16.1 C
Karabük
18 Mayıs Cumartesi 2024

Her Telden (16.Şubat.2016)

AK PARTİ KARABÜK MİLLETVEKİLİ PROF.DR.SAYIN BURHANETTİN UYSAL VE “KARABÜK NE KAZANIR..?” SORUSU..
Geçtiğimiz cumartesi günü, AK Parti Karabük Milletvekili Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL, Büromuza bir nezaket ziyaretinde bulundu ve uzunca bir süre sohbet ettik.
BİR KONU ÖZELLİKLE DİKKATİMİZİ ÇEKTİ.
Sayın BURHANETTİN UYSAL, hemen her olaya, her konuya “BEN BU KONUYA, KARABÜK’ÜN KAZANCI NE OLUR, KAYBI NE OLUR NOKTASINDAN BAKIYORUM..” şeklinde yaklaşıyor..
Olaylara, gelişmelere bakışı “BURADAN KARABÜK NE KAZANIR, NE KAYBEDİR..” noktasına odaklanmış ve eğer “BU GELİŞMEDEN KARABÜK KAYBEDER..” gibi bir algıya kapılırsa, düzeltmek, müdahil olmak için çaba harcıyor.
Örneğin ; İKİ KURUM/KURULUŞ arasında sürtüşme varsa , sıkıntı varsa  “BURADAN KARABÜK NE KAYBEDER, NE KAZANIR..” gibi bir bakış ile yaklaşarak tavır alıyor, durum alıyor.
Eğer sürtüşme, sıkıntı “FİKİR ÇATIŞMASINDAN, DAHA İYİ FİKİRLERİN ÇIKMASI SONUCU VERECEKSE..” tavrı, tarzı başka oluyor , eğer “KARABÜK’E YARAR GETİRMEYECEK BİR NOKTAYA SAVRULUYORSA..” tavrı, tarzı başka oluyor..
Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL için en önemli konu/olay “KARABÜK’ÜN KAZANCI, KARABÜK’ÜN KAZANMASI..” böylesine bir bağı oluşmuş bu  Kent ile Karabük ile.
AB Komisyonu Üyesi Sayın BURHANETTİN UYSAL..
Sık/sık AB Toplantıları için Brüksel’e gidiyor..
Kalan zamanını Ülkemizde ve Karabük/Karabüklüler için harcıyor..

KARABÜK, HER YIL “EMİTT FUARINA KATILIR..” HER YIL AYNI HİKAYE ANLATILIR “EN BÜYÜK İLGİ BİZEYDİ..” AMA.!!
Karabük her yıl EMİTT Fuarına katılır ve her yıl FUAR SONRASINDA aynı açıklamalar yapılır “FUARDA EN BÜYÜK İLGİ BİZE YANİ KARABÜK’E GÖSTERİLDİ, SAFRANBOLU’YA GÖSTERİLDİ..” denilir..
ÖYLE DEĞİL Mİ..?
Bilemiyoruz, doğrusu pekte fazla merak etmiyoruz EMİTT FUARI Karabük’e, Safranbolu’ya KAÇ PARAYA MALOLUYOR ve her yıl en büyük ilgi KARABÜK’E/SAFRANBOLU STANTLARINA gösteriliyorsa TURİZM GELİRİ ne kadar artıyor..?
ÖRNEĞİN 2015 YILINDA BİR GERİLEME OLDU MU..?
Safranbolu TURİZM GELİRLERİNDE, Safranbolu’ya gelen TURİST SAYISINDA bir gerileme oldu mu/olmadı mı, eğer oldu ise EMİTT işi bir parça gerçek dışı gelişiyor demek mümkün olur mu/olmaz mı..?
SAFRANBOLU TURİZMİ GELİŞİYOR MU..?
SAFRANBOLU TURİZM GELİRLERİ ARTIYOR MU..?
İçimizden bu sorulara “ELBET GELİŞİYOR, ELBET GELİRLER REEL ANLAMDA ARTIYOR.GELECEKTE ÇOK DAHA BÜYÜK ARTIŞLAR GÖRÜLECEK..” gibi cevaplar vermek, böyle cevaplar duymak geliyor..
Duyabilir miyiz sizce..?
Sizin bu noktada ki görüşleriniz nedir..?

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU, KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NE BİR MÜSABAKA ORGANİZASYONU…!!
Ülkemizde KAÇ ÜNİVERSİTE VAR, sayısını tam olarak bilmiyoruz, ancak, ÖZEL/DEVLET olmak üzere 200 civarında olsa gerektir ve bu anlamda TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU olduğunu biliyoruz.
TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU.
Bu federasyon ÜNİVERSİTELER ARASI SPOR MÜSABAKALARI organize ediyor ve hepimiz biliyoruz ki KARABÜK ÜNİVERSİTESİ bu organizasyonları alabilecek ALT YAPIYA sahip.
AYYILDIZLI STADYUMU VAR..
KULE YURTLAR bu müsabakalar için gelecek SPORCULARIN BARINMA sorunu yaşamayacağı biçimde planlanıp yapılmıştı, eğer böyle bir organizasyon KARABÜK’E, KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NE verilirse, müthiş bir gelişme olmaz mı..?
Bizim bildiğimiz TÜSF KARABÜK TEMSİLCİLİĞİ görevini, eğer değiştirilmedi ise, Sayın ÖZCAN BÜYÜKGENÇ yürütüyordu ve Sayın BÜYÜKGENÇ böyle bir müsabaka organizasyonu alabilir Karabük’e.
SAFRANBOLU TURİZMİ GERİLEDİ DENİLİYOR..
Böyle bir ortamda TÜSF kanalı ile Karabük’e alınabilecek SPOR KARŞILAŞMALARI Karabük’e nasıl bir katkı yapar düşünebiliyor musunuz, nasıl bir katkı yapar..
TÜSF KARABÜK’E SPOR MÜSABAKALARI VERECEK Mİ..?
Veya KARABÜK BU MÜSABAKALARDAN alabilecek mi..?

ÇİN HALK CUMHURİYETİ’NİN UCUZ DEMİR SATIŞLARI VE KARDEMİR CHP GENEL MERKEZİ’NİN DİKKATİNDE Mİ..?
ÇİN HALK CUMHURİYETİ Ülkemize UCUZ DEMİR satarak, MİLLİ MÜESSESELERE çok ciddi darbe vuruyor şeklinde, önemli iddialar var ve bu iddialar KARABÜK’Ü ÇOK YAKINDAN ilgilendiriyor elbet.
Dünya üzerinde ki ABD ve AB Ülkeleri başta olmak üzere ÇİN HALK CUMHURİYETİNDEN gelen ucuz demir/çelik ürünlerine karşı çok önemli önlerler aldıkları da biliniyor.
ÜLKEMİZDE HENÜZ BİR ÖNLEM GELİŞTİRİLMEDİ.
Bu nokta da CHP GENEL MERKEZİ’NİN bir dizi araştırma yaptığını duyuyoruz ve özellikle CHP Genel Başkan Yardımcısı, Basın Sözcüsü Partinin Ekonomik Sorumluları arasında yer alan Sayın SELİN SAYEK BÖKE’NİN çok yakından ilgilendiği haberlerini alıyoruz.
Sayın SELİN SAYEK BÖKE bir dizi görüşmeler yapmış sanırız.
BU KONULARA İLİŞKİN BİLGİLER ALMIŞ..
DEMİR/ÇELİK Sektörü Ülke genelinde, hatta TÜM DÜNYA DA Üretici Ülkelerin ÇİN HALK CUMHURİYETİ tehdidi altında, buna karşı önlem alan Ülkeler var, önlem almayan Ülkeler var.
Ayrıca TÜRKİYE DEMİR/ÇELİK ÜRETİCİLERİ Derneği, bu konu ile ilgili feryat ediyor, önlem alınması talebinde bulunuyor, KARDEMİR ise en fazla zarar gören MİLLİ MÜESSESELERİN başında geliyor..
KARABÜK BUNDAN ÇOK OLUMSUZ ETKİLENİYOR..

SAYIN KAMİL GÜLEÇ “KARDEMİR 1 MİLYAR 350 MİLYON DOLAR YATIRIM YAPTI.750 MİLYON DOLAR BORCU VAR..”
KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanvekili Sayın KAMİL GÜLEÇ geçtiğimiz günlerce, uzun bir yazılı açıklama ile, KARDEMİR hakkında Kamuoyu’na bilgiler verdi.
1 MİLYAR 350 MİLYON DOLAR tutarında yatırım yaptıklarını açıkladı ve bunu açıklarken de “EĞER BU YATIRIMLARI ANAHTAR TESLİMİ YAPMIŞ OLSAYDIK 2.5/3 MİLYAR DOLAR HARCAMAMIZ GEREKİRDİ..” gibi ifadeler kullandı.
1.350 Milyon dolar yatırım yapılmış, 750 milyon dolar borç kalmış, Sayın KAMİL GÜLEÇ’İN açıklamasından yola çıktığınızda, KARDEMİR kendi ÖZ KAYNAKLARINDAN, kendi KAZANDIĞI PARALARDAN 600 MİLYON DOLAR yatırıma harcamış, gerçeği ile karşılaşırsınız..
KARDEMİR ŞU AN İTİBARI İLE ZORLANIYOR..
Yine Sayın KAMİL GÜLEÇ’İN açıklamasından anlıyoruz ki “ZORLANMASINA RAĞMEN, BU KRİZİ AŞABİLECEK KABİLİYETİ VAR BÖYLE BİR İMKANI VAR..” KARDEMİR’İN..
ÇİN HALK CUMHURİYETİNE ÖNLEM ALINIRSA..
FİLYOS LİMANI DEVREYE GİRERSE, İŞ KOLAY..
Sayın GÜLEÇ’İN açıklamalarından bunu/bunları anlıyoruz..

SAADET PARTİSİ İL KONGRESİ, GEÇTİĞİMİZ PAZAR GÜNÜ YAPILDI VE DERYA RESTAURANT YEMEĞİ ESNASINDA..
SAADET Partisi Karabük İl Kongresi geçtiğimiz Pazar günü yapıldı ve çok önemli bir işimiz nedeni ile Karabük dışında olduğumuz için bu Kongreye katılamadık.
Biz Karabük’e geldik, Büromuza uğradık, dışarıdan sesler geliyordu, baktık SAADET PARTİLİ GENÇLER Genel Başkanları Prof.Dr.Sayın MUSTAFA KAMALAK’A tezahürat yapıyorlar.
“MÜCAHİT ERBAKAN, KAMALAK BAŞBAKAN..” şeklinde slogan atıyor gençler ve Genel Başkan Sayın KAMALAK, bu sloganlar eşliğinde otomobiline bindi gitti.
Daha sonra bizde DERYA RESTAURANT’A gittik İl Başkanlığı görevine yeniden seçilen Sayın MUHSİN ÇEBİ, bazı arkadaşları ile birlikte oturuyorlar, yanlarına uğradık HAYIRLI OLSUN dileklerimizi ilettik.
Sayın MUHSİN ÇEBİ ve yanında ki arkadaşlarını hayli heyecanlı, Partileri için çalışma azim ve gayreti içinde gördük, zaten MİLLİ GÖRÜŞ geleneğinde bu azim, bu gayret, bu heyecan her zaman vardır.
SAADET Partisi şu an itibarı ile TBMM’DE Temsil edilen bir Siyasi Parti değil, ona rağmen, SLOGAN ATAN, Genel Başkanlarına karşı büyük bir muhabbetle TEZAHÜRAT yapan önemli bir GENÇLİK KESİMİNE sahip bu Parti.
Sayın MUHSİN ÇEBİ kardeşimize “KONGRE NASILDI..” diye sorduk ve “KALABALIK, HEYECANLI BİR KATILIM VARDI..” diye cevap verdi.
Eğer SEÇİM YASALARI DEĞİŞİRTİRİLİR, SEÇİM BARAJI İNDİRİLİRSE, Saadet Partisi kesinlikle TBMM’DE Temsil edilir, kesinlikle Milletvekilleri olur..
PAZAR GÜNÜ BU HEYECANI, BU AZMİ, YİNE GÖRDÜK..
Saadet Partililer çok gayretli çalışıyorlar.

KARDEMİR HİSSE SENETLERİ “YATIRIMCILARINA KAN AĞLATIR NOKTAYA GELDİ..” VE YARI/YARIYA KAYIPLAR..
KARDEMİR Hisse senetleri YATIRIMCILARA KAN AĞLATIYOR, kayıplar yüzde 40-50 arasına geldi, hissedarlar bu anlamda çok büyük paralar kaybettiler, kaybediyorlar.
BÜYÜK HİSSEDARLARIN ZARARI MİLYON DOLARLAR..
MİLYON DOLARLARLA ifade edilecek zararları söz konusu.
Eğer ÇİN HALK CUMHURİYETİ’NE KOTA KONULMAZSA.
ÇİN HALK CUMHURİYETİ’NDEN gelen ucuz fiyatlı demir/çelik ürünlerinden alınan GÜMRÜK VERGİLERİ arttırılmazsa, KARDEMİR HİSSEDARLARI çok daha ciddi kalıplarla karşılaşacaklardır.
KARABÜK KAYBI İSE ANORMAL OLACAKTIR..
Deniliyor ki “CEVHERDEN ÜRETİM YAPAN DİĞER TESİSLER NEDEN ZARAR ETMİYOR..” bunu söyleyenler, ilk bakışta haklı gibi görünüyorlar..
Ancak KARDEMİR’İN ulaşım sorunundan gelen dezavantajları var.
Zaten, olayın başından itibaren diğer Tesisler ton başına 150-170 dolar kazanç sağlarken, KARDEMİR aynı dönemde 100-110 dolar kazanç sağlıyordu, şimdi 150-170 dolar kazanç sağlayanlar 60-70 dolar kazanca düşünce KARDEMİR’İN durumunu hesaplayın.
Olayın bu tarafı önemli elbet.
Ancak ;KARDEMİR HİSSEDARLARI ÇOK ZARAR EDİYORLAR.
Bu Anlamda AZDAN/AZ GİDİYOR, ÇOKTAN/ÇOK GİDİYOR..
Büyük hissedarların zararı milyon dolarlar..!!

FİLYOS LİMANI, YAPILDIĞI ZAMAN, KARADENİZ İLE BALTIK DENİZİ ARASINDA ÖNEMLİ BİR LOJİSTİK MERKEZ OLACAK
FİLYOS LİMANI, Karabük için, KARDEMİR için çok önemli bir yatırım olacak, FİLYOS LİMANI yapıldığı ana KARADENİZ ile BALTIK DENİZİ arasında önemli bir LOJİSTİK MERKEZ olacak..
KARABÜK BUNA UYGUN YAPILANABİLİR Mİ..?
UZAK DOĞU ÜLKELERİ, BALTIK DENİZİNE kenarı olan Ülkelere yapacakları DENİZAŞARI nakliyeler için CEBELİTARIK Boğazını geçmekten, yolu uzatmaktan çok FİLYOS LİMANI’NI kullanarak TUNA Nehri, REN Nehrini kullanarak FİLYOS LİMANINDAN Baltık denizine ulaşacaklar.
FİLYOS LİMANI UZAK DOĞU Ülkeleri için, adeta, bir LOJİSTİK MERKEZ, LOJİSTİK ÜS gibi olacak, Karabük açısından, KARDEMİR açısından bu FİLYOS LİMANI çok ama çok önemli, ancak, DÜNYA ÖLÇEĞİNDE DE önemi büyük.
ÇİN HALK CUMHURİYETİ’NDEN çıkan bir gemi, SÜVEYŞ Kanalı, CEBELİTARIK BOĞAZI ve ATLANTİK Okyanusu ile BALTIK Denizine kenar ülkelere MAL GÖTÜRÜYOR.
FİLYOS LİMANI ile bu uzun yol kısalacak demektir.
MAL FİLYOS LİMANINA boşaltılacak, oradan 30-40 bin tonluk gemilerle TUNA Nehri-REN Nehri kullanılarak, BALTIK DENİZİ’NE kıyı olan Ülkelere bu mallar ulaştırılacak.
FİLYOS LİMANI BU AÇILARDAN ÇOK ÖNEMLİ.
Karabük ve KARDEMİR için ise hayati önemi var..

KARABÜK’ÜN ÜVEY EVLADI “FEVZİ FIRAT CADDESİ VE ARAÇ YOL-YAYA YOLU BAKIMSIZLIĞI..” CANI YANANLAR..
Karabük’ün en önemli Caddelerinin başında gelen FEVZİ FIRAT Caddesi, adeta KARABÜK’ÜN ÜVEY EVLADI gibi ve ne araç yolunun bakımı var, ne yaya yolunun bakımı var.
CADDE ADETA KADERİNE TERK EDİLMİŞ..
YAYA YOLU FELAKET DURUMDA..
Özellikle yağışlı havalarda kalkan tuğlalarından altından sıçrayan sular insanlara tuzak gibi, adeta insanlara tuzak gibi ve buralarda ki bozuk yerler su tabancası mesabesinde.
ARAÇ YOLU ise tam bir komedi.
Karabük Belediyesi, umuyoruz ki bu ilkbahar aylarında FEVZİ FIRAT Caddesine el atar, eğer bu yılda el atılmazsa zaten Cadde işlevsel olmaktan çıkar..
FEVZİ FIRAT CADDESİ ÜVEY EVLET ADETA..
BERBAT DURUMDA, adeta, rezaletin son perdesi oynanıyor..
CADDE ESNAFLARI müthiş rahatsızlar..

448

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler