15.2 C
Karabük
28 Nisan Pazar 2024

Her Telden (14.Kasım.2017)

1 KASIM, KARDEMİR SEÇİMLİ GENEL KURULU, KARDEMİR TARİHİNDE “BİR MİLAT SAYILMALI.” VE ÖRNEĞİN SAYIN RAFET VERGİLİ’NİN ADAYLIĞI
Biz sürekli 1KASIM KARDEMİR SEÇİMLİ GENEL KURULU, ŞİRKET TARİHİNDE BİR MİLAT SAYILMALI şeklinde görüş dile getiriyoruz, kimileri ne demek istediğimizi anladı, kimileri de “BU ADAM NE SAÇMALIYOR..” gibi yaklaşım gösteriyor.
O GENEL KURULDA, HİSSEDARLAR, ELLERİNDE Kİ HİSSE İLE Yönetim Kurulu’na seçilebileceklerini anladılar, yıllardır Sayın MUTULLAH YOLBULAN’IN dengeleri iyi kuran, iyi yönlendiren, Sayın KAMİL GÜLEÇ’İN DE bu iradeye destek veren tavrı ile kimse Yönetim Kurulu falan düşünmüyordu.
ŞABLON AYNEN SÜRER ANLAYIŞI VARDI..
Bu defa öyle olmadı, bir bölüm hissedar Yönetim Kurulu’na Aday olmaya TEŞVİK BİLE edildiler ve bu GENEL KURUL gerçek anlamda bir MİLAT OLMUŞTUR ve bunu gelecekte hep birlikte görürüz.
Örneğin Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ, bu Şirket işlerini, işleyişlerini çok iyi bilmesine, rağmen, bu Genel Kurulda herhangi bir talepte bulunmamıştır ve gerekli hisse senedini alıp “D GRUBU YÖRE İNSANININ, BEN YÖRE İNSANI ADINA YÖNETİM KURULUNA GİRMEK İÇİN ADAYIM..” demiş olsaydı, neler olurdu bir düşünün..
Sayın VERGİLİ, BUNU İSTEMEMİŞTİR, TALEP ETMEMİŞTİR..
Ancak, gelecekte talep etmeyeceğini kim garanti edebilir..
1 KASIM, KARDEMİR TARİHİNDE BİR MİLAT OLMUŞTUR..
Gelecek Genel Kurullar da bunu yaşayan herkes görür..

KARDEMİR ANA SÖZLEŞMESİ “TADİL EDİLEREK, A-B-D HİSSEDAR GRUPLARININ YÖNETİM KURULU’NDA TEMSİLİ DÜZENLENEBİLİR Mİ..?”
KARDEMİR kurulurken, A-B-C-D HİSSEDAR GRUPLARI Ana Sözleşme hükmü olarak konulmuştu, KARDEMİR Yönetim Kurulu’nda KARDEMİR ÇALIŞANLARININ ağırlıkta olması için A Hissedar Grubuna 4 Yönetim Kurulu Üyeliği verilmişti.
Daha doğrusu o zaman ÇELİK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Rahmetli METİN TÜRKER bastırmış ve çalışanların Yönetim Kurulu’nda çoğunluk olması yolunu açtırmıştı.
Daha sonra C Hissedar grubu Ana Sözleşme tadilatı ile kaldırıldı.
Şimdi A-B-D Gruplarının yeniden gözden geçirilmesi gibi bir düşünce filizlendi ve A-B Hisse gruplarının TOPLAM HİSSEDAR içinde, yüzde 15 gibi cüzi bir rakam içerdiği öne sürülerek “ANCAK, YÖNETİMİN 6 ÜYESİNİ ÇIKARTIYORLAR, BU TEMSİL ŞEKLİ YANLIŞ..” gibi haklı bir gerekçe dillendiriliyor.
KARDEMİR HİSSEDARLARININ YÜZDE 85 KADARI D GRUBUNDA..
1 Yönetim Kurulu Üyesi ile temsil ediliyorlar..
Özellikle BAĞIMSIZ ÜYELER bu konuda ne düşünüyorlar acaba..?
Sanıyoruz, çok zor olmasına rağmen, bir düzenleme fikri filizleniyor..

KARDEMİR KARABÜKSPOR’A HEMEN ŞİMDİ, ACİLEN, ŞİDDETLE 45 MİLYON LİRA GEREKİYOR,  SEZON SONUNA KADAR DA BİR 60 MİLYON DAHA..
Dün KARDEMİR KARABÜKSPOR’UN mali işlerini en iyi bilen isimlerden bir dostumuzla sohbet ettik, bilgiler verdi ve “ŞU AN İÇİN ACİLEN 45 MİLYON LİRA PARA LAZIM..” diyerek, bunun gecikmiş borçlardan kaynaklandığını söyledi.
Futbolcu alacakları, piyasalara olan borç, resmi ödemeler falan olarak “GECİKMİŞ 45 MİLYON LİRA BORÇ VAR ve BUNLARIN HEMEN ÖDENMESİ GEREKİYOR..” bilgilerini verdi.
Daha sonra “SEZON SONUNA KADAR 60 MİLYON LİRA DAHA PARA GEREKİYOR..” dedi ve “İYİ DE BU PARALAR NE OLDU..” diye sorduğumuzda ise “BAKIN 73 MİLYON LİRA ALACAĞI OLAN YOLBULANLAR ŞİMDİYE KADAR HİÇ PARAMIZI VERİN BASKISI YAPMADILAR..” gibi bilgiler verdi..
Olay bu kadarla kalmıyor elbet, sezon başında 44 milyon lira dolayında performans, galibiyet falan gibi para girişi olmuş KARABÜKSPOR’A, öte yandan REKLAM PARASI olarak KARDEMİR’İN 8 milyon liradan 4 Yıllık kırdırılan parasından da 28 milyon gelmiş..
BU paralarda harcanmış..
Şimdi ACİLEN, HEMEN ŞİMDİ, SÜRATLE 45 MİLYON LİRA GEREKİYOR..
SEZON SONUNA KADAR İSE “BİR 60 MİLYON LİRA DAHA..” GEREKİYOR..
Bu paralar bulunursa KARABÜKSPOR BU SEZONU KAZASIZ çıkartıyor..

MARZİNÇ, ÇEVRE NOKTASINDA “TEK SIKINTISI OLAN, ATIK MADDESİ CURUFU KALDIRIYOR..”,  ANCAK,  NAKLİYE DE KULLANILAN KAMYONLAR..
ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK Bakanlığı laboratuarlarında yapılan en titiz çalışmalar sonucu HAVA ve SU KİRLENMESİNE YOL AÇMADIĞI tespit edilen MARZİNÇ tek sorunu olan ATIK MADDESİ CURUFUN nakliyesi için çalışmalarına başladı.
KAMYONLAR SÜREKLİ CURUF TAŞIYORLAR..
Sanıyoruz KOCAELİ TARAFLARINDA bu gibi tehlike arz eden atıkları depolayan bir Firma ile temas kurulmuş ve curuflar oraya nakledilerek Karabük’ten götürülüyor.
Ancak, bu nakliyeyi yapan kamyonlar da sıkıntı var.
Bu kamyonların yeterli uygunlukta olmadığı ileri sürülüyor..
Öte yandan MARZİNÇ dev ekranlar kurarak 7/24 gaz ölçümlerini yayınlayacak ve KARABÜKLÜLERE GERÇEK DURUMUNU açıklayacak, böylesine bir çalışmanın içinde olduklarını anlatıyorlar, yani KENDİMİZE GÜVENİYORUZ mesajını veriyorlar.
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’NİN gündeme getirmesi ile, MARZİNÇ atık maddesinin nakledilmeye başlanması Karabük açısından büyük bir kazanım olarak gösterilerken, açıklanan diğer analiz sonuçlarının da vatandaşın gönlünü ferahlattığı üzerinde bilgiler veriliyor.
CURUF NAKLİYESİ SÜRATLE DEVAM EDİYOR..

KARABÜK’TE HANGİ İŞYERİNE GİDERSENİZ/ GİDİN, GÜNDEM KARDEMİR KARABÜKSPOR ve İNSANLARDA BÜYÜK BİR UMUTSUZLUK VAR…
Karabük’te, İlçelerinde nereye giderseniz gidin konu KARDEMİR KARABÜKSPOR’DAN açılıyor ve ÇOK BÜYÜK BORÇ STOĞUNDAN ve HARCANAN PARALARDAN söz açılıyor..
180 MİLYON LİRA BORÇ ve,  bununda ötesinde,  72 MİLYON LİRA DOLAYINDA YAPILMIŞ HARCAMA, yani gereken para ile harcanan para bir araya geldiğinden ortaya çıkan 250 MİLYON LİRALIK BİR BİLANÇO..
BÜYÜK BİR UMUTSUZLUK VAR KARDEMİR KARABÜKSPOR’A GÖNÜL VERENLERDE ve bu kadar büyük bir harcamanın nerelere, nasıl yapıldığı noktası tartışılıyor, bu tartışmalar sırasında EDİLEN SÖZLERİ, GETİRİLEN YAKLAŞIMLARI yazmak mümkün değil.
İş artık KARDEMİR’İN DE karşılayacağı boyutları aşmış gibi görünüyor..
Peki HESABINI KİM/KİMLER VERECEK dersiniz..!!

KARDEMİR BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ “YENİ BİR KONSEPTİN İPUÇLARINI VERİYORLAR…” ÖNCELİKLERİ KARDEMİR’İN GÜÇLENMESİ
KARDEMİR Yönetim Kurulu Üyesi olarak HÜKÜMET tarafından atanan 4 BAĞIMSIZ Yönetim Kurulu Üyesi “YENİ BİR KONSEPTİN İPUÇLARINI..” veriyorlar, yerleştirecekleri yeni anlayışın ipuçlarını veriyorlar..
SEÇİMLİ GENEL KURUL SALONUNDA BUNU NET ORTAYA KOYDULAR..
Bundan sonrasında da devam edecekleri mesajları geliyor..
KARDEMİR,  buna alışacak, Siyaset Kurumu’nun etkisine alışacak..
Bu duruma nasıl gelindiğini yeniden sorgulamaya gerek var mı, BURASI ÖZEL ŞİRKET DEĞİL, ÖZELLİKLİ ŞİRKET diyene kulak asılmazsa, BURADA PARA HERŞEY DEMEK DEĞİLDİR diyene kulak asılmazsa, HAKİM HİSSEDARLAR ARASINDA UYUM SÜRMELİDİR diyene kulak asılmazsa, yeni konseptten şikayet etmeye, edilen şikayetleri başkaları üzerinden Kamuoyu’na duyurmaya çalışmak beyhude bir çabadır.
SİYASET KURUMU, KARDEMİR BÜNYESİNDE VARDIR, AĞIRLIKTADIR..
Siz esas gelecekte olacakları bir görün..!!
GELECEKTE,  NELER OLACAK,  ONLARI BİR GÖRÜN, YAŞAYIN..
KARDEMİR Yönetim Kurulu’na, HÜKÜMET TARAFINDAN gönderilmiş 4 BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU Üyesi, bir dizi kompleksli tavırları çeker ve bunları anlayışla karşılar mı..?
GELECEKTE OLACAKLARI ŞİMDİDEN AZ/ÇOK TAHMİN ETMEK ZOR DEĞİL..
BEKLEYELİM GÖRELİM BAKALIM.

KARABÜK TARIM İL MÜDÜRÜ SAYIN MUSTAFA ŞAHİN “OVACIK HATİPOĞLU GÖLETİNİ ÇOK VERİMLİ BİÇİMDE KULLANMAK ZORUNDAYIZ..”
TBMM Eski Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İN girişimleri ile yapımına başlanan ve kısa süre sonra hizmete alınması, tamamlanması beklenen OVACIK İlçesi HATİPOĞLU GÖLETİ var biliyorsunuz.
Karabük İl Tarım Müdürü Sayın MUSTAFA ŞAHİN bu göletin çok verimli biçimde kullanılması için, fikir üretmeye, neler olabiliri araştırmaya gayret ediyor.
Sayın MUSTAFA ŞAHİN, OVACIK HATİPOĞLU Göletinin sulayabileceği 5700 HEKTARLIK BİR ARAZİ OLDUĞUNDAN SÖZ EDİYOR, bu arazilerde ne yapılabilir, neler gerçekleştirilebilir ARAŞINI SÜRDÜRÜYOR.
Son ayların ÜLKE GENELİNDE en çok konuşulan konusu ET FİYATLARI..
Sayın MUSTAFA ŞAHİN buradan yola çıkarak “OT OLMAYINCA ET OLMAZ..” diyor ve HATİPOĞLU Göletinin sulayabileceği alanlarda kalan ARAZİLERİN kurulacak bir ŞİRKET tarafından kiralanması ve bu ŞİRKETİN o alanlarda YEM BİTKİLERİ ÜRETMESİ üzerinde bir fikir geliştiriyor.
Böylece ARAZİSİ KİRALANAN KÖYLÜLERE KİRA BEDELİ, Şirket gelirlerinden KAR PAYI verilmesi gibi çok ciddi gelir kalemleri oluşabileceği üzerinde duruyor..
Galiba, böyle bir uygulama YOZGAT İLİNDE yapılmış..
Çokta iyi verim alınmış.

SAYIN TİMURÇİN SAYLAR’IN İL BAŞKANLIĞI DÖNEMİNDE, HEMEN HERGÜN BİRKAÇ “AK PARTİ HABERİ YAZISI ÇIKARDI..” BİRDEN KESİLDİ NİYE.?
Sayın TİMURÇİN SAYLAR’IN İl Başkanı olduğu dönemde, hemen hergün birkaç AK PARTİ Haberi yazısı çıkardı, farkındaysanız, yeni dönemde bu olmuyor, sanki AK Parti Karabük gündeminden düştü gibi bir resim var orta yerde.
NEDEN BÖYLE OLDU/OLUYOR SİZCE..?
AK Parti Karabük özelinde İÇİNE Mİ KAPANDI, yoksa görev bölümü yapılıp, BASIN İLE İLGİLİ ismin belirlenmemesinden mi kaynaklanıyor bu durum.
Sayın TİMURÇİN SAYLAR’IN İl Başkanlığı döneminde BASIN İLE İLGİLENEN Sayın ALİ ERORHAN damek ki çok sağlıklı bir ilişki ağı gerçekleştirmiş ve hemen tamamı AK PARTİ lehine haberler, yorumlar çıkıyordu Basında.
BU HABER ve YORUMLAR YENİ DÖNEMDE KESİLDİ..
Örneğin Ülke gündeminde şu an OTOMOBİL FABRİKASI ve BABAYİĞİTLER VAR, ancak, bu iş için iddialı olan KARABÜK’ÜN esamisi bile yok ortalıkta.
AK PARTİ BİRAZ KIPIRDANMALI ARTIK.
“BİZ BURADAYIZ, ŞUNLARI YAPIYORUZ..” demeli/diyebilmeli..

KOCAELİ/GEBZE EFLANİLİLER DERNEK BAŞKANI SAYIN BAHRİ KÖKÇÜ ARADI DÜN VE “EFLANİ ÜZERİNE ÇALIŞMALARIMIZ SÜRDÜRÜLÜYOR..”
Karabük’te olduğu gibi, Ülkenin bazı yerlerinde EFLANİLİLER DERNEKLERİ var, bunlar kendi çaplarında çalışıyorlar, İlçeleri adına bir şeyler üretmeye gayret ediyorlar..
GÜZEL BİR UĞRAŞLARI VAR ELBET.
Örneğin dün KOCAELİ/GEBZE EFLANİLİLER DERNEK Başkanı Sayın BAHRİ KÖKÇÜ aradı telefonla ve yaptıkları çalışmaları hakkında bilgiler verdi daha önce GEBZE EFLANİLİLER DERNEĞİ olan Kuruluşu KOCAELİ ile birleştirdiklerinden söz etti.
BİRLİK DAHA GÜÇLENMEMİZİ TEMİN ETTİ gibi bilgiler verdi.
EFLANİ İlçesinin potansiyellerinin farkındalar ve özellikle HAYVANCILIK noktasında Eflani büyük potansiyellere sahip, geçtiğimiz Pazar günü DEDE/BABA MEZARLARINI ziyaret için Eflani gezisi yaptık.
AİLE TİPİ BİRÇOK HAYVANCILIK TESİSİ VAR..
Bu potansiyelin geliştirilmesi hem Ülke açısından hem de Eflani açısından büyük yarar sağlar elbet, şu an itibarı ile yapılan HAYVANCILIK bilimsel bir anlayıştan değil geleneksel bir anlayıştan geliyor elbet..
Karabük TARIM İL MÜDÜRÜ Sayın MUSTAFA ŞAHİN çok üretken bir isim.
EFLANİ HAYVANCILIĞINA DA mutlaka büyük bir katkı verecekti

596

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler