9.4 C
Karabük
5 Mayıs Pazar 2024

Her Telden (24.Ekim.2017)

ULUSAL HAVA KALİTESİ İZLEME AĞI VERİLERİNE GÖRE “KARABÜK’TE HAVA KİRLİLİĞİ GÖRÜNMÜYOR..” VE DEĞERLERLE OYNANIYOR İDDİASI
ULUSAL HAVA KATİLESİ İZLEME AĞI var, İnternet ortamında buraya girdiğinizde O KENTİN HAVA KİRLİLİĞİNİ ve hangi kirletici unsurların fazla olduğunu görebiliyorsunuz.
Örneğin dün Karabük’te KARBON DİOKSİT hayli yüksekti..
Bunun yanı sıra, esas tehlikeli olarak görülen PARTİKÜL madde oranı normal sınırların hayli altında seyrediyordu, yani KARBON DİOKSİT çevre kirliliği olayında fazla ciddiye alınmadığı için, KARABÜK HAVASI TERTEMİZ görünüyordu.
Bu durum dikkatimizi çekti, ilgili arkadaşlara “KARBON DİOKSİT ORANI 949 LARDA BU ÇOK YÜKSEK DEĞİL Mİ..?” diye sorduk “O ÇOK ÖNEMLİ DEĞİL, ESAS PARTİKÜL MADDE ile KÜKÜRT DİOKSİT DEĞERLERİNİN YÜKSEKLİĞİ ÇOK ÖNEMLİ..” dediler.
BUNA GÖRE KARABÜK HAVASI TERTEMİZDİ..
KARDEMİR 1 ve 2 ÖLÇÜM ALANLARINDA HAVA TERTEMİZDİ..
Bu konuya hassas olanlara, değerlerin çok/çok iyi olduğunu anlattık, ULUSAL HAVA KALİTESİ İZLEME AĞI böyle bir sonuç veriyor dedik, hiç ama hiç ummadığımız bir cevapla karşılaştık.
“O ZAMAN DEĞERLERİ MANİPÜLE EDİLİYOR, OYNANIYOR..” dediler.
Böyle bir şey olabilir mi, bunu iddia ettiler..!!

ULUSAL HAVA KALİTESİ İZLEME AĞI DEĞERLERİNE BİLE İNANMAZSAK “BU DEĞERLER DEĞİŞTİRİLİYOR GALİBA DERSEK..” NEREYE VARIRIZ..
İnsanlarımızda GÜVEN kalmamış, Toplumsal bir GÜVENSİZLİK yaşıyoruz, isterseniz örneğini Karabük özelinden verelim, ULUSAL HAVA KALİTESİ İZLEME AĞI Hava ölçüm değerlerini saat/saat Sitesinde yayınlıyor.
BU AĞ VERİLERİNE GÖRE “KARABÜK HAVASI TERTEMİZ..” bile sayılabilir.
Şimdi Karabük özelinde sorsanız yüz insandan bir tanesi bile BU AĞ VERİLERİNE inanıp, KARABÜK HAVASI TERTEMİZ der mi, ama DEĞERLER böyle gösteriyor.
Buna göre insanlarımızda “MUTLAKA O DEĞERLER MANİPÜLE EDİLİYORDUR, DEĞİŞTİRİLİYORDUR..” gibi anlayışı rahatlıkla dile getirebiliyorlar ve “OLUR MU YA, HAVA NASIL KİRLİ GÖRMÜYOR MUSUNUZ..” görüşleri çok yaygın.
HAVA KİRLİLİĞİ-SU KİRLİLİĞİ-ÇEVRE KİRLİLİĞİ İNSAN SAĞLIĞI İÇİN ÖNEMLİ.
Bunu kabul etmemek mümkün değil, iyi de kime inanacağız..
HAVA KALİTESİ İZLEME AĞI VERİLERİNE GÖRE DURUMUMUZ İYİ..
Mesela SİZ BUNA İNANDINIZ MI, İNANIYOR MUSUNUZ..?

KARDEMİR, DAHA ÖNCE SÖZÜNÜ VERİP, YERİNE GETİREMEDİĞİ “ÇEVRE YATIRIMLARININ İHALELERİNİ YAPIYOR..” VE KİRLETİCİLİK BİTİRİLECEK
ÇEVRE ve KALKINMA BAKAN YARDIMCISI Sayın MEHMET CEYLAN, geçtiğimiz haftalarda “KARDEMİR İLE DAHA ÖNCE BİR PROTOKOL İMZALAMIŞTIK VE ÇEVRE YATIRIMLARINI 2017 YIL SONUNA KADAR BİTERECEKLERDİ.SÖZLERİNDE DURMADILAR..” anlamında açıklamalar yapmıştı.
Hatta “BU YATIRIMLARI SÜRATLE BAŞLATACAKLAR VE İKİ YIL İÇİNDE TAMAMLAYACAKLAR..” manasına gelen bilgilerde vermişti Sayın MEHMET CEYLAN, galiba KARDEMİR’İ yönetenler bu kez sözlerini tutacaklar, zira işin ciddiyetine paralel hareket ediyorlar.
GEÇTİĞİMİZ GÜN BİR İHALEYİ SONUÇLANDIRDILAR..
Yeni bir ihale sonuçlandı, imzalar atıldı..
ÇEVRE OLAYLARI ile yakından ilgili olanların bir iddiasını geçtiğimiz günlerde yazmıştık ve KARABÜK’TE ESAS KİRLETİCİNİN KARDEMİR olduğu yolunda görüş veriyorlardı..
Bunun en somut örneği SOĞANLI ÇAYI’NIN DURUMU ELBET..
Eğer Kayabaşı Köprüsü’ne gider ARAÇ ÇAYI ile SOĞANLI ÇAYI’NA bakarsanız durum net biçimde ortaya çıkıyor.SOĞANLI ÇAYI içinde canlı barındırmayacak kadar kirli..
KARDEMİR, BU KEZ İŞİ ÇOK CİDDİ BİÇİMDE ELE ALDI..
ÇEVRE YATIRIMLARINA BAŞLIYORLAR..

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ’NDEN GELEN ÖĞRETİM ÜYELERİ VE ÖĞRENCİLER “FİLYOS VADİSİ ÜZERİNDE DETAY ÇALIŞMA YAPIYORLAR…”
YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ’NDEN gelen 8 Prof.Doç.Ünvanlı Öğretim Üyeleri ile 72 Öğrenci, FİLYOS VADİSİ üzerinde detay çalışmalar yapıyorlar ve dün KARABÜK ÖZELİNDE yaptıkları çalışmaları tamamladılar.
ÇEŞİTLİ YERLER İLE GÖRÜŞTÜLER..
Yalnızca,  KARDEMİR’İN önce randevu verdiğini, daha sonra verilen randevunun iptal edildiği yolunda bir yakınmaları oldu, sanıyoruz Eğitim Müdürlüğü’nden bilgiler almışlar, kendilerine FAALİYET RAPORLARI falan verilmiş, yakınmalarını bizde pek anlayamadık doğrusu.
FİLYOS VADİSİ çerçevesinde ÇOK SAYIDA BARAJ YAPILMAMI gerekiyor bu civara, özellikle MENGEN/DEVREK hattında akan ÇAYLARIN mutlaka dizginlenmesi gerekiyor.
BUNLARI FALAN İNCELİYORLAR, RAPORLUYORLAR..
Ellerinde topoğrafik veriler var, nerelerde baraj, nerelerde termik santral, nerelerde sanayi tesislerinin konuşlanacağı ve bunların VADİ GENELİNE etkilerini araştırıyorlar..
KARABÜK’TE BİR DİZİ GÖRÜŞME YAPTILAR DÜN.

İNSANLAR “MERAK VE BÜYÜK BİR HEYECANLA YARIN OLMASINI BEKLİYORLAR..” VE MERAL AKŞENER İLE ARKADAŞLARININ PARTISI GELİYOR..
Gerek Karabük’te, gerekse Ülke genelinde, insanlar büyük bir MERAK ve HEYECANLA yarını bekliyorlar, zira, Sayın MERAL AKŞENER ve çalışma arkadaşlarının KURACAKLARI PARTİ YARIN AÇIKLANIYOR..
Öyle sanıyoruz ki AK Parti cenahından da BAZI BELEDİYE BAŞKANLARI YARIN İSTİFA EDERLER/ETTİRİLİRLER ve Sayın MERAL AKŞYENER’İN bu girişimi İSTİFALARIN gölgesinde bırakılmak gibi bir yola gidilir.
SİYASET BU OLUR MU/OLUR DOĞRUSU..
Sayın MERAL AKŞENER’İN , Parti’nin ismi ne olacak, kimler KURUCU KADRO DA yer alacak ve NASIL BİR PROĞRAMLA ÇIKACAKLAR Kamuoyu karşısına.
AYLARDIR KURULUŞ ÇALIŞMALARI SÜRDÜRÜLÜYORDU..
YARIN RESMEN AÇIKLANACAK BU PARTİ, MERAKLA BEKLENİYOR..

KARABÜK’TE SİYASİ TABLO YENİDEN ŞEKİLLENİYOR VE AK PARTİ-CHP-MHP YENİ YAPILANMA SÜRECİNDE, SAYIN MERAL AKŞENER GELİYOR..
Karabük’te SİYASET yeniden şekillenme sürecinde, MHP geçtiğimiz Pazar günü Safranbolu İlçe Kongresini yaptı Sayın CELAL TOKATLI ile yola devam kararı aldı, MERKEZ İLÇE Kongresi ise 15 kasım günü yapılacak.
DAHA SONRA İL KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLECEK.
AK Parti İL BAŞKANLIĞI görevine Sayın İSMAİL ALTINÖZ’Ü getirdi, Sayın ALTINÖZ İl Yönetim Kurulu’nu oluşturacak, daha sonra MERKEZ İLÇE Kongresi yapılacak AK Parti içinde.
İL KONGRESİ İSE ARALIK AYINI BULUR, BELKİ GEÇER..
CHP ise geleneksel ÇALKANTILI SÜRECİNİ henüz tamamlayamadı ve MERKEZ İLÇE ile İL ÖRGÜTÜ arasında çok ciddi mücadeleden söz edenler var.Genel Başkan Yardımcılarından Sayın TUNCAY ÖZKAN geçtiğimiz hafta Karabük’e geldi.
İL ÖRGÜTÜ ile MERKEZ İLÇE ÖRGÜTÜ arasında baş gösteren mücadele hakkında, gelen Genel Merkez Yöneticilerinin verecekleri raporlar bekleniyor CHP içinde…
Bu arada Sayın MERAL AKŞENER ve arkadaşlarının kuracakları Siyasi Parti de YARIN RESMEN AÇIKLANACAK ve gerek ANKARA bağlamında gerekse YEREL bağlamda kurulacak Partiye ilgi oldukça yoğun.
Belli ki, Sayın MERAL AKŞENER’İN yarın açıklanacak olan Partisine AK Parti-MHP-CHP gibi kurulu Siyasi Partilerden hayli büyük ilgi var ve bu Partilerin tabanından ciddi geçişlerin olması muhtemel.
SİYASETİN GELECEĞİ YENİDEN ŞEKİLLENİYOR…

KARABÜK “GELECEK YEREL SEÇİMLERE..” ALIŞTIĞIMIZ DÜZENDE Mİ, YOKSA, KURULACAĞI SÖYLENEN “BÜTÜN ŞEHİR OLARAK MI..?” GİRECEK..
Karabük gelecek YEREL SEÇİMLERE bugün alıştığımız şekilde mi girecek, yoksa, kurulacağı söylenen BÜTÜN ŞEHİR PROJESİ hızlandırılıp böyle bir ortamda mı girecek.
BÜTÜN ŞEHİR GERÇEKLEŞİRSE, Karabük Merkez Belediye Başkanı, aynı zamanda İLÇE ve BELDE Belediye Başkanı olarak da hizmet verecek, çok önemli değişiklikler olacak.
BU YEREL SEÇİMLERE YETİŞİR Mİ ACABA..?
Bu arada, özellikle, AK PARTİ’NİN Karabük YEREL SEÇİMLERİNE çok ciddi biçimde asılacağından söz ediliyor, AK Parti Genel Merkezi’nin de, AK Parti’nin Karabük MERKEZ Belediyeyi almak için bastıracağı yolunda bilgiler veriliyor.
Eğer BÜTÜN ŞEHİR PROJESİ o sürece kadar geçerse, AK Parti ciddi bir avantaj elde eder elbet, ancak, BÜTÜN ŞEHİR PROJESİ o sürece yetişmez ve bugün ki sistem sürerse KIRAN/KIRANA bir YEREL SEÇİM beklemek gerek.
Özellikle AK Parti’nin göstereceği BELEDİYE BAŞKAN ADAYI noktasında şimdiden ciddi bir arayışın başladığına işaret edilerek Sayın TİMURÇİN SAYLAR ile Karabük Eski Milletvekillerinden Sayın OSMAN KAHVECİ ismi kulislerin en fazla konuştuğu isimler olarak gündeme geliyor.
YEREL SEÇİMLER İÇİN ARAYIŞLARIN BAŞLADIĞI KESİN.
Özellikle AK PARTİ içinde ciddi bir arayışın olduğu gözlenirken Sayın TİMURÇİN SAYLAR ile Sayın OSMAN KAHVECİ isimlerinin seçmen nezdinde önemli karşılıkları olduğundan söz ediliyor.
YEREL SEÇİMLER USUL/USUL GÜNDEME GİRİYOR..

BİZ CHP İÇİNDEN SAYIN MERAL AKŞENER’İN KURACAĞI SİYASİ PARTİYE İLGİ DUYUP GEÇECEK ÇOK İNSAN VAR DERKEN İNANMIYORLARDI..
Biz birkaç kez yazdık “CHP İÇİNDE Sayın MERAL AKŞENER’İN KURACAĞI PARTİYE İLGİ DUYAN, GEÇECEĞİNİ SÖYLEYEN ÇOK SAYIDA İNSAN VAR.” Dedik, böyle bir şeyin olmayacağını söyleyenler çıktı.
BUYURUN İŞTE MİLLETVEKİLİ BİLE GEÇİYORMUŞ..
Dileriz tek Milletvekili ile kalmaz CHP’DEN Sayın AKŞENER’İN KURACAĞI Partiye geçecek olan sayı, gerisi de gelebilir, hele tabandan çok sayıda CHP yanlısı isim geçecektir.
BUNU AÇIK/AÇIK SÖYLEYENLER VAR..
Özellikle CHP ÖRGÜTLERİNDE yaşanan İL/İLÇE SEÇİMLERİNDE yaşanan ayak oyunları tabanda ki geçişi hızlandırabilir, sayısı arttırabilir Kamuoyu anketleri CHP’DEN geçişi yüzde 2-3 olarak gösteriyorlardı, bu rakam büyüyebilir.
Sayın MERAL AKŞENER ve Arkadaşlarının kuracağı Partinin bir toplumsal karşılığı var, eğer Siyasi çalışmalarını da, belirli bir düzeyde geliştirirler ve akıllı bir Siyaset izlerlerse Partinin ilk seçimlerde yüzde 20 seçmen bandına oturması işten bile değil.
Zaten kendileri de bunu iddia ediyorlar..
TEK DEZAVANTAJLARI, YENİ UYGULANACAK BAŞKANLIK REJİMİ..
Öncelikle bir KOALİSYON İHTİMALİ KALMIYOR bu setsimde..
Daha sonra TBMM ÇALIŞMALARI DA pek önemli olmayacak..
Çoğu çalışma, HALKIN İLGİSİNİ BİLE ÇEKMEYEBİLİR..

469

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler