22.4 C
Karabük
26 Nisan Cuma 2024

Her Telden (24.Mayıs.2018)

24 HAZİRAN GENEL SEÇİMLERİ İÇİN,  GENİŞ BİR ÇEVRE “SONUÇ 1-1-1 BİTEBİLİR..” DİYOR, ANCAK, 3 VEKİL, 5 PARTİYE NASIL BÖLÜNÜR SORUSU..?
Siyaseti yakından izleyen çok geniş bir çevre “24 HAZİRAN SEÇİMİ 1-1-1 SONUÇLANIR..” şeklinde bir görüş veriyorlar, yani “3 MİLLETVEKİLİ 3 PARTİYE BÖLÜNÜR..” diyorlar..
İYİ DE, BU 3 PARTİ HANGİLERİ OLACAK SORUSUNA CEVAP YOK..
Olayın bu noktasında AK Parti kesin 1 Milletvekili çıkartır görüşü hakim, diğer 2 Milletvekilini CHP’Mİ, İYİ PARTİ’Mİ, MHP’Mİ, yoksa SP’Mİ çıkartır analizinden kesin bir sonuç verilmiyor.
Bakın, size çok/çok çarpıcı bir konu aktaralım, ”SP,  MİLLİ GÖRÜŞ ÇİZGİSİNDE OLMASINA RAGMEN, AK PARTİ İÇİNE SIKIŞMIŞ, ÇOK GENİŞ BİR OYU ALABİLİR..” görüşleri var.
SAADET PARTİSİ içinde böyle bir beklenti var ve bunu bekleyenler “MİLLİ GÖRÜŞ ÇİZGİSİ, KARABÜK MERKEZİNDE BELEDİYE BAŞKANLIĞINI KAZANACAK KADAR GÜÇLÜ BİR OY TABANINA SAHİP OLDUĞUNU, GEÇMİŞ YILLARDA GÖSTERMEDİ Mİ..?” noktasından hareket ediyorlar.
SP Liste birincisi Sayın MUHSİN ÇEBİ’NİN, Karabük ve Safranbolu’da, SAYILARI 40-45 BİNLERLE ifade edilen BİR SEÇMEN KİTLESİNE sempatik gelecek bir isim olduğunun altını çizenlerde var.
MHP-CHP-İYİ PARTİ-SAADET PARTİSİ ve MİLLETVEKİLİ ÇIKARTMAYI UMUYORLAR..
Sizce bu 4 Partiden hangisi MİLLETVEKİLİ ÇIKARTABİLİR..?

KARABÜK’TE, YAŞAYAN ONBİNLERCE ESKİPAZAR KÖKENLİ HEMŞERİMİZİ “KESDER NE ÖLÇÜ DE TEMSİL EDİYOR..” VE SAYIN HAKKI ÖZDEK OLAYI
Biliyorsunuz, Karabük’te çok yoğun bir ESKİPAZAR kökenli hemşerimiz var ve bu insanlar zaman/zaman GENEL ve YEREL Seçimlerde, çok ciddi ağırlık koymaları ile tanınırlar..
Daha ziyade, ESKİPAZAR KÖKENLİ hemşerilerimize hitap ettiği bilinen KESDER isimli bir Dernek var biliyorsunuz, KESDER’İN zaman/zaman çok önemli çalışmalarına da tanık oluyoruz elbet.
Dün KESDER ile çok yakın olan, hatta, bir adım ötesi Yönetimlerinde bulunmuş/bulunan bir/iki kardeşimizle ayak üzeri de olsa sohbet imkanı bulduk.
“KESİNLİKLE BÖLGECİLİK YAPMIYORUZ.BÖYLE BİR ANLAYIŞIMIZ YOK..” dediler, sonra da, ”ANCAK İYİ PARTİ İKİNCİ SIRASINDA BULUNAN Sayın HAKKI ÖZDEK, BİZİM TABANIMIZA ÇOK SEMPATİK GELİYOR.TABAN Sayın HAKKI ÖZDEK’E SICAK BAKIYOR..” gibi ifadeler kullandılar..
“KİMSE BUNU BÖLGECİLİK OLARAK ALGILAMASIN..” dediler ve “KOMŞUSU AÇKEN TOK UYUYAN BİZDEN DEĞİLDİR, SÖZÜNÜN DEĞİŞİK BİR VERSİYONU GİBİ DÜŞÜNÜLSÜN.İNSANLAR KOMŞUMUZUN BİZE İHTİYACI VAR, İHTİYACINA DESTEK VERELİM, GİBİ BİR DÜŞÜNCE OLARAK DÜŞÜNÜLSÜN..”dediler
24 HAZİRAN SEÇİMİ ÇOK ENTERESAN GEÇECEK, BU BELLİ OLUYOR..
İnsanlar tavırlarını usul/usul belli etmeye başladılar galiba..

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ GÜÇLENDİRME VAKFI FAHRİ TANITIM KURULU BAŞKANI SAYIN PEHLİVAN BAYLAN VE BU AKŞAM İFTAR YEMEĞİ..
Ülke genelinde örgütlü TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ GÜÇLENDİRME VAKFI var, bu Vakfın Karabük Tanıtım Kurulu Başkanlığı’nı Sanayici/İşadamı Sayın PEHLİVAN BAYLAN yürütüyor.
Karabük Valisi Sayın KEMAL ÇEBER ve TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ GÜÇLENDİRME Başkanı Sayın PEHLİVAN BAYLAN, bu akşam Karabük Polisevinde bir İFTAR YEMEĞİ veriyorlar..
Sayın PEHLİVAN BAYLAN ile konuyu görüştük bilgiler aldık.
Sayın BAYLAN böylesine önemli, hatta, önemlinin de ötesinde HAYATİ ÖNEME SAHİP bir Vakfın “KARABÜK’TE YETERİNCE TANINMASI İÇİN BU İFTARI DÜZENLEDİK..” dedi.
Gelen konuklara Vakfın BANKA HESAP NUMARALARINI vereceklerine işaret ederek, ”İSTEYEN HEMŞERİMİZ BU HESAP NUMARALARINA BAĞIŞ YATIRABİLİR, PARA YATIRABİLİR..” anlamında bilgiler verdi.
Biliyorsunuz Ülkemiz SİLAH SANAYİ, SİLAH TEKNOLOJİSİ yönünden, çok büyük, çok ciddi atılımlar içinde, ÜLKEMİZİN KOMŞULARI çok sorunlu ve bu sorunlar, ne yazık ki bizi de çok etkiliyor..
Böyle bir ortamda GÜÇLENDİRME VAKFI’NIN ÖNEMİ ortaya çıkıyor..
İFTAR BU AKŞAM POLİSEVİ SALONUNDA veriliyor..

AK PARTİLİ BİR KARDEŞ, ”SAYIN MEHMET ALİ ŞAHİN, İNCİNSEN DE İNCİTME SÖZÜNÜ ŞİMDİ,  KENDİSİNE GÜZELLEME YAPANA SÖYLEMEDİ Mİ..?”
Dün AK Parti içinde önemli görevlerde bulunan bir Kardeşimizle telefon görüşmesi yapıyorduk, günün SİYASAL GELİŞMELERİNDEN söz ederken “AK PARTİ MİLLETVEKİLİ LİSTESİNİ, SAYIN GENEL BAŞKANIM YAPTI.BİZE ÇALIŞMAK DÜŞER..” dedi.
Listeleri AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN yaptığına işaret etti, ve “BİZE YAPILAN BU LİSTELERİN BAŞARILI OLMASI İÇİN ÇALIŞMAK DÜŞER..” anlamında sözler etti..
Daha sonra, durduk yerde “BİR ÖNCE Kİ SEÇİMDE MİLLETVEKİLİ ADAYIMIZ OLAN Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN, KİMİN ELEŞTİRİLERİNE KARŞI İNCİNSEN DE İNCİTME DEMİŞTİ..” diye sordu.
Hatırlayamadık,  O ise “ABİ İHTİYAR AYAĞINA YATMA, O ZAMAN ARŞİVLERİNE BAK, BULURSUN.O İNSANLAR ŞİMDİ Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN GÜZELLEMESİ YAPIYORLAR.MAKSATLARI AK PARTİ’NİN İÇİNİ KARIŞTIRMAK.AK PARTİLİLER BU BASİT SİYASETİ DİKKATE BİLE ALMAZLAR..” dedi.
Baktık,  iş çok ciddi,  bir polemiklere/isimlere gidecek, olayı kapattık.
“KARDEŞ BAŞARILAR DİLERİZ..” dedik, sohbeti sonlandırdık..

24 HAZİRAN GENEL SEÇİMLERİNDE, MİLLETVEKİLİ ADAYLARI İÇİN “BELDEN AŞAĞI VURUŞLAR MI..?” ÖNE ÇIKACAK, YOKSA PROJESİZLİK Mİ…?
24 Haziran Genel Seçimlerinde, MİLLETVEKİLİ ADAYLARI hakkında “BELDEN AŞAĞI VURUŞLAR MI..” öne çıkacak, yoksa, ”BU ADAYIN KARABÜK İLE İLGİLİ HİÇBİR PROJESİ YOK OLAYI MI..” öne çıkacak..
BAKIN BU KONUYA, ŞİMDİDEN ÇOK DİKKAT EDİN, ÖNEM VERİN..!!
“BELDEN AŞAĞI VURUŞLAR MI, YOKSA, BUNUN PROJESİ YOK MU..” ayırımı çok/ çok önemli zira ilerleyen günlerde, böyle bir ayırıma girebilir SEÇİM ATMOSFERİ ve o zaman Karabük TEMEL SORUNLARINI tartışmayı bir kenara bırakır, başka konulara dalar.
ŞİMDİDEN BİR CENTİLMENLİK ANLAŞMASI YAPILSA, NASIL OLUR..?
Gelin Karabük’ün sorunlarını konuşalım, kimse/kimsenin UÇKUR MESELELERİNE girmesin gibi bir CENTİLMENLİK ANLAŞMASI yapılsa nasıl olur veya böyle bir anlaşma yapılabilir mi..?
Zira ;O BAĞLAMDA KONUŞULACAK ÇOK İŞLER VAR DEĞİL Mİ..?

MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTESİNİ EN ÖNCE AÇIKLAYAN MHP VE MHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARININ DÜN YAPTIĞI “ESNAF GEZİLERİNE..” BÜYÜK İLGİ
Dün Fevzi Fırat Caddesi üzerinde, kalabalık bir grup vardı.MHP Milletvekili Adayı Sayın SEYİT AHMET KARABACAK, Cadde üzerinde ki ESNAFLARI GEZİYORDU, büyük ilgi vardı..
ESNAFLAR BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİLER GELEN GRUBA..
Zaten MHP Milletvekili Adayı Sayın SEYİT AHMET KARABACAK, Aday/Adaylığı döneminde, kendisini “ESNAFIN ADAYI..” olarak tanıttı ve buna yönelik broşürler hazırlattı..
Cadde üzerinde ki ESNAFLAR ÇOK CİDDİ BİR İLGİ GÖSTERDİLER GELENLERE.
Yazının başında da belirttik, MHP Milletvekili Aday Listesini ilk açıklayan Parti oldu, şimdi de FEVZİ FIRAT Caddesi üzerinde ki esnaflar, bir Aday tarafından ilk kez ziyaret ediliyorlar..
DİĞER MİLLETVEKİLİ ADAYLARI HENÜZ GEZİYE BAŞLAMADILAR.
Kaldı ki, MHP Listesi HİÇBİR SIKINTI YAŞAMADI, diğer Partilerin bazılarına bakıyoruz MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTELERİNDE ÇOK CİDDİ SIKINTILAR MEVCUT ve bu sıkıntılar İl/İlçe Teşkilatları ile O Partilerin kılcal damarlarına kadar sirayet etmiş.
DÜN MHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI ESNAFI ZİYARET ETTİLER..
Çokta ciddi, çokta büyük bir ilgi gördüler esnaflardan..

24 HAZİRAN GÜNÜ CUMHURBAŞKANI VE MİLLETVEKİLİ SEÇMEK İÇİN SANDIK BAŞINA GİDECEĞİZ,  ANCAK, KARABÜK MİLLETVEKİLİ SEÇİMİNDE
24 Haziran günü CUMHURBAŞKANI ve MİLLETVEKİLİ Seçmek için sandık başına gideceğiz, ancak, Karabük yaşayanları MİLLETVEKİLİ SEÇİMİNE odaklanmış gibi duruyorlar.
SANKİ, GÜNDEMDE CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ YOK GİBİ.
Bazı Siyasi Partilerin MİLLETVEKİLİ ADAY Listeleri ciddi şaşkınlık yarattı, hem şaşkınlık yarattı, hem de peşine büyük söylentileri taktı ve YOK DEĞİŞİKLİK OLACAKMIŞ, YOK EFENDİM İÇKİ MASASINDA RESMİ VARMIŞ, YOK PARTİNİN YOLUNU BİLE BİLMEZMİŞ söylentinin bini bir para.
Neyse ;8 HAZİRAN GÜNÜ Sayın MUHARREM İNCE KARABÜK’E GELİYOR..
O tarihten sonra CUMHURBAŞKANI seçimi de ciddi/ciddi gündemimize girer, zira bu seçimde çok enteresan gelişmelerin yaşanması çok büyük bir ihtimal.
CUMHUR İTTİFAKI İÇİNDE, bazı kişiler “BEN ÜÇ HİLALE OY VERECEĞİM, AMA, CUMHURBAŞKANI ADAYINA OY VERMEYİ DÜŞÜNMÜYORUM..” gibi görüşlerini dile getiriyorlardı..
MİLLET İTTİFAKI içinde de “PARTİME OY VERECEĞİM, CUMHURBAŞKANI ADAYI OLARAK, ŞU İSİM DAHA ÇOK İÇİME SİNİYOR..” diyen birçok insanla karşılaştık.
ŞU AN MİLLETVEKİ SEÇİMİNE ODAKLANMIŞ DURUMDAYIZ..

1 KASIM 2015 GENEL SEÇİMLERİNDE, KARABÜK SEÇMENİNE VERİLEN SÖZLERDEN HANGİLERİ TUTULDU VE HANGİLERİ GELECEĞE SARKTI..?
1 Kasım 2015 Genel Seçimlerinde, Karabük seçmenine verilen sözlerden hangileri gerçekleşti ve acaba hangileri GELECEK YILLARA sarktı, bunu hatırlayanlar vardır mutlaka.
Örneğin DEVLET HASTANESİ yıkılır/yıkılmaz tartışması yaşandı..
Sonuç ne oldu..
HAVAALANI YAPILACAKTI galiba, sonuç ne oldu..
HASTANE EK BİNASI İÇİN, NE SÖZLER VERİLMİŞTİ değil mi..?
Bunlara benzer başka sözlerde verilmişti Karabük seçmenine..
Ne yazık, bunların büyük bölümü 24 Haziran 2018 sonrasına kaldı/kalıyor ve işin en enteresan yönü de, Karabüklülere yine bunlar söylenecek galiba, zira, yeni ve orijinal hiçbir söylen yok ortalıkta..
SEÇİMLERE, BU NOKTADAN HAYLİ YAVAN GİDİYORUZ, öyle değil mi..

ÖRNEĞİN, KARABÜK GELECEK GENEL SEÇİMLERDE, YİNE/YENİDEN “İSMETPAŞA İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ’Nİ TARTIŞIR MI..?”, YOKSA BİTER Mİ
Karabük gerek 7 Haziran 2015 Genel Seçiminde, gerekse 1 Kasım 2015 Genel Seçiminde İSMETPAŞA İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ olayını çok gündeminde tuttu.
GELİNEN NOKTA PEK İÇ AÇICI DEĞİL..
Evet Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü görevine Sayın EMİN DEMİR’İN getirilmesi ile bir hareketlenme, bir mesafe alınma oldu, ancak, o süreye kadar konu sürekli patinaj halinde oldu.
Şimdi Karabük’ün bu sorunu GELECEK GENEL SEÇİME sarkar mı,
Karabük gelecek Genel Seçimler sırasında da, İSMETPAŞA İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ olayını tartışır mı, yoksa o konuda çok büyük mesafeler alınıp, YATIRIMCILAR UFAK/UFAK Bölgeye gelmeye başlarlar mı..
AK Parti İl Başkanı Avukat Sayın İSMAİL ALTINÖZ bu konuyu Bölge Müdürü Sayın EMİN DEMİR’İN önünü açacak şekilde, ONUN işlerini kolaylaştıracak şekilde ve Bakanlıklar nezninde izliyor gerçi.
O İŞİ GELECEK GENEL SEÇİMLERDE yine konuşur muyuz.
Yoksa o zamana kadar bitmiş mi olur.

860

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler