11.9 C
Karabük
3 Mayıs Cuma 2024

Her Telden (13.Kasım.2017)

KARABÜK TARIM İL MÜDÜRÜ SAYIN MUSTAFA ŞAHİN, LAVANTA FİDANI PROJESİNDEN OLUMLU SONUÇLAR ALMAK ÜZERE VE EKİMLER..
Karabük Tarım İl Müdürü Sayın MUSTAFA ŞAHİN ile uzunca bir süre sohbet ettik, bilindiği gibi Sayın ŞAHİN Karabük ve İlçelerinde LAVANTA Çiçeği ekimi projesi üzerinde çalışıyordu.
BU PROJE OLUMLU YÖNDE MESAFELER ALIYOR..
İlçelerde LAVANTA EKİMİ yapıldı ve bu bitki çok fazla bakım isteyen, su isteyen bir bitki olmamasına karşı, ekonomik getirisi olan bir sonuç veriyor, böyle bir sonucu var.
İl Müdürü Sayın MUSTAFA ŞAHİN, Eskipazar kökenli bir Kimya Mühendisi ile tanıştığını, bu Mühendis Kardeşimiz LAVANTA ÇİÇEĞİ ile çok yakından ilgilendi, yetiştirmek, daha sonra da DAMITARAK ESANSINI satmak üzere hazırlıklar yaptığını anlattı.
Bu tanışmadan öylesine mutlu olmuş ki, anlatırken gözlerinin içi gülüyor..
Karabük Tarım İl Müdürü Sayın MUSTAFA ŞAHİN çalışkan, gayretli bir Bürokrat ve anlattıklarından, sürekli arazide olduğu mesajını alıyorsunuz Kırsal kesim sakinleri ile beraber oluyor, onlara birçok konuda bilgiler veriyor.
Karabük’te TARIMSAL ARAZİ çok az, çok dara..
İl Müdürü Sayın MUSTAFA ŞAHİN, bu azlığı en verimli biçimde kullanmak için çırpınıyor, bunun için kırsal kesim insanı ile görüşmeler yapıyor ve verimli işlere yönlenmeleri için gayret gösteriyor..
LAVANTA YETİŞTİRİCİLİĞİ DE BUNLARN BİRİSİ İŞTE..

KARABÜK TARIM İL MÜDÜRÜ SAYIN MUSTAFA ŞAHİN VE OVACIK “HATİPOĞLU GÖLET YAPIMININ BİTİRİLMESİ İLE BİRLİKTE..” KULLANIMI..
Karabük Tarım İl Müdürü Sayın MUSTAFA ŞAHİN ile sohbet ederken, söz bir ara OVACIK İLÇESİ HATİPOĞLU GÖLETİNİN inşaatına geldi ve Sayın ŞAHİN yapıldıktan sonra ki kullanımı için sürekli fikir üretiyor.
EN VERİMLİ NASIL KULLANABİLİRİZ ARAYIŞINDA..
Biliyorsunuz, EFLANİ İlçesinde de GÖLETLER VAR, ne yazık ki KIRSAL KESİME YÖNELİK verimli bir kullanımı yok, işin garip tarafı TURİZM noktasında da kullanımı olduğunu söylemek mümkün değil.
Tarım İl Müdürü Sayın MUSTAFA ŞAHİN, bu nokta da sürekli fikir üretiyor ve örneğin YOZGAT İlinde böyle bir Göletin sulayabileceği araziler bir ŞİRKET KURULARAK KİRALANMIŞ ve yer sahiplerine çok ciddi gelirler KAR PAYI olarak veriliyormuş.
Sayın ŞAHİN olayın bu noktasında “HATİPOĞLU GÖLETİNİN SULAYABİLECEĞİ 5700 HEKTAR ALAN VAR.BURALARDA Kİ ARAZİLERİ BİR ŞİRKET KURARAK KİRALAYABİLSEK VE YEM BİTKİLERİ EKSEK, YER SAHİPLERİ ÇOK CİDDİ PARALAR KAZANIRLAR..” anlamında bilgiler verdi.
Böyle bir yöntem OVACIK’TA olabilir mi acaba..?
Sayın MUSTAFA ŞAHİN bu konuda umutlu gibi geldi bize..

KURULACAK BİR ŞİRKET, OVACIK HATİPOĞLU GÖLETİ ETRAFINDA Kİ 5700 HEKTAR ARAZİYİ KİRALAYIP “YEM BİTKİLERİ ÜRETİMİ YAPABİLİR Mİ?”
Karabük Tarım İl Müdürü Sayın MUSTAFA ŞAHİN anlattı, YOZGAT’TA yapılan bir Göletin etrafında bulunan araziler,  KURULAN BİR ŞİRKET tarafından,  kiralanmış.
KİRALANAN BU ARAZİLERE HAYVANLAR İÇİN YEM BİTKİLERİ EKİLMİŞ..
Arazilerini kiralayan toprak sahiplerine, hayli yüksek kar payı ve kira bedeli ödeniyormuş, ayrıca HAYVANCILIK YAPAN ARAZİ SAHİPLERİNE DE ucuz fiyattan HAYVAN YEMİ veriliyormuş.
Tarım İl Müdürü Sayın MUSTAFA ŞAHİN son dönemde üzerinde çok durulan KIRMIZI ET fiyatları üzerinden yola çıkarak “OT OLMAZSA-ET OLMAZ..” dedi ve YOZGAT çevresinde yapılan bu uygulama ile, O YÖRE hayvancılığının canlandığına dikkat çekti.
Daha sonra da “DİLERİM, OVACIK HATİPOĞLU GÖLETİ ETRAFINDAN BULUNAN 5700 HEKTAR ARAZİ ÜZERİNDE DE BÖYLE BİR UYGULAMA YAPILIR VE HEM ARAZİ SAHİPLERİ, HEM İLÇE HAYVANCILIĞI, HEM ÜLKE HAYVANCILIĞI KAZANIR..” dedi.
Karabük Tarım İl Müdürü Sayın MUSTAFA ŞAHİN, kendi Müdürlüğü kanalı ile “KARABÜK TARIMINI, HAYVANCILIĞINI GELİŞTİRMEK İÇİN..” mesai arkadaşları ile birlikte büyük gayretin içinde görülüyorlar..
Göreceksiniz LAVANTA EKİMİ bile çok verimli sonuçlar verecektir..

KARDEMİR KARABÜKSPOR’UN İÇİNDE BULUNDUĞU POZİSYON, KARDEMİR BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU ÜYELERİNE ANLATILDI GALİBA..
KARDEMİR KARABÜKSPOR’UN içine düştüğü veya düşürüldüğü ekonomik durum nasıl giderilecek, KARABÜKSPOR’A çok yakın kaynaklar “BU YIL OLAYI DÖNDÜREBİLMEK İÇİN, 100 MİLYON LİRA CİVARINDA BİR KAYNAK GEREK..” gibi bilgiler veriyorlar.
KARDEMİR KARABÜKSPOR’UN DURUMU KARDEMİR BAĞIMSIZ Yönetim Kurulu Üyelerine aktarıldı mı acaba, bize gayrı resmi olarak aktarıldığı yolunda bilgiler verildi, ancak, bunun resmi ve gerçek yönü nedir bilmek hayli zor.
BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ OLAYA NASIL BAKACAKLAR..?
Öyle 100 milyon liralık falan MADDİ DESTEK altına gireceklerini kimse beklemesin, KARDEMİR KARABÜKSPOR’A 100 milyon lira, 50 milyon lira veya buna benzer ÇİFT HANELİ maddi desteği kim imza atabilir ki..?
ÖZELLİKLE BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ böyle bir riskin altına girebilirler mi, diyelim ki “BU DESTEK BİR YILLIK SÜRE İÇİN İSTENDİ VEYA VERİLDİ.PEKİ DAHA SONRA Kİ YIL NE OLACAK..! diye düşünmezler mi..?
VİCDANLAR RAHAT MI, BU DURUMA NASIL DÜŞÜRDÜLER HAYRET.
Diyelim ki bu yıl GEREKLİ DESTEK verildi, ya GELECEK YIL NE OLACAK..?

KARDEMİR KARABÜKSPOR’A “HEMEN, ŞUAN, ACİLEN 30 MİLYON LİRA PARA MI GEREKİYOR..?” BU PARA BULUNSA GERİSİ NE OLACAK…?
KARDEMİR KARABÜKSPOR’A hemen, acilen, şuan 30 milyon lira dolayında para gerektiğinden söz ediliyor ve 11 milyon lira gecikmiş futbolcu alacağı, 12 milyon lira piyasada dönen karşılıksız çekler, 3.5 milyon lira FİFA borcu, vergi borcu, kılı/tüyü 30 milyon para gerekiyor.
YIL SONUNA KADAR BİR 60 MİLYON DAHA GEREKİYOR..
Bu rakamlar BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU Üyelerine anlatıldığında, BAĞIMSIZLARDAN bir isim “KARDEŞİM KARABÜKSPOR DÜNYA ŞAMPİYONU OLSA, KARDEMİR’İN HİÇBİR YARASINA MERHEM OLAMAZ, ANCAK, KARDEMİR ÇOK İYİ DURUMDA OLURSA, KARABÜKSPOR’DA ÇOK İYİ OLUR..!!” falan demiş mi.?
BU DURUMDA NE OLACAK SİZCE..?
KARDEMİR Yönetimi’nin öyle 30-35 milyon lira vermesi çok/çok zor..
Verse bile yıl sonuna kadar 60 milyon daha lazım, deniliyor..
Bir de KARŞILIKLI SUÇLAMALAR falan başlamış galiba..!!

KARDEMİR YÖNETİM KURULU BU HAFTA İÇİNDE TOPLANARAK, GÖREV BÖLÜMÜNÜ YAPACAK MI, KARABÜKSPOR’DA BUNU BEKLİYOR GALİBA
1 Kasım günü SEÇİMLİ GENEL KURUL Toplantısı yapıldı, HİSSEDARLARIN SEÇTİĞİ Yönetim Kurulu Üyeleri belirlendi, şimdi sıra YÖNETİM KURULU TOPLANTISINDA ve bu toplantı da GÖREV BÖLÜMÜ yapılacak.
GÖREV BÖLÜMÜNDE, BAĞIMSIZ ÜYELER BELİRLİ OLACAK MUTLAKA..
4 BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU Üyesinin Sayın KAMİL GÜLEÇ’E oy vermeye eğilimli olduğuna ilişkin haberler çıkıyor/çıkartılıyor ve Sayın KAMİL GÜLEÇ’İN 4 oya ihtiyacı olduğu kesin.
BUNA KARŞILIK Sayın MUSTAFA YOLBULAN veya Sayın TALAT YILMAZ’IN Başkan Adayı olması halinde BİR BAĞIMSIZ ÜYENİN OYU seçilmeye yetiyor.
Bu arada KARDEMİR KARABÜKSPOR’UN geleceği de KARDEMİR Yönetim Kurulu Toplantısına bağlanıyor ve Yönetim Kurulu gerekli maddi desteği verme kararı alırsa KARDEMİR KARABÜKSPOR, en azından, bir nefes alarak, bu yılı kurtaracak.
KARDEMİR YÖNETİM KURULU, KARABÜKSPOR’A MADDİ DESTEK VERECEK Mİ..?
O nokta da tereddüt “DİYELİM Kİ GEREKEN MADDİ DESTEĞİ VERDİK.ÖNÜMÜZDE Kİ SEZON NE OLACAK..” noktasında düğümleniyor galiba ve BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU Üyeleri “KARABÜKSPOR DÜNYA ŞAMPİYONU OLSA, KARDEMİR’İN CİVATALARINI DEĞİŞTİREMEZ.ANCAK KARDEMİR ÇOK SAĞLAM BİR EKONOMİK TABANA OTURURSA, BİRKAÇ TANE KARABÜKSPOR’U BESLER, BAŞARIYA TAŞIR..” gibi düşünebilirler elbet.
Kardemir Yönetim Kurulu Başkanlığı noktasında bir ihtimal daha var 4 BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU ÜYESİNDEN birisinin Başkan Adaylığı ve böyle bir nokta da, HİSSEDARLARIN SEÇTİĞİ YÖNETİCİLERDEN destek istemeleri.
O ZAMAN İŞ TAMAMEN KARIŞIR ELBET.

İSTASYON MINTIKASININ HEMEN ARKA BÖLÜMÜNDE KALAN HADDANELER BÖLGESİ İÇİN ARALIK AYINDA GÖRÜŞMELER BAŞLATILIYOR..
İSTASYON Bölgesi’nin hemen arka kısmında kalan ve yıllardır HADDANELER BÖLGESİ olarak bilinen alanda ki İŞYERLERİNİN boşaltılması, HAK SAHİPLERİ ile pazarlık görüşmelerinin aralık ayı içinde başlayacağı belirtiliyor.
Karabük Belediye Başkanı bu işe çok büyük emek verdi.
HADDANELER BÖLGESİ boşaltıldığında ve yepyeni bir İMAR UYGULAMASI gerçekleştiğinde, KARABÜK’ÜN ÇEHRESİ değişecektir, Karabük çok büyük bir değişim yaşayacaktır.
PAZARLIKLAR ELBET ÇETİN GEÇECEKTİR..
İşyerlerinin boşaltılması elbet biraz süre alacaktır..
Olayın tam bu noktasında YOLBULANLAR HADDANESİ sahipleri tarafından tamamen boşaltıldı, orada bulunan binalar yıkıldı ve yeni değişime hazır hale getirildi.
Yine O mıntıka da bulunan en büyük tesislerden birisi olan YAŞAR KAPTAN ÇEBİ Haddanesi için, Sayın AHMET NUR ÇEBİ’NİN gerekli taahhütleri verdiğine ilişkin bilgiler geliyor.
O CİVARDA YEPYENİ BİR İMAR UYGULANACAK..
O zaman KARABÜK’ÜN ÇEHRESİ DEĞİŞECEKTİR mutlaka..
ÇOK ŞIK BİR İMAR UYGULAMASI yapılacağını Sayın VERGİLİ devamlı söylüyor..

YAPIMINA 2018 YILINDA BAŞLANACAK OLAN “KARDEMİR GİRİŞİNDE Kİ KAVŞAK DÜZENLEMESİ..” KARABÜK TRAFİĞİNİ ÇOK RAHATLATACAK..
Karabük Valisi Sayın KEMAL ÇEBER kendisini ziyaret eden Basın Mensuplarına ŞEHİRİÇİ TRAFİĞİ çok rahatlatacak olan KARDEMİR GİRİŞİNE yapılacak olan KAVŞAK olayı hakkında bilgiler verdi.
Aslında 2016 Yılı OCAK AYINDA, bu müjdeyi TBMM Eski Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN vermişti, o tarihte 45 yeni minibüsün hizmete girmesi için düzenlenen törende bunu açıklamıştı Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN.
Karayolları genel müdürü ile görüştüğünü söyleyerek “BELEDİYE BAŞKANI Sayın RAFET VERGİLİ BEYDE BU PROJEYİ KABUL EDER İNANCINDAYIM..” şeklinde açıklamalar yapmıştı.
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN “KARDEMİR GİRİŞİNE YENİ BİR KAVŞAK DÜZENLEMESİ YAPILACAK.KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRÜ İLE BUNU ELE ALDIK VE HAZIRLIKLARA BAŞLAYACAKLAR..” anlamında ifadeler kullanmıştı.
OLAY GERÇEKLEŞİYOR..
KARABÜK-SAFRANBOLU istikametinde hareket eden araçlar artık durmayacaklar, dolayısı ile tıkanmalar olmayacak, yine ANKARA/İSTANBUL istikametinden giden araçlarda hiç durmadan yollarına devam edecekler.
DOLAYISI İLE TRAFİK TIKANMALARI BÜYÜK ÖLÇÜ DE ENGELENECEK.

BİR OKURUMUZ “BİRLEŞİK METAL SENDİKASI İLE TEMAS KURULDU, ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDE Kİ İŞYERLERİNDE ÖRGÜTLENECEKLER..”
Geçtiğimiz günlerde, bir okurumuz Gazetemiz İnternet Sitesi yorum göndererek “BİRLEŞİK METAL SENDİKASI İLE TEMAS KURULDU.ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDE BULUNAN TESİSLERDE ÖRGÜTLENECEKLER..” gibi görüşler dile getirmişti.
Bizde “BİRLEŞİK METAL SENDİKASI KARABÜK’E GELİR VE ÖRGÜTLENİRSE, KARABÜK SOSYAL YAŞAMINDA, SENDİKAL YAŞAMINDAN ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER OLUR..” gibi değerlendirmeler yapmıştık.
BİZİ BU DÜŞÜNCEMİZ DOLAYISI İLE ELEŞTİRENLER FALAN OLDU.
Bu görüş bizden çıkmadı, büyük bir ihtimalle MARZİNÇ İŞYERİNDE çalışan Okur veya Okurlarımızdan böyle bir yorum geldi, bu yorumun ciddiyetine değinmek üzere bizde bazı görüşlerimizi yazdık.
BİRLEŞİK METAL SENDİKASI, aynı işkolunda yetkili olan TÜRK METAL ve ÇELİK-İŞ Sendikalarından çok daha farklı bir Sendikal anlayışı ön planda tutan bir Sendika.
O nedenle “EĞER KARABÜK’TE ÖRGÜTLENİRLERSE, SENDİKAL ve SİYASAL ANLAYIŞ YILLAR İÇİNDE ÇOK ÖNEMLİ BİÇİMDE ETKİLENİR..” gibi bir değerlendirme de bulunmuştur..
Neyse bakalım neler gelişecek ve statü aynen kalacak..
Bunu birlikte göreceğiz demek.

1057

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler