8.2 C
Karabük
13 Mayıs Pazartesi 2024

Her Telden (8.Aralık.2017)

KARABÜK HADDECİLER DERNEK BAŞKANI SAYIN NAZIM ÇAPRAZ VE YÖNETİM KURULU ÜYELERİNİN KARDEMİR ZİYARETİ VE DAHA SONRASI..
Karabük Haddeciler Dernek Başkanı Sayın NAZIM ÇAPRAZ ve Yönetim Kurulu Üyeleri, KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Sayın ÖMER FARUK ÖZ’Ü ziyaret etmişler.
KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sayın ATİLLA TAMER ALPTEKİN, Yönetim Kurulu Üyeleri Sayın KAMİL GÜLEÇ, Sayın MUSTAFA YOLBULAN, Sayın ÇAĞRI GÜLEÇ’DE, Başkan Sayın ÖMER FARUK ÖZ ile birlikte ziyareti kabul etmişler.
Konu “ÖNCELİKLİ MAL ALIMI, MAL SATIMI..” ile KARDEMİR KARABÜKSPOR’UN konumu olmuş ve bu iki konu üzerinde uzun/uzun görüşme yapılmış.
Daha sonra KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Sayın ÖMER FARUK ÖZ, Haddeciler Dernek Başkanı Sayın NAZIM ÇAPRAZ’IN ve Yönetim Kurulu Üyelerinin davetini kırmayarak HADDECİLER DERNEĞİ’NE ziyarette bulunmuş.
Biz olayın bundan sonrasını bizzat yaşadık desek yeridir ve DERYA Restaurant Sahibi Sevgili Kardeşim Sayın RASİM ERTAŞ ile sohbet ederken KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Sayın ÖMER FARUK ÖZ ve HADDECİLER Dernek Başkanı Sayın NAZIM ÇAPRAZ ve Dernek Üyeleri yemeğe geldiler..
Sayın ÖMER FARUK ÖZ ile selamlaştık ve kısa bir görüşmemiz oldu..
KARDEMİR’DE İŞLER ÇOK DAHA İYİ GİDECEK şeklinde ifadeler kullandı..
Bu konuda kararlı duruşunu sürdürüyor Sayın ÖZ..

KARABÜK HADDECİLERİ “ÖNCELİKLİ MAL ALIMI/SATIMI TAMAMEN SIFIRLANSIN..” GÖRÜŞÜNDE “KARDEMİR BAŞKA FORMÜL ÜZERİNDE…”
Karabüklü Haddeciler, KARDEMİR’İN ÖNCELİKLİ MAL SATIŞININ kaldırılması için Yönetim Kurulu Başkanı Sayın ÖMER FARUK ÖZ’E taleplerini iletmişler, bu kesimin talebi “ÖNCELİK OLAYININ TAMAMEN KALDIRILMASI..” yolunda.
“ÖNCELİKLİ MAL ALIMI TAMAMEN KALDIRILSIN..” yolunda görüşleri var.
Buna karşılık KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Sayın ÖMER FARUK ÖZ’ÜN DE içinde olduğu KARDEMİR kesimi “DAHA ÖNCE Sayın KAMİL GÜLEÇ’İN ÜZERİNDE ÇALIŞTIĞI BİR SİSTEM VAR, BU SİSTEMİN UYGULANMASINDAN YANA..” tavır gösteriyor sanıyoruz.
Bu sistem üzerinde çok geniş izahlar verilmiş..
Hatta HADDECİLERİN İÇİNDE BU SİSTEMİ KABUL ETME EĞİLİMİNDE olan isimlerden de söz edenler oldu ve ÖNCELİKLİ MAL konusu halen sürüyor/sürdürülüyor..
BİZİM ANLADIĞIMIZ KADARI İLE BİR SONUCA VARILMIŞ DEĞİL..
Dernek Başkanı Sayın NAZIM ÇAPRAZ geçmişten gelen bilgi ve birikimleri ile olayı çözmeye çaba harcıyor, görüşmeler yapıyor, ancak, şu an itibarı ile kesin ve net bir sonuç alınabilmiş değil.
ÖNCELİKLİ MAL ALIMI/SATIMI ÜZERİNDE GÖRÜŞMELER SÜRDÜRÜLÜYOR..

KARDEMİR YÖNETİM KURULU BAŞKANI SAYIN ÖMER FARUK ÖZ “KARABÜKSPOR’U HADDECİLER DE DAHİL ÜZERE ŞEHİR DE SAHİPLENMELİ..”
Karabük Haddeciler Derneği’nin KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Sayın ÖMER FARUK ÖZ ve Yönetim Kurulu Üyeleri’ni ziyaretleri sırasında KARDEMİR KARABÜKSPOR’UN DA gündeme geldiği üzerinde bilgiler veriliyor.
Bilindiği gibi KARDEMİR KARABÜKSPOR mali açıdan çok zor, çok sıkıntılı bir durumda ve hemen, acilen, süratle 40-45 milyon lira civarında bir para gerekiyor Kulübe.
Bu nokta da,  KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Sayın ÖMER FARUK ÖZ, kendisine iletilen “YARDIMCI OLUN..” talebine ve bu talebin gerekçelerine “BAŞTA KARABÜK HADDECİLERİ OLMAK ÜZERE ŞEHİR DE DESTEK OLMALI.ŞEHİR DE SAHİPLENMELİ..” şeklinde yaklaşımlar gösteriyor.
Olayın bu noktasında “KARABÜK HADDECİLERİNİN VERECEĞİ DESTEĞİN, KULÜBÜ SIKINTIDAN KURTARMAYA YETMEYECEĞİ..” gibi bir yaklaşım dikkati çekiyor.
“BU KESİMİN VERECEĞİ DESTEK 5 MİLYON LİRAYI BİLE BULMAYABİLİR…” gibi yaklaşımlar dikkat çekerken, KARDEMİR Yönetim Kurulu’nun ise 80 bin ortağımıza karşı hesap vermemiz zorlaşır, endişesi taşıdığına işaret ediliyor..
Dün çok önemli bir gelişme yaşandı KARABÜKSPOR noktasında
Sayın ZİYA ÜNSAL üzerinde karar kılındı ve olay sonuçlandırıldı..

TBMM ESKİ BAŞKANI VE AK PARTİ KARABÜK MİLLETVEKİLİ SAYIN MEHMET ALİ ŞAHİN VE KARABÜKSPOR OLAYINDA BÜYÜK ÇABASI, GAYRETİ
TBMM Eski Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN, KARDEMİR KARABÜKSPOR noktasında yaşanan krizin çözümü için çok ciddi çaba, çok ciddi gayret gösterdi.
SONUÇTA DA OLAYIN ÇÖZÜMLEYİCİSİ OLDU.
Dün Valilikte Vali Sayın KEMAL ÇEBER, Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN ve Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ uzun süre görüştüler, sonuçta Sayın ZİYA ÜNSAL’IN bir süredir yürüttüğü GÖZETMENLİK aşamasından YÖNETİM KURULU Başkanlığı aşamasına getirilmesi kararına vardılar.
Sayın ZİYA ÜNSAL, bu işi istemiyordu, ancak, konuyu önüne getiren isimler ve söz konusu KARABÜKSPOR ve KARABÜK OLUNCA fazla direnemedi, olayı kabullenmek zorunda kaldı.
Olayın tüm paydaşları ile bizzat Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İN telefon görüşmeleri ile fikirlerini aldığı ve Sayın ZİYA ÜNSAL ismi etrafından bir ORTAK KARAR oluşmasını temin ettiği de gelen bilgiler arasında elbet.
ŞİMDİ OLAYIN PARASIL BOYUTU, DAHA DA ÖNEM KAZANDI..
KARABÜKSPOR’A NEFES ALDIRABİLECEK ÖLÇÜ DE BİR PARA GEREKLİ..
OLAYIN EN ÖNEMLİ BOYUTU burada yatıyor..

OTOMOBİL FABRİKASI İÇİN “ÇELİK KULLANIMINA KARDEMİR HAZIR..” VE BAŞKAN SAYIN ÖMER FARUK ÖZ “KONU İLE YAKINDAN İLGİLİYİZ..”
KARDEMİR gelecekte kurulacak olan, hazırlıkları büyük bir hızla sürdürülen OTOMOBİL Fabrikası’nın “ÇELİK AKSAMINDA KULLANILACAK ÜRETİMİ YAPIYOR/YAPABİLİYOR..” olayın burası belli.
BU ÜRETİM BİRAZ DAHA GELİŞTİRİLECEK ELBET.
KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Sayın ÖMER FARUK ÖZ, YAPTIĞI İLK basın ile tanışma Toplantısında buna benzer görüşler dile getirdi ve OTOMOBİL FABRİKASI olayını takip ettiklerinin, bunu sürdüreceklerinin de altını çizdi.
Sayın ÖZ konuya ilişkin olarak “KARDEMİR BU GİRİŞİMİN İÇİNDE OLACAKTIR.OLMAYA ÇABA GÖSTERECEKTİR..”anlamında ifadeler kullanarak konunun peşinde oldukları mesajlarını verdi..
KARABÜK İSMETPAŞA OSB’YE HIZ VERSİN, GERİSİ GELECEK GİBİ..

KARDEMİR ANONİM ŞİRKETİ KURULURKEN “ÇALIŞANLARIN YÖNETİM KURULU İÇİNDE AĞIRLIĞINI TEMİN İÇİN..” VE HİSSEDAR GRUPLARI..
KARDEMİR BAĞIMSIZ Yönetim Kurulu Üyeleri, başta Yönetim Kurulu Başkanı Sayın ÖMER FARUK ÖZ mutlaka KARDEMİR ANONİM ŞİRKETİ’NİN Kuruluş aşamaları hakkında gerekli bilgileri edinmişlerdir.
Zaten Başkan Sayın ÖMER FARUK ÖZ bir açıklamasında “KURUMSAL HAFIZA HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER ALDIM VE KURUMSAL HAFIZAYI ÇOK İYİ BİLİYORUM/ÖĞRENDİM..” demişti.
KARDEMİR Anonim Şirketi kurulurken, O Dönemin Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı KARDEMİR üzerinde ÇALIŞANLARIN AĞIRLIĞI OLSUN diye ciddi bir dayatma yapmıştı ve o nedenle ÇALIŞANLARA VERİLEN A GRUBU HİSSELERİNİN Yönetim Kurulu’nda çoğunluk sağlamasına yönelik düzenleme yapılmış ve 7 kişilik ŞİRKET Yönetiminde A GRUBU 4 ÜYE ile temsil ediliyordu.
Şimdi A-B-D HİSSE GURUPLARI toplam HİSSEDARLAR İÇİNDE yüzde 14-15 orana sahipler, ancak geride kalan yüzde 85-86 hissedarın TEMSİL HAKKI ne durumdadır..?
BU KONULARDA BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ BİLGİLENDİRİLMİŞLERDİR mutlaka ve Kamuoyu şimdi bu durumun değişmesi noktasında bir gelişme olup/olmayacağını ciddi biçimde merak ediyor..
HİSSE SENETLERİ İLE UĞRAŞANLARIN CİDDİ BİR İDDİASI VAR..
“HİSSEDAR GRUPLARI YENİDEN DÜZENLENSİN, DAHA ADİL BİR SİSTEM GETİRİLSİN, HİSSE SENETLERİ 7-8 LİRA DOLAYINA TIRMANIR..” gibi iddia ve iddialar var..
Bu yönlü bir çalışma en azından şu an itibarı ile görünmüyor..

KARABÜK HADDECİLER DERNEK BAŞKANI SAYIN NAZIM ÇAPRAZ “KARDEMİR’İN EN SIKINTILI GÜNLERİNDE KARMET ŞİRKETİNİ KURDUK..”
Dün Karabük Haddeciler Dernek Başkanı Sayın HACI NAZIM ÇAPRAZ ile uzun süre sohbet ettik, Karabük’ün geçmiş günlerini yad ettik ve bu arada Sayın ÇAPRAZ unuttuğumuz bir konuyu hatırlattı.
KARDEMİR’İN EKONOMİK SIKINTIYA DÜŞTÜĞÜ BİR DÖNEMDE..
HAMMADDE ALAMADIĞI ve hemen hergün, hemen herkesin BACALAR TÜTÜYOR MU, YOKSA ÜRETİM DURDU MU diye gökyüzüne baktığı bir süreçte KARMET Anonim Şirketi kurulmuştu.
Sayın NAZIM ÇAPRAZ bunu hatırlattı bize.
KARMET o dönemde KARDEMİR’İN ayakta kalması için çok büyük, çok ciddi emek harcamıştı, destek vermişti ve gerçektende umulanın çok/ çok üzerinde bir rol oynamıştı..
Sayın HACI NAZIM ÇAPRAZ ile o günleri konuştuk..
KARMET çok fonksiyonel olmuştu o süreçte..

UZUN BİR SÜRE ÖNCE “AÇIĞA ALINAN SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANI İÇİN YAKINDA DÖNEBİLİR YOLUNDA KULİSLERE YAYILAN HABERLER..”
Uzunca bir süre önce AÇIĞA ALINAN SAFRANBOLU Belediye Başkanı Sayın NECDET AKSOY için “YAKINDA GÖREVİNE İADE EDİLEBİLİR..2 gibi haberler çıkıyor.
SUÇU YOKSA İNŞAALLAH GÖREVİDE DÖNER..
Bu tür haberler Kamuoyu’na pompalanıyor..
Maksat nedir bilmek hayli zor..
Ancak SAFRANBOLU’DA, özellikle İMAR NOKTASINDA, zemberekten boşanırcasına yakınmalar dile getirildi, bunların bir bölümü üzerine gidildi sonra ortalık duruldu falan.
Sayın NECDET AKSOY hakkında hayli spekülatif haberler yayıldı ortaya.
Sanıyoruz bunlar gerekli merciler tarafından titizlikle mercek altına alınmış ve üzerinde hassasiyetle duruluyordur, olayın tam bu noktasında dileriz Sayın NECDET AKSOY bütün söylentilerden tertemiz çıkar, görevine iade edilir..
Böyle haberler Kamuoyuna pompalanıyor..
Ne diyelim, İNŞAALLAH GERÇEK ÇIKAR, GÖREVİNE İADE EDİLİR

805

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler