12.5 C
Karabük
27 Nisan Cumartesi 2024

Her Telden (19.Eylül.2017)

CHP MERKEZ İLÇE DELEGE SEÇİMLERİ GEÇTİĞİMİZ CUMARTESİ/PAZAR GÜNLERİ YAPILDI VE İLÇE BAŞKANI SAYIN DURUM “DEDİĞİNİ YAPTI..”
CHP Karabük Merkez İlçe DELEGE SEÇİMİ cumartesi/Pazar günü yapıldı ve İlçe Başkanı Sayın MEHMET DURUM, aylar öncesinde açıkladığı bir konuyu yerine getirdi.
DELEGE SEÇİMLERİ BÖLGELERİNDE YAPILDI..
Sayın MEHMET DURUM aylar öncesinde “MERKEZ İLÇE DELGE SEÇİMLERİNİ KENDİ MUHTARLIK BÖLGELERİNDE YAPACAĞIZ..” açıklamasında bulunmuştu ve bunu gerçekleştirdi.
ÖYLE OLUNCA DA, HEMEN HER BÖLGE DE ÇİFT LİSTE ÇIKTI..
Mahallelerde,  CHP’LİLER KONGRE DELEGESİ seçilebilmek için LİSTELER ÇIKARTTILAR ve hemen/hemen bütün Mahallelerde ÇİFT LİSTE yarıştı KAYBEDENLER/KAZANANLARI tebrik etti, CHP uzun aradan sonra ilk kez böyle bir tablo yaşadı.
Sayın MEHMET DURUM için zaman/zaman “SİYASETİ İYİ BİLİR..” gibi ifadeler kullanmıştık, gerçekten Siyaseti “ ÎNSAN KAZANMA ODAKLI..” bir biçimde yapıyor Sayın DURUM.
167 Delegenin Seçimi tamamlandı, 17 delege de “İLÇE YÖNETİMİNDEN DOĞAL OLARAK..” Kongreye katılacak ve İlçe Kongresi toplam 184 delegenin katılımı ile gerçekleştirilecek..
Sayın MEHMET DURUM yıllar sonra bir “İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİ..” Karabük CHP’DE..

CHP’Lİ BİR KARDEŞİM “ SİYASETTE ÇALIŞAN KAZANIYOR, YATIP SON DAKİKA ORTAYA ÇIKANLAR KAYBEDİYOR..” DEDİ ÖLÜ TOPRAĞI KONUSU..
Dün CHP Delege Seçimlerinin sonucu için birkaç Kardeşimizi aradık, bazı Kardeşler pek sıcak olmayan bir tutum, bir tavır içinde oldular, bazıları ise “ABİ BENİM DE İÇİNDE BULUNDUĞUM LİSTE KAYBETTİ, AMA, ŞAHSEN ÇOK MUTLUYUM..” gibi konuştular.
Özellikle bir Kardeşimiz “BİZİM MAHALLE DE DEMOKRATİK BİR YARIŞ OLDU.BENİMDE DESTEKLEDİĞİM, İÇİNDE OLDUĞUM LİSTE KAYBETTİ..” bilgisini verdikten sonra “ABİ ÖYLE SEVİNİYORUM Kİ.İLK DEFA CHP’LİLER DELEGE SEÇİMİ İÇİN SANDIK BAŞINA GELDİLER, YARIŞTILAR..” dedi..
Sonra da “ŞUNU NET BİÇİMDE GÖRDÜM, SİYASETTE ÇALIŞAN KAZANIYOR.BİZİM LİSTE SON DAKİKA DA ÇIKARTILDI.HİÇBİR ÇALIŞMA YAPMADAN LİSTE YAPILIRSA BÖYLE OLUR.KAZANAN LİSTE EMEK HARCADI.AYLARDIR ÇALIŞIYORLARDI KAZANDILAR..” gibi bilgiler verdi.
“EMEKLERİNE SAĞLIK. KAYBETTİK ÜZÜLDÜM. AMA EMEK HARCAYARAK, AYLIRDIR ÇALIŞARAK KAZANMAYI BU MANADA HAK EDENLER KAZANDI. KENDİLERİNİ MUTLULUK İÇİNDE TEBRİK ETTİM..” dedi o Kardeşimiz.
Siyaset, tabandan böyle başlayarak yapılırsa, tavanda da karşılıklı saygı olur, karşılıklı yarış saygı/sevgi, Parti bağlılığı içinde olur ve O Kardeşimiz “Sayın MEHMET DURUM KARDEŞİMİ TABRİK EDİYORUM.DEDİĞİNİ YAPTI VE MAHALLELERDE CHP’NİN ÜZERİNDE Kİ ÖLÜ TOPRAĞI SİLKELENDİ..” dedi.
CHP,  Şimdi MERKEZ İLÇE KONGRESİ’NE HAZIRLANIYOR..

AK PARTİ BÜNYESİNDE “BAZI HAREKETLENMELER, NABIZ YOKLAMALAR VE ARAYIŞLAR OLDUĞU SÖYLENİYOR..” ANCAK BU İYİ HESAP EDİLMELİ
AK Parti bünyesinde “BİR DİZİ HAREKETLENMELER, NABIZ YOKLAMALARI VE ARAYIŞLAR OLDUĞUNA..” ilişkin bilgiler yansıyor Kamuoyu’na ve eğer böyle bir durum varsa “ÇOK AMA ÇOK İYİ HESAP EDİLMELİ..” yoksa AK Parti açısından sonu hüsran olacak/olabilecek pozisyonlar çıkar ortaya.
ÇOK/ÇOK İYİ HESAP EDİLMESİ GEREKEN BİR DURUMDAN SÖZ EDİLİYOR..
Dün yine yazdık, şu günün KARABÜKÜNDE AK Partisi’nin bulabileceği en ideal İL BAŞKANI Sayın TİMURÇİN SAYLAR’DIR ve eğer “BEN YORULDUM, YENİDEN ADAY OLMAYACAĞIM..” derse AK Parti çok ciddi sıkıntılar yaşar..
BUNU BİR KENARA YAZIN LÜTFEN.
Eğer AK Parti, Genel Başkan Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN gündeme getirdiği METAL YORGUNLUKTAN yola çıkarak, Sayın TİMURÇİN SAYLAR’A ayrılması yolunda, Aday olmaması yolunda bir telkin veya tavsiye de bulunuyorsa, bunu çok ama çok ince detaylara kadar hesap etmeli..
Öncelikle bir METAL veya MENTAL YORGUNLUK söz konusu değil..
Dahası Sayın TİMURÇİN SAYLAR halk arasında kullanılan bir HEPÇEKER sözü vardır, her hatayı/başkasının Siyasi hatasını, üstlenmenin ötesinde , KAN TÜKÜRÜP, KIZILCIK ŞERBETİ İÇMİŞTİM demenin ötesinde ne yaptı ki..?
Her ne hal ise artık, sorun AK Parti kadar Karabük’ün de sorunu..
Allaha niyaz ederiz ki, bu anlamda,  AKLI SELİM galip gelir..

ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA HASTANESİ’NİN “EK BİNA OLAYI HANGİ AŞAMADA..” GALİBA BU YILDA BU BİNAYA BAŞLANAMAYACAK…!!
KBÜ ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA HASTANESİ’NE 200-250 Yatak kapasiteli bir EK BİNA yapılması gündemdeydi, şu ana kadar hiçbir gelişme olmaması dikkat çekiyor.
KARDEMİR YER VERMİYOR, GİBİ BİR SÖYLENTİ VAR.
Bizim bildiğimiz kadarı ile KARDEMİR’İN O Bina için 4 dönüm civarında bir yer vermesi gerekiyor, eğer KARDEMİR yeri vermemekte direnirse bir ihtimal KAMULAŞTIRMAK olur, o yola da gidilmiyor..
4 DÖNÜM YERİN KAMULAŞTIRMASI KAÇ PARA TUTAR Kİ..?
Geçtiğimiz günlerde KARÜNDER Yönetim Kurulu Başkanı Sayın ERKAN BÖREKÇİ ile Yönetim Kurulu Üyeleri BÜROMUZA bir nezaket ziyaretinde bulunmuşlardı “BU KONU ÜZERİNDE UZUN/UZUN MUHABBET ETMİŞTİK..”kendileri ile.
Onlarda hayli duyarlı davranıyorlar, hatta, ”EK BİNA ORAYA YAPILMASIN, BİR BAŞKA YERE YENİ BİR,  HASTANE HALİNDE YAPILSA DAHA YARARLI OLUR..” gibi muhabbetlerde geçmişti, sohbetimiz sırasında..
EK BİNA YAPILACAK MI, veya, NE ZAMAN YAPILACAK diye sorsak..?

KARABÜK HAVAALANI KONUSUNDA HERHANGİ BİR İLERLEME GÖRÜNMÜYOR VE GEÇTİĞİMİZ HAFTALARDA BEŞİKTAŞ GELMİŞTİ HATIRLAYIN
KARABÜK’E HAVAALANI yapılması için herhangi bir ilerleme görünmüyor, Sayın ŞEFİK DİZDAR bu konuda çok ama çok büyük bir jest yaparak “ALT YAPISINI BEN KENDİ İMKANLARIMLA YAPACAĞIM..” sözünü vermişti.
Hatta Başbakan Sayın BİNALİ YILDIRIM bu konuyu ANAYASA REFERANDUMU öncesinde Karabük’te düzenlenen mitingde söylemiş, Sayın ŞEFİK DİZDAR’A TEŞEKKÜR ETMİŞTİ.
Geçenlerde KARABÜKSPOR ile maç oynamaya BEŞİKTAŞ Kulübü gelmişti, maç sonu yemeklerini SOYUNMA ODASINDA YEDİLER ve Karabük’te HAVAALANI OLMAYIŞINDAN yakındılar.
SAHİ..! KARABÜK’E HAVAALANI OLAYI HANGİ AŞAMADA..
Hazır ALT YAPIYI cebinden karşılayacak Sayın ŞEFİK DİZDAR var.
Başbakan Sayın BİNALİ YILDIRIM sorarsa ne CEVAP VERİRİZ kendilerine.

RUSYA, MOSKOVA CİVARINA “1.5 MİLYON NÜFUSLU BİR UYKU KENT KURUYOR..” VE ÇEVRE ŞEHİRCİLİK BAKAN YARDIMCISI SAYIN CEYLAN..
Rusya, MOSKOVA civarına “1.5 MİLYON NÜFUSLU BİR UYDU KENT..” kurma kararı almış, Ülkemizin RUSYA’DA iş yapan 100 civarında Müteahhidi var ve bunlar mükemmel işler yapıyorlar.
RUS YÖNETİCİLER, TÜRK MÜTEAHHİTLERDEN ÇOK MEMNUN..
Geçtiğimiz hafta sona, ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK BAKAN YARDIMCISI Sayın MEHMET CEYLAN, bir dizi temasta bulunmak üzere RUSYA’YA gitmişti ve Orada BAKAN düzeyinde, BAKAN Yardımcıları düzeyinde bir dizi görüşme yaptı Sayın MEHMET CEYLAN..
Sayın MEHMET CEYLAN Rusya’da iş yapan TÜRK MÜTEAHHİTLERİN bazı sorunlarını çözümledi, daha sonra da, 1.5 MİLYON NÜFUSU BARINDIRACAK UYDU KENT noktasında İLGİLİ RUS BAKANLARLA görüştü.
Öyle sanıyoruz ki TÜRK MÜTEAHHİTLER bu görüşmelerden sonra MİLYAR DOLARLIK işler alacaklar, zaten RUSYA’DA çok iyi olan prestijlerini çok daha yukarıları çıkartacaklar.
Sayın MEHMET CEYLAN, Karabük Milletvekili olduğu zaman da, şimdi BAKAN YARDIMCISI olarak da, çok yararlı hizmetlerin adamı olmuştu ve aynı sistemini devam ettiriyor..
“TAVŞANA KAÇ/TAZIYA TUT..” gibi bir anlayışı hiç olmamıştır Sayın CEYLAN’IN..
MİLYARLARCA DOLAR kaynak girişi sağlamak üzere Sayın CEYLAN..
Yöre insanı kendisi ile boşuna gurur duymuyor demek ki..

TİCARET VE SANAYİ ODALARINDA Kİ SEÇİMLER “AK PARTİ İÇİNDE CİDDİ DALGALANMA YARATIYOR..” VE MÜSİAD AĞIRLIĞI HİSSEDİLİYOR..
TİCARET ve SANAYİ ODASI Seçimleri ÜLKE GENELİNDE en fazla AK Parti içinde, kendisine yer buluyor, bu nedenle BAZI YERLERDE ve ÜLKENİN tamamında bu Seçimler 6-7 ay kadar ertelenebilir..
O SÜREÇTE AK PARTİ İL KONGRELERİ BİTİRİLİR.
Bunların yanı sıra TİCARET ve SANAYİ ODALARI’NIN Seçimlerinde, kendiside TİCARİ İNSANLARIN ÜYE OLDUĞU Kuruluş olan, Sivil Demokratik Kitle Örgütü olan MÜSİAD bu seçimlerde çok etkili görülüyor.
Hatta MÜSİAD eski Genel Başkanı Sayın NAİL OLPAK’IN çok etkili konumundan söz edenler var, MÜSİAD Oda Seçimlerinde çok etkili, büyük ağırlık sahibi.
MÜSİAD KARABÜK ŞUBESİ Kulislerin dışında kalmayı yeğliyor,
Müdahil olsalar, çok önemli gelişmeler olur/olabilir, ancak, şu ana kadar MÜSİAD KARABÜK ŞUBESİ’NİN herhangi bir müdahalesini görmedik veya duymadık.
Kaldı ki Başkan Sayın AHMET NUR bu Yöre ve insanını çok iyi bilir/tanır..
Müdahil olurlarsa kesin sonuç alırlar..

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NİN “KİMİNE GÖRE 41.500 CİVARINDA, KİMİNE GÖRE 56 BİN CİVARINDA ÖĞRENCİSİ VAR…” BUNUN DOĞRUSU NEDİR
Biliyorsunuz KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NİN Karabük Kenti açısından çok/çok büyük önemi var ve Karabük,  bir ÜNİVERSİTESİ’NİN O Kente vereceği KÜLTÜREL birikim kadar, ÖĞRENCİLERİN katacağı EKONOMİYE DE bakıyor.
TİCARETİ BU YÖNDE OLAN İŞYERLERİ PEK HOŞNUT DEĞİLLER.
Bunun temelinde ÖĞRENCİ SAYISI noktasında yaşanan ÇELİŞKİLİ RAKAMLAR yatmasın sakın, öyle ya “KİMİ ÇEVRELER 41.500 CİVARINDA ÖĞRENCİ VAR, DERKEN, KİMİ ÇEVRELER İSE 56 DOLAYINDA ÖĞRENCİ VAR GÖRÜŞÜNDELER..”
Şimdi düşünün..
Bu rakamlardan 56 BİN DOLAYINDA Öğrenci OLDUĞUNA İNANAN ve buna göre yatırım yapan, işyeri açan bir insan, gerçek öğrenci sayısının 41.500 civarında olması ile nasıl yanılır, işleri nasıl ters gider..
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 56 BİN ÖĞRENCİMİZ VAR gibi bir görüşün sahibi olarak duruyor, buna karşılık, kimi çevreler ise “GİRİN YÖK İNTERNET SİTESİNE RAKAM ORADA YAZIYORDUR..” diyorlar..
ÖĞRENCİ SAYISI 56 bin ise KARABÜK TİCARETİ başka olur, Öğrenci Sayısı 41 bin dolayında ise KARABÜK TİCARETİ BAŞKA SEYREDER, sahi bunların hangisine inanıp, buna göre işyeri açması gerek Karabük sakinlerinin, Karabük insanının.
GERÇEK ÖĞRENCİ SAYIMIZ NEDİR ALLAHAŞKINA..?

AK PARTİ İÇİNDE “BELEDİYELER İLE YAŞANAN SIKINTILARIN KAYNAĞI OLARAK İL BAŞKANI SAYIN SAYLAR’I GÖREN/GÖSTERENLER..” VE GERÇEK
AK Parti, şu an itibarı ile “BİZİM PARTİ’NİN BELEDİYE BAŞKANI..” diyebileceği neresi var, EFLANİ-OVACIK (Orası da devşirme ile elde edildi..) ESKİPAZAR (Burada da asil ayrıldı, daha sonra bu Başkan seçildi..) AK Parti’li görünüyor..
YENİCE BELEDİYE BAŞKANI İLE YAŞANANLAR ORTA YERDE..
SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANI GÖREVİNDEN ALINDI, KAYYUM ATANDI..
Karabük MERKEZ Belediyesi ise, İKİ DÖNEMDİR, MHP’NİN elinde..
Şimdi böyle bir kompozisyon içinde, SİYASETEN HESAP ÖDEMESİ gerekenler kimlerdir size göre, MİLLETVEKİLLERİ Mİ, İL TEŞKİLATI MI veya İL BAŞKANI MI..?
Oralarda ki ilçe teşkilatları mı..?
AK Parti BUNLARI MASAYA KOYUP hiç analiz etmedi veya KAPALI KAPILAR ardında çok sıkı analizler yapıldı da BİZİM BİLGİMİZ olmadı, sizce bunlardan hangisi daha geçerli cevap olabilir..?
ŞUNUN/ŞURASINDA YEREL SEÇİMLERE NE KADAR KALDI Kİ..?
Önümüzde ki YEREL SEÇİMLERDE, AK Parti neler söyleyecek, seçmene neler anlatacak veya seçmen “İYİDE SİZ BELEDİYELER İLE OLAN İLİŞKİLERİ KAOS ORTAMINA SÜRÜKLEDİNİZ..” der ise ne cevap verilecek..?
PARTİ İÇİNDE HESABINI KİM/KİMLER VERECEK..?

516

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler