15.9 C
Karabük
27 Nisan Cumartesi 2024

Her Telden (12.Ekim.2017)

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI’NDA “BÖLGENİN SESİ GAZETESİ VE HER TELDEN KÖŞESİNDE ÇIKAN DEĞERLENDİRMELER, YAZILAR..” OLAYI
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda, özellikle MARZİNÇ için BÖLGENİN SESİ Gazetesi HER TELDEN Köşesinde çıkan yazıların, değerlendirmelerin ve anekdotların hayli ilgi gördüğü söylendi.
DOĞRUDUR, İLGİ GÖRMÜŞTÜR.
Dikkat edilirse, bu konuda Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’NİN görüşlerine yer verirken, MARZİNÇ Yetkililerinin görüşlerini de duyurma gayreti içindeyiz.
Yine, ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK BAKAN Yardımcısı Sayın MEHMET CEYLAN’IN görüşlerini de Okurlarımızla paylaşıyoruz, bütün bunlardan yola çıkıldığında yazdıklarımızın, değerlendirmelerimizin, ilgili Bakanlıkta değerlendirilmesi hayli normal değil mi..?
Neyse ; BU İŞ NASIL ÇÖZÜMLENECEK..?
Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ, başlattığı mücadeleden “İNSAN SAĞLIĞINA ZARAR VERİLMEYECEK BİR NOKTAYA GELİNCEYE KADAR..” vazgeçmeyeceğini, hatta mücadelesini, daha da tırmandıracağını açık bir dille ifade ediyor.
MARZİNÇ Yöneticileri ise “BİZİM HİÇBİR ZARARIMIZ YOK..” diyorlar..
Bu iki görüş arasında GERÇEK OLANI nasıl yakalayıp, inanacağız..!!
MARZİNÇ Yeniden Karabük’ün en önemli gündemi oldu..

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKAN YARDIMCISI SAYIN MEHMET CEYLAN KARDEMİR KONUSUNDA “VERİLEN SÖZLERİ TUTMADILAR..” GÖRÜŞÜNDE
ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK Bakan Yardımcısı Sayın MEHMET CEYLAN geçtiğimiz gün Karabük’e gelerek, hem KARDEMİR, hem de MARZİNÇ hakkında çok çarpıcı gelişmelerin OLABİLECEĞİ noktasında KARARLI BİR DURUŞ içinde olduklarına işaret etti.
BAKANLIK KARARLI BİR DURUM İÇİNDE anlamında bilgiler verdi.
Sonra sözü KARDEMİR’E getirdi Sayın MEHMET CEYLAN , o zaman Başbakan Yardımcısı olan Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İN büyük gayret ve destekleri ile AK Parti Hükümetlerinin, anılan Kuruluşa büyük destekler verildiğini söyledi.
Kendisinin de Milletvekili olarak Sayın ŞAHİN’İN bu çabalarına katkı vermeye çalıştığını anlattı ve KARDEMİR’İN hem Yöre insanı olarak, hem kendileri açısından OLMAZSA OLMAZ nitelikte olduğunun altını çizdi.
Sonra da “GENEL MÜDÜR Sayın MESUT UĞUR YILMAZ DÖNEMİNDE, KARDEMİR İLE TOPLAM 23 MADDE ÜZERİNDE ANLAŞTIK, PROTOKOL YAPTIK VE BU ÇEVRE YATIRIMLARINI 2017 SONUNA KADAR YAPACAKLARI TAAHHÜDÜNÜ ALDIK.NE YAZIK SÖZLERİNDE DURMADILAR..” dedi.
Sanıyoruz 2019 yılı sonuna kadar ZAMAN İSTENMİŞ..
Ancak ;2019 sonuna kadar bitirilmezse BÜYÜK SIKINTI OLABİLİR diyor Sayın CEYLAN..
1 Kasım günü teşekkül edecek YENİ YÖNETİM KURULU, dileriz bunlara uyar..!!

KARDEMİR YÖNETİM KURULU BUGÜN, SEÇİMLİ GENEL KURULU 1 KASIM GÜNÜ TOPLANARAK GÜNDEMİNDE Kİ MADDELERİ GÖRÜŞECEK..
Hazır KARDEMİR’İN, ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK Bakanlığı ile yaptığı ve toplam 23 maddeyi içeren ÇEVRE PROTOKOLÜ gereğince,  yapmadığı yatırım veya yatırımlardan söz etmişken, bugün yapılacak YÖNETİM KURULU Toplantısı ile 1 Kasım günü toplanacak SEÇİMLİ GENEL KURUL Toplantısına da değinelim.
KARDEMİR YÖNETİM KURULU BUGÜN SON KEZ TOPLANACAK..
Gündeminde ki maddeleri görüşecek.
Daha sonra 1 KASIM günü SEÇİMLİ GENEL KURUL Toplantısını yapacak KARDEMİR Anonim Şirketi ve HÜKÜMET tarafından isimleri belirlenip ilgili yerlere bildirilen 4 BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU Üyesine ilaveten HİSSEDARLAR tarafından da A Grubu 4, B Grubu 2, D Grubu 1 Yönetim Kurulu Üyesi seçecek.
4 BAĞIMSIZ 7 HİSSEDAR ÜYE olarak 11 Yönetim Kurulu Üyesi, daha sonra KENDİ ARALARINDA görev bölümü yapacaklar ve ŞİRKET BAŞKANLIĞI noktasında ÇIKAN/ÇIKARTILAN KAOS bu görev bölümünde nasıl sonuçlanacak, birlikte göreceğiz.
İster misiniz BAĞIMSIZ ÜYELERDEN BİRİSİ SEÇİLSİN…
İster öyle olsun, ister hissedar gruplarından gelen bir isim YÖNETİM KURULU Başkanı olsun, KARDEMİR’E SİYASET bütün ağırlığı ile girmişti ve gelecekte KARDEMİR bunun sıkıntılarını çok çeşitli biçimlerde yaşayacaktır.
KARDEMİR Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na verdiği sözleri tutacak mı..?

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKAN YARDIMCISI SAYIN MEHMET CEYLAN “MARZİNÇ KONUSUNDA ÇOK AMA ÇOK DUYARLIYIZ. BUNU HERKES BİLSİN.”
ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK BAKAN Yardımcısı Sayın MEHMET CEYLAN, GEÇTİĞİMİZ GÜN Karabük’e gelerek, emekli olan ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK Müdürü Sayın MUSTAFA AYNACI’YI uğurladı, emeklilik yaşamında başarılar diledi.
Bu vesile ile KARDEMİR ve MARZİNÇ KONUSUNA DA EĞİLDİ..
Zaten gelirken BAKANLIK UZMANLARINI DA beraberinde getirmişti Sayın MEHMET CEYLAN ve MARZİNÇ konusuna değindi “EĞER İNSAN SAĞLIĞINA OLUMSUZ BİR ETKİSİ VARSA, GÖZLERİNİN YAŞINA BAKMAYIZ..” dedi.
“BİZ SANAYİLEŞMEYE KARŞI DEĞİLİZ, OLAMAYIZ, ANCAK, SANAYİ TESİSLERİ İNSAN SAĞLIĞINA ZARAR VERECEK OLURSA, BUNA İZİN VERMEYİZ , KATİYYEN İZİN VERMEYİZ..” diyor Sayın CEYLAN.
“KARABÜK YAŞAYANLARININ SAĞLIĞI, KARABÜK YAŞAYANLARININ TEMİZ BİR ÇEVRE DE YAŞAMASI ÖNEMLİ, ÇOK ÖNEMLİ.ÇOK YAKINDAN İZLEYİP, GÖRECEĞİZ, ÇOK SIKI DENETİMLER, ÖLÇÜMLER YAPACAĞIZ.SONUCA GÖRE HAREKET EDECEĞİZ ELBET..” görüşlerini dile getiriyor Sayın CEYLAN..
“BİR OLUMSUZLUK ÇIKARSA, YASALARI UYGULARIZ..” diyor..

KARABÜK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NE SU ARITMA İÇİN KİMİ ÇEVRELER “MUTLAKA OLMALI..” KİMİ ÇEVRELER “ŞİMDİLİK GEREKSİZ..”
Karabük ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDE su arıtma yok, KARDEMİR ile MARZİNÇ çevreyi kirleten sanayi tesisleri olarak gündeme düşünce, bir iddia daha atıldı ortaya..
KARABÜK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDE SU ARITMA YOK..
Kimi çevreler SU ARITMA OLMALI görüşündeler, kimi çevreler ise SU ARITMAYA EN AZINDAN ŞU AN İTİBARI İLE GEREK YOK diyorlar ve Karabük OSB’DE su kirletici bir/iki firma var onlarda PAKET ARITMA ile durumu kurtarabilirler..
Örneğin SÜT ve SÜT ÜRÜNLERİ Tesisi ile MARZİNÇ Tesisinin ARITMA OLSA BİLE, kendi aratmalarını yaptıktan sonra, OSB’YE yapılacak arıtmaya su verebileceklerini anlatıyorlar..
PAKET ARITMA ile şimdilik sorun çözülebilirmiş.
MARZİNÇ’İN veya SÜT TESİSİ’NİN PAKET ARITMASI VAR MI ACABA..?

HİÇBİR OLAYA TEPKİ VERMEYEN KARABÜK, SAYIN RAFET VERGİLİ’NİN AÇIKLAMALARINDAN SONRA, CİDDİ BİR TEPKİ İÇİNE GİRDİ..
Karabük hemen hiçbir olaya tepki vermez, insanlar kendi aralarında müthiş dedikodu yaparlar, ancak KİTLESEL BİR TEPKİ olmaz, Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’NİN son çıkışı bu durumu ciddi biçimde değiştirmiş görünüyor.
HAYDİ KARABÜKLÜLER denilse, İNSANLAR EYLEME ÇIKACAKLAR..
ÖYLE BİR GÖRÜNTÜ, ÖYLE BİR DURUM VAR..
Gerçi son aylarda Karabük’e BİRŞEYLER OLUYOR demekte mümkün, o tepkisiz, heyecansız, sorunlarına omuz silkeleyip, dedikodu aşamasının ötesine geçemeyen Karabük’te BİRŞEYLER oluyor demek mümkün..
ASİT KÖYÜ SAKİNLERİNİN YOL KAPATMASI AZ İŞ MİDİR..?
Yanan çöplükten yıllardır sıkıntı çeken ASİT KÖYÜ SAKİNLERİNİN BIKTIK ARTIK diyerek barışçı biçimde KARAYOLU KAPATMASI az iş değildir herhalde..
Bir de ÇOCUKLARININ OKULU İÇİN YIKILMA KARARI alınan ve bu karar uyarınca ÇOCUKLARI BAŞKA OKULLARA yönlendirilen VELİLERİN AYAĞA KALKMASI az iş sayılmamalı..
Şimdi SAYIN RAFET VERGİLİ öyle açıklamalar yaptı ki, insanlar yolda, izde, Cadde de, Sokakta bu açıklamaları konuşuyor ve biriler çıkıp HAYDİ ARKADAŞLAR deyiverse insanlar sokaklara çıkacaklar..
O sakin, o tepkisiz KARABÜK İNSANI yavaş/yavaş değişiyor mu..?
Karabük’te günün konusu ÇEVRE KİRLİLİĞİ, İNSAN SAĞLIĞI

ÇEVRE KİRLİLİĞİ VE KİRLİ BİR ÇEVRENİN İNSAN SAĞLIĞINA ETKİLERİ ÜZERİNE ÇALIŞAN BİR KARDEŞ “ESAS KİRLETİCİ KARDEMİR..” DİYOR..
Karabük’te ÇEVRE KİRLİLİĞİ üzerinde yoğun biçimde çalışan, KİRLİ BİR ÇEVRENİN/HAVANIN insan sağlığına yaptığı olumsuzluk üzerine ciddi biçimde giden bir Kardeşimiz dün “ESAS KİRLETİCİ KARDEMİR..” dedi..
Kendisine “NASIL YANİ..” diye sorduk..
“EVET, NE YAZIK Kİ KARABÜK’TE HAVA, SU, ÇEVRE NOKTASINDA ESAS KİRLETİCİ KARDEMİR..” şeklinde iddialı sözler etti ve “EĞER KARABÜK’TE ÇEVRE/HAVA/SU KİRLİLİĞİ VARSA BUNUN YÜZDE 80 SEBEBİ KARDEMİR..” diye ısrar etti..
Ciddi olup olmadığını sorduk “EVET ÇOK CİDDİYİM, KARABÜK’TE KİRLİLİĞİN TEMELİNDE KARDEMİR YATIYOR..” diyerek “HELE/HELE SİNTER DİYE BİR ÜNİTELERİ VAR.BURASI KADAR SAĞLIKSIZ BİR TESİZ DÜŞÜNMEK MÜMKÜN DEĞİL..” iddialarını dile getirdi..
Sonra da “BAKSANA, ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK BAKAN YARDIMCISI Sayın MEHMET CEYLAN NE DİYOR.TOPLAM 23 KALEM ÇEVRE YATIRIMI İÇİN PROTOKOL YAPMIŞLAR, KARDEMİR BUNLARI YERİNE GETİRMEMİŞ..” dedi.
“BİR DEĞİL, İKİ DEĞİL, BEŞ DEĞİL, TOPLAM 23 KALEM ÇEVRE YATIRIMI NE DEMEK BİR DÜŞÜN..” dedi, o zaman işin garabeti aklımıza geldi ve bu 23 kalem yatırım yapılmamış İKİ YIL ERTELENMİŞ..
“KARDEMİR ESAS KİRLETİCİ, MARZİNÇ BELKİ BİRAZ TAMAMLAYICI..” dedi.

BÜROMUZU ZİYARET EDEN BELEDİYE BAŞKANI SAYIN RAFET VERGİLİ “EFLANİLİLER, EFLANİ KANAAT ÖNDERLERİ HİÇ DESTEK VERMEDİ Kİ..”
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ dün Gazetemiz Bürosunu ziyaret etti, o sıra BİZİM EFLANİ Gazetesi Sahibi Sayın NEVZAT AKGÜL geldi Büromuza sohbet ettik.
Sayın RAFET VERGİLİ ile, bir yorum üzerinden,  özel bir konuyu konuşuyorduk ve bize “YAZ,  ÖZÜR DİLEDİ DİYE YAZ ALLAHAŞKINA ABİ..” falan dedi, ”BİR SİNİRLİLİK HALİNDE SÖYLEMİŞ YAZ ALLAHAŞKINA, ÇOK ÖZÜR DİLEDİ DİYE YAZ..” falan gibi konuşurken Sevgili NEVZAT AKGÜN geldi.
Sayın RAFET VERGİLİ hemen sözü EFLANİ’YE getirdi ve “BU YÖREDE HAVAALANI YAPILACAK TEK YER EFLANİ DİYE AÇIKLAMA YAPTIM, ÇOK KEZ BUNU SÖYLEDİM.EFLANİ KANAAT ÖNDERLERİNDEN, SİYASET YAPANLARINDAN, İLERİ GELENLERİNDEN HİÇ DESTEK GÖRMEDİM..” dedi
“BU ÇEVREDE İSTEMEYEN, SESİ ÇIKMAYAN, YALNIZCA OY VEREN BİR İLÇE VARSA EFLANİ..” gibi yaklaşımlar getirdi, sonra da “BAKIN AHMET ABİ ZAMAN/ZAMAN HAYVANCILIK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ DİYE YAZIYOR.EFLANİDEN TIK VAR MI..?” gibi yaklaşım gösterdi..
Sayın RAFET VERGİLİ Eflani konusunda hayli dolu, gerçekten HAVAALANI konusunu kaç kez dile getirdi EFLANİ DERNEKLERİ, EFLANİ SİYASETİ veya EFLANİ KANAAT ÖNDERLERİ hiç mi hiç tepki vermediler.
HAYVANCILIK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ içinde “ÇOK UCUZA MALOLACAK BİR TESİS, AMA, EFLANİ’DE KASTAMONU’NUN DADAY, PINARBAŞI DAHİL BİRÇOK İLİNDE EKONOMİYİ, HAYVANCILIĞI DEĞİŞTİRECEK BİR YATIRIM OLUR. KİMSENİN UMURUNDA DEĞİL..” GİBİ YAKLAŞIMLAR GETİRDİ.
BİRLİKTE UZUNCA BİR SÜRE SOHBET ETTİK.

CHP KARABÜK SORUMLUSU GENEL MERKEZ YÖNETİCİLERİ SAYIN TUNCAY ÖZKAN VE SAYIN PERİHAN KARASU PAZARTESİ GÜNÜ GELİYORLAR
CHP Karabük İl Örgütü ile Merkez İlçe Örgütü arasında yaşanan sorunları ve MAHALLELERDE YAPILAN DELEGE SEÇİMLERİNE itirazları görüşmek detaylı bilgi almak üzere CHP Milletvekili Sayın TUNCAY ÖZKAN ile Parti Meclisi Üyesi Sayın PERİHAN KARASU pazartesi günü geliyorlar.
BUGÜN GELMELERİ BEKLENİYORDU, ERTELENMİŞ..
Sayın TUNCAY ÖZKAN ile Sayın PERİHAN KARASU, Merkez İlçe Örgütü tarafından yapılan DELEGE SEÇİMİNİN durumunu görüşecekler ve olayın nerede TÜZÜK ve YÖNETMENLİĞE aykırı olduğu veya olmadığı hakkında detaylı bilgiler alacaklar.
CHP, DIŞA DÖNÜK MÜCADELE DE ZAYIF, İÇE DÖNÜK MÜCADELE DE ASLAN gibi.
Şu an itibarı ile KARABÜK İPLİĞİ KOPMUŞ TESPİH TANESİ gibi, hemen heryer çividen çıkmış ASLAN CHP’LİLER KENDİ İÇ MÜCADELELERİ ile durum kurtarıyorlar..
Allahtan CHP İL BAŞKANLIĞI döneminde Sayın BAYRAM KARADAĞ hem KATI ATIK BERTARAF Tesisi için, hem de MARZİNÇ için ciddi bir mücadele vermiş, CHP şu an o dönemin mirası ile BİZ DEMİŞTİK noktasında..
CHP KARABÜK’TE AKTİF OLSA/OLABİLSE, KARABÜK kazanır, CHP kazanır..
Bir vurdumduymazlık, bir ilgisizliktir gidiyor..

475

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler