13.6 C
Karabük
27 Nisan Cumartesi 2024

Her Telden (16.Haziran.2017)

100. YIL MAHALLESİ SAKİNLERİ, MOTORSİKLET GÜRÜLTÜSÜNDEN, SÜRAT YAPAN, EGZOS PATLATAN ARAÇLARDAN BİZAR OLMUŞ..
100.YIL MAHALLESİ sakinleri öylesine dertli ki, anlatmak zor “YAŞANTIMIZ ÇİLEYE DÖNDÜ..” diyenler bile var, MOTORSİKLET gürültüsü , yetmedi, EGZOS PATLATAN, SÜRAT YAPAN ARAÇLAR insanları bizar etmiş.
Dün o civarda ki bir müşterimizi ziyarete gitmiştik.
MOTORSİKLETLER ile ilgili yazdıklarımızı okumuşlar ve “EGZOS PATLATAN, SÜRAT YAPAN ARAÇLARI DA İLAVE EDİVER..” dediler, hayat buralarda çekilmez hale geldi falan gibi yakındılar..
O CİVARDA GENÇ NÜFUS ÇOK FAZLA YA..!!
Ya gençler bir/birlerine hava atmak için bu yolları deniyorlarmış, ya da 100.Yıl Mahallesi dışından gelenler, oralarda ikamet edenlere HAVA SIKMAK için bu rahatsızlık verici yollara sapıyorlarmış.
Aslında 100, YIL MAHALLESİ sakinleri “MAHALLEMİZE BİR POLİS KARAROLU KURULMALI..” gibi bir yaklaşımda gösteriyorlar, ancak, bu istekleri ne şekilde gerçekleşir veya gerçekleşir mi bilmek hayli zor.
Zira O MINTIKA, İl Emniyet Müdürlüğü’ne komşu sayılır..
Şurası bir gerçek ki, 100 YIL SAKİNLERİ ÇOK DERTLİLER..
Muhtarları çok çalışkan bir isimdir..
Çözüm için bütün girişimleri yaptığına inanıyoruz.

ORGANİZE SANAYİ BÖLGE MÜDÜRÜ SAYIN CANER ÖZCAN İLE ÇALIŞANLARDAN SAYIN İSMAİL KARAHAN, SAYIN ZEKERİYA ÇİĞDEM..
Karabük Organize Sanayi Bölgesi’nde patlayan gelişmeler ve Vali Sayın MEHMET AKTAŞ’IN açtırdığı Soruşturma Müdür Sayın CANER ÖZCAN ile Çalışanlardan Sayın İSMAİL KARAHAN ile Sayın ZEKERİYA ÇİĞDEM’İN görevden alınması ile sonuçlandı.
ŞİMDİ BÜTÜN SORUN/SORUNLAR BİTTİ Mİ..?
Hani bir söz vardır “İMAM YEDİ TAVUĞU, MÜEZZİN ÇEKTİ SOĞUĞU…” şeklinde, PARALARI ALANLAR başka, PARALARI VERENLER başka BEDELİ ÖDEYENLER başka..!!
Vali Sayın MEHMET AKTAŞ para alanları açıkladı..
Peki bu paraları verenler, imzayı atanlar kimler..?
HESABI KESİLENLERİN imzaları var mı, o süreçte..?
Yoksa TEST EĞİTİM MERKEZİ denilen, kimilerinin İNOVASYON MERKEZİ dediği TESİSİN ilk ihalesini İPTAL ETTİRENLER bu üç isim mi ve daha sonra yapılan İKİNCİ İHALEDE gerekli rekabeti sağlatıp 600 lira ucuzluk yaptıranlar bu ÜÇ İSİM Mİ..?
Özellikle Sayın CANER ÖZCAN’IN Müdürlük görevine geldiğinde, orta yerde bir OSB vardı demek bile zordu, 11-12 yıllık hizmet süresinde gelinen nokta orta yerde..
ŞU MÜBAREK GÜNLERDE VİCDANLAR, RAHAT, HOŞ OLSUN YETER..!!

ORGANİZE SANAYİ DE, TESİSİ OLAN BAZI FİRMA SAHİPLERİ “BÖLGE ARTIK BİZİM YÖNETİMİMİZE VERİLMELİ. DÜZENLEME YAPILMALI…”
Karabük ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDE Tesisi olan bazı Firma Sahipleri, son gelişmeleri hayretle izlediklerine işaret ederek “ BÖYLE BİR UYGULAMA NASIL YAPILABİLİR HAYRET..” gibi ifadeler kullanıyorlar.
Önce ki gün sohbet ettiğimiz ve Organize Sanayi Bölgesi’nde, çok yakın bir akrabasının, tesisi olan bir Sanayici “BİZ DAHA ÖNCE BAŞKA ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİNDE DE ÇALIŞTIK. ÇOK ZARARA UGRADIĞIMIZ OSB BİLE OLDU..” dedi.
Karabük Organize Sanayi Bölgesi noktasında da “ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDE DOLULUK HAYLİ ARTTI. ARTIK YÖNETİMİN TESİS SAHİPLERİNE GEÇMESİ GEREK. BUNUN SAĞLANMASI LAZIM..” ifadelerini de kullandı.
Bu nokta da Karabük Organize Sanayi Bölgesi için BÖYLE BİR KONUNUN MÜMKÜN OLMADIĞINI anlatmaya çalıştık, zira konu ile ilgili olarak yüzde 70 doluluk oranı mevzu bahis.
KARABÜK BUNU HENÜZ YAKALAYAMADI..
Kaldı ki YENİ GENİŞLEME alanları ile bu ihtimal daha da küçüldü..
O Tesis Sahibinin çok yakını “BİR AN ÖNCE, ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNİN GERÇEK SAHİPLERİ, PARAYI VERENLER BU İŞİN YÖNETİMİNİ DE ELE ALMALI..” bağlamında ifadeler kullandı..
Zamanla O Sisteme de geçilecek elbet..

ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ “TEST EĞİTİM MERKEZİ İHALESİNİ ALAN.” FİRMA YETKİLİSİ “8 MİLYONLUK İŞİ YÜZDE 21.7 KIRARAK ALDIK.”
ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDE yapılacak olan, kimilerinin TEST EĞİTİM MERKEZİ, kimilerinin İNOVASYON MERKEZİ dediği yatırımın ihalesini alan Firma Yetkilisi “8 MİLYON LİRALIK İŞİ YÜZDE 21.7 KIRIMLA, 5 MİLYON 900 BİN LİRA CİVARINA ALDIK..” dedi.
İlk ihalenin de kendilerinde kaldığına işaret eden Firma Yetkilisi “İLK İHALEYİ İPTAL ETTİLER.BUNUN GEREKÇESİ OLARAKTA, GEREKLİ REKABET ORTAMININ SAĞLANAMADIĞINI GÖSTERDİLER..” bilgilerini verdi..
İki ihale arasında fiyat farklılığı olmasına karşılık “BİZ HER İKİ İHALEDE DE HEMEN/HEMEN AYNI TEKLİFİ ATTIK..”bilgilerini veren Firma Yetkilisi, İlk ihalenin 2016 birim fiyatları ile hesaplandığına, ikinci ihalenin ise 2017 birim fiyatlarına göre hesaplandığını anlattı.
Ayrıca, İKİNCİ İHALE DE HELİKOPTER PİSTİ KONULDU bilgilerini vererek “İHALE BEDELİ 8 MİLYON LİRAYA KADAR YÜKSELDİ VE BİZ BÖYLE BİR İHALEYİ YÜZDE 21.7 KIRIMLA 5 MİLYON 900 BİN LİRA CİVARINA ALDIK..” ifadelerini kullandı.
“ASLINDA İLK İHALEYE DE, HEMEN/HEMEN AYNI FİYATI ATMIŞTIK.İHALEYİ BİLEMEDİĞİMİZ BİR NEDENLE İPTAL ETTİLER.KALDI Kİ BİZ İKİNCİ İHALEYE DE GİRECEĞİMİZİ VE AYNI FİYATI VERECEĞİMİZİ DE, İHALEYE GİRENLERE AÇIKLAMIŞTIK..”
Bu konu üzerinde ısrarla duran Firma Yetkilisi “KİMSE ÖKÜZ ALTINDA BUZAĞI ARAMASIN.ÇOK HARBİ BİR İHALE OLMASA YÜZDE 21.7 KIRIM OLUR MU.BİZ LİMİTTE TEKLİF VERDİK..” İDDİALARINI DA DİLE GETİRDİ.
“İLK İHALE BİZDE KALMIŞTI, İKİNCİ İHALE DE BİZDE KALDI..” özeti bu.

ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDE YAŞANAN GELİŞMELERDEN “BAKKA ETKİLENİYOR MU ACABA..” HER HALDE “DUYMADIK..”DEMEZLER
Karabük ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ bünyesinde bazı gelişmeler yaşandı, Karabük Valisi Sayın MEHMET AKTAŞ tarafından açtırılan bir Soruşturma sonucu Bölge Müdürü ve Bölge Çalışanı 2 kişi işten çıkartıldı.
Bakın TEST EĞİTİM MERKEZİ’NİN 4 milyon liralık bölümü BAKKA kaynaklarından karşılanacak, yani BAKKA ile bir bağı var Organize Sanayi Bölgesi’nin.
BATI KARADENİZ KALKINMA AJANSI bilindiği gibi, kısaca, BAKKA OLARAK tanınıyor ve ZONGULDAK-BARTIN-KARABÜK İlleri BAKKA ile çok ama çok yakın bağlantılı.
KARABÜK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDE ÜÇ KİŞİ İŞİNİ KAYBETTİ.
Açılan VALİLİK SORUŞTURMASI sonucu işlerini kaybettiler..
BAKKA BU GELİŞMELER HAKKINDA NE DÜŞÜNÜR ACABA..?

KARABÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI SEÇİMLERİ, GERÇEKTEN ÇOK/ÇOK ÇEKİŞMELİ GEÇECEK VE MESLEK KOMİTESİ ÜYELİKLERİ..
Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Seçimleri, önümüzde ki sonbahar aylarında yapılacak ve şimdiden çok mücadeleli, çok sert bir Seçim süreci yaşanacağının işaretleri geliyor..
MÜSİAD TİCARET ODASI SEÇİMLERİNDE ETKİLİ OLACAKTIR..
Bunu bir kenara not edin.
Bu Seçimler de, önce MESLEK KOMİTESİ Seçimleri yapılır, MESLEK KOMİTESİ’NE Seçilen 5 veya 7 kişi, KENDİ ARALARINDA TSO Meclisine girecek 2 veya 3 kişiyi seçerler..
Bu sayılar O MESLEK KOMİTESİNDEN KAYITLI Üye sayısına göre belirlenir ve Seçilen O 2 veya 3 Üye TİCARET ve SANAYİ ODASI MECLİS GRUBUNU oluşturur..
Daha sonra oluşan o Meclis Grubu, MECLİS BAŞKANI ve BAŞKANLIK DİVANI Üyelerini ile YÖNETİM KURULU Üyelerini seçer ve Seçimler böylece tamamlanmış olur.
Şu an itibarı ile Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın TUNCAY ÖZCAN ciddi bir hedef haline geldi, KARABÜKSPOR Kongresi ve ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ noktalarında çok ciddi tepkiler alıyor.
Sayın TUNCAY ÖZCAN çok ağır tepkiler alıyor, öyle görülüyor..
Sonbahar da yapılacak seçimler için MÜSİAD Karabük Şubesi’nin çok etkili olacağını söylemek mümkün, böyle bir gerçeği şimdiden dile getirmek mümkün..
Bu dönem Siyaset işin içine girerek BELİRLİ OLMAYACAKMIŞ..
Bu ısrarla/inatla söyleniyor..

EĞER ERKENE ÇEKİLMEZSE, MART 2019 YEREL SEÇİMLERİ İÇİN, AK PARTİ KARABÜK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI HAZIRLIĞINDA OLAN
Eğer erkene alınmazsa, MART 2019 Tarihinde yapılacak olan YEREL SEÇİMLER içi AK Parti KARABÜK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI olarak hazırlanan bir isimden söz ettiler.
Bir dönem Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN ile İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDE beraber çalışmış bir isim ve Karabük ile bağını hiç mi hiç kesmemiş bir insan.
OLABİLİR ve DÖRT/DÖRTLÜK BİR BELEDİYE BAŞKANI OLUR..
Bazı AK Partililerin dediği gibi “İYİ BİR BELEDİYE MECLİS LİSTESİ İLE SEÇİM KAZANILIR. ANCAK FİKİR ÜRETEN, KONUŞAN, BİR MECLİS LİSTESİ İLE SEÇİME GİRMESİ LAZIM..”
AK Parti içinden bu görüşü dile getiren çok insan var..
Hatta biraz daha ileri gidilerek “BU MECLİS LİSTESİNDENDEN MECLİSİ GİRENLER KADAR, GİREMEYEN İSİMLERDE Sayın MEHMET CEYLAN’A YEREL SEÇİMİ KAYBETTİREN KADRO OLDU..” diyen isimler bile var AK Parti içinde.
“BÖYLE BİR MECLİS LİSTESİ İLE DEĞİL, ZIPKIN GİBİ BİR LİSTE OLMALI..”
O zaman AK Parti Karabük Belediye Başkanlığı’nı çok kolay alır diyen çok sayıda AK Partili “BU MECLİS ONAY MAKAMI GİBİ.NE SES ÇIKARIYORLAR, NE BİR İTİRAZLARI VAR..” görüşlerini dile getiriyorlar..
YEREL SEÇİMLER noktasında FİKİR JİMNASTİKLERİ başladı bile..

CUMHURBAŞKANI SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN “BULUNDUĞU ŞEHİRE YÜK OLAN DEĞİL, O ŞEHRİN YÜKÜNÜ ALAN BAŞKAN GEREK..”
Cumhurbaşkanı Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN, AK Parti’nin başına geçti ve AK Parti yeniden Dizayn ediliyor, Sayın ERDOĞAN çok ama çok önemli tespitler yapıyor..
Örneğin “BİZE HASBİ PARTİ YÖNETİCİSİ GEREK, HESABİ PARTİ YÖNETİCİLERİ İLE İŞİMİZ OLMAZ..2 şeklinde tüm Partiler için geçerli olması gereken bir tespitte bulundu..
Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN, özellikle Belediye Başkanları için “BULUNDUĞU ŞEHRİN VE AK PARTİ’NİN YÜKÜNÜ ALAN BELEDİYE BAŞKANLARI GEREKİYOR.ŞEHİRE VE PARTİYE YÜK OLAN DEĞİL..” ifadelerini kullandı..
KARABÜK VE İLÇELERİNDE BİR BAKIN İSTERSENİZ..
Belediye Başkanları KARABÜK VE İLÇELERİNİN YÜKÜNÜ ALAN Çalışmalar mı yapıyorlar, yoksa YÜK OLAN Çalışmalar mı yapıyorlar, bunun kararını lütfen siz verin..
BELEDİYE BAŞKANLARI Bulundukları Yerlerde PARTİLERİNİ YÜK MÜ OLUYORLAR, yoksa PARTİLERİNİN YÜKÜNÜ MÜ alıyorlar, bunun analizini kendi bünyenizde yapın iyi olur..
KARABÜK’ÜN GELECEĞİNE IŞIK TUTMUŞ OLURSUNUZ..!!

692

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler