23.1 C
Karabük
28 Nisan Pazar 2024

Her Telden ( 28 Haziran 2012 )

MEDİKAR HASTANESİ İLE KARAYOLUNUN KARŞISINA YAPILMASI GEREKEN “ÜST GEÇİT PROJESİ HAZIR..” VE İZİN İŞİ..
Bir süre önce gündeme getirdiğimiz bir konuda önemli gelişmelerin olduğunu öğrenmek sevindirdi bize ve dileriz bu iş süratle gerçekleşir,bir kaza bela olmadan devreye alınır.
Biliyorsunuz MEDİKAR HASTANESİ müthiş ilgi görüyor.
MEDİKAR HASTANESİ’NE YOĞUN İLGİ VAR.
Doğrusu MEDİKAR HASTANESİ’DE bu ilgiyi hak ediyor,gösterilen ilginin hakkını sağlık sorunlarına çözüm arayan insanlara,çok ama çok ,ÜST DÜZEY HİZMET ile karşılık veriyor.
Bu yoğunluk zaman/zaman tehlikeleri de içeriyor ve MEDİKAR HASTANESİ’NE gelenler,araçlarını genellikle HASTANE KARŞISINDA Kİ otoparka bırakmak zorunda kalıyorlar.
YOLU KARŞIDAN KARŞIYA GEÇMEK DURUM ORTAYA ÇIKIYOR ve çok süratli,çok akışkan bir trafiğin ortasından geçmek durumunda olan insanların,sıkıntılarına çözüm bulunması gerektiğini yazmıştık.
MEDİKAR HASTANESİ Yönetiminde Bulunan çok önemli bir dostumuz aradı ve “ÜST GEÇİT PROJELERİ HAZIR.BUNUN İÇİN BAZI İZİNLERİN ALINMASI GEREKİYOR.KARAYOLLARI İLE FALAN GÖRÜŞMELERİMİZ SÜRÜYOR..” dedi.
Gelenler ASANSÖR ile ÜST GEÇİDE ÇIKACAKLAR.
Sonra da KARAYOLUNUN üzerinden MEDİKAR HASTANESİ’NE tehlikesizce geçiş yapma imkanı bulacaklar ve bunun projeleri hazırlanmış,gerekli izinlerin çıkması bekleniyor.
Dileriz bu süre içinde bir kaza falan olmaz.

ÜLKEMİZİN YAŞADIĞI “DIŞ SORUNLAR..” DÖNÜP/DOLAŞIP KARABÜK’E ZARAR VERİYOR MU VE SURİYE İLE RAY OLAYI
Dünya ne kadar küçüldü veya Dünya eskisi kadar büyük de,İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ bu kadar gelişince,insanlar her an,her gelişmeyi öğrenmek imkanına kavuştu,öyle değil mi..?
ÜLKEMİZ SURİYE İLE ÇOK CİDDİ SORUNLAR YAŞIYOR.
Bundan KARABÜK’TE ETKİLENİYOR,İYİ Mİ..?
Nasıl etkileniyor derseniz,KARDEMİR bu Ülkenin tek RAY ÜRETİCİSİ konumunda ve SURİYE Karabük’ten RAY ALIYORDU,bu yönlü bağlantılar vardı.
Dolaylı biçimde,SURİYE ile yaşadığımız kriz/sorun,İRAN’I DA etkiliyor elbet ve İRAN’DA Karabük’ün bu anlamda iyi bir müşterisi,bu yaşanan sorunlardan ticari olarak Karabük etkilenmeyecek mi..?
RAY ALIYORLARDI-AĞIR PROFİL MÜŞTERİSİYDİLER..
Şimdi Karabük bu anlamda bir zarar görür mü acaba..?
Eğer KARDEMİR bu anlamda bir zarar görürse,dolaylı biçimde Karabük zarar görür demek mümkün elbet ki,Karabük zarar görür demek mümkün elbet ki,öyle değil mi..?
DÜNYA NE KADAR KÜÇÜLDÜ BAKIN GÖRÜN İŞTE..
Nerede sorun yaşanıyor,nereler etkileniyor..!!

SAFRANBOLU “ÇARŞI BÖLGESİ KANALİZASYONU..” “BOSTANBÜKÜ KÖYÜ..” ÇEVRE İL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN DURUMU…
Safranbolu “ÇARŞI BÖLGESİ KANALİZASYONU..” hakkında bir/iki yazımız çıkmıştı,Safranbolu Belediye Başkanı Sayın NECDET AKSOY yazılı bir açıklama yapmıştı.
Sayın NECDET AKSOY açıklamasında “ÇARŞI BÖLGESİ KANALİZASYONU 2007 YILINDAN BU YANA,KARABÜK ARITMA TESİSİNE BAĞLI..” demişti ve bizde bunu yayınlamıştık.
Yalnız Sayın NECDET AKSOY küçük bir anekdot daha vererek “10 KADAR EVİN KANALİZASYONU KOT FARKI NEDENİ İLE ARITMAYA GİDEN KANALİZASYONA BAĞLANAMIYOR..” açıklamasını da yapmıştı.
Şimdi orta yerde çok ciddi iddialar var.
Bir kesim,bize CD ulaştırarak SAFRANBOLU ÇARŞI KESİMİNDEN gelen kanalizasyon suyunun BOSTANBÜKÜ civarına akıtıldığı ve bu suyun aktığı yerlerden de BAHÇE SULAMAK ÜZERE su alındığı,iddialarını dile getirdiler.
BU KORKUNÇ BİR OLAY ELBET Kİ..
Karabük ÇEVRE İL MÜDÜRLÜĞÜ bu nokta da BİR DİZİ İNCELEME YAPACAKTIR HERHALDE ve Kamuoyu’na gerekli bilgiler verilecektir,zira konu görmezden gelinmeyecek kadar ciddi.
HALK SAĞLIĞI SÖZ KONUSU..
KANALİZASYON SULARI ARAÇ ÇAYINA VERİLİYOR MU..?

KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI SAYIN RAFET VERGİLİ ; “MENDERES CADDESİ ÜZERİNDE DÜZENLEME YAPACAĞIZ..”
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,kısa süre içinde MENDERES Caddesi üzerinde bir dizi düzenlemeler yapacaklarına dikkat çekiyor ve “ŞIK BİR BELEDİYE HİZMET BİNASI OLABİLİR..” diyor.
Oraya bir BELEDİYE SARAYI yapabileceklerine işaret ediyor.
HÜRRİYET Caddesi’nin ARAÇ TRAFİĞİNE kapatılması ile MENDERES Caddesi’nin trafik yükünün çoğalacağına dikkat çeken Sayın RAFET VERGİLİ,buna göre bir düzenleme,çalışma yapacaklarını da özenle vurguluyor.
HÜRRİYET CADDESİ ARAÇ TRAFİĞİNE KAPATILACAK.
Bu nokta da kesin kararlı Sayın RAFET VERGİLİ ve çok ŞIK BİR IŞIKLANDIRMA düzeni ile HÜRRİYET CADDESİ’NİN geceleri şıkır/şıkır bir görüntü alacağına işaret ediyor.
İNSANLAR AKŞAMLARI SOKAGĞA ÇIKACAKLAR görüşünde.,
“ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ BURALARDA NEFES ALACAK..” diyor.
KENT MEYDANI,araç trafiğine kapatılmış,şıkır/şıkır ışıklandırılmış bir HÜRRİYET CADDESİ ve bu Caddenin açıldığı KENT MEYDANI ile Karabük’ün ÇEHRESİNİN DEĞİŞECEĞİNİ iddia ediyor Sayın VERGİLİ.
2013 Yılı sonlarını işaret ediyor ve “HERKES GÖRECEK..” diyor,
“KARABÜK’ÜN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK..KENT OLACAK..” diyor..

TÜRK METAL SENDİKASI “KEŞKE KARABÜK ŞUBE TEŞKİLATI’NI 2010 YILINDA KURSAYDI..” GİBİ TEMENNİLER VEEE..
TÜRK METAL Sendikası’na Üye işçiler ile zaman/zaman sohbet ediyoruz,ilk zamanlar bizi YANLIŞ TANIDIKLARINI,bizim kendilerine ÇOK YANLIŞ TANITILDIĞIMIZI falan söyleyen kardeşler oluyor.
Hatta “ABİ SENİ BİZE HEDEF GÖSTERENLER BİLE OLUYORDU..” diyorlar,olabilir,bunlar mutlaka ve kuşkusuz yaşanmıştır,böyle söyleyenlere inanıyoruz elbet ki,hepsi de yaşandı bitti gözü ile bakıyoruz.
BİZ İNSANLARA KÖTÜ BAKAMAYIZ Kİ/BAKMAYIZ Kİ..
Neyse;olayın bu tarafı bizim özel yaşadıklarımız ve TÜRK METAL Üyesi kardeşler “ABİ ŞUBE TEŞKİLATI 2010 YILINDA KURULMALIYDI.O ZAMAN ÇOK DAHA BAŞARILI OLURDUK.DAĞILMA OLMAZDI.BİRLİKTELİK SÜRERDİ..” gibi yaklaşım gösteriyorlar.
“ŞUBE TEŞKİLATI KURULSAYDI,SON YAPILAN GENEL KURULA DELEGE YOLLARDIK,TABAN/TAVAN İLETİŞİMİ ÇOK SAĞLIKLI SÜRERDİ.ŞİMDİ KİMSE KARABÜK’E DÖNÜP BAKMIYOR BİLE..” gibi görüşler dile getirenler oluyor..
Bu arada BAZI İSİMLERE ANORMAL TEPKİ gösteriyorlar.
Dikkat eden BİZ O İSİMLERİ ve TEPKİLERİ YAZMIYORUZ,ama tepki gösterdikleri “BİZİMLE BAĞLARINI KESTİLER..” dedikleri isimler var elbet ki..
“YETKİ MAHKEMESİ SONUCU NE OLACAK BAKALIM..” önemli olan o..
“FİLYOS LİMANI 5 ARTI 5 ŞEKLİNDE İHALEYE ÇIKARSA TALİPLİ BULUR..” DİYEN ÇOK ÖNEMLİ BİR DOSTUMUZ..
Karabük’te,yeniden gündeme gelen FİLYOS VADİSİ PROJESİ ve bu Proje kapsamında,en önemli yatırım olarak gösterilen FİLYOS LİMANI son aşamaya gelmiş bulunuyor.
YANİ,İHALE AŞAMASINA GELMİŞ BULUNUYOR.
Bu nokta da,Ankara’dan çok önemsediğimiz,çok değer verdiğimiz ve FİLYOS LİMANI ile bu projelerle çok yakından ilgilenmiş olan bir dostumuz aradı,çok ilginç görüşler dile getirdi,bilgiler verdi.
“İHALEYE 25 MİLYON GROS TON/YIL OLARAK ÇIKILIRSA TALİPLİ OLMAYABİLİR..” dedi örneğin ve bunun içinde “5 MİLYON GROS TON/YIL,ARTI,5 MİLYON GROS TON/YIL BÜYÜME İMKANI SAĞLAYACAK ŞEKİLDE İHALEYE ÇIKILIRSA TALİPLİ BULUNUR..” dedi.
FİLYOS LİMANI büyümeye elverişli bir biçimde ihaleye çıkılırsa,talipli bulunabileceğinin altını çizdi o dostumuz ve “25 MİLYON GROS TON/YIL KAPASİTELİ BİR LİMAN EŞLEVSEL OLMAZ.ÇOK BÜYÜK MASRAF YAPILMASI GEREKİR,GERİ DÖNÜŞÜM ZOR OLUR..” dedi.
Yatırımcının buna girmeyeceğine işaret etti.
5 Artı 5 milyon gros ton/yıl üzerinden ihaleye çıkılması ve önce 5 milyon gros ton/yıl,daha sonra yıllar içinde büyüme imkanı olan bir limana daha kolay talipli bulunabileceğine dikkat çekti.
“EN ZOR SÜREÇ,AK PARTİ DÖNEMİNDE TAMAMLANDI..”
“BU KOLAY BİR SÜREÇ OLMADI..” dedi..
“KARABÜK BUNLARI DA BİLMELİ..” dedi.

KARDEMİR “EREN HOLDİNG LİMANINI KULLANIYOR VE UZUN VADELİ PROTOKOL İLE İŞİNİ HALLETTİ..” VE ARTIK..
KARDEMİR Ereğli Limanını kullanırken,FİLYOS LİMANI için çok ciddi niyetler besliyordu,kendi 5 milyon ton/yıl kapasiteli limanına izin çıkmazsa,Devletin YAP/İŞLET/DEVRET modeli ile yaptırmayı düşündüğü LİMANA BİLE TALİP OLMAYI düşünüyordu KARDEMİR.
BU YÖNDE ÇOK CİDDİ NİYETLER BESLİYORDU.
Daha sonra EREN HOLDİNG Limanı ile anlaşma yapıldı,ÇATALAĞZI BELEDİYESİ ile GEÇİŞLER/YOLLARI BOZMALAR gibi bir dizi nedenle çıkan SORUNLAR DA,BİR ŞEKİLDE HALLEDİLDİ..!!
Şimdi KARDEMİR yeniden FİLYOS LİMANI için NİYETLENİR Mİ,FİLYOS LİMANI İHALESİNE girer mi,talip olur mu gibi soruları çok ciddi biçimde sormak gerek.
Bize göre ARTIK ESKİ İLGİYİ GÖSTERMEZLER..
EREN HOLDİNG LİMANI BİZE YETİYOR diye düşünürler.
Gerçi KARDEMİR’İN bu işleri kovalaması,bu işleri kotarması,bu işlerle ilgili bilimsel bir araştırma yapabilecek MALİ/TİCARİ/İDARİ Genel Müdürlüğü-her nedense,her ne hikmetse- 2.5 yılı aşkın süredir VEKALETEN YÜRÜTÜLÜYOR YA..!!
Yine de BİR DANIŞMAN FİRMAYA bu işleri yaptırırlar herhalde..
“BAĞLIK/İNAĞZI KÖMÜR OCAĞI..” İhalesinde öyle yapmadılar mı..?
Çok gerekli olan KÖMÜR OCAĞINI ellerinden öyle kaçırmadılar mı..?

CUMAYANI KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ “ELİNDE Kİ 30 DÖNEM ARAZİYİ İHALE İLE SATACAK..” VE YATIRIMCILAR İLGİLİ
Geçtiğimiz cumartesi günü Genel Kurul Toplantısını yapan CUMAYANI KÜÇÜK SANAYİ Sitesi esnafları,üyeleri,ÇOK ÖNEMLİ BİR KARAR ALDILAR ve Sitenin 30 dönüm arazisi için YÖNETİM KURULU’NA SATABİLME YETKİSİ verdiler.
30 Dönüm alan SANAYİ SİTESİ ile iç/içe.
SANAYİ ile işi olan YATIRIMCILAR için çok cazip birkaç parça yer var orada ve büyüklükleri muhtelif 2 dönüm olanı var,5 dönüm olanı var gibi anlayacağınız.
Cumayanı Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanlığı görevine yeniden seçilen Sayın NAYİM YAMAN,bu arazilerin İHALE ile satılacağını söylüyor ve “GENEL KURUL,YÖNETİM KURULUMUZA SATIŞ YETKİSİNİ VERDİ..” diyor.
YATIRIMCI FİRMA VE KİŞİLER İLGİ GÖSTERİYORLAR.
Küçük Sanayi Sitesi ile yan yana olan bu arazilere ilgi olması çok doğal ve örneğin SERVİS İSTASYONU KURMAK isteyen bazı yatırımcılar ilgi gösteriyorlar.
YATIRIMCILAR İÇİN ÇOK UYGUN ALANLAR VAR ORADA.
Cumayanı Küçük Sanayi Sitesi,BATI KARADENİZ Bölgesi’ne hitap eden ve iş yapan bir Sanayi Sitesi,makine,motor üzerine çok ama çok önemli firmaların olduğu bir Sanayi Sitesi ve buraya komşu arazilerin ilgi görmesi de doğal elbet ki.
KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ ARAZİLERİ İHALE İLE SATACAK.

KARABÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI SEÇİMLERİ–SAYIN MEHMET ALİ ŞAHİN’İN SÖZLERİ—İHSASI REY GİBİ SÖZLER..
Ticaret ve Sanayi Odaları çok önem kazandı ve bu önem çerçevesinde de ÜLKE GENELİNDE,bu Kuruluşların bulunduğu yerler SEÇİM esnasında İNCE ELEYİŞ/SIK DOKUYORLAR üst düzey bir Yönetim kadrosu yapmaya gayret ediyorlar.
KARABÜK’TE DE BÖYLE OLUYOR ELBET Kİ..
Son yaşanan olay düşündürdü bize..
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN bir toplantı sırasında,TSO Yönetim Kurulu Başkanı Sayın PEHLİVAN BAYLAN için “FAZLA GÜNEŞE ÇIKMASIN..” sözleri ile ciddi bir eleştiri getirdi.
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN hem Ülke için,hem Karabük için çok ama çok önemli bir isim ve Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İN bu sözlerini ,gelecek TİCARET VE SANAYİ ODASI SEÇİMLERİ İÇİN,bir İHSASI REY OLARAK görmek mümkün veya mümkün mü..?
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN eğer bir kişiyi eleştirecekse,bunun binbir cümlesini kurabilir,bu eleştirilerini binbir sözlerle yapabilir ve direkt olarak “GÜNEŞE FAZLA ÇIKMASIN..” sözlerini kullanması olayın önemini daha da arttırıyor.
Bu sözleri,topluma verilmiş bir İHSASI REY olarak görmek mümkün mü..?
Bize sanki,ÖYLE BİR MESAJ VERİLİYOR,gibi geldi..
Ticaret ve Sanayi Odası Seçimleri hareketli geçmeye aday Karabük’te..
He Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İN o sözlerinden sonra..
Çok daha hareketli,çekişmeli veya çok sakin,tek listeli geçebilir..

YENİCE İLÇEMİZİN ÇOK YÜKSEK POTANSİYELLER,YENİCE IRMAĞININ DURUMU,DEKOVİL HATTI,ORMAN TURİZMİ..
Karabük’ün YENİCE İlçesi,kalkınma,ekonomik güçlenme,açılarından ÇOK CİDDİ POTANSİYELLERİ olan bir İlçemiz, ancak şu ana kadar bu potansiyellerin yeterince harekete geçirildiğini söylemek hayli zor.
Sayın MUSTAFA AKAY’IN Belediye Başkanlığı döneminde TURİZME YÖNELİK çalışmalar biraz daha yoğundu ve İlçenin turizm potansiyellerinin harekete geçirilebilmesi için daha ciddi,daha samimi çalışmalar yapılıyordu.
DEKOVİL HATTI olayını yazdık birkaç kez ve eğer bu hat ihya edilebilir TURİZMİN HİZMETİNE sokulabilirse,ORMANİÇİN dinlenme tesisleri ile paralel bir çalışma, HEM BU YÖREYİ,HEM YENİCE İlçemizi uçurur.
YENİCE İlçesine KOZMETİK Sanayi,İLAÇ Sanayi öneriliyor,bunlar olayın SANAYİ YÖNÜ,ayrıca DEKOVİL HATTI,ORMANİÇİ DİNLENME TESİSLERİ ile de,olayın TURİZM YÖNÜ gündeme taşınıyor.
Elbet ki YENİCE IRMAĞI gibi dev bir sorunu da çözmek gerek.
YENİCE İlçemiz de çok ciddi potansiyeller var ve bunların devreye sokulması hem Karabük’e,hem de Ülkemize çok önemli katkılar yapacaktır kuşkusuz,yeter ki bu potansiyeller harekete geçirilebilsin.
Sizce HAREKETE GEÇİRİLEBİLİR Mİ,ne dersiniz..?

1572

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler