5.9 C
Karabük
14 Mayıs Salı 2024

Her Telden (16.Haziran.2016)

İL ÖZEL İDARE GENEL SEKRETERLİĞİ TARAFINDAN ALINAN “SIFIR..” KAMYONLAR “NEDEN ARIZALANDI..” ARAŞTIRILIYOR..
Son günlerde Karabük gündeminden düşmeyen Karabük İL ÖZEL İDARE Genel Sekreterliği bünyesinde ki gelişmeler, bu defa da, yeni alınan “SIFIR KAMYONLARIN..” arızalanması ile dalgalandı.
KAMYONLAR ARIZALANMIŞ.
Yeni SIFIR KİLOMETRE KAMYONLAR bunlar..
Çok önemli bir araştırma yapılıyormuş sanırız.
Kimileri AKARYAKITTAN ARIZALANDI görüşünde, AKARYAKIT TANKLARINDAN, kamyonların bu tanklardan akaryakıt alışı sırasında SU KAÇMIŞ olabilir gibi iddialar dile getiriyorlar.
Kimileri ise KAMYONLARDA FABRİKASYON hata olabilir, diyor.
Galiba kullanılan AKARYAKIT TAHLİL SONUÇLARI bekleniyor..
Bu arada, bize yönelik eleştiriler geliyor, Gazetemiz İnternet Sitesine gönderilen OKUR YORUMLARINDA bizim Sayın MEHMET UZUN’U destekleyip/kolladığımız anlamında eleştiriler var.
Bunlar doğru eleştiriler değil elbet..
Kurum adına bilgi alıp, bunları yazıyoruz, değerlendiriyoruz..

İL ÖZEL İDARE GENEL SEKRETERİ SAYIN MEHMET UZUN İLE İL GENEL MECLİS BAŞKANI SAYIN HASAN YILDIRIM ARASINDA Kİ UYUM..
Geçen dönem İl Genel Meclis Başkanı Sayın HASAN YILDIRIM ile İl Özel İdare Genel Sekreteri Sayın MEHMET UZUN arasında müthiş bir uyum vardı, mükemmel bir çalışma düzeni yakalanmıştı.
İL ÖZEL İDARE MAKİNE PARKI GÜÇLENDİRİLDİ.
Daha önce yapılan 30 kilometre Köy Yolu 125 Kilometreye çıktı.
Bu yıl için ise PLANLANAN KÖY YOLU ASFALTI 200-250 KİLOMETRE ve o çok uyumlu tablo, İl Genel Meclis Başkanlığı’nda yaşanan çok sıkıntılı süreçle tamamen kayboldu sayılır.
HİZMETLER ELBET DEVAM EDECEK..
Ancak, SİYASET ile BÜROKRAT arasında yaşanan ahenkli, uyumlu hava olmayacak, buna Siyasi İradeyi de katarsanız, ortaya çıkan tabloyu üç aşağı beş yukarı tahmin edersiniz.
Geçen dönem SİYASİ İRADE-BÜROKRAT-İL GENEL MECLİS İRADESİ mükemmel bir birliktelik yakalamıştı ve bu birliktelik KÖYLERE GİDEN HİZMETİ birkaç misli arttırmıştı.
Ne yazık BU BİRLİKTELİK BOZULDU..
İnşaallah HİZMETLERİ ENGELLEMEZ, HİZMETLER SÜRER.

JANDARMA TEŞKİLATI’NIN 177.KURULUŞ YILDÖNÜMÜ TÖRENLERİ, İL JANDARMA KOMUTANLIĞI BAHÇESİNDE TÖRENLE KUTLANDI..
JANDARMA TEŞKİLATI’NIN 177.Kuruluş yıldönümü, önce ki gün İL JANDARMA KOMUTANLIĞI bahçesinde düzenlenen bir törenle kutlandı..
Vali Sayın MEHMET AKTAŞ’IN DA katıldığı kutlama töreninde, İL JANDARMA KOMUTANI Albay Sayın CİHAN ULUKAYA günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
Yapılan yarışmalarda ödül kazananlara, ödüllerini Vali Sayın MEHMET AKTAŞ verdi ve bu arada, bir Bayan Astsubay’ın HAVALI TÜFEK ile yaptığı atış gösterisi ilgi ile izlendi..
UYUŞTURUCU ile mücadele için yetiştirilen bir köpeğin saklanan UYUŞTURUCU MADDELERİ kısa süre içinde bulması herkesin dikkatini çekti ve katılımcılardan alkış aldı..
JANDARMA TEŞKİLATI’NIN 177.KURULUŞ Yıldönümü nedeni ile açılan sergi de JANDARMA TEŞKİLATININ kullandığı silah, araç, gereç sergilenerek gezdirildi.
Daha sonra günün anısına küçük birer hediye verildi..
KURULUŞ Törenleri sırasında, bir SUBAYIN YAZDIĞI JANDARMA Şiiri okunurken, katılımcılardan birçok kişinin gözlerini sildiği ise dikkatlerden kaçmadı ve çok güzel, çok duygusal şiir katılanları duygulandırdı..
Nice 177.KURULUŞ YILLARI JANDARMAMIZA..

MHP OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BU PAZAR GÜNÜ VE GENEL MERKEZİN KABUL ETMEDİĞİ KURULTAYA KARABÜK KATILACAK MI…?
MHP Çok kritik bir sürece girdi, açılan Mahkeme sonucu atanan ÇAĞRI HEYETİ, MHP OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI’NI bu Pazar gün için TOPLANTIYA ÇAĞIRMIŞTI.
ÇAĞRI HEYETİ tarafından yapılan “OLAĞANÜSTÜ KURULTAY 19 HAZİRAN PAZAR GÜNÜ TOPLANACAKTIR..” çağrısına karşın, MHP Genel Merkezi ise “10 TEMMUZ GÜNÜ OLAĞANÜSTÜ SEÇİMLİ KURULTAY YAPILACAKTIR..” şeklinde bir çağrı yapmıştı.
ŞİMDİ NE OLACAK..?
MHP Karabük İl Başkası Sayın BURHANETTİN ARSLAN’A sorduk konuyu “PAZAR GÜNÜ YAPILACAK KURULTAYA KATILACAK MISINIZ..” Dedik, Sayın ARSLAN pek renk vermedi..
Ancak, yanında bulunan bazı Arkadaşları “KATILACAĞIZ/KATILACAĞIZ..” gibi yaklaşım gösterdiler ve bu yönlü bilgiler verdiler, dikkat ettik, MHP İçinde hemen herkes bir KAN DEĞİŞİMİNDEN yana, bilinmeyen nedenlerle pek renk vermiyorlar gibi..
MHP OLAĞANÜSTÜ KURULTAY PAZAR GÜNÜ YAPILACAK..
Karabük’ten ciddi bir katılım olacağı kesin..
Ancak ;TEŞKİLAT BAĞLAMINDA HENÜZ NET KARAR YOK gibi..

CHP KARABÜK MERKEZ İLÇE KONGRESİ “BİR TEK SEÇİM MADDESİ İLE..” PAZAR GÜNÜ YAPILACAK VE İLÇE BAŞKAN ADAYI/ADAYLARI..
CHP Karabük Merkez İlçe Olağanüstü Kongresi, YALNIZCA SEÇİM MADDESİ ile önümüzde ki Pazar günü toplanacak, yeni İLÇE BAŞKANI ile İLÇE Yönetim Kurulları seçilecek.
İLÇE BAŞKAN ADAYI Sayın MEHMET DURUM ile ayaküzeri görüştük geçtiğimiz gün, Karabük’ün önde gelen Ticaret ve Cemiyet adamlarından sayın HABİP MUTLU ile sohbet ediyorlarmış bizde katıldık sohbete.
İLÇE BAŞKAN ADAYI OLDUĞUNU SÖYLEDİ..
Sayın SELAHATTİN KÜÇÜKÇAVUŞ aday olduğunu söyledi..
Bir de 1 KASIM GENEL SEÇİMİNDE CHP İkinci Sıra Milletvekili Adayı Sayın GÜLSÜM BENİÇ’İN İlçe Başkan Adayı olabileceğinden söz edenler var, bu konuda henüz net bir gelişme olmaması da enteresan..
CHP OLAĞANÜSTÜ İLÇE KONGRESİ PAZAR GÜNÜ..
ADAY/ADAYLAR ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYORLAR..

BİR KESİM, EN AĞIR BİÇİMDE ELEŞTİRİ GETİRİP, GÖREVDEN ALINMASINI İSTERKEN, İL ÖZEL İDARESİ MAKİNE PARKININ GÜÇLENMESİ..
Dün AK Parti İl Başkan Yardımcısı Avukat Sayın İSMAİL ALTINÖZ ile bir telefon görüşmemiz oldu ve Sayın ALTINÖZ Gazetemiz İnternet Sitesi’ne gelen OKUYUCU YORUMLARINI sordu.
ANLATTIK KENDİSİNE.
Daha sonra “DİKKATİMİ İL ÖZEL İDARE GENEL SEKRETERİ Sayın MEHMET UZUN’A KARŞI GETİRİLEN ACIMASIZ ELEŞTİRİLERE..” dikkat çekerek “BUNLARIN BİRÇOĞUNDA SUÇ UNSURU OLABİLİR..” ifadelerini kullandı.
Sayın İSMAİL ALTINÖZ sanıyoruz, AK Parti İl Yönetiminde İL ÖZEL İDARESİ ile yakın ilgilenme görevi verilmiş bir Siyasetçi ve buradan yola çıkarak “İL ÖZEL İDARESİ MAKİNE PARKININ GÜÇLENMESİ KİMSEYİ İLGİLENDİRMİYOR GALİBA..” dedi.
“MAKİNE PARKINA SÜREKLİ YENİ VE BÜYÜK TASARRUF ve KOLAYLIK SAĞLAYACAK MAKİNELER ALINIYOR.NEDENSE ELEŞTİRİ YAPAN O İNSANLAR BUNLARDAN HİÇ SÖZ ETMİYORLAR..” gibi yaklaşımlar getirdi.
Daha sonra çok enteresan bir görüş verdi Sayın İSMAİL ALTINÖZ “İL ÖZEL İDARELERİ ÇOK CİDDİ KAYNAKLARIN DAĞITILDIĞI, ÖNEMLİ İHALELERİN YAPILDIĞI BİR YER..” dedi.
“MAKİNE ALIMINDAN, İHALELERE KADAR CİDDİ PARALAR HARCANIYOR, KAYNAKLAR DAĞITILIYOR.GALİBA GETİRİLEN ELEŞTİRİLERİN TEMELİNDE BUNLAR VAR.TEKERİNE ÇOMAK SOKULARLAR VAR..” gibi görüşler dile getirdi.
Sayın MEHMET UZUN’A güven duyulduğuna işaret etti.
“BAKIN BU ELEŞTİRİLER HUKUKA GİDEBİLİR..” dedi.

TİCARET VE SANAYİ ODASI ESKİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI SAYIN PEHLİVAN BAYLAN “YENİ HADDEYİ YAKIN DEVREYE ALIYORUZ..”
Geçtiğimiz akşam Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu eski Başkanı Sayın PEHLİVAN BAYLAN ile DERYA PİDENİN önünde uzunca bir süre sohbet ettik.
Sayın PEHLİVAN BAYLAN’A beraber oturup sohbet ettiklerimizden birisi “BAŞKAN SİYASETE GİRMİYOR MUSUN..” diye sordu “ÖYLE HİÇ BİR NİYETİM YOK.. “ diye cevap verdi Sayın BAYLAN
Sonra da “BU YÖREYE UZUN YILLARDIR HİZMET VERİYORUM.HADDECİLER DERNEK BAŞKANLIĞI, TSO YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI , PARTİ BAŞKANLIĞI, KARABÜKSPOR YÖNETİCİLİĞİ GİBİ ÇOK ÖNEMLİ GÖREVLERDE BULUNDUM..” dedi.
Artık işlerine baktığını söyleyerek “BİLİYORSUNUZ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDE YENİ BİR HADDANE YAPIYORUM.ÇOK MODERN BİR TESİS KURUYORUZ.KARABÜK’TE EN MODERN HADDEYİ KURUYORUZ..” şeklinde bilgiler verdi.
Sayın BAYLAN “HATIRLARSINIZ, KARABÜK İÇİNDE Kİ HADDELERİN, KARABÜK DIŞINA ÇIKMASINI İLK BEN GÜNDEME GETİRMİŞTİM VE O ZAMAN KIYAMETLER KOPMUŞTU.HADDELERİN RUHSATI YOK DEDİM DİYE ÇOK ELEŞTİRİLMİŞTİM..” gibi hatırlatmalar yaptı.
Şimdi HADDELERİN Kent dışına çıkmasını olumlu karşıladığına işaret etti ve “OLMASI GEREKEN BUYDU VE ŞİMDİ BU YOLA GİDİLDİ, ÇOK ZOR VE PAHALI BİR İŞ AMA YAPILMASI GEREKENDE BİR İŞ..” dedi.
Sayın PEHLİVAN BAYLAN ile “TORUN SOHBETİ YAPTIK..”
Eski anılardan söz ettik, ANAP’TA birlik çalışmıştık..
İFTAR ÖNCESİ KEYİFLİ BİR SOHBETİMİZ OLDU..

“BİR ZAMANLAR KARABÜK’TE HERKES TEKSTİL ATÖLYESİ AÇMIŞTI.ŞİMDİ DE HEMEN HERKES İNŞAATÇI OLDU.SONUNA HAYIR..” SÖZÜ
Dün birkaç arkadaş sohbet ediyorduk, sohbet bir ara KONUT SATIŞLARINDA YAŞANAN DURGUNLUK olayına geldi ve bir Kardeşimiz çok önemli tespitlerde bulundu.
“BİR ZAMANLAR HERKES TEKSTİL ATÖLYESİ AÇMIŞTI..” dedi..
Gerçekten de, hemen herkes, bulduğu büyükçe bir mekana BİRKAÇ MAKİNE KOYARAK TEKSTİL işine girmişti ve bir aralar TEKSTİLDE ÇALIŞAN İŞÇİ sayısının 5-6 binleri bulduğu anlatılıyordu.
BİRÇOK CAMİ ALTI BÜYÜK DÜKKANLAR ATÖLYE OLMUŞTU.
Sonra krizler başladı TEKSTİL İŞİNE GİRENLERDEN ciddi biçimde zarar edip, batanlar olduğu söylendi, bu yönlü haberlerin birçoğu da ne yazık ki gerçek çıktı.
O KARDEŞİMİZ “ŞİMDİ DE HERKES İNŞAATÇI OLDU..” dedi.
Olayın bu yönü de doğru, yıllardır İNŞAAT SEKTÖRÜNDE iş yapan Firmalar vardı, ama, şuan itibarı ile DEVLET MEMURLARI, BAKKALLAR , KASAPLAR, KADIN/ERKEK KUAFÖRLERİ velhasıl aklınıza gelen/gelmeyen her İŞKOLUNDAN insanlar İNŞAAT YAPIYORLAR..
Buna karşılık ise KONUT SATIŞLARI DİBE VURMUŞ DURUMDA..
O Kardeşimiz “DİLERİZ TEKSTİL SEKTÖRÜ GİBİ OLMAZ..” dedi.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN ÇOK YOĞUN BİÇİMDE İKAMET ETTİKLERİ 100.YIL MAHALLESİ CİVARINDA AİLELER HAYLİ SIKINTILI..
Biliyorsunuz 100.YIL MAHALLESİ, KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Öğrencilerinin çok yoğun biçimde bulundukları, ikamet ettikleri bir Mahalle haline geldi..
ONBİNLERCE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ ORADA OTURUYOR..
Bu durum 100.YIL MAHALLESİ’NDE oturan AİLELERİ HAYLİ SIKINTIYA SOKUYOR galiba ve AİLELER ile ÖĞRENCİLER arasında çok sıkıntılı ilişkiler olduğundan söz ediliyor..
BİR HACI ABİ ANLATTI..
“EŞİMLE BİRLİKTE İFTARDAN SONRA BALKONDA OTURDUK ÇAY İÇİYORDUK.KARŞIMIZDA AĞAÇLAR VAR, BAKTIK DİBİNDE GENÇ BİR KIZ İLE GENÇ BİR ERKEK OTURUYORLAR.ANCAK OTURMALARI BİR SÜRE SONRA İLERİ AŞAMAYA GELDİ..” dedi.
Balkondan çocuklara seslenmişler “EVLADIM YAPTIĞINIZ AYIP, BAKIN BİZ BURADA RAHATSIZ OLUYORUZ..” demişler, çocuklar güldü diyor Hacı Abi ve “AMCA İÇERİ GİRİVERİN O ZAMAN GÖRMEZ, RAHATSIZ OLMAZSINIZ..” demişler..
100.YIL MAHALLESİ’NDE Kİ AİLELER HAYLİ SIKINTILI..
Gece yarıları gürültüden şikayet ediyorlar..
UYGUNSUZ HAREKETLERDEN YAKINIYORLAR..

1369

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler