23.4 C
Karabük
18 Mayıs Cumartesi 2024

Her Telden (7.Haziran.2012)

“TÜRKÇE OLİMPİYATLARI ŞARKI YARIŞMASI FİNALİ..” TEK KELİMEYLE MUHTEŞEMDİ VE 15 BİN GÖZÜ YAŞLI İNSAN..
“TÜRKÇE OLİMPİYATLARI ŞARKI YARIŞMASI FİNALİ..” önce ki gün İstanbul Sinan Erdem Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı ve Kültür Bakanı Sayın ERTUĞRUL GÜNAY ile AB’DEN Sorumlu Devlet Bakanı EĞEMEN BAĞIŞ’TA katılımcılar arasındaydı.
MÜTHİŞ BİR ORGANİZASYON DÜZENLENMİŞ.
Katılan 15 bini aşkın insandan,hilafsız 14 bini zaman/zaman duygulandılar,sevinç,mutluluk gözyaşlarına mani olamadılar,Dünyanın 135 Ülkesinden gelen bu çocuklar TÜRKÇE ŞARKILAR okuyarak final yarışmasında derece aradılar.
BÖYLESİNE BÜYÜK BİR ORGANİZASYON kusursuz olur mu,demek ki çalışınca oluyor,demek ki işi ciddiye alınca oluyor ve yarışma tıkır/tıkır işleri yürütüldü.
Öylesine güzel TÜRKÇE KONUŞULAR Kİ,insan duygulanıyor,insan kendi Ülkesi adına gururlanıyor ve yarışmanın JÜRİSİNDE Ünlü Şarkıcı KAYAHAN’DAN,GARO MAFYAN’A,Kurtlar Dizisi’nin Polat Alemdar’ı NECATİ ŞAŞMAZ’DAN,IŞIN KARACA’DAN,AHMET ÖZHAN’A uzanan çok ünlü isimler vardı.
ÇOK ZORLANDILAR DERECEYE GİRENLERİN TESPİTİNDE.
Zira;Dünyanın çok çeşitli Ülkelerinden gelen ÇOCUKLAR öylesine güzel,berrak bir TÜRKÇE ile şarkılarını yorumluyorlardı ve bunların izleyenleri duygu seli içinde,gözyaşına boğuyorlardı.
TÜRKÇE OLİMPİYATLARI ŞARKI FİNALİ YAPILDI.
Dünyanın 135 Ülkesinden gelen 1500 öğrenci,gencecik çocuk TÜRKÇE Şarkılar seslendirdiler,müthiş bir ilgi gördüler,Ülke adına binler ,onbinler,yüzbinler,milyonlar gururla,onurla izledi bu yarışmayı.
MÜTHİŞ BİR ORGANİZASYONDU GERÇEKTEN..

“TÜRKÇE OLİMPİYATLARI DÜZENLEMESİNİN BİR BÖLÜMÜ ZONGULDAK’TA..” KARABÜK’ÜN OLMAYIŞI BİR EKSİKLİK..
135 Ülkeden gelen 1500 öğrenci TÜRKÇE OLİMPİYATLARI düzenlemesi çerçevesinde ve çeşitli kademelerde yarışıyorlar,şarkılar okuyorlar,şiirler okuyorlar,edebiyata katkı veriyorlar ve müthiş bir organizasyon yaşıyor Ülkemiz.
BİR BÖLÜM ETKİNLİK ZONGULDAK’TA..
Onbinler ilgileniyor bu etkinliklerle,yüzbinler,milyonlar ilgileniyor ve ne yazık ki diyerek söyleyelim,KARABÜK BÖYLE BİR ETKİNLİK alamadı,en azından BU YIL BÖYLE BİR ETKİNLİK ALAMADI.
Dileriz GELECEK YIL,böylesine önemli bir ETKİNLİĞİ ISKALAMAZ KARABÜK ve TÜRKÇE OLİMPİYATLARI Programına dahil edilir,yarışmaların bir bölümü KARABÜK’TE yapılır.
KARABÜK BU İŞİN ÜSTESİNDEN RAHATLIKLA GELİR.
Düşünün ki Dünyanın 135 Ülkesinden TÜRKÇE KONUŞAN,kendi Ülkelerinde açılan OKULLARDA TÜRKÇE ÖĞRENEN çocuklar,yine kendi Ülkelerinde ki yarışmalarda dereceler kazanarak,TÜRKİYE DE yapılan TÜRKÇE OLİMPİYATLARINA katılma hakkı kazanıyorlar.
ÇOK CİDDİ BİR ORGANİZASYON.
Dileriz KARABÜK ÖNÜMÜZDE Kİ YIL BİR İŞİN İÇİNDE OLUR.
“TÜRKÇE OLİMPİYATLARI..” Organizasyonu içine alınır.

YUKARI KIZILCAÖREN KÖYÜ,ASİT MAHALLESİ SAKİNLERİ NOKTASINDA “ÖLEN ÖLÜR/KALAN SAĞLAR BİZİMDİR Mİ..?”
YUKARI KIZILCAÖREN Köyü ASİT Mahallesi BÜYÜK BİR ÇEVRE FELAKETİNİN altında inim/inim inliyor ve yıllardır bu insanlar adeta KADERLERİNE TERK edilmiş durumda.
ASİT Mahallesi sakinleri KİRLİLİK AHTAPOTUNUN 4 KOLDAN SALDIRISI altında ve ne yazık ki AMANSIZ HASTALIK çok yaygın Köy sakinleri gencecik evlatlarını toprağa veriyorlar.
ÖLÜM DÖRT KOLDAN SALDIRIYOR ASİT Mahallesi sakinlerine ve tepelerinde ÇÖPLÜK,yanıbaşlarında KANALİZASYON SUYU hayli bol olan SOĞANLI Çayı,karşılarında KARÇİMSA Bacalarından gelen Çimento Tozu ile KARDEMİR Hammadde depolarından kalkan tozlar.
Yıllardır VURDUMDUYMAZ BİR YÖNETİM ANLAYIŞI.
ASİT Mahallesi sakinleri için,sanki, “ÖLEN ÖLÜR-KALAN SAĞLAR BİZİMDİR..” gibi bir mantığını öne geçirilmişliği hüküm sürüyor ve ciddi hiçbir önlem alınmıyor.
ALINIYOR MU Sayın VALİ..
ALINIYOR MU Sayın SİYASETÇİLER..
Orman İşletmesi tarafından yapılan FİDANLAMA ÇALIŞMASI KAÇ KEZ YANDI orada,rast gele atılan ÇÖPLER NEDENİ ile kaç kez yandı BİLEN VAR MI..?
CUMHURİYET KENTİ Karabük’ün,KADERİ KARA YAŞAYANLARI..
Başınızın ÇARESİNE BAKIN SİZ..!!

KARDEMİR AŞ.YÖNETİM KURULU ESKİ ÜYESİ SAYIN MAHİR SEVİNÇ “TÜM KARABÜKLÜLERE SELAM YOLLUYORUM..”
Bir-iki dönem KARDEMİR Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi olarak,yararlı hizmetler veren Sayın MAHİR SEVİNÇ,başta KARDEMİR Çalışanları olmak üzere,tüm KARABÜKLÜLERE selam gönderdi.
Sayın MAHİR SEVİNÇ ile İstanbul Sinan Erdem Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen TÜRKÇE OLİMPİYATLARI ŞARKI YARIŞMASI FİNALİNDE karşılaştık,çok yakın yerlerde oturuyorduk,bir süre sohbet ettik.
Şuan metal sektörü ile bir ilişkisinin kalmadığından,DENİZCİLİK YAPTIĞINDAN ve bir gemi aldığından söz etti,bunları anlatırken de,elbet KARDEMİR’İ,çalışmaları yakından izlediği mesajlarını da verdi.
“KARDEMİR İYİ YOLDA İLERLİYOR..” dedi.
Kendisinin de Yönetim Kurulu Üyeliği yaptığı dönemde,en azından düşünce boyutunda,bir bölümünün ise planlanma boyutuna geçilmiş olan ,tüm yatırımların, yapılmaya başlandığına,işaret etti,dikkat çekti.
“BUNLARI ÖĞRENMEKTEN MUTLULUK DUYUYORUM..” dedi.
Özellikle “ONURSAL DOKTORA PAYESİ..” törenine dikkat çekti “ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ ÇOK GÜZEL..” diyerek,bu ödül törenine ilişkin DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞTI.
Sayın MAHİR SEVİNÇ Karabük’ü.KARDEMİR’İ hiç unutmamış.
Selamı var.

ASİT MAHALLESİ SAKİNLERİ VE “BİTMEYEN/BİTİRELEMEYEN ÇÖP TOPLAMA MERKEZİ..” AĞIR ÇALIŞAN BÜROKRASİ..
TBMM eski Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN geçenlerde,bu Ülkenin çok önemli bir sorununu,net ve yalın bir dille,açık sözlülükle ortaya koydu “DEVLET BÜROKRASİSİ AĞIR ÇALIŞIYOR..” dedi.
BUYRUN SİZE “ÇÖP TOPLAMA MERKEZİ..” olayı ve PARASI HAZIR,ancak yıllardır bir türlü sonuca gidemedi,bir türlü bitirilemedi,bu nokta da HESAP VEREN veya HESAP SORAN KİMSE OLDU MU..?
Ayrıca “NEDEN BU İŞ BİTİRİLEMEDİ..” diye hesap sorsanız,ilgililer öyle mazeretler bulur,öne sürerler ki “BIRAKIN ONLARI KINAYIP CEZA VERMEYİ,NE KADAR BAŞARILI OLMUŞSUNUZ DİYE MADALYA BİLE VERESİNİZ GELİR..”,söyleyin öyle olmaz mı..?
Cezayı ASİT MAHALLESİ sakinleri çekiyor,ÇÖPLÜĞÜN ALTINDA YAŞAMA SAVAŞI veren onlar,gencecik çocuklarını toprağa veren onlar ve üstüne üstlük,o işi başaramayan insanlar KENDİLERİNİ YILIN BÜROKRATLIĞINA BİLE LAYIK GÖRÜYORLAR iyi mi..?
“DEVLET BÜROKRASİSİ AĞIR ÇALIŞIYOR..” diyen Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’E bu olay bile,yani “ÇÖP TOPLAMA OLAYI..” bile büyük haklılık kazandırıyor..
Yıllardır BİR OLAY BİTİRİLEMEDİ zira..
Peki HESAP VEREN kimler,ASİT Mahallesi sakinleri mi..?

 

İPEK HALI DOKUMACILIĞI VE İLK DOKUNAN HALININ BELEDİYE BAŞKANI TARAFINDAN KESİLMESİ,GELECEK OLAYI..
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’NİN,en azından bize göre,yürüttüğü en büyük projelerden birisi İPEK HALI DOKUMA olayına ilişkin getirdiği,yürüttüğü hizmet oldu.
BU PROJE KARABÜK’E HAYAT VEREBİLİR..
Eğer Sayın RAFET VERGİLİ olayın üzerinde bu ciddiyeti,bu titizliği ile durursa,görürsünüz İPEK HALI DOKUMA olayı,Karabük için çok ama çok önemli bir SEKTÖR OLUR.
Karabüklü kadınlar ipek halı dokuyorlar.
İLK DOKUNAN HALI 1500 DOLAR CİVARINDA.
İPEK HALI DOKUMA olayı bir el becerisi ve süreç ilerledikçe,kadınların bu iş için edindikleri el becerileri de artacak,dolayısı ile üretim de gözle görülür,süratlenme,hızlanma,artma yaşanacak.
Sayın RAFET VERGİLİ çok büyüyebilecek bir sektörün öncüsü oluyor,Sayın RAFET VERGİLİ Karabük ve Yöresine çok yeni,çok verimli bir sektörü hediye ediyor veya etmek üzere.
Dileriz bu iş tavsamaz.
Yüzlerce,binlerce Karabüklü ev kadını İPEK HALI DOKUMAYA yönelir,yönlendirilir,para kazanmaya başladıkça da sektör KARTOPU gibi büyüyerek gelişir.
BU,BÜYÜK BİR SEKTÖR OLMAYA ADAY BİR KONU.

KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI “ÜLKEMİZDE Kİ İLK UYGULAMAYI BAŞLATIYOR..” ARTIK BELEDİYE MAHALLELERDE..
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,belki de ÜLKEMİZDE İLK OLACAK bir uygulamayı başlatıyor ve açıkladığına göre GÜNÜN YARISINI BİR MAHALLE DE GEÇİRECEK.
Mobil belediye hizmetine geçiyor.
Örneğin Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,bugün FEVZİ ÇAKMAK Mahallesi’nde olacak ve MOBİL MAKAMINDA Belediye hizmetlerini yürütecek.
ŞİMDİ BU UYGULAMAYA NASIL YAKLAŞACAKSINIZ..?
“FALAN YERİN BELEDİYE BAŞKANI MAKAM ODASI’NIN KAPILARINI SÖKTÜRDÜ..” diye örnek gösterdiğiniz uygulamalara karşı “BEN MAHALLELERDE MAKAM OLUŞTURUP,HALKIN AYAĞINA GİDİYORUM..” mesajını veren bir uygulama.
Siz hangisini kabul edersiniz..?
Bize göre,İKİ YIL Mahallerde olmak,Karabük sorunlarını yerinde görmek,yerinde tespit edere,çözüm aramak YARARLI OLACAKTIR,bunu ilerleyen süreçte hep birlikte görüp/yaşarız.
“KAPILARINI SÖKTÜREN BELEDİYE BAŞKANLARI VARDI..”
Buna karşılık,Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,her günün yarısını,hergün bir başka Mahalle de olmak kaydı ile HALKIN İÇİNDE OLACAK..
Türkiye de bir İLK UYGULAMA Karabük’te başlatılıyor..

YOK BEE..!! “DEVLET BÜROKRATLARI ÇOK HIZLI ÇALIŞIR,SİYASETÇİ ONLARIN HIZINA YETİŞEMEZ..” DİYEN VAR MI..?
TBMM eski Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN,Yöre ve Ülke insanlarının tamamına tercüman oldu ve “DEVLET BÜROKRASİSİ AĞIR ÇALIŞIYOR..” tespitini yaptı.
ÜLKE İNSANININ YÜZDE 99.99 AYNI FİKİRDE.
Bu sözleri eleştirmek için YANINDAN/YÖRESİNDEN dolananlarda bunu kabul ediyorlar ve “MADEM ÖYLE NEDEN DEĞİŞTİRMİYOR NEDEN AĞIR ÇALIŞMALARINA GÖZ YUMUYORSUNUZ..” gibi eleştiriler getirmeye çalışıyorlar.
İçlerinde BİR ALLAH KULU ortaya çıkıp da “YOK BE,BÜROKRATLAR HIZLI ÇALIŞIYOR,SİYASETÇİLER ONLARIN HIZINA YETİŞEMİYOR..” diyebilir mi..?
O sözlere eleştiri getirmek isteyenlerin,tek söyleyebildikleri “MADEM ÖYLE 10 SENEDİR İKTİDARSINIZ,NEDEN BUNLARA GÖZ YUMDUNUZ.NEDEN DEĞİŞTİRMEDİNİZ..” gibi sözler.
Değiştirmeye kalktığınız zaman da “İŞTE BÜROKRAT KIYIMLARI BAŞLATILDI..”yaklaşımı,yine o çevrelerden gelir herhalde ve olayın bu noktasında HAKLIYA/HAKLI diyebilmek daha büyük erdemlilik değil mi..?
“DEVLET BÜROKRATLARI AĞIR ÇALIŞIYORLAR..”
Öyle olmasa ÇÖP TOPLAMA MERKEZİ şimdiye bitmez miydi..?
PARASI BİLE HAZIR,ama,işi bitirecek bürokrat kadro nerede..?
Belki;DÜZMECE ANKET BİRİNCİLİĞİ peşindedirler,bilinir mi..?

5 HAZİRAN “DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ..” VE ÇEVRESEL SORUNLARI DAĞ GİBİ OLAN KARABÜK’TE YAŞANANLAR,ELEŞTİRİ..
ÇEVRE SORUNLARI DAĞ GİBİ olan Karabük’te 5 HAZİRAN ÇEVRE GÜNÜ kutlanmıştır kuşkusuz,neler yapıldı,ne oldu pek bilmiyoruz zira 5 HAZİRA GÜNÜ biz Karabük’ten hayli uzakta MARZİNC GEZİSİ HESABINI veriyorduk.
İstanbul’dan Karabük’e dönüyorduk ve Bolu civarında bir dinlenme tesisinde oturuyorduk,yanımıza KARABÜKLÜ BİR GRUP daha geldi sohbet hayli genişledi.
Grubun içinden bir kardeş “MARZİNC GEZİSİ..” nedeni ile eleştirel sözler kullandı ve biz kendisine “İKİ YILDIR MARZİNC YATIRIMI İÇİN OLUMLU GÖRÜŞLER KALEME ALDIĞIMIZI BELİRTTİK..” öyle dediğimizde de “SÖZÜM SANA DEĞİL ABİ..” dedi.
Sohbette Karabük’ün çok sevilen,çok takdir edilen isimleri de vardı ve “SÖZÜM SANA DEĞİL ABİ..” noktasından sonra,sözün esas kaynağı hakkında eleştiriler getiriyordu ki,olayı kapatmaya gayret ettik,kapattık.
5 HAZİRAN ÇEVRE GÜNÜ KARABÜK’TE KUTLANDI MI..?
Herhalde kutlama bağlamında bir şeyler yapılmıştır,KARABÜK DAĞ GİBİ ÇEVRESEL SORUNLAR YAŞIYOR ve elbet ki bunların temeli henüz işletmeye geçmemiş,henüz üretime başlamamış olan MARZİNC değildir..!
TBMM ÇEVRE KOMİSYONU BAŞKANVEKİLİ Sayın OSMAN KAHVECİ AK Parti Karabük Milletvekili ve 5 HAZİRAN Dünya Çevre Günü nedeni ile bir açıklaması falan olmadı,Basına böyle bir açıklama gelmedi.
Karabük’te ÇEVRE GÜNÜ,ASİT Mahallesi’nde kutlanmalıydı esasında.
En yakışanı ASİT Mahallesi’nde KUTLANMASI OLURDU..

AKARSU KİRLİLİĞİ VE HİDRO ELEKTRİK SANTRALİ’NİN YARATABİLECEĞİ ÖNE SÜRÜLEN TEHLİKELER İLE SIKINTI..
Karabük’te ARAÇ ve SOĞANLI Çayları ile YENİCE IRMAĞI çok ama çok kirli,hatta YENİCE IRMAĞINDA canlı bile yaşamıyor,Irmak içinde CANLI BARINDIRMIYOR..
Ülke şuan KÜRTAJI TARTIŞIYOR.
Kimi çevreler “KÜRTAJ YASAKLANSIN..” derken “CANLIYI ÖLDÜRMEK GÜNAHTIR..” argümanını kullanıyorlar,peki YENİCE IRMAĞI içinde ki canlıları öldürmek,O AKARSUYU CANLI YAŞAMAZ hale getirmek GÜNAH değil mi..?
Hamzalar Mevkii’ne HİDRO ELEKTRİK SANTRALİ kuruluyor ve siz esas ondan sonra görün FEVZİ ÇAKMAK Mahallesi ile KAYABAŞI çevresinin yaşayacağı sıkıntıyı..
TBMM ÇEVRE KOMİSYONU Başkanvekili ve AK Parti Karabük Milletvekili Sayın OSMAN KAHVECİ bu konuda ne yapar,neler yapar ve bu sorunların çözümü için hangi formülleri üretir,bilemeyiz.,
AMA AKARSU KİRLİLİĞİ İNSANLARI SIKIYOR..
Bunu bilmemek için YÖNETİCİ/SİYASETÇİ Mİ olmak gerek..?

1447

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler