12.5 C
Karabük
2 Mayıs Perşembe 2024

Her Telden (15.Eylül.2012)

“BEN FUTBOLDAN ÇOK ANLARIM,KARABÜKSPOR YÖNETİMİNE GİRMEM GEREK..” ŞEKLİNDE YAYGIN BİR DÜŞÜNCE…
Karabük’te,TÜM ÜLKEDE OLDUĞU GİBİ,futbol oyununu çok iyi bildiğini sanan,bu işten çok iyi anladığını sanan GENİŞ BİR KESİM var ve bunların büyükçe bölümü “BEN FUTBOLU İYİ BİLİRİM,KARABÜKSPOR YÖNETİMİNE GİRMEM GEREK..” gibi bir anlayışın içindedirler.
BÖYLE DÜŞÜNMEKTE DE HAKLILARDIR ELBET.
BÖYLE DÜŞÜNMEK EN DOĞAL HAKLARIDIR MUTLAKA.
Ancak biz bu yaşımıza kadar “BEN KARABÜKSPOR’A GELİR GETİRECEK ÇOK AMA ÇOK AKILCI PROJELERLE YÖNETİME GİRMEK İSTERİM..” gibi bir düşünceyi duymadık..
Sayın HİKMET FERUDUN TANKUT bıraktığında “AMAN GELECEK 40-50 MİELYON LİRA ÇARÇUR OLMASIN.ANONİM ŞİRKET KURULSUN.PARA EMİN YERLERDE SAKLANSIN/DEĞERLENSİN..” şeklinde görüşler dile getiriliyordu.
BU SÖZLER,BİREBİR,BİZE DE SÖYLENDİ.
Şimdi ne oldu,KARDEMİR KARABÜKSPOR eğer o dönemden başlayarak GELİR GETİRİCİ ,KARABÜKSPOR’U CAMİA HALİNE getirecek bir dizi YATIRIMI BAŞARABİLMİŞ olsaydı,geleceğine güvenle bakabilirdi.
ŞİMDİ BİR EKONOMİK SIKINTI OLDUĞU SEZİNLENİYOR.
Geçen yıl KÜME DÜŞMEMEK üzere formatlanan bir mantıkla,büyük paralar harcandığı orta yerde,gelecek KARDEMİR KARABÜKSPOR Kongreleri için “BEN ŞU ŞEKİLDE BİR GELİR GETİRECEK PROJE İLE YÖNETİME GİRMEK İSTİYORUM..” diyen ekip oluşturulabilecek mi..?
Yoksa FUTBOLU İYİ BİLDİĞİNİ/BİLENLER Mİ Yönetimde olacaklar..!!

KARDEMİR KARABÜKSPOR,BUGÜN BURSASPOR’U YENEREK PUANLAR ALABİLİRSE VEYA PUAN ALABİLİRSE, DUAMIZ..
KARDEMİR KARABÜKSPOR bugün kıymetli rakibi BURSASPOR ile Bursa’da karşılaşacak,dualarımız KARABÜKSPOR ile birlikte elbet ki,bütün yüreğimizle PUANLAR almasını,PUAN almasını istiyoruz.
KARABÜKSPOR,KARABÜK’ÜN ORTAK DEĞERİ.
KARDEMİR KARABÜKSPOR puan cetvelinde ki yer itibarı ile iyi durumda değil,iyi durumda olmayabilir,zira henüz sezonun başındayız ve ilerleyen süreçte toparlanma umudu var.
TOPARLANMASI DA GEREK.
KARDEMİR KARABÜKSPOR’UN ekonomik durumu nasıldır,tam anlamı ile bilmek zor,ancak,geçen yıl ki parlak ekonomik durumun olmadığı gibi bir hissiyat içinde olmak için hayli fazla sebep var.
Zaten,oldum/olası,KARDEMİR KARABÜKSPOR Yönetimleri “MEVCUT GELİRLERİ HARCAMAK ÜZERE FORMATLANMIŞTIR VE GELİRLERİ ARTTIRACAK PROJELER NOKTASINDA HERHANGİ BİR FİKİR ÖNE SÜREN OLMAMIŞTIR..”
Geçen yıl BİR UMUT BELİRMİŞTİ,örneğin bize söylenen ANONİM ŞİRKET kurulacak gibi,EKONOMİK NOKTADA çok sıkı önlemler alınacak gibi,Emenike’nin satışından elde edilen gelirin ÇOK İYİ DEĞERLENDİRİLECEĞİ gibi bir dizi görüş,daha sonra revize edildi,gündemden düştü.
“BEN FUTBOLU İYİ BİLİRİM..” o zaman KARDEMİR KARABÜKSPOR Yönetim Kurulu’na girmem gerek anlayış,artık yerini,GELİR GETİRECEK ŞU DÜŞÜNCELERİM VAR noktasına gelmeli,şartlar o noktaya doğru zorluyor.
KARABÜK’ÜN ORTAK DEĞERİNE SAHİP ÇIKILMALI.

DİYELİM,18 EYLÜL GÜNÜ MAHKEME “KARDEMİR İŞYERLERİ İÇİN YETKİLİ SENDİKA BELİRLEDİ..” O ZAMAN NE OLUR..
Diyelim ki,18 eylül günü Mahkeme KARDEMİR İŞYERLERİNDE YETKİLİ SENDİKAYI BELİRLEDİ,Mahkemeyi kaybeden diğer Sendika YARGITAYA GİTMEDİ,karar kesinleşti..
O ZAMAN NE OLUR..?
HEMEN TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ Mİ BAŞLAR..?
Şu ana ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI,gerekli Yasal düzenlemeler yapılmadığı için KAÇ YÜZ SENDİKAYA Toplu İş Sözleşme YETKİSİ VEREMİYOR..?
KAÇ YÜZBİN İŞÇİ SÖZLEŞME YAPAMIYOR..?
Dikkat edin BU ÜLKE DE KİMSENİN ÇIT ÇIKARTTIĞI VAR MI,ne İktidar Partisi YASAL DÜZENLEMELER için acele ediyor,ne de Muhalefet Partileri “YAHU NE OLDU SENDİKAL YASALAR..” diyor..!!
SENDİKALAR SESSİZ/SUSKUN,SİYASETİN UMURU DEĞİL..!!
Bizim İNTERNET Sitesine gelen yorumlara,zaman/zaman göz atıyoruz “BİRİSİ BENİM SENDİKAM,ÖTEKİSİ BENİM SENDİKAM..” gibi yorumlar yolluyor.
Ancak;OLAYIN İŞÇİ SINIFI ÜZERİNDE Kİ AĞIRLIĞINA DEĞİNEN YOK.
YÜZBİNLERCE İŞÇİ Yetkisizlikten SÖZLEŞME YAPAMIYOR oysa ki..!!

BİZ “ÜLKENİN ÖNDE GELEN DEMİR/ÇELİK SEKTÖRLERİNDEN BİRİSİNİN SATIŞ YETKİLİSİ BİLGİ VERDİ..” DİYORUZ, YA O
Hani halk arasında “BEN DİYORUM BARTIN BOĞAZI,O DİYOR YANDI GENZİM..” diye bir söz vardır ya,biz diyoruz ki “ÜLKENİN EN BÜYÜK DEMİR/ÇELİK FİRMALARINDAN BİR TANESİNİN,SATIŞ YETKİLİSİ BİLGİ VERDİ..” diyoruz.
Bazıları “KARDEMİR YÖNETİMİ SANA DURUMU KÖTÜ GÖSTER,SÖZLEŞME DÖNEMİNDE AZ ÜCRET ZAMMI VERELİM GİBİ GÖREV Mİ VERDİ..” falan gibi yaklaşımlar getiriyorlar.
O Satış Yetkilisi “ÇİN TÜM DÜNYA DA,DEMİR/ÇELİK PİYASALARINI İSTİLA ETTİ.ÇOK DÜŞÜK FİYATLARLA MAL SATIYOR VE PİYASALAR ALLAK/BULLAK..” şeklinde bilgiler verdi.
“BU DURUM NE KADAR SÜRER KESTİRMEK ÇOK GÜÇ..” dedi ve bunlara ilaveten de “ÜLKEMİZ KOMŞULARI İLE SORUNLAR YAŞAYINCA BİR DARBE DE ORADAN YİYORUZ..” gibi değerlendirmeler de bulundu.
Ayrıca,bir başka kardeşimiz ise “BAKIN İNÖNÜ STADYUMU’NA İSMİNİ VERECEK KADAR İYİ OLAN Fİ-YAPI İNŞAAT FİRMASI SON ZAMANLARDA ÜLKE GÜNDEMİNE NASIL GELİYOR.BAZI İNŞAAT FİRMALARININ SIKINTILARINDAN SÖZ EDİLİYOR..” gibi bilgiler vererek “BU OLUMSUZ GELİŞMELER NETLİK KAZANIRSA,EN ÇOK DEMİR/ÇELİK SEKTÖRÜ ETKİLENİR..” görüşlerini söylüyor.
Biz de KARDEMİR bunları mutlaka izliyordur ve o zaman sözü BİRAZ TASARRUF YAPMA ZAMANI DEĞİL Mİ noktasına getirerek ORAYI YIK,BURAYI YENİDEN YAP,OLMADI ŞURAYI BOYA gibi masraflardan kaçınılması gerekmez mi noktasını öne çıkartmaya çalışıyoruz.
Anlayan/anlıyor da,anlamayan Bartın Boğazında kefal avlıyor galiba..!!

ŞİMDİ GELELİM “GELECEKTE KARDEMİR’DE YAPILACAK TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ’NE İLİŞKİN ANALİZİMİZE..” TAMAM MI
Bakın Karabük 2010 yılında müthiş bir SENDİKAL MÜCADELE yaşadı ve bu defa KARDEMİR’DE YETKİ ALMAK için mücadele giren TÜRK METAL Sendikası,diğer İKİ GELİŞİNDE olduğu gibi değil,KALICI BİR ANLAYIŞI sergiledi.
İlk kez biz “TÜRK METAL ARTIK KARABÜK’ÜN BİR GERÇEĞİDİR..” deyimini kullandık ve TÜRK METAL,en azından iki yıldır çok önemli bir gerçek olarak duruyor.
BUNLARI BİR KENARA YAZIN.
ÇELİK-İŞ Sendikası bünyesinde ÇOK ÖNEMLİ Yönetim değişimleri oldu,Genel Başkan Sayın ALİ CENGİZ GÜL aksiyoner,mücadeleci ve en önemlisi İŞÇİ KENDİ İÇİNDE BARIŞIK olsun,İŞVERENLE MESAFELİ OLMASINDA BİR SAKINCA YOK anlayışında.
Bunları da bir kenara yazın.
Yapılacak bir Toplu İş Sözleşmesi’nin “ÜCRETLER BAĞLAMINDA Kİ BİSMİLLAH MADDESİ YÜZDE 42 ARTI..” şeklinde açılmaz mı ve ALINACAK ZAM BU RAKAMDAN SONRASI olarak değerlendirilmez mi..?
Diyelim BİR SENDİKA öyle değerlendirmedi,iyi de ÖTEKİ SENDİKA,zaten,HAZIR KITA BEKLEYECEK değil mi,o nedenle İŞYERİNİN EKONOMİK ŞARTLARI ne olursa/olsun,gelecek TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ çok ama çok çetin geçmeye adaydır,bunlar bizim analizlerimiz.
Haaa..” “İŞÇİ KORKAR..” diyen olursa şayet “BU O ZAMAN GÖRÜLÜR..”..!!

“HADDANELER ŞEHİR DIŞINA ÇIKARTILSIN..” NOKTASINDA FİKİR ÜRETENLER TOKİ SEÇENEĞİ VE AB.HİBE KREDİLERİ
Karabük’te 7 den 70 e herkes HADDANELER ŞEHİR DIŞINA ÇIKMALI görüşünde,ancak,bunun nereye ve nasıl çıkacağı noktasında belirli bir fikir yok.
ÖNCE; “NEREYE ÇIKACAKLAR..” sorusunun köklü bir cevabı olmalı,Organize Sanayi Bölgesi’nde böyle bir yer yok,o zaman yeni bir yerin tesis edilmesi gerekiyor elbet ki.
DAHA SONRA; “NASIL ÇIKACAKLAR..” sorusuna bir cevap bulunması gerek,bunun bir maddi bedeli olacaktır kuşkusuz ve bu bedel nasıl karşılanacaktır,kim karşılayacaktır soruna bir cevap bulunmalı.
Örneğin,biz İSTASYON CİVARINA öncelik vererek “O HADDANELERİN YERLERİ TOKİ’YE VERİLEBİLİR.KARŞILIĞINDA DA YER SAHİPLERİNE BELİRLİ KONUTLAR VERİLEREK,BİR FİNANS TEMİN EDİLMİŞ OLUR..” gibi bir yaklaşım getirdik.
KİMİ ÇEVRELER KABUL ETTİLER BU FİKRİ.
Ankara’da çok sevdiğimiz,önemsediğimiz bir kardeşimiz var,önce ki gün o aradı ve bu konu ile ilgili “AB ÇEVRE OLAYINA ÇOK ÖNEM VERİYOR.HADDANELERİN DURUMU BİR ÇEVRE OLAYI OLARAK ELE ALINIP,PROJE YAPILSA HİBE KREDİ ALINABİLİR..” dedi.
Böyle bir yol önerdi.
Bizim dikkatimizi ne çekiyor biliyor musunuz “HADDANELER ŞEHİR DIŞINA ÇIKARTILMALI DİYENLER,HİÇBİR NOKTA DA BİR YOL HARİTASI GÜNDEME GETİRMİYORLAR.ŞÖYLE BİR YOL HARİTASI İLE BU İŞ GERÇEKLEŞEBİLİR..” diyene rastlamadık.
Yalnızca KALKINMA BAKAN YARDIMCISI Sayın MEHMET CEYLAN’DA bizim önerdiğimiz gibi “TOKİ’Yİ ADRES OLARAK GÖSTERMEKTEN YANA..” tutum aldı.
Bu iş nasıl başarılacak dersiniz..?

KARDEMİR ÇALIŞANLARI “YENİDEN OKULLU OLACAKLARMIŞ..” GALİBA VE BUNUNLA İLGİLİ HAZIRLIKLAR VARMIŞ
Dün KARDEMİR İşyerlerinde çalışan BİRKAÇ kardeşimiz geldiler ve “ABİ BİRÇOK ARKADAŞIMIZ YENİDEN OKULLU OLACAK..” dediler.
“NE OKULU,NEREDE OKUYACAKLAR..” dedik,KARDEMİR Yönetenleri EĞİTİM DÜZEYİNİ YÜKSELTMEK için bir girişim başlatmış ve İLKOKUL MEZUNU işçilerinin AÇIK ORTAOKULA kayıt yaptırmalarını istemiş.
ORTAOKUL MEZUNU İşçilerinin de AÇIK LİSE Öğretimi için kayıt yaptırmalarını istemiş ve galiba 800 civarında KARDEMİR İŞÇİSİ AÇIK ORTAOKUL veya AÇIK LİSE Öğretimine başlayacak.
O işçi kardeşler BUNLARIN İÇİNDE FORMENLERDE VAR ABİ dediler ve KARDEMİR İşyerlerinde FORMEN OLARAK çalışan birçok kişinin de AÇIK ORTAOKUL veya AÇIK LİSE eğitimi göreceğinden söz ettiler.
BUNLARI ANLATIRKEN GÜLÜYORLARDI..
İçlerinden birisi “ABİ NEYİ MERAK EDİYORUM BİLİYOR MUSUN..” diye sordu ve “EMEKLİLİĞİ GELMİŞ ABİLERİMİZ VAR VE BUNLAR ORTAOKULA BAŞLAYACAKLAR,OKUL MÜFREDATLARI DEĞİŞTİ,NE OKUYACAKLAR..?” diye sordu.
Neyse; MUTLAKA O İŞE BİR ÇÖZÜM BULUNUR/BULUNABİLİR.
Önemli olan “OKULLU OLMAK/EĞİTİM DÜZEYİNİN YÜKSELMESİ..”

CHP GERÇEKTEN HAREKETLENMİŞ VE ANKARA SEFERLERİNİN YANI/SIRA,GALİBA MİLLETVEKİLLERİ GELECEKMİŞ..
Dün yazdığımız gerçek olmuş ve CHP İçinde gerçekten bir hareketlenme başlamış ANKARA’YA SEFER yapanların yanı/sıra Karabük’e görevli Milletvekili/Milletvekillerinin geleceğinden de söz ediliyor.
Biliyorsunuz “BİR DAMLA SU İÇİNDE FIRTINALAR KOPTU..”ve İl Başkanı Sayın BAYRAM KARADAĞ üzerine toz kondurulabilecek bir durum yok iken,sırf PARTİ ZARAR GÖRMESİN düşüncesi ile görevinden istifa etti.
ŞİMDİ KİM İL BAŞKANI OLACAK SORUSU GÜNDEM DE.
Gerçi CHP TÜZÜĞÜ GEREĞİ,İl Başkanlığı görevine Sayın ZEKİ KARADAYI geldi/getirildi,ancak,CHP TABANI YENİ BİR İL BAŞKAN ARAYIŞI içinde.
“İL BAŞKANI GİDİNCE ONLARINDA GİTMESİ GEREK..”sözleri sıkça ediliyor CHP içinde ve hatta “MERKEZ İLÇENİN DE GÖREVİ TOPTAN BIRAKMASI GEREKİR..”diyen kesimlere bile rastlamak mümkün.
CHP İL BAŞKANLIĞI GÖREVİNE KİM GELECEK..?
Veya BU YAPI DEVAM EDECEK Mİ..?
CHP Durduk yerde BAŞINA ÖYLE BİR ÇORAP ÖRDÜ Kİ,içinden çıkabilmek amacı ile ANKARA’YA SEFER düzenleyenler mi,Karabük özelinde MİLLETVEKİLİ/MİLLETVEKİLLERİ bekleyenler mi..?
Ne ararsanız ŞU AŞAMADA MEVCUT yani..!!

AK PARTİ İÇİNDE Kİ KULİSLERİ İYİ İZLEYEN BİR KARDEŞİMİZ “ OLAYI ÇOK AMA ÇOK CİDDİ TUTACAKLAR..” DEDİ..
AK Parti içinde kulisleri çok ama çok iyi izleyen,ANKARA/GENEL MERKEZ Bağlantıları hayli güçlü olan bir kardeşimiz “BU YEREL SEÇİM AK PARTİ İÇİN BİR OY FAZLA ALMA SEÇİMİDİR.KAZANMAK BİR YANA BİR OY DAHA FAZLA ALMAK SEÇİMİDİR..” dedi.
“BU SEÇİM 2015 CUMHURBAŞKANLIĞI-GENEL SEÇİMLERİNİN EN ÖNEMLİ VİRAJIDIR.O NEDENLE SEÇİMİ KAZANMAK BİR KENARA,KAZANILAN SEÇİMLERDE BİR TEK OY DAHA FAZLA ALMAK İSTENECEKTİR..” değerlendirmesi yaptı.
“KARABÜK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KİM OLUR..” diye sorduk “ARAMIZDA KALSIN..” Dedi ve “ÖYLE BİR İSİM SÖYLEDİ Kİ BU İSİM İKNA EDİLEBİLİRSE,SEÇİMİ ANORMAL FARKLI ALIR..” diye geçirdik içimizden.
“KABUL ETMEZ..” dedik.
O kardeşimizde “BENİM VE BENİMLE BU KONUYU GÖRÜŞEN İNSANLARIN TAHMİNİ DE KABUL ETMEYECEĞİ YOLUNDA VE BU NOKTA DA,GEL ŞİMDİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OL,İLK GENEL SEÇİMDE DE BİRİNCİ SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI OLACAKSIN..” gibi bir taviz de verilebileceğinden söz etti.
AK Parti de HER KADEME ADAY BELİRLEME şekli belli elbet ki,ama,kulisleri iyi izleyen o kardeşin söylediği isim “BEN BU YARIŞTA VARIM..” derse,zaten başka Aday/Adayının çıkması da hayli zor..
KULİSLER HIZ KAZANIYOR ARTIK..
AK Parti ve MHP Durum değerlendiriyor,CHP ayrı bir hava çalıyor..
YEREL SEÇİMLERE BİR YIL KALDI..

YEREL SEÇİMLERE KADAR,BAZI BASIN/YAYIN ORGANLARI “EL DEĞİŞTİREBİLİR Mİ,ALIM/SATIMLAR OLABİLİR Mİ..?”
YEREL SEÇİMLERE şunun/şurasında BİR YIL KADAR bir zaman kaldı ve kulislere de BAZI İSİMLER ÜFLENMEYE,nabız yoklamaları yapılmaya başlandı bile.
BU ARADA BİZİM SEKTÖRÜ İLGİLENDİREN GELİŞMELERDE olacak galiba,kulağımıza o yönlü söylentiler geliyor ve YEREL SEÇİMLERE kadar bazı BASIN/YAYIN ORGANLARI el değiştirecekmiş sanırız.
ALIM/SATIMLAR OLABİLİR deniliyor.
KİM NEREYİ ALIR bunu bilmek çok zor,ancak,bir söz vardır “YAHUDİYE SORMUŞLAR CEHENNEME GİDERMİSİN DİYE,MAAŞ KAÇ PARA DİYE SORMUŞ..” derler.
İYİ PARAYI GÖREN HERKES SATABİLİR–HESABINA GELEN HERKES ALABİLİR ve bu nokta da gelişmeler olacağını duyuyoruz ,hatta bazı pazarlıkların belirli aşamaya geldiğinden söz edenler bile var.
YEREL SEÇİMLER CAN PAZARI GİBİ GEÇECEK..
Zira 2015 YILINDA Kİ o büyük seçimler için EN ÖNEMLİ VİRAJ 2013 YEREL SEÇİMLERİ olacak gibi görünüyor ve hazırlıklar öyle..
YEREL SEÇİMLER SIKI GEÇECEK SIKI.

1162

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler