10.7 C
Karabük
6 Mayıs Pazartesi 2024

Her Telden (19.Haziran.2012)

GEÇTİĞİMİZ CUMARTESİ GÜNÜ DÜZENLENEN “KASİAD KAHVALTISI VE GENİŞ KATILIM..” İNSANLARIN KAYNAŞMASI..
Geçtiğimiz cumartesi günü düzenlenen KASİAD YAZ DÖNEMİ KAHVALTILARININ ilkinde hayli kalabalık bir katılımcı vardı,Karabük ve Safranbolu protokolünden katılım vardı,işadamları,sanayiciler katıldılar,Karabük Siyasetinden katılım vardı.
SAMİMİ BİR KAYNAŞMA DİKKATİMİZİ ÇEKTİ.
İNSANLAR BU SAMİMİ HAVA içinde,sohbet ettiler,çeşitli konulara ilişkin fikirlerini paylaştılar ve genel konuşmalara dikkat ettik “HER MASA TİCARETİ,EKONOMİYİ,PİYASALARI..” konuşuyordu.
Bu dikkatimizi çeken bir konu oldu.
KASİAD Kahvaltısında,hemen herkes “KASİAD ve DAHA ÜST KURULUŞU TUSKON..” kanalı ile “DÜNYAYA AÇILMAK..” olayından söz ediyordu ve “MÜKEMMEL HİZMETLER ÜRETİYORLAR..” sözleri,çok sık kullanılıyordu.
TUSKON isimli Kuruluşun “DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDA TEMSİLCİLİĞİ VARMIŞ..” ve sizin o Ülkelerden birisinde ki işiniz için “GÖNÜLLÜLÜK ESASINA DAYALI OLARAK..” yardımcı oluyorlarmış.
Bunlar anlatılıyordu.
Bu anlatılanlara ilişkin örnekler veren birçok isim vardı.
Örneğin bir kardeşimiz “AFRİKA’DA BİR ÜLKEYE GİTTİM.TİCARET YAPACAĞIM.BİZİM ELÇİLİĞİN TİCARET ATEŞESİNE RİCA ETTİM.BANA İLGİLİ GENEL MÜDÜRDEN RANDEVU ALIVER DİYE.YA ALAMADI,YA İLGİLENMEDİ.SONRA TUSKON BAKANDAN BANA RANDEVU ALDI,HEMDE BİRKAÇ SAAT İÇİNDE..” diye hatırasını anlattı.
KASİAD Kahvaltısını her yönü ile mükemmeldi doğrusu.

KASİAD “YAZ KAHVALTISI..” ORGANİZASYONU VE AK PARTİ MİLLETVEKİLİ SAYIN OSMAN KAHVECİ’NİN KONUŞMASI
Geçtiğimiz cumartesi günü düzenlenen KASİAD YAZ KAHVALTISI VE KAYNAŞMA 1 organizasyonu mükemmel geçti ve bu etkinliğe katılan AK Parti Karabük Milletvekili Sayın OSMAN KAHVECİ kısa bir selamlama konuşması yaptı.
Daha sonra BASININ SORULARINI CEVAPLADI.
Sayın OSMAN KAHVECİ,AK Parti Karabük Milletvekili ve TBMM ÇEVRE KOMİSYONU BAŞKAN YARDIMCISI,o nedenle Karabük’e verebileceği çok büyük hizmetler var.
KARABÜK ÇEVRE SORUNU YAŞIYOR..
Yaşanan bu ÇEVRE SORUNU,ne yazık ki,son günlerin EN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDESİ oldu Karabük’te ve hem KATI ATIK TESİSİ tartışma konusu,hem de AŞAĞI KIZILCAÖREN Köyü ASİT Mahallesi üzerinde ki ÇÖPLÜK tartışma konusu.
Örneğin Sayın OSMAN KAHVECİ konuşmasının bir yerinde “ÜLKENİN 69 YERİNDE KATI ATIK BERTARAF TESİSİ KURULDU..” dedi ve bu cümleden yola çıkarak “KARABÜK BUNU HALEN NEDEN KURAMADI..” sorusu ile KURAMAYANLARDAN HESAP SORULMASI gibi bir YOLA GİDİLİR Mİ..?
Biz “NEDEN KURULMADI..” diye sordukça,karşımızdan ABUK/SUBUK ÖYLE CEVAPLAR geliyor,ÖYLE MAZERETLER geliyor ki söylenecek söz kalmıyor..
Buyurun siz sorun “KARABÜK NEDEN HALEN KURAMADI..?”

“ÜLKENİN 69 İLİNDE,KATI ATIK BERTARAF TESİSİ KURULMUŞ,PEKİ KARABÜK NE ZAMAN KURACAK,NEDEN GECİKTİ..”
AK Parti Karabük Milletvekili Sayın OSMAN KAHVECİ,Basının bir sorusu üzerine “69 İL KATI ATIK BERTARAF TESİSİNİ KURDU..” dedi,bu cümleden yola çıkarak sormak gerek “KARABÜK NEDEN KURAMADI..” diye..?
Biz bunu sorunca “ABUK/SUBUK CEVAPLAR..”veriyorlar,aman Allah bir mazeretler uyduruyorlar “AKIL/SIR ERECEK GİBİ DEĞİL..” ve BUYURUN Sayın OSMAN KAHVECİ SİZ SORUN,NEDEN KARABÜK BU TESİSİ KURAMADI..?
Daha önce YAPILMIŞ ÇALIŞMALAR VAR MIYDI..?
BU ÇALIŞMALAR NEDEN ÇÖPE GİTTİ..?
Bu çalışmalar ÇÖPE GİDERKEN,PARA HARCANDI MI,HARCANDI İSE O PARALAR NEREDEN HARCANDI,lütfen bunları bir sorun bunları öğrenin,sonra da İHMALİ/KABAHATİ olan varsa HESAP SORUN..!
Peki AŞAĞI KIZILCAÖREN Köyü ASİT Mahallesi üzerinde ki ÇÖPLÜK NE OLACAK,Karabük’ün bir türlü bitiremediği ÇÖP TOPLAMA MERKEZİ veya KATI ATIK BERTARAF TESİSİ nedeni ile bu insanlar daha ne kadar sıkıntı çekecekler..?
O ÇÖPLÜK ALANI KARDEMİR’İN TAPULU ARAZİSİ.
KARDEMİR İSE CURUF ATIĞINI nereye döküyor ve KARDEMİR’İN CURUF DÖKTÜĞÜ yer içinde HAZİNE ARAZİSİ VAR MI,bu konuları lütfen bir araştırın ve KARABÜK ARTIK BU ÇAPAÇULLUKTAN KURTULSUN..
Kimin eli/kimin cebinde BU ARTIK BELLİ OLSUN..!
Karabük yaşayanları SİZDEN BUNLARI BEKLİYOR..

AK PARTİ KARABÜK MİLLETVEKİLİ SAYIN OSMAN KAHVECİ VE “215 BELEDİYE BAŞKANI İMZALAMIŞ..” SÖZLERİ..
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ ile ENERJİSA arasında bir sorun yaşandı ve ENERJİSA Karabük yaşayanlarını,adeta,İKİ GECE CEZALANDIRDI,Cadde ve Sokak aydınlatmalarını KARARTTI.
Bu sorun ENERJİSA ile Sayın RAFET VERGİLİ arasında yaşandı.
Karabük insanı,Karabük yaşayanları ile HİÇ BİR NOKTA DA ilgisi yoktu veya KARABÜK YAŞAYANLARI ile ilgili kurulacaksa,ancak ve ancak, “SİZ YEREL SEÇİMDE NEDEN Sayın RAFET VERGİLİ’Yİ SEÇTİNİZ BAĞLAMINDA..” kurulabilirdi.
AK Parti Karabük Milletvekili Sayın OSMAN KAHVECİ,KASİAD Kahvaltısında “215 BELEDİYE BAŞKANI İMZALAMIŞ BUNLAR VATANSEVER DEĞİL, BİR TEKİ Mİ VATANSEVER..” anlamında bir söz kullandı.
TARTIŞMAYA AÇIK SÖZLER GİBİ GELDİ BİZE..
Bir insan attığı İMZADAN DOLAYI SORUMLU OLUR MU/OLMAZ MI..?
Bize göre olayın temel noktası burası ve anladığımız kadarı ile Sayın RAFET VERGİLİ’DE muhatabına “KARDEŞİM BEN İMZA ATARKEN,NEREYE İMZA ATTIĞIMI BİLEYİM.OTOMASYONA GEÇİN,KULLANILAN ELEKTRİK MİKTARINI BENDE GÖREYİM..” gibi bir yaklaşım getirmiş,olayın temeli bu.
“BEN FATURA GETİREYİM,SEN İMZALA..” bu olacak iş mi..?
215 İmza atana sormak gerek “NEREYE İMZA ATIYORSUNUZ..” diye.

PEKİ ARAÇ ÇAYI/SOĞANLI ÇAYI VE YENİCE IRMAĞI NASIL/NE ZAMAN TEMİZLENECEK,BUNUN ÇALIŞMASI VAR MI…?
ARAÇ Çayı,SOĞANLI Çayı ve bunların birleşmesi ile oluşan YENİCE IRMAĞI ne yazık ki çok pis,içinde canlı yaşatmayacak kadar pis ve bu nasıl/ne zaman/ne şekilde düzeltilecek.
ARAÇ Çayı’na SAFRANBOLU ÇARŞI BÖLGESİ Kanalizasyonu akıyor mu,akıyorsa,bunun Karabük kanalizasyon arıtma tesisine ne zaman verileceği hakkında kim bir bilgi verebilir..?
SOĞANLI Çayı,KARDEMİR’E kadar CUMAYANI Köyü ve CUMAYANI KÜÇÜK SANAYİ Sitesi kanalizasyonu ile kirleniyor,daha sonra ise ZATEN İÇİNDE CANLI YAŞAMAZ HALE GELİYOR..!
YENİCE IRMAĞI ZATEN TAM ANLAMI İLE FELAKET..!!
Örneğin TBMM ÇEVRE KOMİSYONU BAŞKAN YARDIMCISI Sayın OSMAN KAHVECİ bu konular ile ilgili neler yapar,neler düşünür nasıl bir çözüm üretir acaba..?
BU KONULARA KAYITSIZ KALMASI MÜMKÜN DEĞİL ELBET Kİ..
Karabük BU ÇEVRE KİRLİLİKLERİNİ YAŞIYOR..
Sayın KAHVECİ bu konulara kayıtsız kalmayacaktır elbet ki..

AŞAĞI KIZILCAÖREN KÖYÜ ASİT MAHALLESİ VE BURADA Kİ “ ÇÖPLÜK NASIL TEMİZLENECEK.” NE OLACAK,BU İŞ..!!
AŞAĞI KIZILCAÖREN Köyü,ASİT Mahallesi’nin hemen üst kısmında kalan ÇÖPLÜK NE OLACAK,O ÇÖPLÜK nasıl temizlenecek veya bu yönde BİR FİKİR JİMNASTİĞİ YAPAN VAR MI,bir fikir üreten var mı..?
NE OLACAK O ÇÖPLÜK..?
ÇÖPLÜK ALANI KARDEMİR’İN ve Devlet Döneminde TÜRKİYE DEMİR/ÇELİK İŞLETMELERİ Genel Müdürlüğü,burayı CURUF dökmek için almış.
Sonra,galiba 12 Eylül İhtilalinden sonra,Belediye Başkanlığı yapan Sayın VİLDAN SALTIK döneminde TDÇİ Genel Müdürlüğü ile Karabük Belediyesi arasında bir protokol yapılmış ve bu alan KARABÜK BELEDİYESİ ÇÖPLÜĞÜ OLARAK KULLANILMAYA başlanmış.
BU ÇÖPLÜKTE DOLMUŞ ZATEN..
İsteyen gider bakar,ÇÖPLÜKTE YİNE YANGIN ÇIKMIŞ ve buradan çıkan duman ASİT Mahallesi üzerine çöküyor,özellikle AKŞAM saatlerine doğru,DUMAN TAM ANLAMI İLE KÖYÜN ÜZERİNE ÇÖKÜYOR.
Ne zaman yapılacağı belli değil ya…!!
Diyelim ki KATI ATIK BERTARAF TESİSİ yapıldı,o zaman ASİT Mahallesi üzerinde ki ÇÖPLÜK NE OLACAK,ÜZERİ TOPRAK MI serilecek,KİREÇLENECEK Mİ,ne yapılacak O ÇÖP DAĞI..?
ASİT Mahallesi sakinleri,YILLARDIR KAN AĞLIYORLAR.
Diyelim ki KATI ATIK BERTARAF TESİSİ yapıldı,hizmete girdi.
Bugün ki ÇÖPLÜK NE OLACAK,orası ne olacak..?

ESKİPAZAR-EFLANİ-OVACIK ADLİYELERİ İLE BİRLİKTE,145 CİVARINDA BAŞKA ADLİYE DAHA KAPATILIYOR DEĞİL Mİ..
Karabük’ün ESKİPAZAR-EFLANİ-OVACIK İlçeleri de dahil,Ülke genelinde 145 civarında ADLİYE KAPATILIYOR ve bizim İlçelerimi birçok yönü ile katlayacak ölçü de gelişmiş olan BİRÇOK İLÇENİN Adliyesi de kapanıyor.
HÜKÜMET BÖYLE BİR TASARRUF KARARI ALMIŞ.
Örneğin ESKİPAZAR YARI AÇIK CEZAEVİ var ve buna rağmen ESKİPAZAR ADLİYESİ kapatılıyor,ESKİPAZAR Adliyesi kapanınca bu İlçenin işleri Karabük’e bağlanacak.
EFLANİ ve OVACIK ADLİYELERİ DE KAPANIYOR.
KASİAD Kahvaltısında Eskipazar Belediye Başkanı Sayın DURSUN BAŞ ile sohbet ettik “BU KARARA TEPKİ GÖSTERİRİZ..” dedi,ama yapılabilecek fazla bir iş olmadığı da meydanda.
Kaldı ki AK Parti Milletvekili Sayın OSMAN KAHVECİ’DE,bunun ADALET BAKANLIĞI’NIN bir kararı olduğunu vurgulaması ve yapılabilecek pek bir şey olmadığını söylemesi enteresandı..
ŞİMDİ MUHALEFET BU İŞİN ÜZERİNE GİDECEKTİR,ancak,bu işin üzerine giderken “BİZ İKTİDARA GELİRSEK,BU ADLİYELERİ YENİDEN AÇARIZ..” demeleri ne derece inandırıcı olacaktır..?
Zurnanın ZIRT DEDİĞİ YER ORASI zaten..

KARABÜK, DÖNÜP-DOLAŞIP,SAYIN MEHMET ALİ ŞAHİN’İN “DEVLET BÜROKRASİSİ AĞIR İŞLİYOR..” SÖZÜNE GELİYOR…
Karabük dönüyor/dolaşıyor TBMM eski Başkanı ve Karabük Milletvekili Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İN söylediği “DEVLET BÜROKRASİSİ AĞIR ÇALIŞIYOR..” sözlerine geliyor.
“DEVLET BÜROKRASİSİ AĞIR ÇALIŞIYOR..”
YA “KARABÜK’TE NASIL ÇALIŞIYOR..”…!!
AK Parti Karabük Milletvekili Sayın OSMAN KAHVECİ,KASİAD Kahvaltısında “69 İL VAHŞİ ÇÖP TOPLAMA SİSTEMİNDEN,KATI ATIK BERTARAF TESİSİNE GEÇTİ..” dedi..
KARABÜK’TE GEÇTİ Mİ…?
KARABÜK BÜROKRASİSİ BUNU BAŞARABİLDİ Mİ..?
Siz söyleyin başarabildi mi..?
Şimdi NEDEN BAŞARILAMADI diye bir sorun isterseniz,öyle MAZERETLER ÖNE SÜRÜLÜR Kİ,içinizden bu işi başaramayanlara ve ne zaman başarabilecekleri belli olmayanlara MADALYA VERMEK geçer.
“DEVLET BÜROKRASİSİ AĞIR ÇALIŞIYOR..”
“NASIL OLSA HESAP SORAN YOK..” ağır çalışsa ne yazar,hızlı çalışsa ne yazar diye düşünenler var galiba,eğer öyle olmasa “BU NE HIZ LAN MADALYA MI VERECEKLER..” gibi söylemler olmaz.
AĞIR Çalışana hesap soran,HIZLI Çalışanı TALTİF EDEN Mİ VAR..?

SAFRANBOLU ÇEVRE DERNEĞİ VE SAFRANBOLU “ÇARŞI BÖLGESİ KANALİZASYONU..”,ARAÇ ÇAYI AKARSU KİRLİLİĞİ
Bizim bildiğimiz SAFRANBOLFU’DA ÇEVRE DERNEĞİ var ve bu Dernek acaba “ÇARŞI BÖLGESİ KANALİZASYONU..” için ne düşünüyor,ne yapıyor..
Safranbolu ÇARŞI BÖLGESİ KANALİZASYONU,ARAÇ Çayı’na akıtılıyormuş,eğer bu iddia doğru ise-ki olmasa bir açıklama yapılırdı-çok kötü bir durum değil mi..?
ÖNCELİKLE KİRLENEN KANYONLAR..
Sonra KİRLENEN ARAÇ Çayı olayı..
Eğer söylendiği gibi-ki öyle olmasa bir açıklama yaparlardı- Safranbolu ÇARŞI BÖLGESİ kanalizasyonu ARAÇ Çayı’na dökülüyorsa,acaba SAFRANBOLU ÇEVRE DERNEĞİ bu iş için ne düşünür,ne yapar acaba..?
Dikkat edin;KARABÜK’TE İKİ ÇEVRE DERNEĞİ VAR ve ne yazık ki ARAÇ Çayı,ne yazık ki SOĞANLI Çayı, BERBAT durumda,bu Çayların birleşmesi ile oluşan YENİCE IRMAĞI ise içinde CANLI YAŞAMI BARINDIRMIYOR..
İki Derneğin de sesi çıkmıyor bu konularla ilgili.
Safranbolu ÇEVRE DERNEĞİ acaba,ÇARŞI BÖLGESİ için ne düşünür..?
Veya TBMM ÇEVRE KOMİSYON BAŞKAN YARDIMCISI ne düşünür..?
Karabük anormal bir AKARSU KİRLİLİĞİ YAŞIYOR..
ÇEVRE DERNEKLERİ bu işi umursuyorlar mı acaba..?

ŞİMDİ İYİ İZLEYİN “KATI ATIK BERTARAF TESİSİ..” ÖNÜMÜZDE Kİ SENENİN SONUNA KADAR BİTİRİLECEKMİŞ..
Şimdi iyi izleyin KATI ATIK BERTARAF Tesisleri 2013 Yılının sonuna kadar bitirilecekmiş,bu konuda Sayın OSMAN KAHVECİ bir açıklama yaptı veya açıklamasının içinde böyle bir cümle geçti.
İYİ İZLEYİN,BAKALIM BİTİRİLECEK Mİ..?
Yoksa SU ARITMA TESİSİNDE olduğu gibi VANA ÇEVRİLİP,AÇTIK denilecek ve BİR AÇILIŞ DAHA YAPACAĞIZ diyerek,bir önce ki AÇILIŞ değil ŞOV maksatlıydı mı,mesajları verilecek..?
KATI ATIK BERTARAF TESİSİ 2013 yılının sonuna kadar bitirilecekmiş,Sayın OSMAN KAHVECİ tarafından böyle bir cümle kullanıldı ve bizde umutla bekleyeceğiz.
Diyelim ki;2013 YILI SONUNDA BİTİRİLDİ.
Şimdi ki VAHŞİ ÇÖP TOPLAMA YERİ ne olacak..?
Aynı VAHŞİ GÖRÜNTÜSÜ ile kalacak ve YÜZLERCE İNSANI RAHATSIZ etmeyi,sağlığından etmeyi sürdürecek mi burası,yoksa,burası için hazırlanmış bir proje var mı..?
İNSANLAR SAĞLIĞINDAN OLUYOR O CİVARDA..

1153

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler