14 C
Karabük
29 Nisan Pazartesi 2024

Her Telden (17.Haziran.2016)

KARDEMİR BÜNYESİNDE İŞ YAPAN MÜTEAHHİT YANINDA ÇALIŞAN İŞÇİLERİN BİR BÖLÜMÜ “KADROLARA ALINACAK GİBİ..” BİR HAVA
Bir süre önce KARDEMİR MÜTEAHHİT İŞÇİLERİ ile ilgili birkaç yazımız, birkaç değerlendirmemiz olmuştu, sanıyoruz İŞ MÜFETTİŞLERİ DE aynı paralelde düşünmüşler.
AYNI İŞİ YAPANLARIN, BİR BÖLÜMÜ DAİMİ KADROLARDA, BİR BÖLÜMÜ MÜTEAHHİT YANINDA ÇALIŞAMAZ, BU SAKINCALI gibi bir durum çıkmış orta yere.
Veya MÜFETTİŞLER BÖYLE DEĞERLENDİRMELER YAPMIŞLAR.
Şimdi MÜTEAHHİT İŞÇİLERİNİN bir bölümü veya KADROLU İŞÇİLERLE AYNI İŞİ YAPAN bölümü daimi kadrolara geçirilecek, ancak bu işçiler belirli bir süre SENDİKASIZ OLARAK çalışacaklar.
ÇELİK-İŞ SENDİKASI GENEL BAŞKANI Sayın CENGİZ GÜL bu konularla ilgili olarak Karabük’e geldi ve KARDEMİR Genel Müdürü ile bu konu hakkında detaylı görüşmelerde bulundu.
KONU, DETAYLI ÇALIŞMA İSTEYEN BİR KONU..
Bilindiği gibi KARDEMİR’E 80 civarında eleman alınması için İŞKUR Müdürlüğünden UYGUN KOŞULLARI TAŞIYAN İŞSİZLERİN Listeleri istenmiş ve bu insanlarla görüşmeler yapılmıştı.
Şimdi o durum değişti, Müteahhit elemanlarından kadrolara geçiş olacak.
Konu birkaç gün içinde netlik kazanır sanıyoruz.

KARDEMİR YÖNETİM KURULU VERİLEN GAZETE İLANLARI HAKKINDA AÇIKLAMA YAPARAK,  OLAY “HUKUKA İNTİKAL..” ETTİRİLDİ..
KARDEMİR Yönetim Kurulu dün yazılı bir açıklama yaparak “son birkaç gün içinde..” gerek ULUSAL çapta yayın yapan Gazetelere GEREKSE yerel Gazetelere verilen TAM SAYFA ilanların “HAKSIZ/HUKUKSUZ..” olduğunu savundu.
OLAYIN HUKUKA İNTİKAL ETTİRİLDİĞİNE VURGU YAPILDI.
KARDEMİR Yönetim Kurulu BASIN BİLDİRİSİNDE, bu ilanlarla “BİR ALGI OLUŞTURULMASINA ÇALIŞILDIĞI..” ileri sürüldü ve ilanların içeriğinde DOĞRU OLMAYAN BİRÇOK NOKTA olduğu ileri sürüldü.
VERİLEN İLANLARIN YARGIYA TAŞINDIĞI İLERİ SÜRÜLDÜ.
Bu arada KARDEMİR Yönetim Kurulu yaptığı Basın Açıklamasında “VERİLEN BU İLANLARIN BORSADA İŞLEM GÖREN HİSSE SENETLERİNİ DEĞER BAĞLAMINDA ETKİLEYECEĞİ DE..” ileri sürüldü..
KARDEMİR YÖNETİM KURULU Basın Bildirisinde “AÇIKÇA SUÇ TEŞKİL EDEN BU İLAN VE BEYANLARA KARŞI SORUMLULAR HAKKINDA CUMHURİYET SAVCILIĞINA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULMUŞTUR..” açıklaması yapıldı..
UZUN SÜREDİR DEVAM EDEN MÜCADELE SÜRÜYOR/SÜRDÜRÜLÜYOR..
Bu mücadelenin ÇELİK-İŞ Sendikası’nın dikkatini çektiği ve şimdiye kadar tepkisiz kalınmasının süratle değişebileceği üzerinde de bilgiler verilmektedir..
KARDEMİR YÖNETİM KURULU SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU..

CHP KARABÜK MERKEZ İLÇE BAŞKAN ADAYI SAYIN GÜLSÜM BENİÇ “ CHP’NİN DAHA İYİ BİR YERE GELMESİ İÇİN GÖREVE TALİBİM…”
Pazar günü yapılacak olan CHP Karabük Merkez İlçe Kongresi’nde İLÇE BAŞKAN ADAYI olacağını açıklayan, 1 Kasım Genel Seçiminde CHP Karabük Milletvekili Adayı, Sayın GÜLSÜM BENİÇ dün Gazetemizi ziyaret etti.
“CHP’NİN KARABÜK’TE DAHA İYİ BİR YERE GELMESİ İÇİN MERKEZ İLÇE BAŞKANLIĞI’NA ADAY OLDUM..” diyen Sayın GÜLSÜM BENİÇ bu yolda çok ciddi destekler aldığına işaret etti.
“KONGREYİ KAZANMAK veya KAYBETMEK ÇOK ÖNEMLİ DEĞİL.ÖNEMLİ OLAN CHP’Yİ KARABÜK’TE ÇOK İYİ YERLERE GETİRMEK.BUNUN İÇİN GAYRET GÖSTERMEK.BU NOKTA DA KENDİME GÜVENİYORUM..” diyen Sayın GÜLSÜM BENİÇ çalışmalarının iyi gittiğini söyledi.
Beraberinde kalabalık bir grupla Gazetemiz Bürosunu ziyaret eden CHP Karabük Merkez İlçe Başkanı Sayın GÜLSÜM BENİÇ “EVDE OTURARAK, MEVCUT İKTİDARA ELEŞTİRİ GETİRMEKTENSE, ALANA İNEREK SİYASAL BİR MÜCADELE YÜRÜTMEK GEREK..” dedi.
Pazar günü yapılacak olan CHP Merkez İlçe Kongresi’nde Sayın GÜLSÜM BENİÇ, Sayın MEHMET DURUM ve Sayın SELAHATTİN KÜÇÜKÇAVUŞ Başkan Adayı olarak yarışacaklar..
Bilindiği gibi Sayın MEHMET DURUM önce ki gün adaylığını açıklamıştı.
Sayın GÜLSÜM BENİÇ ise Basın/Yayın Organlarını dolaşarak açıklıyor.
CHP İçinde süren sessizlik aniden bozuldu, çok seslilik başladı..

“ONU-BUNU BİLMEM, AYAK UYDURAMAYAN GİDER, BİZ HİZMET İÇİN ÇIRPINIRKEN, KİMSE/KİMSENİN İŞLERİNİ TAKİP EDEMEZ..”
Çok önemli bir AK Parti mensubu Kardeş ile sohbet ettik, İL ÖZEL İDARE Genel Sekreterliği’nde yaşananları anlattı “BU OPERASYONLAR ŞARTTI.HATTA EKSİK YAPILDI..” dedi.
“PARTİ BİR METRE FAZLA YOL YAPALIM.BİRAZ DAHA FAZLA HİZMET GETİRELİM.YAPILAN İHALELER ŞEFFAF OLSUN DİYE ÇIRPINIRKEN AYAK UYDURAN KALIR/UYDURAMAYAN GİDER..” dedi.
“OLAY BU KADAR BASİT..” dedi.
Daha sonra kopartılmak istenen fırtınanın, aynı MİHRAKLARDAN KAYNAKLANDIĞINI söyledi ve “NERESİYMİŞ O MİHRAKLAR..” diye sorduk “ŞİMDİ AÇIKLAMAM YANLIŞ OLUR.OLAYIN TEMELİNDE ÇIKAR VAR..” iddiasını dile getirdi.
“ÖZEL İDARE MAKİNE ALIR, KUM ALIR, TAŞ ALIR, İHALE YAPAR, BURADA ÇOK CİDDİ BİR PARASAL SİRKÜLASYON OLUYOR.KOPARTILMAK İSTENEN GÜRÜLTÜNÜN TEMELİNDE BU VAR DİYE DÜŞÜNÜYORUM..” anlamında ifadeler kullandı.
Bu HAMUR DAHA SU KALDIRACAK GİBİ..
İl Genel Meclis Başkanlığı ile gelişmeler başlamıştı zaten..
Bir süre daha devam edecek gibi.

100.YIL MAHALLESİ SAKİNLERİ “BURALAR TAMAMEN ÖĞRENCİLERE TERK EDİLMELİ, AİLELERİN OTURMA İMKANI KISITLI..” DİYOR..
Dün yine yazdık, BİR HACI ABİ anlatmıştık, O’nun yaşadığını yazmıştık, meğer olay hayli yaygınmış ve 100 YIL MAHALLESİ sakinlerinden birkaçı “BURALARIN TAMAMEN ÖĞRENCİYE TERK EDİLECEĞİ GÜNLER UZAK DEĞİLDİR..” dediler.
ARA YERDE MÜTHİŞ BİR FARKLILIK VARMIŞ,
Öğrencilerin rahat tavırları, Ailelerin sınırlarını zorlamaya başlamış ve bu ortamlar Aileleri rahatsız eden bir hal aldığı için “MAHALLEYİ TERK EDEN/ETMEYİ DÜŞÜNEN HAYLİ ÇOK..” şeklinde bilgiler veriliyor.
Bu arada “AYLIK KİRASI 500 LİRA ZOR EDEN DAİRELERİ ÖĞRENCİLERE 1000-1200 LİRAYA KİRAYA VERİRKEN BUNLARIN DÜŞÜNÜLMESİ GEREKİRDİ..” diyenlerde çıkıyor elbet.
BUNLARA DA “HAKSIZSINIZ..” DEMEK ZOR ELBET..
100.YIL MAHALLESİ HAYLİ DERTLİ BİR DURUMDA..

VALİ SAYIN MEHMET AKTAŞ “KATI ATIK BERTARAF TESİSİ DOSYASI ÖNÜMDE, EN KISA SÜRE İÇİNDE İNŞAAT ALANINA GİDECEĞİM..”
Karabük’ün yeni Valisi Sayın MEHMET AKTAŞ, sorunlara çok duyarlı yaklaşacağının işaretini KATI ATIK BERTARAF Tesisi’ne gösterdiği ilgi ile verdi.
Vali Sayın MEHMET AKTAŞ, bu Tesisin dosyasını istetmiş ve “DOSYA ÖNÜMDEA.AYRICA GEÇTİĞİMİZ GÜN ANKARA’DE BİR İFTAR VESİLESİ İLE BİRLEKTE OLDUĞUMUZ SAYIN MEHMET CEYLAN İLE DE KONUYU GÖRÜŞTÜK..” diyor.
ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK BAKAN YARDIMCISI Sayın MEHMET CEYLAN bu konu üzerinde duyarlılıkla duruyor ve Vali Sayın MEHMET AKTAŞ’IN konuya yakın ilgisinden çok mutlu olmuştur.
Vali Sayın MEHMET AKTAŞ, çok önemli bir bilgi verdi ve “EN KISA SÜRE İÇİNDE KATI ATIK BERTARAF TESİSİ İNŞAAT ALANINA GİDECEĞİM VE OLAYI YERİNDE GÖRECEĞİM..” dedi.
Bizde kendisine bilgi aktarmaya gayret ettik.
Vali Sayın AKTAŞ, KATI ATIK BERTARAF Tesisi noktasında ciddi bilgi sahibi olmuş ve “OLAYIN YARGI AŞAMASINI SÜRATLE AŞMAMIZ GEREK..” gibi bilgiler verdi.
YILLARDIR BU KONUNUN ÜZERİNDE DURURUZ.
İlk kez olayı böylesine ciddi bir biçimde ele alan Vali ile karşılaşıyoruz, Sayın Vali bu işe ciddiyetle eğilmiş, ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK BAKAN YARDIMCISI Sayın MEHMET CEYLAN, Ankara’da olayı hassasiyetle izliyor, ancak, Yerel anlamda aynı hassasiyet olmayınca mesafe alamıyordu.
ŞİMDİ OLAY DEĞİŞTİ.
Vali Sayın AKTAŞ “BU DEVİRDE VAHŞİ ÇÖP TOPLAMA OLMAZ..” diyor
Katı atık bertaraf Tesisi süratle çözüm aşamasına gelecektir.

100.YIL MAHALLESİ NOKTASINDA, İL EMNİYET MÜDÜRÜ SAYIN SERHAT TEZSEVER’İN BÜYÜK HASSASİYETİ VE “GÖZETİMİMİZ VAR..”
Dün 100.Yıl Mahallesi’nden söz etmiş ve bir HACI AMCANIN/ABİNİN yaşadığı olayı anlatmıştık, 100.YIL MAHALLESİ sakinlerinin belirli konulardan yakındıklarından söz eden bir değerlendirme yapmıştık.
İL EMNİYET MÜDÜRÜ Sayın SERHAT TEZSEVER, o her zaman ki hali ile duyarlılığını gösterdi ve “KİMSE MAHALLE SAKİNLERİNİ RAHATSIZ EDEMEZ, BUNA İZİN VERMEYİZ..” dedi.
100.YIL MAHALLESİ’NE daha çok ilgi göstereceklerini söyledi ve “MAHALLE SAKİNLERİ, RAHATSIZ OLDUKLARI/EDİLDİKLERİ ZAMAN BİZİ ARASINLAR, GEREĞİNİ ANINDA YERİNE GETİRİRİZ..” dedi.
Sonra da “O HACI AMCANIN ELİNİ ÖPMEK, ŞİKAYETİNİ DİNLEMEK İSTERİM..” dedi, ama biliyoruz ki HACI AMCA/ABİ böyle şeylerden çekinir “Sayın TEZSEVER O İŞİ DAHA SONRA YAPALIM İSTERSENİZ..” dedik, anlayış gösterdi.
“BAKIN KİMSE, KİMSEYİ RAHATSIZ EDEMEZ.NE AİLELER ÖĞRENCİLERİ, NE ÖĞRENCİLER AİLELERİ RAHATSIZ EDEBİLİR.BUNA KESİNLİKLE İZİN VERMEYİZ..” dedi Sayın SERHAT TEZSEVER.
Böylesine duyarlı bir İdareci Sayın TEZSEVER..
Kendi alanında gelişen en küçük olaya bile ilgi gösteriyor..
KARABÜK İNSANI O YÜZDEN HUZUR İÇİNDE ZATEN…

VALİ SAYIN MEHMET AKTAŞ “FİLYOS LİMANI’NIN BU YÖRE İÇİN ÖNEMİNİ BİLİYORUM.KONUYU YAKINDAN TAKİP EDECEĞİZ..”
Karabük Valisi Sayın MEHMET AKTAŞ’I ziyaret ettik ve bir süre sohbetimiz oldu kendisi ile “KARABÜK’ÜN SORUNLARI VE ÇÖZÜMLERİ BU ÇÖZÜMLERDE ETKİLİ OLACAK POTANSİYELLERİ..” noktasında fikir alışverişinde bulunduk.
Vali Sayın MEHMET AKTAŞ bir ara sözü FİLYOS LİMANI’NA getirdi ve “GALİBA, BAŞBAKANIMIZ ZONGULDAK’TA YAPTIĞI BİR KONUŞMA İLE FİLYOS LİMANI’NIN EN KISA SÜRE İÇİNDE BAŞLAYACAĞI SÖZÜNÜ VERMİŞ..” dedi.
Sayın Valimize bu konuda şu an AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan olan Sayın BİNALİ YILDIRIM’IM İKİ AY KADAR ÖNCE Karabük’e ve buradan da Zonguldak’a geçtiğini, Zonguldak konuşmasında BU SÖZÜ VERDİĞİNİ anlattık.
“FİLYOS LİMANI BU YÖRE İÇİN ÇOK/ÇOK ÖNEMLİ..” dedi Sayın AKTAŞ.
FİLYOS LİMANI’NIN KARDEMİR’İN yıllık üretimini 3 milyon tona çıkartılması için önemli olduğunu, ORTA AVRUPA Ülkeleri ile TİCARET KOLAYLIĞI noktasında önemli olduğunu konuştuk Vali Sayın MEHMET AKTAŞ ile.
“BU KONU ÜZERİNDE HASSASİYETLE DURMAMIZ GEREKECEK..” dedi
“FİLYOS LİMANI YATIRIMINI YAKINDAN TAKİP ETMEMİZ GEREK..” dedi.
Bunun işaretlerini verdi Sayın Vali.

548

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler