20.3 C
Karabük
29 Nisan Pazartesi 2024

Her Telden (24.Haziran.2016)

SAFRANBOLU TİCARET VE SANAYİ ODASI İFTAR YEMEĞİ VE MECLİS BAŞKANI SAYIN AHMET ŞAHİN’İN “ÜNİVERSİTE GÜNDEMİ..”
Geçtiğimiz akşam Safranbolu TİCARET ve SANAYİ Odası’nın İFTAR YEMEĞİ vardı ve kalabalık bir katılım oldu, nezih bir ortamda iftar yemeği verildi.
İftar sonrasında Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın ALİ SAMİ ACAR kısa bir selamlama konuşması yaptı ve sözü MECLİS BAŞKANI Sayın AHMET ŞAHİN’E bıraktı.
Sayın AHMET ŞAHİN çok önemli iki konu hakkında, tamamına yakını SİVİL DEMOKRATİK KİTLE ÖRGÜTÜ BAŞKANI olan, katılımcılara çok önemli iki mesaj verdi.
Birinci mesajı “AMASRA YAT LİMANI YAPILIYOR.BURADA OLUŞACAK TURİZM POTANSİYELİNDEN SAFRANBOLU MUTLAKA ÇOK İYİ BİÇİMDE YARARLANMALI.BUNUN İÇİN SAFRANBOLU-AMASRA KARAYOLU DUBLE HALE GETİRİLMESİ..” şeklinde oldu.
İkinci mesajı “KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF.DR.Sayın REFİK POLAT’IN GÜNDEME GETİRDİĞİ, SAFRANBOLU SANAT/KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ EN KISA SÜRE İÇİNDE HAYATA GEÇİRİLMELİ..” yolunda oldu.
“BUNLAR İÇİN BİRLİKTE, OMUZ/OMUZA ÇALIŞMAMIZA BAŞLAYALIM..”gibi sözler etti Sayın AHMET ŞAHİN ve gerçekten bu iki konu Safranbolu için çok/çok önemli..
SİYASET KURUMU BU KONULAR İÇİN NE DÜŞÜNÜR ACABA..?
Sayın AHMET ŞAHİN bunları dile getirdi iftar yemeğinde..

SAFRANBOLU TİCARET VE SANAYİ ODASI MECLİS BAŞKANI SAYIN AHMET ŞAHİN “İLÇEMİZE ÜNİVERSİTE KURULMASI İÇİN ÇABA..”
Şu an itibarı ile Safranbolu gündemine tam girmemiş olan, Safranbolu gündemine tam oturmamış olan SAFRANBOLU SANAT ve KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ..” konusunda net gelişmeler beklemek gerek.
Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sayın AHMET ŞAHİN, bunun işaretini geçtiğimiz gün verdi ve Safranbolu TÜCCARINA, TİCARET ERBABINA çağrı yaparak “ALT YAPI ÇALIŞMALARINA DESTEK..” istedi.
“BİNALARI YAPMAYA BAŞLAYALIM..” dedi.
Sayın AHMET ŞAHİN haklı, zira, KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Rektörü Prof.Dr.Sayın REFİT POLAT’IN gündeme getirdiği bu ÜNİVERSİTENİN kurulması halinde SAFRANBOLU İLÇESİ MÜTHİŞ GELİŞİM KAYDEDER.
SAFRANBOLU SANAT/KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ kurulması fikrini, ilk kez gündeme getiren KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Rektörü Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT’TA, bu çağrıları dinledi.
SAFRANBOLU ÜNİVERSİTESİ, İLÇENİN GÜNDEMİNE GİRİYOR..
Bundan sonrasını SİYASET KURUMU’NUN yardımı ile çözerler..
Sayın AHMET ŞAHİN bu mesajları verdi.
Bu talep kısa süre içinde, daha güçlü hale gelecek gibi görünüyor.

KARABÜK-BARTIN KARAYOLU GÜZERGAHI NEREDEN OLACAK, YORTAN/KOZCAĞIZ MI, YOKSA MEVCUT GÜZERGAH MI KULLANILACAK
AK Parti çevreleri KARABÜK-BARTIN arasında ki Karayolu için YORTANPAZARI-HASANKADI-KOZCAĞIZ güzergahının kullanılacağı üzerinde bir çalışma olduğundan söz ediyorlar.
Daha önceleri ise 6 TÜNEL GEÇİŞİ ile mevcut güzergah kullanılacak gibi değerlendirmeler yapılıyordu, daha sonra KARAYOLLARI’NIN diğer güzergah üzerinde çalışma yaptığı yolunda haberler geldi.
Bu olay gelecekte sorun çıkartabilir..
Neden derseniz, SAFRANBOLU TİCARET ve SANAYİ ODASI MECLİS BAŞKANI Sayın AHMET ŞAHİN, AMASRA İlçesine yapılacak YAT LİMANINI gündeme getirerek “AMASRA’DA TURİZM PATLAR, SAFRANBOLU OLARAK BUNDAN BİZİMDE YARARLANMAMIZ GEREK..” diyor.
Sayın ŞAHİN daha sonra da “SAFRANBOLU-BARTIN ARASINDA Kİ KARAYOLU DUBLE YOL HALİNE GETİRİLMELİDİR..” görüşlerini ileri sürüyor..
BU İKİ YOLUN BİRDEN ELE ALINMASI İMKANSIZ ELBET..
Birisinden/birisi tercih edilecektir..
YORTAN-HASANKADI-KOZCAĞIZ güzergahı tercih edilirse, SAFRANBOLU-BARTIN arasında ki Karayolu hem DUBLE YOL ağına zor alınır , hem de BAKIM/ONARIM noktasında sıkıntılar yaşar..
BU YOL GELECEKTE SIKINTI/ÇEKİŞME YARATMAYA ADAY GİBİ..

KBÜ ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA HASTANESİ’NE EK BİNA VE 200-250 YATAK İLAVESİ İLE KARABÜKSPOR-İMAM-HATİP LİSESİ..
Bilindiği gibi KBÜ ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA HASTANESİ’NE 200-250 YATAK ilavesi için, EK BİNA YAPIMI gündem de, ancak bu iş için ARSA SORUNU yaşanıyor..
BİR SEÇENEK ÜZERİNDE DURULUYOR..
KARDEMİR KARABÜKSPOR HİKMET FERİDUN TANKUT Tesisleri ile YAŞAR KAPTAN ÇEBİ Sahasının olduğu yerler alınacak, bu alanın da kullanımı için EK BİNA YAPILACAK.
Yetmiyor..
İMAM-HATİP LİSESİ’NİN BULUNDUĞU ALAN DA ALINACAK..
Bu alanlar alınınca, örneğin KARDEMİR KARABÜKSPOR ne yapacak, örneğin İMAM/HATİP LİSESİ ne yapacak, haydi İMAM/HATİP Lisesi için ÇAMLIK ECNEBİ MEZARLIĞI civarında yer bulundu, KARDEMİR ile PROTOKOL yapıldı oraya BİNALAR yapılacak..
Peki KARDEMİR KARABÜKSPOR NE YAPACAK..?
Bu yönde bir çalışma, bir gayret var mı, yer bulundu mu..?

2013 YILINDA SAYIN MEHMET ALİ ŞAHİN’İN, BÜYÜK DESTEĞİ İLE KARDEMİR KARABÜKSPOR İÇİN BULUNAN 103 DÖNÜMLÜK ALAN
KARDEMİR KARABÜKSPOR bir aralar FUTBOL AKADEMİSİ kurmak için niyetlendi ve bu iş için OVACIK KÖPRÜSÜ’NÜN AYAĞINA yakın bir yerde 103 dönüm bir alanın TAHSİSİ SAĞLANMIŞTI.
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İN büyük gayreti, desteği ile 103 DÖNÜMLÜK alan tahsisi Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne, oradan da KARDEMİR KARABÜKSPOR’A tahsis ediliyordu.
SONRA ARAYA BİRİLER GİRDİ, YERİ BEĞENMEZLİK STATÜSÜNE SOKTULAR ve oraya FUTBOL AKADEMİSİ Tesisi yapımı noktasında ki çalışmaları BİR ANDA AKAMETE UĞRATTILAR..!!
Şimdi KARDEMİR KARABÜKSPOR Tesislerinin bulunduğu alana ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA Hastanesi BÜYÜTÜLECEK, peki o zaman KARDEMİR KARABÜKSPOR nereye gidecek..?
Ya HASTANE BÜYÜTÜLMEYECEK veya KARABÜKSPOR mağdur edilecek..!!
SİZİN HESABINIZA HANGİSİ GELİR ACABA..?

İŞKUR-KARDEMİR-KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ARASINDA Kİ “İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI BAŞARILI BİÇİMDE SÜRDÜRÜLÜYOR..”
İŞKUR-KARDEMİR-KARABÜK ÜNİVERSİTESİ arasında sürdürülen İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARI büyük bir başarı ile sürdürülüyor ve çok verimli sonuçlar ortaya çıkıyor.
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ile sürdürülen Program çerçevesinde 53 Öğrenci KARDEMİR’DE İŞBAŞI EĞİTİM Programı çerçevesinde çalışıyorlar.
BU ÇOCUKLAR MÜHENDİSLİK EĞİTİM ALANLARDAN SEÇİLDİ..
BELİRLİ BİR HARÇLIK KAZANIYORLAR, İŞYERİ EĞİTİMİ ALIYORLAR.
Şimdi 130 yeni işçi İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI Çerçevesinde KARDEMİR’E alındı ve bunlar 11.5 ay KARDEMİR’DE EĞİTİM alacaklar bu eğitim çerçevesi içinde BİR BÖLÜMÜ KARDEMİR’DE kadrolu işçi olma hakkı da kazanacaklar.
BUNLAR GÜZEL ve VERİMLİ ÇALIŞMALAR.
İŞKUR-KARDEMİR-KARABÜK ÜNİVERSİTESİ arasında ki uyumlu birliktelikle düzenlenen İŞBAŞI EĞİTİM Programları, ÜLKENİN BİR BAŞKA YERİNDE YOK ve Ülkemize örnek teşkil edebilecek düzenlemeler.
ÖZELLİKLE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ, ÖZELLİKLE İŞSİZ GENÇLER..
Bunlar KARDEMİR İŞYERLERİNDE geleceğe yönelik iş/işyeri birikimlerini arttırıyorlar, belirli iş alanlarında ciddi deneyimler kazanarak geleceğe hazırlanıyorlar.
PROGRAM ORTAKLARINI TEBRİK ETMEK GEREK.
ÜLKEMİZE ÖRNEK OLACAK İŞLERE İMZA ATIYORLAR.

18 HAZİRAN OLAYI TAM ANLAMI İLE BİR “YANLIŞ ANLAŞILMADAN KAYNAKLANDI..” ANCAK, ARDINDA CİDDİ TORTULAR BIRAKTI..
18 Haziran günü meydana gelen olay, tam anlamı ile bir YANLIŞ ANLAMADAN KAYNAKLANDI ve ardında çok ciddi tortular bıraktı çok önemli izler bıraktı.
18 HAZİRAN GÜNÜ OKUNAN BİLDİRİYE İYİ DİKKAT ETMEK GEREK.
ÇOK GÜZEL HAZIRLANMIŞ BİR BASIN BİLDİRİSİYDİ.
Bildiriyi okuyan kesim, kendilerine YALAN SÖYLENDİĞİNİ anlatıyor, sonra da “AYRILDIKLARI SENDİKALARININ O ZAMAN Kİ YÖNETİCİLERİNE GÖNDERME YAPIYORLARDI..”
Bu olayın izleri çok geniş bir kesimden ses verdi..
Özellikle ULUSAL BAĞLAMDA yayın yapan BASIN/YAYIN ORGANLARINDA yer bulması insanların dikkatini çekti ve çok geniş bir alandan ses verdi.
BU SOSYAL YARA BİR BİÇİMDE KAPATILABİLİR Mİ..?
EVET ;KAPATILABİLİR..
NASIL KAPATILACAĞI BESBELLİ, Sevgili ADNAN YEŞİLÇAM Kardeşimin dediği adalet tesis edilecek, o zaman bu sosyal yara kapanır ve Karabük tam anlamı ile huzurlu bir yer haline gelir.
Yoksa, İLERLEYEN GÜNLERDE yeni sıkıntıların çıkacağı kesin..
ÇELİK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Sayın CENGİZ GÜL ne demişti iyi hatırlayın “BİZİM İÇİN İŞÇİNİN O SENDİKASI, BU SENDİKASI HİÇ ÖNEMLİ DEĞİL.İŞÇİNİN HAKKI, İŞÇİNİN ELDE ETTİĞİ KAZANÇ ÖNEMLİ..” bunları dedi Sayın GÜL.
Bunu İŞVEREN KESİMİ GÖRÜR, DEĞERLENDİRİRSE iş biter..
Tatlıya bağlanır, huzur, sükun gelir..

MHP ÇOK BÜYÜK BİR KARIŞIKLIĞIN İÇİNE YUVARLANDI, İSTİFALAR KADAR, 10 TEMMUZ KURULTAYI DA ÖNEMLİ, VE KARABÜK…
MHP Tarihinin en derin sıkıntısını yaşıyor ve bu sıkıntılı ortamdan nasıl çıkacak, şu an itibarı ile hemen her şey fulu vaziyette, çok güçlü çıkması da ihtimal dahilinde, paramparça çıkması da muhtemel.
Dileriz GÜÇLÜ BİÇİMDE ÇIKAR BU SIKINTILI ORTAMDAN.
19 HAZİRAN OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI’NA MHP Karabük İl Başkanı Sayın BURHANETTİN ARSLAN katıldı, 4 delegesi var Karabük’ün ve bunlardan Sayın BURHANETTİN UYSAL, Sayın MUSTAFA DURSUN katıldılar.
Sayın RAFET VERGİLİ’NİN katılmadığı biliniyor, Sayın MUHARREM ASKER’İN DE katılmadığı biliniyor ve böylece MHP Karabük Delegasyonu yarı/yarıya değişimci veya yarı/yarıya Genel Merkezci.
19 HAZİRAN KURULTAYI’NA KATILAN DELEGE SAYISI DA MUALLAKTA.
Genel Merkeze yakın çevreler 330 CİVARINDA DELEGE KATILDI görüşündeler, 19 HAZİRAN KATILIMCILARI İSE 660 CİVARINDA katılım vardı iddiasındalar..
MHP İÇİNE YUVARLANDIĞI ŞU KAOS ORTAMINDAN, dileriz sağlıklı biçimde çıkar, dileriz güçlenerek çıkar, İnşaallah parçalanarak, güç kaybederek çıkmaz..
ŞİMDİ, HERKES 10 TEMMUZ KURULTAYINA ODAKLANDI..
Sayın DEVLET BAHÇELİ’NİN, etrafı da boşalıyor sanki.
Dileriz sağlıklı sonuçlar çıkar MHP’DE..

SAYGIDEĞER BÖLGENİN SESİ OKURLARI

Mübarek Ramazan Bayramı sonrasında, yeniden birlikte olmak dileği ile, Ramazan-ı Şerifinizin ve sonrasında yaşayacağımız Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim.
Bayramdan sonra buluşmak umuduyla, saygılar sunarım.

604

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler