14.1 C
Karabük
4 Mayıs Cumartesi 2024

Vergili: Beni parayla satın alabilecek kimse yok

AK Parti Belediye Başkan Adayı Prof.Dr. Burhanettin Uysal’ın seçim atmosferine girildiğinden bu yana sürekli seviyeyi düşürdüğünü belirten Karabük Belediye Başkanı ve MHP Başkan Adayı Rafet Vergili; “Sürekli yakışıksız bir şekilde ithamlarda bulunuyor. Ben şu kadarını söyleyebilirim Türkiye’de beni parayla satın alabilecek kimse yoktur. Mesela Marzinc konusunu ele almış, bu konuda kendisi o dönemde Milletvekiliydi ve gereğini yapmalıydı. Biz kendimize bu durumu Karabük için görev üstlendik.” dedi.

Belediye Başkanlığı döneminin AK Parti adayı tarafından sürekli karalandığını söyleyen başkan Vergili; “Benim belediye başkanlığı dönemimi ne kadar karalamaya çalışırsa çalışsın Karabüklü benim yaptıklarımı biliyor, onun sözlerine itibar etmez. Karabük vefa duygusunun ne olduğunu en iyi bilen bir vilayettir, Karabük’te herkes birbirinin ekmeğini bölüşerek bu günlere gelmiştir. Bir komşunun bir komşuya yemek yollamadığı gün yoktur bu memlekette. O bu günleri hiç yaşamadığı için bu durumu da bilme şansı yoktur. Ben Karabüklülere bu güne kadar en iyi hizmeti vermeye çalıştım, ne gerekiyorsa yaptım, objektif oldum, hiçbir kimseyi birbirinden ayırmadım, ötelemedim. Yalnız üç yıllık milletvekilliği döneminde sadece kendisine çalışmış, iki maaş alabilmek için çalışmış bir milletvekili kalkıp benim değer yargılarımla ilgili konuşamaz bile” dedi.

Başkan Vergili; “Ben o gün ki yapılanlarla ilgili kimseyi suçlamıyorum, ben bu yola girmişim, Allah için hizmet yoluna girmişim, maddi çıkarlarımın tamamını ortadan kaldırmışım, hiç kimseden de bir beklentim olmamıştır. Diğer partilerden çok teklifler gelmesine rağmen hiçbir partiye gitmemişim. Ben bugün Türkiye’nin en büyük işletmelerini siyaset üzerine kapatıp, siyasi çizgimden ödün vermemiş bir kişiyim. Ben dört gibi bir süreyle evini 150 TL ile geçindirmiş, çoğu zaman çocuklarım makarna yemiş, süt alamamış böyle bir yaşam tarzında olan birisiyim. Şükürler olsun ki Allah beni hiç kimsenin ayağına para için yollamamıştır. Ben sabretmişimdir.” dedi.

AK Parti Adayı Burhanettin Uysal’ın yaptığı konuşmaların “boyunun üzerinde” olduğunu söyleyen Vergili; “Seviyeyi kimin düşürüp düşürmediği önemli değil, bundan sonra onun hiçbir söylemine cevap vermeyeceğim. Kendi görevlerini yerine getirmemiş birisine cevap vermeyeceğim. Ben artık Karabük için neler yapabilirimin derdinde olacağım. Kendisini muhatap olmayacağım, 31 Mart akşamı Karabüklü ona en güzel cevabı verecektir” dedi.

10 Yıllık süreç içinde hiç bu kadar seviyenin düşmediğini de ifade eden Vergili; “Yapılan siyasetin temelinde tamamen itibarsızlaşma olan bir zihniyet ile karşı karşıyayız. Şu ana kadar yaptığı konuşmaların hiçbirisi benimle alakalı değil, söylemiş olduklarının hiçbir tanesinin de doğruluk payı yoktur. Kendisi MÜFTERİ’dir. Şahsımla ilgili söylediklerinin de hiçbiri doğru değildir ve bunu bütün Karabüklüler biliyor. Bizim paraya pula önem vermeyeceğimizi, hiç kimseye minnet etmeyeceğimizi, maddiyat için hiçbir şey yapmayacağımı bütün Karabüklüler biliyor. Benim yaşam tarzım bu şekilde geçti. Üç günlük milletvekilliği döneminde sadece iki maaş alabilmek için kapı kapı gezmiş bir adam kalkıp da benim değer yargılarımı yargılayamaz.” dedi.

Uysal’ın Milletvekilliği döneminden hiçbir zaman bahsetmediğini, sürekli rektörlük döneminden bahsettiğini söyleyen Başkan Vergili; “Yaptığı siyasete bakın, eski rektör olarak siyaset yapıyor neden 26.dönem milletvekiliyim diye siyaset yapamıyor. Çünkü onu milletvekili olarak kimse tanımamış, yapmış olduğu açıklamalarda kendisi boğuluyor. Marzinc konusunda boğuluyor, sen milletvekilisin git bakanına hallettir işi bana neden bırakıyorsun. Beni para ile kimse satın alamaz, aç gezerim, kolumu keserim kimseye minnet etmem. O bu değer yargılarını bilmiyor. Rafet Vergili 60 sene bu memlekette nasıl yaşamış bilmiyor, neler yapmış bilmiyor. Ben her şeyi para gözüyle görseydim Türkiye’de sıralamaya girerdim. Ben Karabük’te ortak bir değerim. Genel siyaset yapmadım, hiçbir parti ayırımı da yapmadım, hiçbir lideri eleştirmedim haddime de değil. Karabük’ü değerlendirmem gerekirse de Karabük’ten hain çıkmaz” dedi.

9320

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler