İYİYE DOĞRU EVRİLECEK Mİ BAKALIM..

6644

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler