15.5 C
Karabük
21 Mayıs Salı 2024

Her Telden (1.Haziran.2012)

SAHİ..! UZAYLILAR “DÜNYAMIZI İSTİLA ETMEK İÇİN SALDIRSALAR,GELSELER..” İNSANLIK NE YAPAR Kİ,NE DERSİNİZ.!
Dün,Sayın HÜR KALYONCU’NUN bir yazısından yola çıkarak “KEŞKE UFO/UFOLAR DÜNYAMIZA GELSELER..” gibi bir yazı yazdık ve o zaman İNSANLIK ALEMİNİN KARDEŞ OLDUĞUNU ANLAYACAĞINA değinmeye çalıştık.
Kim çevreler çok ilgi gösterdiler bu yazımıza.
Kimi çevreler ise,o alışılmış küçümseyen tutumları ile ve işin içine çok bilmişliklerini de gösteren bir eda katarak “AMMA HAYALCİSİN YA,OLACAK İŞ Mİ..?” falan gibi yaklaştılar.
Mesajı alamamışlar ki..!
Derler ya “SİZ İSTEDİĞİNİZ KADAR ANLATMAYA ÇALIŞIN,KARŞINIZDA Kİ KAPASİTESİ KADAR ANLAR..” diye,neyse biz yine UFO/UFOLARA dönelim.
UZAYDAN,DÜNYAYA SALDIRI OLSA NE OLUR..?
UZAYLILAR,BİNSELER UFOLARINA ve DÜNYAYI İSTİLA ETMEYE GELSELER ne olur acaba,Dünya insanları buna karşı nasıl bir tutum,nasıl tavır alır..?
DÜNYAMIZI TOP YEKÜN,OMUZ/OMUZA SAVUNUR MU,yoksa “BANA NE KARDEŞ,AVRUPA BİRLİĞİ ÜLKELERİ İLE RUSYA ,ÇİN,AMERİKA SAVUNSUN MU..” diyenler mi çıkar..?
Sahi..! NE OLUR ACABA..?
“İNSANLIK KARDEŞ TEZİ..” noktasından da bir düşünün..!

KARDEMİR TARİHİNİ “İKİ BÖLÜM HALİNDE..” ELE ALMAK GEREKMEZ Mİ VE “KURULUŞ AYRI-KURTULUŞ AYRI..” OLDU
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Konferans Salonu’nda ki “ONURSAL DOKTORA PAYESİ..” töreninde Sayın MUTULLAH YOLBULAN Sayın KAMİL GÜLEÇ ve Sayın FADIL DEMİREL’İN özgeçmişleri ile ilgili bir SLAYT GÖSTERİSİ düzenlenmişti.
İÇERİKLİ,GÜZEL,BEĞENİ TOPLAYAN ÇALIŞMA OLMUŞ.
Bu slayt gösterilerinde ağırlık KARDEMİR’İN KURULUŞU ve bu Kuruluş öncesinde yaşananlar,yaşananların perde arkasında ki gelişmeler anlatılıyordu,belirli bir çizgiye kadar,belirli bir üslup ile bunlar anlatıldı.
Dikkat ettik “KARDEMİR’İN KURULUŞU..” anlatıldı.
Rahmetli METİN TÜRKER’DEN söz edildi.
Bize göre KARDEMİR Tarihini iki bölüm de ele almak daha yararlı olur Birinci Bölüm;KURULUŞ YILLARI,İkinci Bölüm;KURTULUŞ YILLARI olarak değerlendirilmeli.
Yine KURULUŞ YILLARINDA DA işçilerin fedakarlığı vardı,KURTULUŞ YILLARINDA DA işçilerin fedakarlığı vardı ve bu bağlam da bir hatırlatma yapmakta isteriz, bir düşünün SENDİKAL BÜNYE DE yaşanan o değişim YAŞANMASAYDI neler olabilirdi..?
1 Temmuz 1999 tarihinde istifa edenlerin,GERİ DÖNME ŞANSI olabilir miydi ve Sayın HİKMET FERUDUN TANKUT Sendika içi operasyonu başarmamış olsa,ÜCRETSİZ İZİNLERE,HAKLARDAN GERİ GİDİŞE imza atmamış olsa KARDEMİR ŞİMDİ NE OLURDU..?
Neyse;SLAYT GÖSTERİLERİ İÇİN EMEK HARCANMIŞ.
Keşke;BİRAZ DAHA DETAYLI hazırlanmış olsaydı..

“ŞUYUU/VUKUUNDAN BETER..” SÖYLENTİLER VE BUNLARA VERİLMESİ GEREKEN “ÇOK NET CEVAPLAR…” YOKSAAA.!
Hani bir söz vardır “ŞUYUU/VUKUUNDAN BETER..” şeklinde,bu söz “SÖYLENTİSİ,GERÇEK OLMASINDAN BİLE KÖTÜ..” gibi bir anlam ifade eder.
“SÖYLENTİSİ,GERÇEK OLMASINDAN BİLE BETER..” sözleri,herhangi bir yerde çıkan/çıkmaya başlayan,hatta muhataplarının büründüğü sessizlik nedeni ile,dozu gün geçtikçe artan/arttırılan sözler/söylentiler için kullanılır.
“YAHU BURADA YOLSUZLUK MU YAPILIYOR..”
“YAHU BURADA AYIRIMCILIK MI YAPILIYOR..”
Bu sözlere “ÇOK NET CEVAPLAR..” verilemezse veya en kötü ihtimali söylüyoruz “VERİLEBİLECEK BİR CEVAP YOKSA..” söylenti süratle ŞEHİR EFSANESİ HALİNE GELİR..
ŞEHİR EFSANELERİ DE sessizlik sürdükçe “GERÇEĞİN YERİNİ ALIR..” çıkartılan söylentiler “GERÇEK OLMASA BİLE..İFTİRA DÜZEYİNDE OLSA BİLE..” şehir efsanesi gerçek sanılabilir,gerçek gibi telakki edilebilir.
Hele TOPLUMSAL YAPI BUNA ELVERİŞLİYSE..!!
Biz KARABÜK’TE BAZI HASSASİYETLER olduğunun farkındayız ve bu hassasiyetler ŞEHİR EFSANELERİ ile bütünleştirilirse,ortaya istenmeyen gelişmelerin çıkması ile sonuçlanabilir..
O zaman “AYIKLA PİRİNCİNİ TAŞINI..” olabilir..

TİCARET KESİMİ “DÜZENLENEN KERMESLER,GÜNLERCE HAFTALARCA SÜRÜYOR,BUNUN SÜRESİ YOK MU..?” DİYOR..
Dün yine yazdık TİCARET KESİMİ düzenlenen HAYIR KERMESLERİNDEN müthiş rahatsız ve alışverişleri anormal etkileniyormuş,bunu net bir dille söylüyorlar.
Bir kardeşimiz “GÜNLÜK BİN LİRA CİRO EKSİĞİM VAR..” dedi.
KERMES KAÇ GÜNLÜK SÜRE İLE DÜZENLENİR..?
Vergi Yasalarını,bunlara bağlı Yasal düzenlemeleri çok ama çok iyi bilen bir kardeşimiz “BİR GÜN DÜZENLENİR..” şeklinde bilgiler verdi ve daha sonra yapılan TİCARİ İŞLERİN normal bir ticarethane gibi çalışması gerektiğinden söz etti.
PEKİ, BU KONUDA TİCARET/SANAYİ ODASI NE YAPIYOR..?
PEKİ,BU KONUDA ESNAF BİRLİĞİ NE YAPIYOR…?
KERMESLER evlerde yapılan küçük el işlerinin satılması gibi bir amacı,ÖN PLANDA tutarak yapılır,ama,artık ÇAĞ ATLADI ÜLKEMİZ ve MOBİLYA/ÇAMAŞIR MAKİNASI,BU DOLABI bile satıldığı söyleniyor.
TİCARET KESİMİ kan ağlıyor KERMESLERDEN..
Bu konuda MAŞAALLAH biri bitiyor,ötekisi açılıyor.,
TİCARET KESİMİNİN örgütlü güçleri ise seyirci,
Onların derdi ÜYE AİDATLARINI ALABİLMEK gibi görünüyor…!!

MHP İL BAŞKANI SAYIN METİN DEMİREL VE HİKAYELERLE “YAŞANAN GERÇEKLERE DEĞİNMEK..” SEMPATİK TAVIR..
MHP İl Başkanı Sayın METİN DEMİREL,espritüel bir Siyasetçidir, sevecen bir yapısı vardır, çok ciddi görüntüsünün altında, cana yakın ve tertemiz bir yüreğin sahibidir.
Sayın METİN DEMİREL, olayları hikayelerle anlatmayı sever ve o nedenle de dağarcığında çok geniş bir hikaye stoku vardır “KISSADAN HİSSE ÇIKARTTIRIR..” karşısında ki insana.
Geçen gün yağmura yakalanmamak için, bir sundurmanın altında bekledik bir süre ve “ALLAHIN RAHMETİNİ ÇİĞNEMEMEK İÇİN BURADA BEKLİYORUM,YOKSA ISLANMAKTAN KORKTUĞUM İÇİN DEĞİL..” dedi.
Böyle zarif esprileri vardır.
Sonra da bir olay anlattı “OMUZLARIMDA YUMRULAR, YAĞ BEZELERİ VARDI,HEM YÜK OLUYORLAR, HEM DE RAHATSIZLIK VERİYORLARDI.ONLARI ALDIRDIM..” dedi, biz saf/saf “BAŞKAN GEÇMİŞ OLSUN..” dedik,baktık ince/ince gülüyor.
O zaman ayıktık, söylemedi ama, büyük ihtimal İL KONGRESİ SIRASINDA bazı insanlar kendisini “DOST GÖRÜNÜP,SIRTINDAN VURMAYA KALKTILAR.ONLARI DEFTERİNDEN SİLDİ VEYA SİLECEK..” bize onun mesajını veriyor.
“OMUZLARINDA Kİ YÜKLERDEN KURTULMUŞ..”
“GÖRECEKSİN BÜYÜK BİR BİRLİK İÇİN OLACAĞIZ..” diyor ve iddialı.

KARASU,SU ARITMA TESİSİ “BİR AYA KADAR DEVREYE GİRİYOR..” VE BELEDİYE BAŞKANI SAYIN RAFET VERGİLİ..
Biliyorsunuz,KARASU KAYNAĞINDAN gelen su,Karabük ve Safranbolu yaşayanları tarafından ortaklaşa kullanılıyor,geçmiş yıllarda bu suyun ÇOK KİREÇLİ OLDUĞU yolunda ciddi yakınmalar vardı.
O zaman ki Karabük Belediye Başkanı Sayın HÜSEYİN ERER çok gayret etti,o zaman ki Milletvekilleri Sayın MUSTAFA ÜNAL,Sayın MEHMET CEYLAN ve Sayın CUMHUR ÜNAL’IN destekleri,izlemeleri ile ARITMA TESİSİ kurulması gündeme geldi.
ARITMA TESİSİ İNŞAATI DEVAM EDİYOR.
Tesisin ihalesi sırasında,yüklenici firmaya verilen süre,AĞIR KIŞ ŞARTLARI nedeni ile bir süre gecikti ve Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,dün burayı ziyaret ederek bilgiler aldı,kesin,net bilgileri aldı.
Daha önce Safranbolu Belediye Başkanı Sayın NECDET AKSOY’DA bu konuda açıklama yapmış ve yaptığı açıklama ne yazık ki DOĞRU ÇIKMAMIŞTI,o açıklama doğru çıksa AYLAR ÖNCE BİTMESİ gerekiyordu ARITMA TESİSİNİN.
Neyse konumuz o değil.
Sayın RAFET VERGİLİ,İnşaatı ziyaret etti,ilgililerden bilgiler aldı ve ARITMA TESİSİ,en geç BİR AYA KADAR DEVREYE GİRECEK sözünü aldı.
BİR AYA KADAR KALİTELİ BİR SU KULLANACAĞIZ.
Bu bilgiler YÜKLENİCE FİRMA tarafından verildi ve daha öncekiler gibi ATMASYON/PALAVRA ÇIKACAK BİLGİLER DEĞİL gibi geldi bize.
Biraz daha sabır,OLAYIN SONUNA GELİNİYOR artık.

MEMUR KESİMİ “HAKEM HEYETİ TARAFINDAN VERİLEN ZAMDAN MEMNUN DEĞİL..” VE EYLEMLER SÜRECEK GİBİ..
Biliyorsunuz,MEMUR SENDİKALARI ile Hükümet arasında ki TOPLU GÖRÜŞMELER anlaşmazlıkla sonuçlanmıştı ve böyle olunca da ÜCRET ZAMMI konusu “HAKEM HEYETİNE..” gitmişti.
Sonuçta ilk yıl için yüzde 4+4,ikinci yıl için yüzde 3+3 zam verilmesi kararı çıktı ve HAKEM HEYETİ bu kararını Kamuoyuna açıkladı,bu açıklama üzerine de MEMUR KESİMİNDEN tepkiler gelmeye başladı.
MEMUR-SEN Sendikası Siyasi İktidar paralelinde görülüyor/gösteriliyor ve baktığınızda MEMUR-SEN Genel Başkanı,Genel Yönetim Kurulu Üyeleri de,anormal biçimde tepki gösteriyorlar.
Onlar tepki gösterdikçe KESK ve KAMU-SEN taraflarından “TOPLUMUN GAZINI ALMAK İÇİN GÖSTERMELİK TEPKİLER İÇİNDE OLMAKLA..” suçlandıklarını görüyoruz.
Görülüyor ki EYLEMLER DEVAM EDECEK.
MEMUR-SEN Sendikası TEŞKİLATLARINA “HAZIR OLUN..” dedi.
KAMU-SEN ve KESK ise hazır bekliyorlar..
Görüldüğü kadarı ile MEMUR SENDİKALARI yıllık yüzde 16 civarında ÜCRET ZAMMI istiyorlar,HÜKÜMETİN ise bunu vermesinin MÜMKÜN OLMADIĞI Bakanlar tarafından ısrarla vurgulanıyor.
MEMUR EYLEMLERİ KAPIYA DAYANDI GALİBA.

FİLYOS VADİSİ PROJE NOKTASINDA ÖNEMLİ GELİŞMELER YAŞANACAK MI,ÜLKE İÇİN EN BÜYÜK YATIRIM OLAYI..
FİLYOS VADİSİ PROJESİ Ülke açısından,bu Yöre açısından çok ama çok önemli ve GÜNEYDOĞU ANADOLU PROJESİ (GAP) kadar önemli,hatta GAP’IN önemini aşan yönleri de var.
FİLYOS VADİSİ PROJESİ’NDE çok önemli gelişmeler yaşandı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 1/100.000 lik Çevre Düzeni Planlarının ışığında 1/5000 lik Nazım İmar Planı ile 1/1000 lik Uygulama İmar Planı da hazırlandı.
İLGİLİ BAKANLIK BUNLARI KABUL ETTİ.
Biliyorsunuz İSTANBUL HAYDARPAŞA Limanı,artık taşıyamayacağı kadar iş hacmine ulaştı ve İstanbul’un rahatlatılması açısından,Filyos Limanı süratle devreye alınmalı artık.
FİLYOS VADİSİ PROJE noktasında ki çalışmaların,gerekli nazım/uygulama planlarının hazırlanıp kabul edilmesi ile sürat kazanacağı doğal ve bununla birlikte Kamulaştırma çalışmaları da yapılıyor elbet ki.
Gelelim KARABÜK AYAĞINA.
KARABÜK AKTAŞ BARAJI bu projenin UÇ BEYİ GİBİ ADETA ve o barajın süratle ele alınması yapılması gerek,kaldı ki daha birçok baraj yapımı gerekiyor FİLYOS VADİSİ PROJESİ kapsamında.
AKTAŞ BARAJI BUNLARIN İÇİNDE ELBET Kİ.
Sahi..! Bir haber var mı AKTAŞ BARAJINDAN acaba..?

KARABÜK EMNİYETİ “KERMESLER NOKTASINDA SIKI ÖNLEMLER ALMALI,ESNAFLARLA ÇATIŞMALAR ÇIKABİLİR…”
Karabük TİCARET KESİMİ adeta burnundan soluyor ve KERMES DÜZENLEMELERİNDEN anormal sıkıntılar yaşandığı kesin,ESNAFIN GÖZÜ DÖNMÜŞ adeta.
Dün ÜÇ ESNAF KARDEŞİMİZ yarı şaka/yarı ciddi “ABİ GİDİP,NEREDE KERMES VARSA CAMINI/ÇERÇEVESİNİ İNDİRMEK GELİYOR İÇİMİZDEN..” dediler..
“OLUR MU ÖYLE ŞEY..” dedik.
“SAKİN OLMANIZDA YARAR VAR..” dedik,kendilerine “BAĞLI OLDUĞUNUZ ODALAR VASITASI İLE BU İŞLERİ ÇÖZMEYE GAYRET EDİN.KABA KUVVETLE BİRŞEY ÇÖZÜLMEZ..” falan dedik,
“ABİ YAPACAĞIMIZDAN DEĞİL.ANCAK SONUNDA OLACAKLAR BUNLARDIR,GÖRÜRSÜN..” dediler ve biz olmaması gerektiğini,kaba kuvvetin hiçbir nokta da çözüm olmayacağını anlattık.
TİCARET KESİMİ ANORMAL TEPKİLİ..!
KERMESLER can yakar noktaya geldiler,iddialara göre iş çığırından çıkmış ve KREDİ KARTI ile satışlara kadar dayanmış,ne demektir bu ne demektir KREDİ KARTI ile KERMESLERDE ev eşyası satmak..
KARABÜK böyle,SAFRANBOLU böyle,işin sonu nereye varacak..?
Bir de açılışları RESMİ SIFATLI İNSANLAR YAPMIYOR MU..?
TİCARET KESİMİNİN yarasına adeta tuz basıyor o durum.

“ABİ BAĞ-KUR PRİMİMİ YATIRAMADIM.BU KERMESLER BİZE İŞ BIRAKMADI Kİ..” DİYE YAKINAN TİCARET ERBABI..
Eğer,birisi karşınıza geliyor ve “ABİ BU AY BAĞ-KUR PRİMİMİ YATIRAMADIM.KERMESLER BİZİ MAHVETTİ..” diyorsa,iş artık SÖZÜN BİTTİĞİ YERE doğru gidiyor demektir.
İŞLERİ DURGUN OLANLAR “KERMESLERİ SUÇLU GÖRÜYOR..” belki o kermesler düzenlenmese işlerinde ki artış çok cüzi kalacak ,ama insanlar bütün suçu KERMESLERE veriyorlar.
BU KERMES DÜZENLEMELERİ SIKINTIYI BÜYÜTÜYOR.
Eğer çözüm bulunmazsa,KERMES AÇILMALARI sürerse,korkarız ki toplumsal huzur iyiden/iyiye kaçacaktır,bu konuya dikkat çekmek isteriz ve işin garibi HİÇBİR İLGİLİ BİRİM DE BU İŞİN YASAL ŞEKLİ ŞÖYLEDİR diye bilgi vermiyor.
Dikkatli biçimde öğrenmeye çalıştık,AÇIK/SARİH BİR NOKTAYA ULAŞAMADIK,ancak böyle olması da OLAYIN İSTİSMAR BOYUTUNA gelmesine yol açmamalı.
İş BANKA KREDİ KARTI ile alışverişe kadar dayanmış.
Bunlar söyleniyor.
KERMES OLAYI işin tadını iyiden/iyiye kaçırdı,haber verilim dedik…!!

1443

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler