7.7 C
Karabük
17 Mayıs Cuma 2024

Her Telden (22.Ağustos.2017)

TİCARET VE SANAYİ ODASI SEÇİMLERİNDE “FETÖ İLE SEMPATİ DÜZEYİNDE DE OLSA BAĞLANTI VE NAYLON/PERLON İŞİNE KARIŞMAMIŞLIK..”
TİCARET ve SANAYİ ODASI Seçimleri, çok büyük bir ihtimalle kasım ayına kadar yapılacak ve tamamlanacak, bu seçimler için çok sıkı kulislerin yapıldığı haberlerini alıyoruz.
Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ çok net bir ilke koydu ortaya “KENDİSİ İÇİN DEĞİL, KARABÜK İÇİN ÇALIŞACAK İSİMLERE İHTİYAÇ VAR..” dedi ve böyle isimlere destek verebileceğini söyledi.
AK Parti İl Başkanı Sayın TİMURÇİN SAYLAR bu seçimlerde oy kullanacakların ticaret insanları olduğundan yola çıkarak “TİCARET ADAMI EN İYİSİNİ DEĞERLENDİRİR. MÜDAHİL OLMAK GEREKSİZ..” gibi görüşler verdi.
Tam bu kulisler yürütülürken, bir Kardeşimiz “FETÖ İLE SEMPATİ BAĞLAMINDA BİLE İLİŞKİSİ OLMAMIŞ İSİMLER SEÇİLMELİ, NAYLON/PERLON İŞİNE BULAŞMAMIŞ İSİMLER BULUNMALI VE GÖREVE GETİRİLMELİ..” anlamında bir değerlendirme yaptı.
Bu ilkelerden yola çıktığınızda kimler var, örneğin Sayın ZİYA ÜNSAL bunlara bulaşmak bir yana, o sakıncaların toz zerresi üzerine kondurulacak bir isim değil, yine Sayın AHMET SOYKÖK için aynı şeyleri söylemek gerek, Sayın SEZGİN DIRAVACI, Sayın FATİH ÇAPRAZ ilk akla gelen isimler..
Bu isimleri çoğaltmak mümkün elbet, ilk aklımıza gelenler bunlar..
TİCARET ve SANAYİ ODASI Seçimleri için kulisler yürüyor, yürütülüyor..
O nedenle TİCARET KESİMİ hayli hareketli günler yaşıyor..

DÜN SABAH, İSTASYON MEYDANI CİVARINDA TESİSİ OLAN, İŞYERİ OLAN BAZI DOSTLARIMIZLA SOHBET ETTİK ; “BİR BELİRSİZLİK SÜRÜYOR..”
Dün sabah, KENTSEL DÖNÜŞÜM çerçevesi içinde kalan ve BOŞALTILARAK, daha sonra YIKILACAK TESİS Sahibi birkaç dostumuzla görüştük, çok ciddi bir BELİRSİZLİK olduğundan yakındılar..
ZABITA MEMURU ARKADAŞLAR GELİYORLAR, gerekli yazıları bırakarak BURALARDA Kİ TİCARİ FAALİYETLERİMİZE SON VERMEMEZİ İSTİYORLAR gibi görüşler dile getiriyor bu kardeşlerimiz.
“TAMAM TİCARİ FAALİYETLERİMİZİ SONLANDIRALIM. İŞYERLERİMİZİ BOŞALTALIM, TERK EDELİM. ANCAK BİZE NE VERİLECEK, NE GİBİ HAKLAR SAĞLANACAK. BU KONULARDA HİÇBİR ŞEY SÖYLEYEN YOK..” diyorlar.
Kamuoyu’nda HADDANELER BÖLGESİ olarak bilinen yerler buraları.
Örneğin YOLBULANLAR Haddaneleri boşalttılar, tesislerini götürdüler, şimdi üzerinde belli/belirsiz birkaç metruk yer kaldı, sanıyoruz onlara da herhangi bir şey söylenmedi.
İSTASYON CİVARINDA Kİ HADDANELER ORALARDAN GİDECEK..
Zaten çoğu çalışmıyor..
Ancak; CİDDİ BİR BELİRSİZLİK OLDUĞUNDAN YAKINMALAR VAR..

VALİ SAYIN KEMAL ÇEBER, GEÇTİĞİMİZ HAFTA İÇİNDE, GENÇLİK/SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜ ZİYARET ETTİ VE ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ..
Vali Sayın KEMAL ÇEBER göreve geldiğinden bu yana, İL MÜDÜRLÜKLERİNİ ziyaret ediyor, çalışmalar hakkında bilgiler alıyor, yapılan işleri detayı ile öğreniyor, yapılmayan, aksayan işleri de görmüş oluyor.
Vali Sayın KEMAL ÇEBER geçtiğimiz hafta içinde, bizce Karabük’ün en başarılı çalışmalara imzasını atan, GENÇLİK/SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜNÜ ziyaret etti ve İl Müdürü Sayın ABDÜLKADİR ÇETİN’DEN geniş bilgiler aldı.
Karabük GENÇLİK/SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ, tartışmasız, Karabük’ün en başarılı İl Müdürlüğü ve çok geniş kesimlerle en çok ilişkisi olan bir Kurum ve çok başarılı çalışmalara imza atıyorlar..
İl Müdürü Sayın ABDÜLKADİR ÇETİN ve mesai arkadaşları, hemen hergün KAMUOYU önündeler, düzenlenen MÜSABAKALAR nedeni ile, alınan BAŞARILI sonuçlar nedeni ile HEMEN HERGÜN KAMUOYU’NUN önündeler..
Sayın ABDÜLKADİR ÇETİN döneminde çok TESİS KAZANDI Karabük.
Siyasi İktidar çok tesis yaptırdı Karabük’e..
Şimdi SPORCU FABRİKASI adı verilen kanyon çalışması gündem de…
Vali Sayın ÇEBER İl Müdürlüklerini ziyaret ederek öyle iyi yapıyor ki..
Çalışan/çalışmayan bu ziyaretlerde, net olarak, ortaya çıkıyor..

KARABÜK BİRİNCİ DERECE DEPREM KUŞAĞINDA VE ÖĞRENCİ YURTLARININ DURUMU,  RESMİ KURUMLARIN POZİSYONU, KAMUOYU ŞUURU..
Biliyorsunuz KARABÜK BİRİNCİ DERECE Deprem Kuşağında görülüyor, çok enteresandır GEÇMİŞ YILLARDA üçüncü derece deprem kuşağında görülmüş, inşaatlar buna göre yapılmış, daha sonra İKİNCİ DERECE denilmiş, inşaatlar buna göre yapılmış.
Daha sonra da BİRİNCİ DERECE DEPREM KUŞAĞINDA sayılmış Karabük.
İnşaatlar mümkün olduğunca BİRİNCİ DERECE DEPREM Kuşağı standardına göre yapılmış, bu arada GÖZDEN KAÇAN/KAÇIRILAN ve para kazanma hırsı ile hareket edilen yapılar olmuş mudur..?
Özellikle ÇOK SAYIDA İNSANIN BİRARADA OLDUĞU YAPILAR.
ÖĞRENCİ YURTLARI, OKULLAR, RESMİ KURUM BİNALARI gibi.
Düşünün ki, BİN KİŞİNİN, BİN BEŞYÜZ KİŞİNİN kaldığı ÖĞRENCİ YURTLARI ve buralarda yaşanabilecek tehlikeler ayrı, on katlı bir binada yaşanabilecek tehlikeler ve tahribatlar, can kayıpları ayrı olur..
Bu alanda TOPLUMSAL BİR ŞUURLANMA DA başlatılmalı artık..

KARABÜK SAKATLAR/ENGELLİLER DERNEĞİ BAŞKANI SAYIN MUHİTTİN YILMAZ VE ÜYELER İÇİN DÜZENLENEN MORAL GEZİLERİ, EFLANİ GEZİSİ
Geçtiğimiz Pazar günü EFLANİ İlçesinde ki ORTAKÇILAR Göletine gittik, baktık KARABÜK BELEDİYESİ’NİN bir otobüsü var, neyin/nesidir derken Karabük SAKATLAR/ENGELLİLER Derneği Başkanı Sayın MUHİTTİN YILMAZ ile karşılaştık.
BİR GRUP DERNEK ÜYESİ İLE MORAL GEZİSİNE GELMİŞLER..
Öyle güzel eğleniyorlardı, öyle mutlu insanlardı, doğrusu gıpta ettik, mekan olarak hayli engebeli bir arazide olmalarına karşı, karşılıklı dayanışma/yardımlaşma ile aşamadıkları engel yoktu bu insanların.
ÖYLE GÜZEL EĞLENİYORLARDİ Kİ, GIPTA ETTİK, KISKANDIK DOĞRUSU..
Hayata sımsıkı sarılmışlar, yaşamdan keyif alıyorlardı, eğleniyorlardı..
Hem gururlandık, hem gıpta ettik, hem kıskandık doğrusu.
Hele o su bisikletine binip GÖLDE TUR ATMALARI yokmu, bayıldık..

İNŞAAT FİRMALARININ, HÜKÜMET ÜZERİNDE KURMAYA ÇALIŞTIĞI BASKI VE “DEMİR İTHALATINDAN ALINAN GÜMRÜK VERGİSİ VE KDV…”
Dün yine yazdık, anlatmaya gayret ettik, İNŞAAT FİRMALARI durduk yerde DEMİR FİYATLARI ÇOK YÜKSEK diye feryat ediyorlar, bu fiyatların ekonominin temel göstergeleri ile belirlendiği gerçeğini göz ardı ederek, bambaşka bir algı yaratma yoluna gidiyorlar.
“BUNA KARŞILIK KİMSE İNŞAAT FİYATLARI ÇOK YÜKSEK…” demiyor.
İNŞAAT FİRMALARININ kurduğu bir birlik vasıtası ile demir fiyatları çok yüksek olayının algısı yerleştirilmeye çalışılıyor, Hükümetten “DEMİR İTHALİNDEN ALINAN GÜMRÜK VERGİLERİNİ SIFIRLAYIN..”talebi yapılıyor..
“DEMİR ÜZERİNDE Kİ YÜZDE 18 LİK KDV SIFIRLANDIN..” talebi var..
“EGER SIFIRLANMAYACAKSA YÜZDE 9 CİVARINA İNSİN..” talebi var.
Eğer Hükümet bunları yapmazsa, bu adımları atmazsa “İNŞAATLARI BIRAKIRIZ, İNŞAAT SEKTÖRÜNÜ DURDURURUZ..” gibi aba altından gösterilen sopa darbı misaline uygun tavırlar var.
Peki HÜKÜMET BU DAYATMALARA PABUÇ BIRAKIR MI..?
HÜKÜMET/HÜKÜMETLER bu tür dayatmalara pabuç bırakmalı mı..?
Bize göre, özellikle, DEMİR İTHALİNDEN ALINAN GÜMRÜK VERGİLERİNİN SIFIRLANMASI çok ama çok yanlış olur, Milli Müesseseler bundan anormal biçimde zarar görürler..
ASTARI YÜZÜNDEN PAHALI BİR ÖNLEM OLUR BU DURUM..
Bakalım Hükümet tehdit gibi açıklamalara pabuç bırakacak mı..?

AK PARTİ ÜÇ İLÇE KONGRESİ’Nİ GEÇTİĞİMİZ CUMARTESİ/PAZAR GÜNÜ TAMAMLADI, YAPI BÜYÜK ÖLÇÜ DE KORUNDU VE YENİCE HAYALİ..
AK Parti EFLANİ-YENİCE-SAFRANBOLU İlçe Kongrelerini yaptı ve mevcut İlçe Başkanları ile YOLA DEVAM kararı alınırken, Yönetimlerde küçük değişimler oldu.
SAFRANBOLU ve EFLANİ ile ilgili herhangi bir tereddüt zaten yoktu.
YENİCE İLÇE TEŞKİLATI hakkında, Kamuoyu’na belirli haberler pompalanıyordu ve son saniyeye kadar Sayın YILMAZ KIRIK’IN değişebileceği ihtimalinden söz edenler vardı..
O SÖYLENTİLER BOŞ ÇIKTI..
Böylece YENİCE İLÇESİ’NİN AK Parti noktasında ki geleceği de şekillenmiş oldu, en azından 2019 YEREL ve GENEL Seçimleri noktasında Siyasi geleceği de şekillenmiş oldu.
AK Parti, şu saatten sonra, Belediye Başkanı Sayın ZEKİ ÇAYLI ile hemen hiçbir nokta da BİRLİKTE ANILMAZ, 2019 YEREL Seçimine kadar tablo böyle devam eder, daha sonra yollar tamamen ayrılır..
Kimbilir, bu nokta da Sayın NAİL AYAN’IN önü açılmış olur mu..?
Yoksa şu an ismi bile telaffuz edilmeyen bir kişinin mi önü açılmıştır.
Bunu süreç içinde birlikte görüp yaşayacağız demektir..

AK PARTİ ÜÇ İLÇE KONGRESİ İLE “GELECEĞE YÖNELİK YAPILANMASININ İŞARETİNİ VERDİ SAYILIR..” SAYIN TİMURÇİN SAYLAR İLE DEVAM…
AK Parti geçtiğimiz hafta sonu yaptığı ÜÇ İLÇE KONGRESİ ile geleceğe yönelik yapılanmanın GÜÇLÜ BİR SİNYALİNİ DE VERDİ sayılır ve Sayın TİMURÇİN SAYLAR bu tablo da İL BAŞKANLIĞI’NA devam eder demek mümkün.
BU İLÇELERİ Sayın SAYLAR’A MUTLAKA DANIŞMIŞLARDIR.
AK PARTİ bünyesinde böyle bir gelenek var, İLÇE TEŞKİLATLARI kurulurken, birlikte çalışma ihtimalleri çok yüksek olan İL TEŞKİLATI’NA sorup o doğrultu da İLÇE YAPILANMALARINI gerçekleştiriyorlar..
EFLANİ-YENİCE-SAFRANBOLU İlçe Teşkilatları da Sayın TİMURÇİN SAYLAR ile paralel düşünülerek kuruldu ve bu güçlü bir karine olarak görülmeli veya en azından biz öyle görüyoruz.
Sayın TİMURÇİN SAYLAR görevi süresince, birçok sıkıntılarla karşılaştı, Partiiçi birçok sorun ile boğuştu ve bunların temelinde, boğuştuğu sorunların, kendisinden önce ki yapılanmalardan kaynaklandığını söylemek yanlış mı olur..?
AK Parti açısından, şimdi MERKEZ İLÇE-OVACIK-ESKİPAZAR Teşkilatlarının seçimleri/Kongreleri var, oralarda da herhangi bir sıkıntının çıkmasını kimse beklemiyor..
Bizim MERKEZ İLÇE olayı dikkatimizi çekiyor..
Hiç BEN ADAYIM diyen çıkmadı iyi mi..?

CHP İLÇE KONGRELERİ İÇİN YAPILACAK “MUHTARLIK BÖLGESİ DELEGE SEÇİMİ VE EN CİDDİ MÜCADELE İÇİN GÖSTERİLEN ŞİRİNEVLER ADRESİ..”
CHP İlçe Kongreleri, dolayısı ile İl Kongresi biraz ileriye ötelendi, ancak, görülen o ki “MUHTARLIK BÖLGELERİ DELEGE SEÇİMLERİ..” için sıkı bir mücadele yaşanacak/yaşanabilir..
Özellikle delege sayısı çok olan ŞİRİNEVLER MAHALLESİ’NDE.
ŞİRİNEVLER Mahallesi’nde 23 delege çıkıyormuş ve toplam 170 İlçe delegesinin neredeyse yüzde 15 kadarı ŞİRİNEVLER Mahallesi’nden çıkacak bu delegeleri yanına alan KONGRE SALONUNA yüzde 15 oranında önde girecek demektir..
CHP MERKEZ İlçe Başkanlığı için Sayın MEHMET DURUM mutlaka yeniden aday olacaktır ve bizim gördüğümüz kadarı ile en yüksek şansa sahip olanda kendisi olur..
DELEGE SEÇİMLERİ NASIL SONUÇ VERECEK BAKALIM..
Karabük’ün MİLLETVEKİLİ Sayısı 3 olarak belirlenince, CİDDİ BİR ÇALIŞMA İLE, CHP Karabük’te Milletvekili çıkartma şansına sahip bir Parti diye düşünmek mümkün.
Yüzde 17 civarında PARTİ OYU VAR, bunu biraz arttırmak mümkün elbet..
CHP Kulisleri bu hesapları iye yapar doğrusu..

405

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler