17.4 C
Karabük
6 Mayıs Pazartesi 2024

İYİ Parti Karabük İl Başkanı Kenan Karabacak'tan açıklama

İYİ Parti Karabük İl Başkanı ve Karabük Belediye Meclis Üyesi Kenan Karabacak açıklama yaptı. Karabacak yaptığı açıklamada ‘AKP benim tavrımı destekledi’ dedi.

Kenan Karabacak açıklamada şunları söyledi;

Karabük kamuoyunu bilgilendirmek istiyorum. Ben öyle AKP’yi desteklemek için evet demedim. Aksine AKP bu konuda benim tavrımı desteklemiştir. Konu şudur, Karabük üniversitesi belkide 5 yıldan daha fazla süre önce üniversite bünyesinde havacılık yüksek okulu kurmak ister bu okula gerekli olan bir eğitim pisti için yer aranır ve bahsi geçen yer konusunda devletin ilgili bütün birimleri bakanlıklar inceleme yaparlar. 

Teknik heyetler çalışır ve bu yerde ihtiyaç halinde ambulans ve yangın söndürme uçaklarınında kullanabileceği 1250 mt lik bir eğitim pistinin yapılabileceğini karar verilir ve bu konuda üniversite ile protokollar imzalanır. (ilgili bütün evrakı okumuş olarak yazıyorum) Bu protokollerde bu pistin yolcu taşımacılığında kullanılamayacağı da özellikle belirtilir. 

Yani yapılacak olan yolcu taşımacılığında kullanılan havaalanı değil eğitim pistidir. Tabi bu alanda İmar planı yapılmak istenir hazineye ait kısımlar için il genel meclisi İmar planlarını onaylar. 

Belediye mücavir alanlarındaki bölümler için belediyenin onayı için müracaat edilir. Müracaat meclisten İmar komisyonuna havale edilir ama yıllarca her toplantıya getirilip geri götürülür. Yaklaşık bir yıldırda benim de olduğum komisyona gelip geri götürülüyor. Bende buna karşı çıkıyorum ve bize havale edilmiş bir konuda görüş belirtemiyorsak burda niye varız diyorum. 

Benim ısrarım üzerine bu konu İmar komisyonunda görüşmeye açıldı ve bu konuda eğitim pisti için hazırlanmış plan değişikliği teklifi 2 oya karşılık 3 oyla kabul edildi. Bu karar uygulamaya girerse yapılacak olan kontrollu havaalanı değil havacılık yüksek okulu için eğitim pistidir. O mevkide yolcu hava alanı teklifine bende asla oy vermem. 

5 yıldır mecliste olan bu konu eğer yer seçimiyle ilgili olarak engellenmiş olsaydı başka red edilmesi veya alternatif yerler önerilmeliydi. Tabi bu arada yolcu uçağına izin verilmeyecek yazan protokollare imza atıp seçim döneminde aynı alana jumbo jestler indirenlerin tutumlarıda bu konuda itici ve tahrik edici olduğunuda söylemeden geçemeyeceğim. Öylede olsa sorumluluk makamında olanlar maziye takılıp kalmamalıdır diyorum. Hülasayı kelam AKP ile işbirliği değil doğru bir karar vermeye çalışma gayreti vardır. Akp benim doğruma gelmişse sadece mutlu olurum. Saygılarımla.

6244

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler