20 C
Karabük
27 Nisan Cumartesi 2024

Karabük'ün 77.yıl kutlaması

Karabük Demir Çelik Fabrikalarının Temellerinin Atılması ve Karabük’ün kuruluşunun 77. Yıldönümü büyük bir coşku ile kutlandı.
Vali Orhan Alimoğlu tarafından tören komitesi adına Atatürk Anıtına Çelenk Sunumu ile başlayan törene; Vali Orhan Alimoğlu, Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Garnizon Komutanı J.K.Albay Samit Tokmak, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan, Vali Yardımcıları Abidin Ünsal, Erkan Çapar ve Tarkan Keskin, Karabük Üniversitesi Rektörü Burhanettin Uysal, Kardemir A.Ş. Genel Müdürü Fadıl Demirel, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, Karabük Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Karaarslan, Sivil Toplum Kuruluşu Başkan ve üyeleri, daire müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Kardemir A.Ş. Genel Müdürü Fadıl Demirel “Bugünlere gelirken başta yöre halkımız, çalışanlarımız, ülkemizin çok değerli yöneticileri, Karabük’ün mülki idarecileri, Yönetim Kurullarımız, çok büyük fedakârlıklarla hep yanımızda ve destekçimiz oldu. Bu destek ve fedakârlıklar, gelecek içinde en büyük moral ve güven kaynağımızdır. Hedefimiz Türk sanayisinin öncüsü olan Kardemir’i sektör içerisinde en üst seviyeye taşımaktır. Bunu, birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştireceğimize olan inancımız tamdır. Bu vesileyle Karabük’ün ve Kardemir’in 77. Kuruluş yıldönümünü kutluyor, gelişmesine 77 yıldır emek verenlere bir kez daha minnet ve şükranlarımızı sunuyorum ” dedi.
3 Nisan’ın Karabüklüler için önemli bir gün olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Vali Orhan Alimoğlu “77 yıl önce küçük bir mahalleyi Türkiye’nin önemli şehirlerinden birisi haline getirmiştir. Karabük denilince bugün sanayisi, üniversitesi, sporu ve turizmi ile Türkiye’nin önde gelen illerinden birisi akla gelmektedir. Bugüne kadar emeği geçenlere müteşekkiriz. Ancak bundan sonra sıra bizdedir. Bundan sonra yapılacak işlere hep beraber bakmamız ve güzel işleri çoğaltmaya devam etmemiz gerekir. Demir Çelik Fabrikamız kapasitesini ve üretimini artırma konusunda önemli çalışmalar yapıyor. Bu da bizim için sevindirici bir durumdur. Sanayinin yanı sıra eğitim, tarım, hayvancılık ve diğer alanlarda fikir üretmeye ve başarılarımızı artırmaya devam etmemiz gerekiyor. Bunu da başaracağımıza inanıyorum. Karabük’ün kuruluşunun 77. yıldönümünü kutluyor, bu şehrin doğuşuna ve bugünlere gelişine vesile olanları minnetle anıyor, vefat edenlere rahmet diliyor, daha nice mutlu ve huzurlu yıllar temennisiyle herkese hürmet ve muhabbetlerimi sunuyorum” dedi.

Konuşmaların ardından “Grup Gecedem” söyledikleri şarkılarla törene katılan Karabüklüleri coşturdu. Vali Orhan Alimoğlu ve protokol üyeleri konseri ve Solo Türk Gösterisini vatandaşlarla birlikte takip ettiler.
Kutlama törenlerinin final gösterisi Karabük’te bir ilk olan Hava Kuvvetleri Komutanlığının Solo Türk Gösteri Ekibinin muhteşem gösterisi ile sona erdi. Tek kişilik F-16CG Blok-40 uçağı ile Pilot Yüzbaşı Yusuf Kurt’un yaptığı akrobasi hareketleri izleyenleri kendine hayran bıraktı. Zaman zaman 30 metreye kadar alçak uçuş yapan Solo Türk, katılımcılardan yoğun alkış aldı. Gösterileri ile herkesi büyüleyen Solo Türk, yaklaşık 20 dakikalık performans sergiledi.
FOTO GALERİ İÇİN LİNKE TIKLAYINIZ

855

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler