15.9 C
Karabük
27 Nisan Cumartesi 2024

Yürüyerek gitti cenazesi geldi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na şikâyetlerim;
1-Başvuru metni:
Sayın ilgili, Konya Karatay’ da Gökçepınar Engelli Bakım Merkezinin kuruluş sözleşmesine uymayacak kadar berbat durumda olduğunu gözlerimle gördüm. Pis bir ortamda hiç bir sosyal aktivite olmadan yaşamaya çalışıyor insanlar. Sağlıksız bir ticari işletmeden başka bir şey değil kardeşim orada ve sorduğumda yaşadığı tarihi (gün-ay bilmediğini gördüm ne elbiselerini koydukları bir dolap düzeni, ne tv, ne müzik, ne gazete ne dışarıda seyredebilecek yeşil bir ağaç…
Çeşitli nedenlerden engelli kalmış bu kişiler insan… Kardeşimin 4.ayı rehabilitasyon amaçlı zorunlu yatırdık. Ziyarete gelirken haber vermemizi istediler, biz gelmeden önce temizlik yaptıklarını öğrendim kardeşimden.
Odalarda telefon yok, hastamızın telefonunu da diğer hastaların çaldığı söylenerek elinden aldılar. Oradaki bir görevli arkadaşın cep telefonu aracılığı ile görüşebiliyorum hastam ile. Zaten tanıştığım tek iyi niyetli personel de o.
Acil durumlar için bir ambulans ya da doktor yok.
Bir psikolog var…
Ortalıkta hemşire yok. Bu merkezin haber verilmeden denetlenmesini rica ediyorum kendiniz şahit olabilirsiniz bu sayede rezilliğe. 15 gün sonra tekrar ziyaret edeceğim bu merkezin insanlara iyi şartlarda bir bakım sağlayacak duruma gelmesini sağlamanız dileğiyle. Gerekirse yerel basında dahil yardımcı olacak tüm kuruluşlara baş vuracağımı insaniyet namına.  Buna gerek kalmayacağına yürekten inanmak istiyorum. Saygılarımla
Tarih:24-3-2016

Şikayet 2
Başvuru metni:
Sayın ilgili, sizlere daha önce aile ve sosyal hizmetler bakanlığına bağlı "Gökçepınar" özel bakım merkezi ile ilgili şikayette bulunmuştum. Sonuç olarak bugün kardeşimizi ziyaret etmek için giden kardeşim Ayşın Uçar’ın vasisi olmadığı için merkeze alınmadığını öğrendim ve o merkezde yatmakta olan kardeşimizin psikolojik açıdan düştüğü durumu siz tahmin ediniz. Bizler sizin denetiminizle oradaki tüm hastaların insanca yaşayacağı bir ortama kavuşacağını beklerken."hakkınızda şikayet var" diye önceden haber verilen merkez tarafından adeta cezalandırıldık. Böyle hastaları ziyaret etmek yasal hak değil midir ki daha önceden tek bir kayıt tutulmayan bu yeri ziyaret etmişliğimiz varken. Kız kardeşim savcılığa gereken şikayeti yapmış ancak ben şu an itibarı ile bu konuda yardım almak için diğer tüm yolları deneyeceğimi bilmenizi isterim. Sosyal devlete inancım yoktu zaten şimdi emin oldum.
Tarih:30-3-2016

Şikayet 3
Başvuru metni:
Sayın ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınıza bağlı özel Gökçepınar (Karatay-Konya)engelli bakım evi ve burada kalmakta olan kardeşim ve diğer insanların yaşam koşulları ile ilgili şikayette bulunmuştum. Bu yurttaşlık görevi sonucunda kardeşim ile her türlü iletişim ve ziyaret hakkımız bu merkez tarafından elimizden alındı.
Geçen hafta kardeşimizi ziyarete giden kız kardeşim merkeze alınmadı gerekçe, vasisi olmalı yada ondan izin almalıymışız. Tamamı doğru olan şikayetim sonucunda anladığım kadarıyla bu merkez denetlenmediği gibi yapılan öylesine bir uyarıyla zaten ruhsal çöküntü içinde olan kardeşimizi ziyaret ve iletişim hakkımız engellenmeye kalkıldı. Birinci dereceden akrabası-öz ağabeyi ben, Aydın Uçar bu şikayetimin tarafınızdan değerlendirilip gerekenin yapılacağına inanmak istiyorum en son bu hastanın bu merkezde daha da ağırlaşan fiziksel gerilemesinin giderilmesi amacı ile en son tedavi eden doktorun fizik tedaviye alınması önerisini personel sayımız az diyerek uygulamadıklarını da öğrenmiş bulunmaktayım bilgilerinize saygılarımla
Tarih:18-4-2016

Şikayet 4
Başvuru metni:
Dördüncü kez şikayet ediyorum ve son, bundan sonra medya ile arayacağım çözümü. FOX TV gayet uygun olacaktır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına yazdığım en son şikayetimin bu gün Konya Karatay ilçe müdürlüğü tarafından arandığımda nasıl değerlendirildiğini gördüm. Mahrem şeyleri anlattığımızdan görüşmem vasisi tarafından engellenmiştir. Safranbolu’dan kalkıp hastamı ziyaret ediyorum ve mahrem (!) şeyler anlatıyorum kime… Sayın bakanı şikayet etmek istiyorum görevini yapmadığı için..
TC vatandaşı olarak benim ulaşamadığım hasta vasisi ve bu hastaya moral olabilecek ziyaretçilerinin engeline göz yuman bakım merkezi psikolog (!)U Esra hanımı,.. Ben bu trajikomik olayı farklı mecralarda kovalayacağım.
Tarih:26-4-2016

Şikayet-5
Başvuru metni:
Evinde yatmakta olan kardeşim Aykut Uçar’ın Meram Araştırma Hastanesi’nde kritik yoğun bakıma yatırıldığını an itibarı ile öğrendim. Başta sorumlu bakanlık yetkilileri, Gökçepınar bakımevi sahibi, psikoloğu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ilçe müdürlüğü ve eşi …
Hastanın kaybı ve şu ana kadar çektiklerinden sorumludur. Bilginize abisi Aydın Uçar tarih 5-5-2016

Ve öldü
Şikayet-6
Başvuru metni:
Şikayetlerimle ilgili hiç bir girişimde bulunmayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının bu tutumu yüzünden 2 aydan beri görmek istediğim kardeşim, vefat etmiştir. Ayrıntılı doktor raporunda göreceğiniz gibi vücudunda oluşan yatak yaraları vardır. En cahil insan bile bu yaraların neden oluştuğunu bilir. Araştırmalarım sonucu uzun süre sırt üstü (1-2 ay) yatırılan hastalarda zatüre görülürmüş kardeşim Ayşın Uçar savcılığa 2 ay kadar önce hastamızın hayati endişesi nedeni ile şikayette bulunduğu halde savcılıkça ölüm sonucu soruşturma bile yapılmaya gerek görülmemiş olması daha vahimdir. Gökçepınar bakımevi sahibi ve diğer sorumluları bana göre cinayet sayılan bu olayın sorumlularıdır. Sahibinin Ak Parti mensubu olduğunu da duydum. Orada yaşayanların birer insan olduğunu hatırlatılarak, bundan sonra da gerekli her platforma taşıyacağım daha öncede bu bakımevinde bu tür ölüm yaşandığını araştırırsanız bulursunuz şimdilik tüm sorumluların Allah belasını versin diyorum.
Tarih;15-5-2016

1

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler