13 C
Karabük
19 Mayıs Pazar 2024

Her Telden (29.Aralık.2015)

AY SONU İTİBARI İLE “UCUZ KONUT EDİNMEK ÜZERE 8 BİN CİVARINDA EMEKLİ PARA YATIRMIŞ OLACAK..” VEEE..
Dün HALK BANKASI Yetkilileri ile görüştük, AY SONU İTİBARI ile Bankanın KARABÜK-SAFRANBOLU-ESKİPAZAR Şubelerine 8 bin civarında EMEKLİ “UCUZ KONUT EDİNMEK..” için para yatırmış olacak..
8 BİN DOLAYINDA İNSAN PARA YATIRACAK..
TOPLAM 426 KONUT YAPILACAK..
Şimdi PARA YATIRIRKEN Banka Şubelerinde izdihamlar yaşandı, KURA SONUCU paraların çekilmesi sırasında neler yaşanacak ve bu nokta da 7500 civarında insan kendisini MAĞDUR GİBİ HİSSETMEYECEK Mİ..?
“EMEKLİLERE UCUZ KONUT..” olayı kolay kapanmayacak gibi.
8 BİN CİVARINDA EMEKLİ PARA YATIRMIŞ..
BU GERÇEKTEN ANORMAL BÜYÜKLÜKTE BİR SAYI..
Şimdi bu insanlar BEKLENTİ İÇİNE GİRMİŞ durumdalar ve yapılacak 426 konutun bu insanları tatmin etmeyeceği meydanda, diyelim ki daha sonra 400-500 konut daha yapıldı, kurada elenen insanları tatmin eder mi..?
KARABÜK-SAFRANBOLU-ESKİPAZAR Halk Bankası Şubelerine 8 BİN DOLAYINDA insan para yatırmış olacak AY SONUNA kadar ve bunların içinden 426 kişi çekilecek KURA İLE KONUT SAHİBİ olacak.
GERİ KALAN 7500 KİŞİ İSE HAYAL KIRIKLIĞI YAŞAYACAK..
Bu sorun kolay bitip/tükenecek gibi gelmiyor bize..

EMEKLİLER “UCUZ KONUT HAYALİ İLE..” AKIN/AKIN, HALK BANKASI ŞUBELERİNE PARA YATIRIYORLAR, İZDİHAMLAR
Emekliler “UCUZ KONUT EDİNMEK..” hayali ile akın/akın HALK BANKASI Şubelerine para yatırıyorlar ve Banka yetkilileri AY SONU itibarı ile, PARA YATIRAN SAYISININ 8 BİNİ bulabileceğini söylüyorlar.
8 BİN İNSAN “UCUZ KONUT EDİNMEK..” İSTİYOR..
Biliyorsunuz 1 KASIM ERKEN GENEL SEÇİMİ öncesinde gündeme gelen UCUZ KONUT noktasında, gerek TOKİ Başkanı, gerek SİYASETÇİLER, gerekse EMEKLİ DERNEKLERİ AÇIKLAMALAR YAPTILAR..
“UCUZ KONUT YAPMANIN ŞARTLARINI ANLATTILAR..”
Konut almak isteyenin kendisi, eşi, çocukları üzerine tapu olmaması gerektiğini, anlattılar, gelir durumunu anlattılar ve bu şartları taşıyanlar başvuru yapsın dediler, bu anlamda Kamuoyu’na bilgiler verdiler..
DİKKAT ETTİK, EMEKLİLER, BU UYARILARA PEK KULAK ASMIYORLAR sanki ve bizim bildiğimiz evi olan, eşinin üzerine evi olan insanlarda BAŞVURU PARASI yatırıyorlar.
Hatta bir kardeşimize sorduk, üzerinde evi olduğunu hatırlattık “ABİ SEN BAKMA ÖYLE DEDİKLERİNE.BİZE DE UCUZ KONUT VERİRLER GÖRÜRSÜN.ONUN İÇİN PARA YATIRIYORUM.BİZE DE KESİNLİKLE KONUT VERECEKLERDİR..” falan gibi konuştu.
GELECEKTE CİDDİ SIKINTILAR ÇIKAAK GİBİ GELİYOR BİZE..
EMEKLİLER DERNEĞİ, SİYASET SIKINTILAR YAŞAYABİLİR..
Yaşananlar, yaşanacakların aynası gibi sanki..!!

KARDEMİR ESKİ GENEL MÜDÜRÜ SAYIN FADIL DEMİREL HAKKINDA Kİ “SUÇ DUYURUSU..” VE TAKİPSİZLİK KARARI..
KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Sayın MUTULLAH YOLBULAN ile Başkanvekili Sayın KAMİL GÜLEÇ imzası ile, eski Genel Müdür Sayın FADIL DEMİREL hakkında Savcılığa SUÇ DUYURUSUNDA bulunulmuştu.
“GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMAK..” suçlaması ile SUÇ DUYURUSUNDAN bulunulmuştu ve Sayın FADIL DEMİREL, Karadeniz Ereğli de gerekli ifadeleri vermiş.
Cumhuriyet Savcılığı’na ifadesini vermiş.
Bu ifadeden sonra, Cumhuriyet Savcılığı Sayın FADIL DEMİREL hakkında “GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMAK..” suçlamasından dolayı “TAKİPSİZLİK KARARI VERMİŞ..”
Yani DAVA AÇILMASINA GEREK DUYMAMIŞ..
Sektörü ve KARDEMİR’İ iyi bilen birkaç dostumuz “EĞER Sayın FADIL DEMİREL DÖNEMİNDE YAPILAN VE MALİYETİ HAYLİ UCUZLATAN YATIRIMLAR OLMASAYDI, 2015 KARDEMİR ZARARI ÇOK DAHA YÜKSEK OLURDU..” demişlerdi.
Bizde bu görüşleri Okurlarımızla paylaşmıştık..
Bunun üzerine ÇOK CİDDİ TARTIŞMALAR başlamıştı ve gelen YORUMLARDAN bunu kolayca anlıyorduk, şimdi de Sayın FADIL DEMİREL hakkında verilen TAKİPSİZLİK KARARINI anlattılar bize.
Gelen YORUMLARDA bu suç duyurusundan söz ediliyordu ve Sayın DEMİREL’İN aleyhine kullanılıyordu SUÇ DUYURUSU ve şimdi de SUÇ DUYURUSU İÇİN TAKİPSİZLİK KARARI verildi bilgileri geliyor..
Niyetimiz KİMSEYİ AKLAMAK falan değil, okurları bilgilendirmek.
Gerisi bizi ilgilendirmiyor..

ÇEVRE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI ÖLÇÜMLERİNDE “KARABÜK HAVASI KİRLİ GÖRÜNMÜYOR..” ANCAK GENEL KANAAT..!!
Çevre Şehircilik Bakanlığı ULUSAL HAVA ÖLÇÜMLERİNDE Karabük’ü havası kirli çıkmıyor veya kirli çıkıyor da “YAŞANABİLİR BİR KİRLİLİKTE..” çıkıyor..
KARABÜK’Ü KİRLİLİK NOKTASINDA KATLAYAN İl ve İlçeler var, Karabük’te yaşanan kirlilik normal düzeyde, YAŞANABİLİR bir düzeyde çıkıyor..
PEKİ HALKIN BU KONUDA Kİ KANAATİ NEDİR..?
Sokakta ki vatandaşın kanaati “KARABÜK’ÜN HAVASI ÇOK KİRLİ, OLDUĞU..” şeklinde, ÇEVRE/ŞEHİRCİLİK Bakanlığı ölçümlerine göre KORKULACAK HİÇBİR KİRLİLİK YOK..
Ancak, SOKAKTA Kİ VATANDAŞA göre KARABÜK HAVASI KİRLİ..
Şimdi Size sorsak KİRLİ Mİ/DEĞİL Mİ diye..?
Cevabınız ne olar, bir düşünün ne olur..!!
EMİNİZ Kİ, SİZDE KİRLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORSUNUZ..!!
Ancak İLGİLİ BAKANLIK, İLGİLİ BİRİMLER öyle düşünmüyorlar..
KARABÜK OKULLARINDA “BOŞ SINIF VAR MI, BOŞ DERSLİK VAR MI..?” BİRLEŞTİRME YAPILSA YENİ OKUL GEREKİR Mİ..
Karabük’e YENİ OKUL YAPILACAK MI, Yenişehir ÇAMLIK Bölgesi’nde ki ECNEBİ MEZARLIKLARININ bulunduğu alanın, hemen alt yanına İMAM/HATİP KÜLLİSEYİ yapılacaktı..
BUNU KARDEMİR YAPACAKTI, ancak, KARDEMİR’İN DURUMU MALUM ve öyle görünüyor ki 2015 yılı çok önemli bir zarar ile kapatılacak, 2016 yılının ikinci yarısından itibaren bir TOPARLANMA olabileceği üzerinde bilgiler veriliyor.
Yani ; KARDEMİR BU BİNALARI BİRAZ ZOR YAPACAK GİBİ..!!
O zaman Karabük İMAM/HATİP Lisesi için YENİ BİNA YAPILAMAYACAĞINA göre, ŞİRİNEVLER HASTANESİ’NE 150-200 İlave yatak kalacak mı..?
İMAM HATİP Lisesi’ne yer bulunarak, O ARAZİ BOŞALTILACAK ve Şirinevler Hastanesi’ne 150-200 yatak ilave edilecek bina yapılacak ve işte olayın tam bu noktasında BOŞ SINIFLAR varsa, BOŞ DERSLİKLER varsa OKUL BİRLEŞTİRMELERİ ile sorun çözülebilir mi..?
OKUL BİRLEŞTİRMELERİ İLE SORUN ÇÖZÜLEBİLİR Mİ..?
Örneğin SOĞUKSU Mahallesi girişinde ki OKULU ELE ALIN..
KAÇ SINIFI DOLU, KAÇ SINIFI BOŞ..!!

SAYIN HÜSEYİN ERER’İN BELEDİYE BAŞKANLIĞI DÖNEMİNDE, KENT PARK’A KÜÇÜK ÇAPLI HAYVANAT BAHÇESİ İŞİ..
Dün Büromuza bir Okurumuz ziyarete geldi, Cemiyetçi bir Okurumuz ve “YENİŞEHİR FİDANLIK PARKI HAYVANAT BAHÇESİ OLAMAZ MI..?” diye sordu.
Biz kendisine Karabük gündeminde bu yönlü hiçbir görüşün/gündemin olmadığını söyledik ve “ÇOCUKLARIMIZ HİÇBİR YABAN HAYVANI GÖRME ŞANSINA SAHİP DEĞİL/OLAMIYORLAR.KEŞKE HAYVANAT BAHÇESİ OLSA..” gibi sözler etti.
Sohbet sırasında Sayın HÜSEYİN ERER’İN Belediye Başkanlığı döneminde KENT PARK içinde, küçük çaplı bir HAYVANAT BAHÇESİ düşünülmesi gündeme geldi.
O Okurumuz KENT PARK içinde ki, küçük çaplı HAYVANAT BAHÇESİ için hayvan barınaklarının falan yapıldığını hatırlattı, sonra da “NE OLDU O KONU, BİR BİLGİNİZ VAR MI..?” diye sordu.
Hiçbir bilgimiz olmadığını söyledik.
Engelli Çocukların eğitimi ile çok yakından ilgilenen bir okurumuz/kardeşimiz ve bizim bildiğimiz bir Hastaneden emekli, YENİŞEHİR FİDANLIK BAHÇESİ olayından söze girdik, KENT PARK noktasına kadar sohbet ettik.
Karabük ne KENT PARKA sahip çıkabildi, ne de şu gün ki hali ile YENİŞEHİR FİDANLIK BAHÇESİ’Nİ değerlendirebildi, artık bir şeyler yapılacak ve FİDANLIK BAHÇESİ sanıyoruz değerlendirilecek.
KENT PARK ise pek iyi durumda değil..
Karabüklüler olarak biz HERŞEYİMİZ OLSUN İSTERİZ..
YAPILANLARA İSE SAHİP ÇIKMAYIZ..!!
Bunun en güzel örneği ŞİRİNEVLER KENT PARKTIR herhalde..

“KARABÜK’ÜN EFLANİ İLÇESİ HACIAĞAÇ KÖYÜNDE KONUŞAN..” HABERLERİ VE SAYIN MEHMET ALİ ŞAHİN TANITIMI..
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN, Karabük’ün tanıtımına öylesine büyük katkı yapıyor ki, anlatmak hayli zor.
Bunu daha önce de yazmıştık.
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İN her konuşması ÜLKE GENELİNDE gündem oluyor ve bu konuşmaları genellikle Karabük’te yapıyor Sayın ŞAHİN..
Geçtiğimiz hafta Karabük’e gelerek Eflani İlçemizde konuşan Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İN konuşmasını Ulusal Televizyonlar “DÜN KARABÜK’ÜN EFLANİ İLÇESİ HACIAĞAÇ KÖYÜNDE KONUŞAN…” şeklinde vermedi mi..?
“AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI MEHMET ALİ ŞAHİN KARABÜK EFLANİ İLÇESİ HACIAĞAÇ KÖYÜNDE YAPTIĞI KONUŞMADA, HDP’İ AĞIR BİR DİLLE ELEŞTİRDİ..”
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN Karabük’ü böylesine tanıtıyor..
Kimse buna “NE OLMUŞ CANIM KONUŞMUŞ İŞTE..” gibi bakmamalıdır, bu konuşmalar ANKARA BÜROKRASİSİ’Nİ öyle etkiler ve öyle tesiri olur ki..
En basitinden bunu bir düşünün lütfen..
Sayın ŞAHİN Karabük açısından bir velinimet adeta..

TİCARET VE SANAYİ ODASI’NI ZİYARET EDEN SAYIN MEHMET ALİ ŞAHİN “İSMETPAŞA OSB’YE ÖNEM VERİYORUZ..”
Geçtiğimiz hafta sonunu Karabük’te geçiren Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Üyeleri ile uzunca süre sohbet etti.
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN özellikle İSMETPAŞA METAL VE METAL ÜRÜNLERİ İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ olayı üzerinde hassasiyetle durarak “BU YATIRIMA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ..” yolunda görüşler dile getirdi.
Bu yatırımın realize edilmesinden sonra “FİLYOS LİMANI BAĞLANTILI..” bir dizi yatırımın gelebileceği üzerinde görüşler dile getiren Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN bu anlamda ULUSLAR ARASI OTOMOTİV Sanayi Firmaları ile görüşmeler yapılabileceğine değindi.
Daha sonra TSO’NUN yeni bir bina yapılmak üzere YER ARAYIŞLARI dile getirilerek, bu nokta da YER TAHSİSİ için gerekli desteği vereceğine değinen Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN bulunan üç yer üzerinden hangisi üzerinde yoğunlaşılacağının belirlenmesini istedi.
Bu arada ÇİN HALK CUMHURİYETİ’NİN Ülkemizde uyguladığı UCUZ KÜTÜK DEMİR/DEMİR FİYATLARI için neler yapılabileceği üzerinde ki bir soruya “DOĞRUSU BU KONUDA DETAYLI BİR BİLGİM YOK.İLGİLİ ARKADAŞLAR ANKARA’DA MÜSTEŞAR VE BAKAN DÜZEYİNDE SORUNU İLETİYORLAR, BUNU BİLİYORUM.ANCAK BENİMLE, BU KONU HAKKINDA, BİR GÖRÜŞME OLMADI..” yolunda bilgiler verdi..
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İN Karabük Ticaret ve Sanayi Odası ziyaretinin çok yararlı geçtiğine işaret eden Yönetim Kurulu Üyeleri “BİZİ DİNLEDİ, NOTLAR ALDI VE ANLATTIKLARIMIZA ÇOK İLGİ GÖSTERDİ..” dediler.
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İN, İSMETPAŞA Metal ve Metal Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi olayına büyük önem vermesinin olayın çözümünde büyük rol oynayacağını söyleyen TSO Yönetim Kurulu Üyeleri “ÇOK UMUTLUYUZ..” diyorlar.
KISA SÜRE İÇİNDE ÖNEMLİ GELİŞMELER YAŞANACAK GİBİ.

Saygıdeğer Okurlarımız..
2016 YILINDA, YENİDEN BİRLİKTE OLMAK UMUDU İLE, GELECEK GÜNLERİN BARIŞ, MUTLULUK, BAŞARI, SAĞLIK GETİRMESİNİ DİLİYOR, YENİ YILINIZI EN İÇTEN DİLEKLERİMLE KUTLUYORUM.
2016 YILININ İLK GÜNLERİNDE BULUŞMAK DİLEĞİYLE.

567

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler