14.1 C
Karabük
30 Nisan Salı 2024

K.Karabükspor'dan açıklama "Takip ediyoruz!.."

Kardemir Karabükspor UEFA ile ilgili basın açıklaması yaptı. Kulüp yönetim kurulu üyesi Avukat Hakan Yılmaz tarafından yapılan açıklama hukuki bir dille "Biz konunun yakından takipcisiyiz" şeklinde;

"Birkaç gündür futbol kamuoyunda UEFA tarafından men cezası alan kulüplerimiz yerine hangi takımların Avrupa kupalarına gidecekleri konusunda çeşitli spekülatif haberler yapılmaktadır. 

Uzun yıllardır olduğu gibi bu yıl da önceden açıklanan talimat ve statüler gereği play off grubunu ilk iki sırada bitiren takımlarımız UEFA Şampiyonlar Liginde , Lig statüsüne göre ; lig 3. ve UEFA Play off gurubu birincisi ile lig 4. arasında oynanacak maçın galibi ile   Ziraat Türkiye  Kupası sahibi takım ülkemizi Avrupa’da temsil edecektir.

Bu gün itibarı ile mevcut duruma göre ; Lig şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası sahibi ve aynı zamanda lig ikincisi olan Fenerbahçe şampiyonlar liginde ülkemizi temsil edecektir.

Statü gereği play off UEFA gurubu birincisi olan Bursaspor aynı zamanda Ziraat Türkiye Kupasında Fenerbahçe ile final oynadığı için UEFA Play of gurubu birincisi ile lig 4. arasında UEFA kupasına gidecek 3. takımı belirlemek için yapılacak maç oynanmamıştır.

Kamuoyunda tartışılan husus, UEFA’nın aldığı son men kararları sonrası, bu takımlarımızın yerine hangi takımların UEFA kupalarına katılacağı hususudur.

Mevcut durumda  men edilen takımlarımızın CAS nezdindeki itiraz hakları saklı kalmak üzere;

Galatasaray ve Fenerbahçe Şampiyonlar liginde Ülkemizi temsil edecektir.

Beşiktaş ve Bursaspor takımlarının ceza alması sebebi ile de ;

Türkiye Futbol Federasyonu’nun uzun yıllardır süren uygulamaları ile önceden açıklanan statü ve talimatları gereği  Ziraat Türkiye kupasından bir takım ile lig sıralamasına göre bir takım UEFA Avrupa ligine katılacaktır.

Bu kapsamda Ziraat Türkiye Kupasında, kupayı Kazanan Fenerbahçe takımına yarı finalde elenen Kardemir Karabükspor ile lig sıralamasına göre Eskişehirspor UEFA Avrupa ligine katılmalıdır.

Konunun Kulübümüzce yakından takip edildiği hususu kamuoyuna duyurulur."

999

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler