17.3 C
Karabük
4 Mayıs Cumartesi 2024

Karabük ve ilçeleri buz kesiyor

Karabük ve ilçelerindeki mevsimin en soğuk günleri yaşanıyor. Bölgede soğuk hava şartları devam ediyor. Karabük şehir merkezinde kar bulunmuyor fakat yüksek rakımlarda bulunan ilçelerinde kar yağışı olmamasına rağmen erimeyen kar zaman zaman normal hayatı etkiliyor.

Diğer taraftan aşırı soğuklar hayatı olumsuz etkilerken son zamanlardaki elektrik kesintilerinden kaynaklandığı açıklanan doğalgaz olmaması tepkilere yol açıyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun kuzey kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Artvin çevresi, Rize’nin doğu kesimleri ile İstanbul, Yalova, Kocaeli, Bursa ve Balıkesir’in kuzey çevreleri, gece saatlerinden sonra Sinop, Samsun ve Ordu çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, Rize ve Artvin’in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte, gece ve sabah saatlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı, doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı bekleniyor. Rüzgarın; genellikle kuzey yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege’de kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

965

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler