11.2 C
Karabük
4 Mayıs Cumartesi 2024

ADD Karabük ATA huzurunda

Mustafa Kemal Atatürk’ün hayata gözlerinin yummasının 77. yılında  Atatürkçü Düşünce Derneği Karabük Şubesi Başkanı Semiha Karaoğlu ve yönetim kurulu üyeleri Yenişehir Atatürk Anıtı’nda saygı duruşunda bulundu. Ayrıca Karaoğlu yazılı bir basın açıklaması yaptı..

Karaoğlu  basın açıklamasında, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bir kurtuluş destanının ve tarihin yazdığı en büyük devrimin kahramanı olarak sadece tarih sayfalarında değil yüce Türk milletinin kalbinde yer bulmuştur. Atatürk’e ve onun devrim arkadaşlarına olan sevgi ve saygımız dünya var oldukça devam edecektir.

Atatürk yurdun dört bir yanı işgal altında iken, bağımsızlık ateşi ile yanan Türk milletine önderlik yapan, esaret altında yaşamayı aklının ucundan bile geçirmeyerek,  inancın zafere dönüştüğü, en büyük bağımsızlık savaşının mimarı olmuştur.

UNESCO belgesindeki tanımıyla: “Atatürk uluslararası anlayış, işbirliği, barış yolunda çaba göstermiş üstün kişi, olağanüstü devrimler gerçekleştirmiş bir devrimci, sömürgecilik ve yayılmacılığa karşı savaşan ilk önder, insan haklarına saygılı, dünya barışının öncüsü, bütün yaşamı boyunca insanlar arasında renk, dil, din, ırk ayrımı gözetmeyen, eşi olmayan devlet adamı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu.”

Her 10 Kasım, ATA’ mızı kaybetmenin verdiği büyük hüznün yanında, onu daha iyi anlamanın gereğinin ortaya konulması gereken bir gün olarak değerlendirilmelidir. Atatürk’ü anlamak onun ilke ve devrimlerini çok iyi bilmek ve uygulamaktır.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Milletine gösterdiği hedef: Akıl, bilim ve teknolojinin en son ilkelerine dayanan çağdaş, kalkınmış, uygar bir Türkiye yaratmaktır. Atatürk yaşamdan ve aramızdan ayrılırken sadece manevi miras bırakmıştır. Atatürk diyordu ki: “Ben manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım akıl ve bilimdir. Benden sonra, beni benimsemek isteyenler, bu temel eksen üzerinde akıl ve bilimin kılavuzluğunu kabul ederlerse, benim manevi mirasçılarım olurlar.”

Kemalizm Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesidir. Ne yazık ki Atatürk’ün aramızdan ayrılışından sonra ülke yönetimine gelen siyasal iktidarlar Atatürk ilkelerini, devrimlerini ve manevi mirasını yeterince sahiplenememişlerdir.

Atatürk, hiçbir zaman ırk, din, etnik köken esasında tanımlanan millet anlayışlarına itibar etmemiştir. Vatanımızın kurtarıcısı, laik, demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, eşsiz devlet adamı Atatürk, dün olduğu gibi, bundan böyle de yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir. İlke ve devrimleri rehberimiz olacaktır. Türk Milleti ne Atatürk’ten vazgeçebilir ne de O’nun devrim arkadaşlarıyla birlikte kurduğu Cumhuriyetten.

Atatürk der ki “Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir; benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu yeterlidir.”

Aramızdan ayrılışının 77. yılında Türk ulusunun gönlünde ölümsüzleşen, Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha saygı, minnet ve şükranla anıyoruz” dedi.

803

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler