18.5 C
Karabük
26 Nisan Cuma 2024

Her Telden (9.Mayıs.2017)

BİR DÖNEMİN “ÜNLÜ SAVCISI VE ŞU AN KAÇAK OLAN ZEKERİYA ÖZ..” SAFRANBOLU HAYRANI BİR KİŞİ OLARAK BİLİNİYOR, ZİYARETLERİ

Bir dönemin Ünlü Savcısı, şu an KAÇAK OLARAK Yurtdışında bulunan ZEKERİYA ÖZ’ÜN Safranbolu hayranı bir kişi olarak, geçmiş dönemde sık/sık İlçemizi ziyarete geldiğinden söz edenler var..
Savcı ZEKERİYA ÖZ SAFRANBOLU’YA HAYRANMIŞ..
Gerçi Safranbolu’ya hayran olmayan insan sayısı da azdır..
Bilindiği gibi Savcı ZEKERİYA ÖZ, bir dönem çok kudretli bir insandı ve ERGENEKON, BALYOZ, CASUSLUK DAVASI gibi, sonradan KUMPAS oldukları ortaya çıkan davalarda önemli roller oynamıştı.
SAVCI ZEKERİYA ÖZ, SAFRANBOLU HAYRANI BİR İNSANMIŞ..
Eh, insan bir İl veya İlçeye hayran olunca, özellikle Safranbolu gibi bir Kente hayran olunca, O Kentin misafirperver insanlarından bir kesim ile sıcak dostluklar, arkadaşlıklar da kurmuştur mutlaka.
DOSTLARI, ARKADAŞLARI VARDIR MUTLAKA..
Savcı ZEKERİYA ÖZ ve bir grup Savcı, Ülke tarihine geçecek KUMPASLARIN altına imza attılar ve bir dönemin KAHRAMANLARI gibi olan bu insanların BÜYÜK BÖLÜMÜ şu an itibarı ile Yurtdışında kaçak olarak bulunuyorlar..
KUMPASLAR KURDUKLARI BU ÜLKEDEN KAÇTILAR..
Meğer ZEKERİYA ÖZ Safranbolu hayranı bir insanmış iyi mi..?

BİR DÖNEMİN ÜNLÜ SAVCISI ZEKERİYA ÖZ, SAFRANBOLU HAYRANI BİR İNSANMIŞ MEĞER VE ACABA “CAM TERASA ÇIKTI MI..” KENDİSİ
Bir dönemin Ünlü Savcısı ZEKERİYA ÖZ’ÜN Safranbolu hayranı bir insan olduğuna dikkat çeken insanlar var ve geçmişte HAYRAN OLDUĞU bu Kente ziyaretler yapmış olması da muhtemel.
SAVCI ZEKERİYA ÖZ SAFRANBOLU’YA GELMİŞTİR MUTLAKA..
İnsan hayran olduğu bir Kente gelmez mi, o Kenti ziyaret etmez mi, bize göre mutlaka Safranbolu’yu ziyaret etmiştir Savcı ZEKERİYA ÖZ ve kendisi şuan itibarı ile KAÇAK OLARAK Yurtdışında biliyorsunuz..
Savcı ZEKERİYE ÖZ Safranbolu’yu ziyaret etti ise ÜNLÜ CAM TERASA ÇIKMIŞ OLMASI çok güçlü bir ihtimal, gerçi Savcı ZEKERİYA ÖZ’ÜN DE kilo problemi vardı ama CAM TERAS kendisini çekmeyecek değildi ya..!!
CAM TERAS o zamanlar UCUZ OLARAK KİRALANDI şeklinde sıkı bir dedikodu vardı gerçi, bilindiği gibi o zamanlar CAM TERAS çok ucuz bir aylık kira karşılığı YÜKLENİCİ BİR FİRMAYA verildi yolunda çok söylentiler çıkmıştı bu Yörelerde..
Savcı ZEKERİYA ÖZ o CAM TERASI görmüştür mutlaka..
BURASININ KİRASI UCUZ İYİ BİR YER DEĞİLDİR MUTLAKA dememiştir..
Yani “UCUZ ETİN YAHNİSİ..” diye düşünmemiştir mutlaka..

IRAK, SURİYE, AFGANİSTAN GİBİ YERLERDEN ÜLKEMİZE GELENLER VE İLGİLİ BİRİMLERİN KARABÜK’E YÖNLENDİRDİKLERİ VE HASTANE..
Biliyorsunuz IRAK, SURİYE, AFGANİSTAN gibi Ülkeler başta olmak üzere, birçok Ülkeden, Ülkemize MÜLTECİ GELİYOR ve bunların bir bölümü İlgili RESMİ BİRİMLERCE Karabük’e gönderiliyorlar, yönlendiriliyorlar..
BÖYLE BİNLERCE İNSAN VAR ŞU AN İTİBARI İLE..
Bunların bir bölümü KALACAK YER SIKINTISI çekiyorlar ve özellikle soğuk giden havalarda sıkıntılar çekiyorlar/çekiyorlardı, meğer bunlar işi kolayını bulmuşlar..
HASTANE KORİDORLARINDA YATIYORLARMIŞ..
Geçtiğimiz gün çok sevdiğimiz bir Kardeşimiz anlattı “ABİ HASTANEYE BİR GİTTİM, VALLAHI/BİLLAHİ YÜZLERCESİ, BEKLEME SALONLARI KORİDORLAR DAHİL OLMAK ÜZERE BANKOLARDA YATIYORLAR.HORUL/HORUL UYUYORLAR..” gibi bilgiler verdi.
Kendimizde tanık olduk, gittik baktık, bizzat tanık olduk.
Oralarda yatmaları sorun olmasına sorun da, HASTANE GİBİ HİJYENİN en üst sınırında olması gereken bir yerde GÜNLERDİR YÜZÜNÜ BİLE YIKAYACAK SUYU BULMAMIŞ insanların Hastane koridorlarında kalmaları ne derece sağlıklı olabilir.
NEYSE ; BAHAR AYLARINA GİRDİK İŞTE..
En azından KENT MEYDANI’NDA YATABİLİRLER BUNLAR..
Zaten burasını da PANAYIR YERİNE ÇEVİRMİŞTİK BİZ, UYAR YANİ..!!

CUMHURBAŞKANI SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN, AK PARTİ NOKTASINDA DİLE GETİRDİĞİ “HASBİ ÇALIŞMA-HESABİ ÇALIŞMA OLAYI.”
Cumhurbaşkanı Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN, yeniden Üyeliğini yaptırdığı ve Kurucu olduğu AK Parti’ye 21 MAYIS GÜNÜ Genel Başkan olacak ve bu durum artık kesinleşti..
AK PARTİ YENİ BİR YAPIYA KAVUŞACAK..
Cumhurbaşkanı Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN, çok önemli ve TÜM SİYASİ PARTİLERİN dikkat etmesi gereken bir söz etti ve “AK PARTİ KADROLARI HASBİ ÇALIŞANLARDAN OLUŞMALI, HESABİ ÇALIŞANLARA GEREK YOKTUR..” anlamında sözler kullandı..
GÖNÜLLÜLÜK ESASINA GÖRE ÇALIŞANLARI İSTEDİĞİNİ SÖYLEDİ..
Sayın CUMHURBAŞKANI ne kadar haklı değil mi..?
AK Parti’nin 14 AĞUSTOS2001 Tarihinde 74 KURUCU ADINA İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NA Kuruluş dilekçesi verilirken, Ülke insanının büyük bölümü “BU PARTİNİN GELECEĞİ AÇISINDAN UMUTSUZ DEĞİL MİYDİ.BU PARTİ KAPATILIR GÖRÜŞÜ TAŞIMIYOR MUYDU..?”
İl ve İlçe Başkanları, Yönetim Kurulu Üyeleri “MACERA ARAYAN İNSANLAR, RİSK ALAN İNSANLAR OLARAK..” görülmediler mi, o dönemler bu Parti de görev almak, bu biçimde değerlendirilmiyor muydu..?
HASBİ BİÇİMDE GÖREV ALMIŞTI O İNSANLAR..
ŞİMDİ, BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU, HESABİ BİÇİMDE DEĞİLLER Mİ..?

SAFRANBOLU’NUN BUGÜNLERE GELMESİNDE, ÇOK/ÇOK BÜYÜK EMEĞİ GEÇMİŞ, MÜCADELE VERMİŞ SAYIN YAVUZ İNCE’Yİ KAYBETTİK
Safranbolu, bugünlere nasıl geldi, Safranbolu kendisini nasıl korudu, nasıl tanındı, bütün bunların TARİHİ YAZILACAKTIR, YAZILMIŞLARI vardır ve O TARİHİ SÜREÇTE, YAVUZ İNCE ismi başlıbaşına bir yer tutar.
MİMAR YAVUZ İNCE Safranbolu için, tabir biraz amiyane olacak ama gerçeği budur, BİR ÖMÜR ADADI, ancak, hep gölgede kaldı, hiç mi hiç RAMP IŞIKLARININ altına gelmedi, bundan kaçındı..
İSİMSİZ KAHRAMAN OLMAYI SEÇTİ..
Böylesine verimli işlere imza atan MİMAR Sayın YAVUZ İNCE’Yİ kaybettik ne yazık ki, uzun süreli hastalığı YAVUZ İNCE’Yİ aramızdan aldı götürdü..
MÜTHİŞ BİR İNSAN, ÜRETKEN BİR İNSAN ve SAFRANBOLU..
Ne kadar VEFA DUYULSA AZDIR.güle/güle GÜZEL İNSAN..

SAFRANBOLU BELEDİYE MECLİSİ’NİN “AK PARTİ MENSUBU 3 ÜYESİ İÇİN ISRARLA İSTİFA ETSİNLER GÖRÜŞÜ VE CHP’Lİ ÜYE İSTİFASI..”
Safranbolu Belediye Başkanı ile özellikle AK Partili 3 Belediye Meclis Üyesi arasında büyük bir mücadele olduğu biliniyor ve galiba Belediye Başkanı bu 3 Üyenin Belediye Meclisinden İSTİFA ETMELERİNİ ısrarla/inatla istiyor..
ONLARDA İSTİFA ETMİYORLAR..
Bu huzursuzluk CHP Safranbolu Belediye Meclis Üyesi Sayın FATİH AYGÜN’Ü rahatsız etmiş olacak ki, Belediye Meclisi’nden Sayın FATİH AYGÜN istifa etti..
KENDİSİNE YAKIŞANI YAPMIŞ Sayın FATİH AYGÜN..
Sayın FATİH AYGÜN’ÜN Rahmetli Dedesi ŞABAN AYGÜN ile birlikte Siyaset yaptık, aynı Siyasi kadrolarda bulunduk ve müthiş zeki her nokta da, her alanda,  sözünü sakınmadan söyleyen bir insandı Rahmetli ŞABAN ABİ.
Sayın FATİH AYGÜN çok isabetli davranmış doğrusu..
İSTİFASINI VEREREK, o kısır çekişmeden, usulca çekilmiş..
Peki BU İŞİN SONU NE OLACAK ACABA, Belediye Başkanı Sayın NECDET AKSOY o Belediye Meclis Üyeleri’nin “MECLİSTEN İSTİFALARI İÇİN..” ısrarını sürdürecek mi, yoksa bir uzlaşı sağlanacak mı..?
En güzeli uzlaşının sağlanması elbet..
Yoksa bu kısır çekişme önce Safranbolu’ya, sonra AK Partiye zarar verecektir ve bu çekişmenin İSTİFALAR OLSA BİLE kazananı olmayacaktır..
SAFRANBOLU SAKİNLERİ GELİŞMELERİ İBRETLE İZLİYORLAR..

BİR KONU TÜM KARABÜK GİBİ BİZİMDE DİKKATİMİZİ ÇEKİYOR ELBET “KARDEMİR/ÇELİK-İŞ SÖZLEŞMESİ VE SİYASETİN SUSKUNLUĞU..”
Karabüklülerin gözü önünde olan bir konu var ve özellikle SİYASET KURUMU’NUN hiç mi hiç dikkatini çekmiyor bu konu, bu sorun ve KARDEMİR İşvereni ile ÇELİK-İŞ Sendikası arasında TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ halen bitmedi..
Dikkat edin SİYASET KURUMU’NDAN ÇIT ÇIKMIYOR..
Geçmiş yılları düşünün..!!
SİYASET KURUMU bu konu hakkında yeri/göğü inletirdi, en ince detaylarına kadar yargılar/sorgulardı, şimdi ise SİYASET KURUMU’NUN SESİ/SOLUĞU çıkmıyor..
BİR ÖNCE Kİ TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ DEĞİL MİYDİ..?
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İN devreye girdiği, Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’NİN büyük gayret gösterdiği ve KARDEMİR girişine kurulan MİKROFONLARLA işçilere duyurulduğu, anlatıldığı.
Sayın RAFET VERGİLİ’YE GÖSTERİLEN BÜYÜK İLGİ, BÜYÜK ALKIŞ..
Mayıs ayı da bitmek üzere..
KARDEMİR İşvereni ile ÇELİK-İŞ Sendikası arasında süregelen TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ’NDEN bir ses yok, doğrusu BASINDA DA PEK HABER olmuyor bu konu..
Sayın CENGİZ GÜL işçi tarafından hatırlanıyor, bu besbelli..
Bu sessizlik bir parça da İŞÇİNİN RAHAT OLUŞUNDAN GALİBA…!!

KENT MEYDANI “ATATÜRK ANITI YAPILIP/KONULDUĞU ZAMAN HALKIN İLGİSİ GÖRÜR..” ŞU AN İTİBARI İLE “PANAYIR YERİ GİBİ…”
Karabük’ün büyük umutlarla gündemine giren KENT MEYDANI şu an itibarı ile tam bir işlevsizlik durumunda, o nedenle PANAYIR YERİ gibi kullanılıyor sanki.
ESKİNİN SÜNDEK PANAYIRI GİBİ BURASI..
CHP Karabük İl Örgütü tarafından ATATÜRK ANITI yaptırılacak, bundan sonra KENT MEYDANI biraz işlevselleşir, en azından RESMİ BİR DİZİ TÖRENE Karabük insanı gelir, törenleri izler.
ÖZELLİKLE RESMİ BAYRAMLARDA CİDDİ İŞLEVSELLİK KAZANIR.
Şu hali ile eskinin SÜNDEK PANAYIRI gibi KENT MEYDANI ve çakı/çakmak/ayna/tarak satanlar buralarda ÇADIR KURUYORLAR, buna birde dönen topla oynanan BUL KIRMIZIYI AL PARAYI, YOK PARA HACI BABAYA KALDI gibi bir oyun vardı, o konulsa tam panayır havası esecek.
ORGANİK ÜRÜNLER PAZARI KURULDU BİR ARA..
Ne organik ürün satıldı ama..!!
KENT MEYDANI Anıt yapıldığında biraz işlev kazanır herhalde, en azından vatandaş RESMİ BAYRAM törenlerini izlemeye gelir, şimdi bakın 19 MAYIS GENÇLİK ve SPOR BAYRAMI var, Yenişehir’e giden çok az olacak, eğer tören KENT MEYDANI’NDA yapılsa hayli kalabalık olur..
KENT MEYDANI şu an itibarı ile SÜNDEK PANAYIRI gibi..

KARABÜK BELEDİYESİ, SAYIŞTAY DENETÇİSİ TARAFINDAN ÇOK CİDDİ “ZİMMET CEZALARINA ÇARPTIRILDI..” VE İTİRAZ EDİLECEK
Karabük Belediyesi’ni Denetleyen Sayıştay Denetçisi, çok önemli meblağlarda ve birçok gerekçe ile ZİMMET CEZALARI çıkartmış ve bu anlamda Başkan Sayın RAFET VERGİLİ’NİN morali hayli bozuk.
VATANDAŞI DÜŞÜNMÜŞ CEZA YAZMIŞLAR..
Efendim yol, su, su şebekesi, kanalizasyon velhasıl aklınıza gelen birçok hizmetten neden KATILIM PAYI ALMADIN diye basmış ZİMMETİ yani VATANDAŞI DÜŞÜNMENİN CEZASINI YAZMIŞ..!!
Sayın RAFET VERGİLİ henüz itiraz etmediklerini söyledi..
Öyle sanıyoruz ki, çok geniş bir çalışma yaptıktan sonra itiraz edecekler yazılan ZİMMET CEZALARINA ve bu gibi konular Sayın RAFET VERGİLİ’NİN çok iyi bildiği, çok iyi savunma yapacağı konulardır..
Ancak, ne olursa olsun, ŞU AN BELEDİYE OLARAK PARAYA İHTİYACIMIZ YOK gibi bir düşünceden hareketle, İNSANLARIN ZATEN BÜYÜK ÇAPTA GEÇİM SIKINTISI VAR gibi bir gerekçe ile Katılım Payı almamanın bedeli bu tip zimmet cezası mıdır..?
ÖYLE DEMEK Kİ..
Bu aşamada KARABÜK YAŞAYANLARI Sayın VERGİLİ’NİN yanında olmalı..
ÖYLE DE OLACAKTIR SANIYORUZ..

1275

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler