9.4 C
Karabük
5 Mayıs Pazar 2024

Her Telden (12.Ağustos.2015)

AK PARTİ KARABÜK MİLLETVEKİLİ SAYIN OSMAN KAHVECİ,MHP KARABÜK MİLLETVEKİLİ SAYIN DURMUŞ YALÇIN..
Karabük KAÇ YEREL ve GENEL SEÇİM DE, HASTANE konusunu tartıştı, HASTANE/HASTANELER üzerinden SİYASET ÜRETTİ ve bu konuyu SERT BİÇİMDE kullandı.
ÖYLE GÖRÜNÜYOR Kİ KONU HENÜZ BİTMEDİ/BİTİRİLEMEDİ..
Olası bir GENEL SEÇİMDE Hastane/Hastaneler konusu yine/yeniden GÜNDEMİN BAŞ MADDESİ olacak, bunu söylerken ŞİRİNEVLER HASTANESİ’NİN durumundan çok, HASTANE YETMEZLİĞİ tartışma konusu yapılacak demek istediğimizi de söyleyelim.
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Eğitim/Araştırma Hastanesi HİZMET ÇITASINI gün geçtikçe yükseltiyor, açıldığı zamanlar dile getirilen, konu edilen eleştirilen, hususlar bir/bir düzeltilmiş, halende düzeltiliyor.
Bu Hastane Başhekimi Doç.Dr.Sayın ALAATTİN POLAT ve ekibi iyi işler yapıyorlar, başarılı bir çalışma temposu yakalamışlar çıta her geçen gün yükseliyor.
ANCAK, TEFERRUATA BOĞULUYOR BU HASTANE..
İKİNCİ KADEME DEVLET HASTANESİ YOK KARABÜK’TE.
O nedenle KBÜ Eğitim/Araştırma Hastanesi TEFERRUATA boğuluyor.
AK Parti Karabük Milletvekili Sayın OSMAN KAHVECİ ve MHP Karabük Milletvekili Sayın DURMUŞ YALÇIN, bu konu hakkında ne düşünürler ve ne yaparlar veyahutta NE YAPABİLİRLER acaba..?
KARABÜK’E DEVLET HASTANESİ ŞART, kesinlikle ŞART..

BİRİNCİ KADEME SAĞLIK KURULUŞU “AİLE HEKİMLİĞİ..”,İKİNCE KADEME “DEVLET HASTANELERİ..” VE SONRASI..!!
Ülkemiz SAĞLIK SORUNU Birinci Kademe Sağlık Kuruluşları AİLE HEKİMLİĞİ, İkinci Kademe Sağlık Kuruluşları DEVLET HASTANELERİ, Üçüncü Kademe Sağlık Kuruluşları EĞİTİM/ARAŞTIRMA HASTANELERİ olarak sıralanıyor.
Dördünce Kademe Sağlık Kuruluşları ise “DAL HASTANELERİ..” ve Karabük olarak bizim böyle bir SAĞLIK TESİSİ istemek gibi bir lüksümüz galiba yok.
Zira; KARABÜK’ÜN İKİNCİ KADEME SAĞLIK Kuruluşu olan bir DEVLET HASTANESİ YOK, bunun yerine afilasyon filan gibi süslü bir tanımla ile çalışan KARABÜK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM/ARAŞTIRMA HASTANESİ VAR ve burası ÜÇÜNCÜ KADEME olmalı aslında.
Ancak KBÜ Eğitim/Araştırma Hastanesi İkinci Kademe Sağlık Kuruluşu olan DEVLET HASTANELERİNİN bakacağı işlere de bakınca, ne yazık ki, ortaya ciddi bir İSRAF ÇIKIYOR..
Bu Hastane TEFERRUATA BOĞULUYOR..
Peki KARABÜK’E BİR DEVLET HASTANESİ YAPILACAK MI..?
AK Partililerin böyle bir konu üzerinde çalıştıklarını biliyoruz veya duyuyoruz ancak SONUÇ ALABİLECEKLER Mİ bunu bilmek, bunu kestirmek oldukça güç.
Keşke Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN yine Milletvekilimiz olsaydı..
O zaman SONUÇ ALMA bağlamında daha umutlu olabilirdik..
HASTANELER KONUSU yine SİYASETİN MALZEMESİ yapılacaktır..

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM/ARAŞTIRMA HASTANESİ VE 150 YATAKLI İLAVE BİNA YAPIMININ BAŞLAMASI..
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Şirinevler Eğitim/Araştırma Hastanesi’ne 150 YATAK İLAVESİ için bina YAPILMASI gündem de ancak bu iş ne zaman başlar O BELLİ DEĞİL.
AK Parti Karabük Milletvekili Sayın OSMAN KAHVECİ Genel Seçimlerden bir hayli önce bize yazılı bilgiler vererek “150 YATAKLI EK BİNA YAPILACAĞINI..” söylemişti.
HALEN BİR SES ÇIKMADI..
Bu 150 yataklı ek bina yapılırsa, KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Eğitim/Araştırma Hastanesi ciddi biçimde rahatlayacak demektir ancak ne zaman yapılır İNŞAAT NE ZAMAN BAŞLATILIR, olayın o yönü belli değil.
ŞU AN KAMUOYU BASKISI DA GÖRÜNMÜYOR DOĞRUSU.
Bu işin gerçekleşmesi için YENİŞEHİR ÇAMLIK BÖLGESİNDE TEMİN EDİLEN arazi üzerine KARDEMİR’İN bir İMAM-HATİP OKULU ve KÜLLİYESİ yapmasının beklenebileceği İHTİMAL DAHİLİNDE görülmeli.
O zaman da KARDEMİR’İN CİDDİ SIKINTILARI GELİYOR gündeme.
KARDEMİR, ÇİN HALK CUMHURİYETİNDEN gelen ucuz KÜTÜK DEMİRLERİN yarattığı ekonomik baskı altında ve 2015 yılının ilk ALTI AYLIK SÜRECİNİ ZARAR EDEREK kapattı..
O Okulu nasıl yaptıracak ki..!!
SIKINTILAR bir/birini tetikliyor, bunu hep birlikte görüyoruz.

KARABÜK BELEDİYESİ TARAFINDAN YAPTIRILAN VE “ÖDÜLLÜ BİNA OLARAK BİLİNEN..” BİNANIN AKIBETİ SORUNLU..
Dönemin Karabük Belediye Başkanı Sayın HÜSEYİN ERER tarafından yaptırılan YEŞİL MAHALLEDE Kİ bina “ÖDÜLLÜ BİNA..” olarak bilinir ve gerçekten de mimari açıdan, kullanıma elverişliliği açısından ÖDÜL KAZANMIŞTI.
Sayın RAFET VERGİLİ, Belediye Başkanlığı döneminde O BİNAYI hemen/hemen HİÇ KULLANMADI ve yalnızca BELEDİYE MECLİS toplantılarını bir süre orada yaptı.
DAHA SONRA BİNA KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’DE TAHSİS EDİLDİ, uzun yıllar kullanılmadığı için, ÜNİVERSİTE hayli ciddi para harcayarak O BİNA İÇİNDE, ÜZERİNDE tamirat/tadilat yaptı..
Sonra KARABÜK ÜNİVERSİTESİ, Yeşil Mahallede ki o binayı Karabük Belediyesi’ne iade etti ve şu an ÖDÜLLÜ BİNA yeniden Karabük Belediyesi’ne geri döndü..
PEKİ ŞİMDİ NE OLACAK..?
ORTA YERDE, ŞIK BİR BİNA VAR, KULLANILMIYOR..
Kullanılmadığı için PARALAR HARCANIYOR..
Doğrusu insanın içi acıyor, bu savurganlık insanı gerçekten üzüyor.
Karabük Belediyesi, BAKALIM NASIL KULLANACAK, bu binayı.

TCDD KARABÜK-ZONGULDAK HATTI ÜZERİNDE YAPILAN ÇALIŞMALAR SON AŞAMAYA GELDİ VE SEFERLER YAKINDA
Bir süredir devam eden IRMAK-ZONGULDAK arasında ki TCDD TREN HATTI üzerinde ki SİNYALİZOSYAN ve HAT YENİLEME çalışmalarının son aşamaya geldiğine işaret ediliyor.
TREN SEFERLERİNİN ne zaman başlayacağına ilişkin HENÜZ BİR TARİHİN verilmediğini söyleyen TCDD Yetkilileri, bununla birlikte SÜRE NOKTASINDA DA, kendilerine Genel Müdürlükçe, henüz bir GRAFİK GÖNDERİLMEDİĞİNİ DE söylüyorlar.
KARABÜK-ZONGULDAK Tren hattı üzerinde ki İSTASYONLARIN durumunun da netlik kazanmadığına dikkat çekilirken, “HANGİ İSTASYONLAR KALACAK/HANGİLERİ İPTAL EDİLECEK HENÜZ BELLİ DEĞİL..” gibi bilgiler veriliyor.
Bu arada TREN DURUŞLARININ kaldırılacağı İSTASYON ve CİVARINDA yaşayan vatandaşların bunu sorun edecekleri üzerinde bilgiler veriliyor ve “BÖYLE BİR DURUMDA SİYASETÇİLERİN BAŞI AĞRIYACAKTIR..” gibi yaklaşımlar dikkat çekiyor.
Öte yandan, kısa süre bitmesi beklenen SİNYALİZASYON ve HAT YENİLEME çalışmalarının KARDEMİR’İN CEVHER NAKLİ noktasında rahatlamasına da yol açacak.
KARDEMİR’İN EN BÜYÜK NAKLİYECİSİ TCDD..
HAMMADDE NAKLİYESİNOE RAHATLAMA OLACAĞI KESİN.
Çalışmaların hızla sona yaklaştığı belirtiliyor.

HOROZU ÇOK OLAN KÖYÜN SABAHI GEÇ OLURMUŞ HESABINDAN YOLA ÇIKARSAK,ÇERÇİLER MAHALLESİ, DOĞALGAZ
Hani halk arasında bir söz vardır “HOROZU ÇOK OLAN KÖYDE SABAH GEÇ OLUR..” şeklinde, bu sözden yola çıkarsak Karabük’ün yeni MAHALLELERİ arasında ki ÇERÇİLER MAHALLESİ’E gelmek kolay olur..
ÇERÇİLER MAHALLESİ’NDEN Karabük toplumuna YÖN VEREN, HİZMET ÜRETEN birçok isim var, İL GENEL MECLİSİ’NDE var Karabük TİCARET ve SANAYİ ODASI’NDA var, BASIN DÜNYASINDA var.
Ancak ÇERÇİLER MAHALLESİ’NE DOĞALGAZ GELMİYOR..
Neden gelmiyor acaba..?
Mutlaka akılcı, mantıklı bir izahı vardır bu GELMEYİŞİN..
Olayın tam bu noktasında Sayın OSMAN KAHVECİ’NİN verdiği bir sözü tutması ve Safranbolu BOSTANBÜKÜ KÖYÜNE doğalgazın verilmesi de takdirle karşılanan gelişmelerden elbet.
BUNU DA BELİRTMEK GEREK.
Karabük’ün ÇERÇİLER Mahallesi’ne doğalgaz verilemezken/verilmezken Safranbolu’nun BOSTANBÜKÜ Köyü’ne doğalgaz verilmesi Sayın OSMAN KAHVECİ’NİN verdiği sözü tutması olarak değerlendiriliyor.
Ama ÇERÇİLER Mahallesi’nden KARABÜK TOPLUMUNA YÖN ve HİZMET VEREN birçok isim doğalgazı getiremeyince Mahalle sakinlerinin üzerine bir HÜZÜN ÇÖKÜYOR doğrusu.
SAHİPLENENLERİNİN OLMADIĞI HÜZNÜ ÇÖKÜYOR…
Dileriz kısa süre için ÇERÇİLER Mahallesi’ne de doğalgaz verilir..
Mahalle sakinlerinin üzerine çöken SAHİPSİZLİK hüznü dağılır..
Ne dersiniz ÇERÇİLER Mahallesinden çıkan CEMİYETÇİLER..?

174 KÖY VE MAHALLE DELEGE SEÇİMİNİ TAMAMLAYAN CHP MERKEZ İLÇE,30 AĞUSTOS GÜNÜ KONGRE YAPIYOR..
CHP Genel Merkezi tarafından Örgütlere yollanan bir talimatla EN GEÇ 8-9 AĞUSTOS Tarihine kadar KÖY ve MAHALLE Delegelerinin seçilmesi istenmişti..
CHP KARABÜK ÖRGÜTLERİ DE BU TALİMATA UYDULAR..
KÖY ve MAHALLE DELEGE SEÇİMLERİ TAMAMLANDI..
CHP Karabük Merkez İlçe Sekreteri Sayın HİDAYET AYGÜN seçimleri tamamlanan 174 delegeden sonra çoğunluk sağlanırsa 30 Ağustos eğer o tarihte çoğunluk sağlanamaz ise 31 Ağustos tarihinde İLÇE KONGRESİ’NİN yapılacağını açıkladı.
İLÇE KONGRESİ ESNAF KEFALET KOOPERATİFİ Salonunda yapılacak ve büyük bir ihtimalle Kongreye Genel Merkez Yönetiminden de isimler katılacaklar..
CHP KARABÜK MERKEZ İLÇE KONGRESİ için ÇOK BÜYÜK BİR İHTİMALLE tek Adaylı bir Kongre bekleniyor ve halen CHP Karabük Merkez İlçe Başkanı Sayın OSMAN ÇELİK Kongreye tek aday olarak girecek.
174 KÖY ve MAHALLE DELEGESİ SEÇİMİNİ TAMAMLAYAN CHP Karabük Merkez İlçe Kongresi’nden sonra diğer İLÇE KONGRELERİNİN DE süratle tamamlanacağına işaret ediliyor.
İL KONGRESİ’NİN ise EYLÜL AYI SONLARINA YAPILACAĞI üzerinde bilgiler verilirken, CHP İlçe Kongrelerinin de TEK ADAYLI geçmesinin büyük olasılık olduğu yolunda da bilgiler veriliyor.
CHP KONGRELER SÜRECİNE GİRDİ..

KAPATILAN VEYA ÇOK CİDDİ SINIRLAMALAR GETİRİLEN “ÖZEL DERSHANELERİN YERİNİ..” OKULLAR MI ALACAK..?
Biliyorsunuz AK Parti Hükümetleri ÖZEL DERSHANELERİN kapatılması yolunda bir karar aldı ve uygulamaya koydu, bu karara karşı ANAYASA MAHKEMESİ’NDE yapılan itiraz üzerine YÜCE MAHKEME KARARI BOZDU.
ANCAK, HÜKÜMET hiç sevmediği, hiç beğenmediği bu bozma kararına karşı öylesine daraltıcı hükümler getirdi ki ÖZEL DERSHANELER bu karar uyarınca ayakta durmakta anormal zorlanırlar.
HATTA AYAKTA KALAMAZLAR.
ÖZEL DERSHANELERİN yarattığı boşluk OKULLARIN BÜNYESİNDE doldurulacak ve OKULLAR kendi öğrencilerine KURSLAR verecekler güya ÖĞRENCİ VELİLERİNİ MADDİ KÜLFETTEN kurtaracaklar.
OLAY BU ANLAMDA BİR BAŞKA MECRAYA SÜRÜKLENEBİLİR Mİ..?
Örneği ÖZEL DERSHANE ÜCRETLERİNİ bu kez de OKULLAR İSTEYEBİLİRLER Mİ ve buna ilişkin şuan itibarı ile tek/tük bilgiler gelmeye başladı bile.
BAZI YERLERDE OKULLAR düzenleyecekleri KURSLAR için 900 lira peşin gerisi taksit ücret istemişler ve ÖĞRENCİ VELİLERİ bu nokta da elbet isyan edeceklerdir.
MİLLİ EĞİTİM ve direkt veya dolaylı bağlantısı olan Kuruluşlar öylesine büyük erozyona uğradılar ki,geleceğimizin teminatı çocuklarımızın ve ailelerinin kafaları karmançorman edildi.
MİLLİ EĞİTİM SIKINTILI BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR.

HUZUR VE BARIŞ KENTİ KARABÜK,BUNU SAKİN BİR TOPLUMSAL YAPIYA,İŞİNİ ÇOK İYİ YAPAN KOLLUK GÜÇLERİNE..
Huzur ve Barış Kenti Karabük bunu SAKİN BİR TOPLUMSAL YAPIYA işini çok ama çok iyi yapan İL EMNİYET Müdürlüğü personeline ve JANDARMA GÜÇLERİNE borçlu elbet.
DİLERİZ HEP BÖYLE SÜRÜP GİDECEK.
Bakın İl Emniyet Müdürlüğü KENDİ BÜNYESİNDE YANLIŞ YAPANI BİLE AFFETMEDİ, Paralel Yapı mensubu/sempatizanı olduğu ileri sürülen bir elemanının provokasyon girişimlerini bile deşifre etti.
Bu olay hakkında hukuki girişimler başladı, dileriz sonuçta bir takım yanlış anlamalar olduğu gibi bir pozisyon çıkar ve o insan kısa süre içinde özgürlüğüne kavuşur.
KARABÜK HUZUR ve BARIŞ KENTİ..
BUNU KİMSENİN BOZMASINA İZİN VERİLMEMELİ.
Karabük İl Emniyet Müdürü,Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve tüm EMNİYET CAMİASI yanlışa geçit verilmeyeceğini, bu tutumu ile net bir şekilde ortaya koydu.
KARABÜK HEP/HER ZAMAN HUZUR ve BARIŞ KENDİ KALMALI.
Hepimizin, herkesin ortak dileği bu elbet.

573

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler