ENERJİSA SAHA KOORDİNATÖRÜ VE DAĞITIM OPERASYONLARI SORUMLUSU SAYIN AYDIN İNCEDERE “YÜK FAZLA..”
Biliyorsunuz ELEKTRİK KESİNTİLERİ, adeta, hepimizi canından bezdirdi, öylesine sık kesinti oluyor ki, akıl/sır ermiyor adeta ve vatandaş ELEKTRONİK EŞYALARININ BOZULDUĞUNDAN yakınıyor.
Bu konuyu araştırdık.
ENERJİSA SAHA KOORDİNATÖRÜ VE DAĞITIM OPERASYONLARI Sorumlusu Sayın AYDIN İNCEDERE’YE sorduk nedir bi elektrik kesintileri diye..
Sayın İNCEDERE, kış mevsimi nedeni ile “ELEKTRİK KULLANIMININ ÇOK ARTTIĞINA..” işaret ediyor ve “ŞEBEKENİN YÜKÜ ÇOK ARTTI.O NEDENLE SIK/SIK ARIZALAR ÇIKIYOR..” şeklinde bilgiler verdi.
Bir yerde arıza çıktığında, bir başka yerden aktarma yaptıklarını ve olayı süratle çözmeye çalıştıklarına dikkat çekti “ŞEBEKENİN YÜKÜ ÖYLE ARTTI Kİ, ZAMAN/ZAMAN BU TÜR ARIZALAR OLUYOR..” bilgisini verdi.
İşletme olarak, arızalara en seri biçimde müdahale ettiklerine dikkat çeken Sayın AYDIN İNCEDERE, bir konuya açıklık getirdi ve “BU TÜR ARIZALARIN ÖNÜNE GEÇMEK, TEKNİK OLARAK MÜMKÜN DEĞİL..” gibi görüşler ileri sürdü.
Konut ve İşyerlerinde ısıtıcıların devreye girdiğini, bununda anormal elektrik tüketimini beraberinde getirdiğini anlatan Sayın AYDIN İNCEDERE, çekilen bu elektrik enerjisinin kabloları ısıttığını arızalara yol açtığını anlattı.
TEKNİK BİLGİLER VERDİ..
Bizde kendisine “İYİ DE VATANDAŞ ÇOK SIKINTILI.BİRÇOK İNSANIN ELEKTRONİK EŞYALARI BOZULMUŞ.ÇOK CİDDİ ZARAR EDENLER VAR..” dedik.
“TÜKETİCİLERİMİZDEN ÖZÜR DİLERİZ.ANCAK, TEKNİK OLARAK YAPILABİLECEK BİRŞEY YOK.BİZ ÇIKAN ARIZALARI EN SERİ BİÇİMDE GİDERMENİN ÇABASI İÇİNDEYİZ..” yolunda görüşler dile getirdi.
Anlaşılan, sabır göstereceğiz, yapılabilecekleri yapıyorlar zaten.
İTHAL EDİLEN “KÜTÜK DEMİRLER, İŞLENİP ÜRETİLDİKTEN SONRA, İHRAÇ EDİLİYOR MU..?” YOKSA İÇ PİYASAYA MI..?
ÇİN HALK CUMHURİYETİ başta olmak üzere, birçok Ülkeden KÜTÜK DEMİR İTHAL edildiği biliniyor ve ithal edilen bu KÜTÜK DEMİR işlenip, mamül ürün haline getirildikten sonra İHRAÇ EDİLMEK kaydı ile ithalatı yapılıyor.
PEKİ İHRAÇ EDİLİYOR MU..?
İHRAÇ ETMEK KAYDI ile Ülkemize getirilen, ithal edilen KÜTÜK DEMİRLER işlendikten sonra İHRAÇ EDİLİYOR MU, yoksa bunun yerine İÇ PİYASALARA MI veriliyor..?
BU NOKTA DENETLENİYOR MU..?
BİR DENETİM mekanizması çalıştırılıyor mu..?
Biliyorsunuz DEMİR PİYASALARI MALİYE BAKANLIĞI MÜFETTİŞLERİ tarafından sıkı bir denetim altında tutuluyor, birçok DEMİR TÜCCARININ Ticari Defterleri istendi ve denetleniyor.
İHRAÇ KAYDI ile ithal edilen KÜTÜK DEMİR noktasında bir denetleme var mı, örneğin “BİZİM FİRMA ŞU KADAR KÜTÜK DEMİR İTHAL ETMEK İSTİYOR.BU DEMİRİ İŞLEYİP İHRAÇ EDECEĞİZ..” kaydı ile getirtilen mallar ne oluyor..?
İHRAÇ EDİLİYOR MU, İÇ PİYASAYA MI SATILIYOR..?
İŞKUR MÜDÜRÜ SAYIN COŞKUN GÜVEN VE “İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMININ..” BÜYÜK BİR BAŞARI İLE UYGULANMASI..
Karabük İŞKUR Müdürü Sayın COŞKUN GÜVEN, Kurumu’nun gündeme getirip, uygulamaya koyduğu “İŞBAŞI EĞİTİM PROĞRAMI..” olayını en iyi uygulayan, en başarılı sonuçları alan Müdürlerin başında geliyor.
BU PROGRAM BÜYÜK BİR BAŞARI İLE YÜRÜTÜLÜYOR.
Programın temeli İŞÇİ ile İŞVERENİ buluşturmak ve bu çerçeve içinde İŞVERENİN bir dizi yükümlülüğünün DEVLET TARAFINDAN karşılanarak EĞİTİM SÜRECİNİN tamamlanması.
Örneğin A Firması, bu programdan yararlanacak şartları taşıyor, İŞKUR O Firmaya gerek duyduğu eleman/elemanları gönderiyor, ASGARİ ücret üzerinden maaşını, SGK Primini İŞKUR ödüyor.
PROGRAM 6 AYLIK SÜRE İLE UYGULANIYOR..
O sürenin sonunda, İŞVEREN, İŞKUR tarafından gönderilen o elemandan memnun kalırsa, O ELEMAN, artık O FİRMANIN devamlı çalışanı oluyor ve diğer yükümlülükleri de Firma tarafından yerine getiriliyor.
Eğer İŞKUR tarafından yollanan elemandan, İŞVEREN verim alamaz ve çalıştırmak istemezse, daha sonra başka ELEMAN/ELEMANLAR alabiliyor.
Sayın COŞKUN GÜVEN şu an itibarı ile bin civarında, çalışmak isteyen insanın bu programdan yararlandığına dikkat çekiyor ve “ŞU ANA KADAR, GÖNDERİLEN ELEMANLARIN YÜZDE 60/70 KADARI VERİMLİ OLDU VE O İŞYERİNDE DAİMİ OLARAK ÇALIŞMAYA BAŞLADI..” şeklinde bilgiler veriyor..
Sayın COŞKUN GÜVEN ve mesai arkadaşları programı başarı ile yürütüyor.
İŞKUR MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN “İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARINA KATILANLAR..”, DAİMİ KALMAK İÇİN TORPİL PEŞİNDELER
Karabük İŞKUR Müdürü Sayın COŞKUN GÜVEN ve mesai arkadaşlarının, büyük bir başarı ile uyguladıkları “İŞYERİ EĞİTİM PROGRAMI..” çerçevesinde yüzlerce insan, Kurum ve Kuruluşlarda “GEÇİCİ BİÇİMDE..” çalışıyorlar.
BU PROGRAMLAR 6 AYLIK OLARAK DÜZENLENİYOR..
6 AYLIK SÜRE İÇİNDE çalışanın maaşı, SGK primi velhasıl bütün özlük hakları İŞKUR Müdürlüğü tarafından ödeniyor, ancak, 6 ayın sonunda, çalışan insan YA O KURUM/KURULUŞTA KALIYOR, veya geçici işçiliği bitiriliyor.
BU TÜR ÇALIŞAN YÜZLERCE İNSAN VAR.
Şimdi bu yüzlerce insan 6 AYLIK GEÇİCİ SÜREDEN SONRA ne olacaklarını merak ediyorlar elbet, GEÇİCİ olarak çalıştıkları yerde kalıp işlerini sürdürebilecekler mi, yoksa 6 Ayın sonunda yeniden işsiz mi kalacaklar..?
Özellikle RESMİ DAİRELERDE çalışanlar TORPİL arayışındalar.
Tanıdık, eş, dost arıyorlar..
“İŞKUR tarafından yollandıkları işlerde kalmak istiyorlar..
Bakın süreleri galiba MART/NİSAN/MAYIS ayları gibi doluyor ve bu aylarda, özellikle, SİYASETÇİLER büyük bir akına uğrayacaklardır, bu insanlar İŞKUR tarafından gönderildikleri yerlerde DAİMİ KALMAK, MÜTEAHHİT yanına alınmak isteyeceklerdir.
Önümüzde ki ilkbahar bu anlamda torpil arayışları ile geçer..
SAFRANBOLU “CAM TERAS VE YILLARDIR UYGULANAN DÜŞÜK FİYAT OLAYI..” SİYASETİN GÜNDEMİNE GİREMEDİ..
Safranbolu CAM TERAS çok yüksek bir fiyatla ihale edildi, yıllar yılı ÇOK DÜŞÜK BİR FİYATLA birileri tarafından İŞLETİLDİ ve bu iş nedense Siyasetin gündemine girmedi/giremedi.
KİMİN/KİMLERİN YÜZÜNDEN UCUZ FİYATA İŞLETİLDİ..?
KİM/KİMLER BURAYI UCUZ FİYATLA İŞLETTİ..?
Aslında Karabük İL GENEL MECLİSİ, kendi içinde bir ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURARAK bu işin üzerine gidebilir, giderse, BİR DAHA KİMSE BÖYLE absürt işlere giremez, çekinir.
BİR ZAMANLAR İL GENEL MECLİSİ ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURMUŞ ve bir konuyu didik/didik etmişti anlayışını yerleştirerek kimsenin bir daha böyle bir işe karışamayacağı sistemin yerleşmesine sebep olur.
YILLARCA, BÖLGENİN SESİ GAZETESİ bu konunun üzerinde durdu ve “NASIL OLSA KİMSE BU İŞİN HESABINI BİZDEN SORUP BİZE KARIŞAMAZ..” gibi bir anlayış sergilenerek kimse kılını kıpırdatmadı..
OLAYIN İÇİNE KÖYE HİZMET BİRLİĞİ falan karıştırıldı..
En son fiyatı, aylık 3 bin liraydı, şimdi KDV ile birlikte 56 bin lira..
Arada ki KDV FARKI bile araştırmaya değer yani..!!
Biriler MİLYONLARI MI götürdü, yoksa ACEMİLİK Mİ söz konusuydu..?
NE DERSİNİZ, O ZAMANIN İLGİLİLERİ, nasıl oldu bu iş..?
Bir cevabınız var mı..?
İL ÖZEL İDARE GENEL SEKTERELİĞİ, KARABÜK’ÜN İNŞAATLARINI YAPTIRIR/YAPAR, ANCAK, KENDİ HİZMET BİNASI..!!
İL ÖZEL İDARELERİ O İL’İN Resmi Binalarını ihale eder, yapar/yaptırır, Karabük İL ÖZEL İDARESİ DE aynısı elbet, ancak, Karabük İL ÖZEL İDARESİ Genel Sekreterliği’nin BİNA DURUMU pek içaçıcı değildir.
BİR BİNANIN BİRKAÇ KATINA SIKIŞMIŞ DURUMDADIR.
İdari çalışmaların yapıldığı bina KARABÜK MERKEZİNDEDİR, makine parkı, HİZMET BİRİMLERİ HAMZALAR Mevkii’nde ki yerdedir ve böyle bir dağınık görüntüsü vardır Karabük İL ÖZEL İDARE Genel Sekreterliği’nin.
ANLAYACAĞINIZ ŞIK BİR HİZMET BİNASINA İHTİYAÇ VARDIR.
Bütün Birimlerin aynı çatı altında olmasına ihtiyaç vardır..
Aslında, aynı şeyleri KARABÜK VALİLİĞİ içinde söylemek mümkün, ancak, İL ÖZEL İDARE GENEL SEKRETERLİĞİ’NİN, Hamzalar Mevkii’nde ARAZİSİ/YERİ DE var.
Örneğin BURAYA ŞIK BİR BİNA YAPILAMAZ MI..?
Bir aralar, ATATÜRK ANITI olarak bilinen ALANIN Karabük VALİLİĞİ ve İL ÖZEL İDARESİ Genel Sekreterliği Binası olarak yapımı değerlendirilmesi gündeme gelmişti..
ATATÜRK ANITI, KENT MEYDANI’NA YAPTIRILACAKTI..
Bugün ki Valilik binasının olduğu alana ise ÇELİK CAMİ düşünülüyordu..
Hepsi de yerinde sayıyor galiba, üzerinde tartışan bile yok.
KARABÜK VALİLİK BİNASI “DEPREME DAYANIKSIZ..”, ANCAK, HERHANGİ BİR BİNA ARAYIŞI/YAPIMI GÜNDEMDE YOK..
Karabük Valilik Binası yapılan tespitler sonucu DEPREME DAYANIKSIZ çıktı, bu yönlü raporlar verildi, ancak, göründüğü kadarı ile hiçbir biçimde YENİ BİNA ARAYIŞI veya YAPIMI noktasında gelişme yok.
YÜZLERCE İNSANIN ÇALIŞTIĞI BİR BİNA..
Allah Korusun, mesai saatleri içinde meydana gelebilecek bir depremin yaratacağı tahribatı, insan kaybını düşünmek bile, tüyleri diken/diken edecek bir gelişme.
O ZAMAN, BU AĞIRDAN ALMALARI ANLAMAK ÇOK ZOR..!!
Karabük Valiliği Mülkiyeti KARABÜK BELEDİYESİ’NİN olan YEŞİL MAHALLEDE Kİ Binaya taşınabilir gibi bir görüş vardı, şu an itibarı ile o görüş doğrultusunda da bir çalışma yok sanıyoruz.
YENİ BİR VALİLİK BİNASI DÜŞÜNÜLÜYORDU, o konu da kaldı gibi..
ALLAH KARABÜK VALİLİK ÇALIŞANLARINI KORUSUN, ,
DEMİR TÜCCARLARI, MALİYE BAKANLIĞI MÜFETTİŞLERİNİN DENETİMİNDELER VE SİYASET KURUMUNDAN YARDIM..
Karabük’te DEMİR TİCARETİ yapan 30 civarında tüccarın NAYLON FATURA noktasında DEFTERLERİ, Maliye Bakanlığı MÜFETTİŞLERİ tarafından inceleniyor..
MÜTHİŞ BİR TEDİRGİNLİK YAŞANIYOR..
Zira, olayın gerçek çıkması halinde parasal cezalar gelebileceği gibi, hürriyeti bağlayıcı cezaların gelebileceği üzerinde de duruluyor, böylesine kritik bir süreçten geçiliyor.
DEMİR TÜCCARLARININ YAKINMALARI VAR..
“BU İŞE BULAŞANLAR MUTLAKA CEZASINI GÖRSÜN.ANCAK, KONU TEKNİK OLARAK İYİCE İNCELENSİN VE HEPİMİZİ NAYLONCU OLARAK GÖRMESİNLER..” gibi yaklaşım sergileyen Demir Tüccarları var.
Sanıyoruz bu konu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’E iletilmiş, kendisinden yardım ve destek talebinde bulunulmuş.
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN konuyu bilmediğini söylemiş.
Ancak “BİR HAKSIZLIK YAPILMASINA ENGEL OLMAK..” yolunda, yardım edeceği sözünü vermiş “SUÇU OLANLAR CEZALARINI ÇEKSİNLER, ANCAK, SUÇU OLMAYANLARIN CEZALANDIRILMASI YANLIŞ OLUR, MÜDAHİL OLURUZ..” gibi bir yaklaşım göstermiş.
KENDİSİNE YAKIŞANI YAPMIŞ ANLAYACAĞINIZ..
Bu konu Karabük’ün baş gündem maddesi..
Deniliyor ki FATURASI, İRSALİYESİ, BANKADAN ÖDENDİ DEKONTU OLAN mallar herhangi bir sıkıntıyı beraberinde getirmez, ancak bazı DEMİR TÜCCARLARI ise “BUNA RAĞMEN İNCELEMEYE ALINAN ARKADAŞLAR VAR..” gibi bilgi veriyorlar.
Karabük DEMİR TÜCCARLARI iyiden/iyiye tedirginler..
ÜLKEMİZ ÇELİK SEKTÖRÜNDE KAPANAN, ÜRETİMİNİ DURDURAN FİRMALAR VE BİNLERCE İNSANIN İŞSİZ KALMASI..
Ülkemiz ÇELİK SEKTÖRÜ çok önemli ve çok sıkıntılı bir süreçten geçiyor, bunun temelinde ÇİN HALK CUMHURİYETİ’NİN ucuz fiyatlı malları piyasaya sürmesi yatıyor galiba.
BAZI FİRMALARI DENETİMLER ZORA SOKMUŞ HERHALDE..
BU YÖNLÜ BİLGİ VERENLER VAR..
Özellikle İSKENDERUN civarında ÜRETİMİNE ARA VEREN, ara vermek zorunda kalan Firmalardan, Tesislerini durduran Firmalardan söz ediliyor.
Bizi ilgilendiren kısmı KARDEMİR ile bağlantılı..
KARDEMİR BU SÜREÇTEN AVANTAJ ELDE EDEREK ÇIKAR..
Bunu ileri süren çevreler var.
Diyorlar ki “CEVHER FİYATI TAM ANLAMI İLE DİBE VURDU.BU DURUM KARDEMİR AÇISINDAN BÜYÜK BİR AVANTAJ VE MALİYET FİYATLARI İYİDEN/İYİYE DÜŞER..”
Buna karşılık “KARDEMİR CEVHER BAĞLANTILARI, ESKİ VE YÜKSEK FİYATLARDAN.O BAĞLANTILAR BİTMEDİKTEN SONRA YENİ VE UCUZ BAĞLANTI İMKANI YOK.O NEDENLE ZAMAN FEÇMESİ GEREK..” diyenler var..
Şurası bir gerçek ki SEKTÖR ZOR ZAMANLARDAN GEÇİYOR..
KARDEMİR BU ZORLUKLARI AŞACAKTIR MUTLAKA..
Yöre insanı buna inanıyor, inanmak istiyor..
553