16 C
Karabük
10 Mayıs Cuma 2024

Her Telden (30.Mayıs.2012)

AK PARTİ TÜZÜĞÜ,İLK BÜYÜK KONGRE DE DEĞİŞTİRİLECEK VE “ÜÇ DÖNEM OLAYINA..” YENİ DÜZENLEME GELECEK
AK Parti İl Teşkilatı,önce ki gün,Basın Mensuplarına AK Parti Karabük Milletvekilleri Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN ile Sayın OSMAN KAHVECİ’NİN DE katıldığı bir sabah kahvaltısı verdi.
NEŞELİ BİR HAVA İÇİNDE GEÇTİ KAHVALTI.
Bu sohbet sırasında,gündeme AK Parti Tüzüğü ve bu Tüzük’te yer alan “ÜÇ DÖNEMDEN FAZLA MİLLETVEKİLİ SEÇİLEMEZ..” gibi algılanan hüküm geldi.
TBMM eski Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN çok ilginç bir açıklama yaptı ve “PARTİNİN KURUCU KADROSU İÇİNDE OLDUĞUM İÇİN,TÜZÜĞÜN HAZIRLANMASINDA DA BİZZAT BULUNDUM ..” yolunda bilgiler verdi.
“DÜŞÜNÜLEN,BİR KİŞİNİN ÜST/ÜSTÜ ÜÇ KEZ MİLLETVEKİLİ OLDUKTAN SONRA,DİNLENMESİ,BİR DAHA Kİ DÖNEM YİNE MİLLETVEKİLİ ADAYI OLABİLECEĞİ OLAYIDIR..” gibi bir açıklama yaptı.
Bu hüküm,yapılacak ilk, AK PARTİ BÜYÜK KONGRESİ’NDE değiştirilecek ve daha açık,daha net bir metin yazılarak “ÜÇ DÖNEM ÜST/ÜSTE MİLLETVEKİLİ OLAN BİR KİŞİNİN,BİR DÖNEM ARA VERDİKTEN SONRA,YENİDEN SEÇİLEBİLMESİNİN ÖNÜ AÇILACAK..”
Zaten Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’DE Tüzük hazırlanırken düşünülen şeklin böyle olduğuna işaret ederek “DEMEK Kİ İFADE TARZIMIZ YETERLİ OLMAMIŞ..” şeklinde değerlendirme yaptı.
ÜÇ DÖNEM Milletvekili olan bir kişi,dördüncü dönem aday olamayacak,ancak daha sonra yeniden aday olup seçilebilirse ÜÇ DÖNEM daha Milletvekili olma şansını yakalayacak.
Galiba AK Parti Tüzüğü’nde değişim olacak..

YENİ ATANAN SAĞLIK İL MÜDÜRÜ DR.SAYIN MURAT ÇAĞLAYAN VE “KARABÜK’ÜN SAĞLIK NOKTASINDA DURUMU…”
Dr.Sayın KORKUT EREN’DEN sonra,Karabük İl Sağlık Müdürlüğü görevine atanan,Dr.Sayın MURAT ÇAĞLAYAN,Kamuoyu’na çok ama çok enteresan açıklamalar yapıyor.
“SAĞLIK NOKTASINDA DURUMUMUZ İYİ DEĞİL..” şeklinde ki açıklamaları,bu yönde ki görüşleri Kamuoyu’na sarsıyor ve doğrusunu isterseniz,bizde sarsılıyoruz.
Meğer,Karabük’ün SAĞLIK NOKTASINDA,pek iyi değilmiş,meğer SAĞLIK NOKTASINDA Karabük sorunlar yaşarmış ve biz olayın içinde olduğumuz için,bunları göremiyormuşuz.
Hani “AĞAÇLARI GÖRMEKTEN ORMANI GÖREMEMEK..” şeklinde bir söz vardı,biz de KARABÜKLÜLER OLARAK demek ki öyle bir durumu yaşamışız ve SAĞLIK NOKTASINDA Kİ sorunları TAM TESPİT edememişiz.
Sağlık İl Müdürü Dr.Sayın MURAT ÇAĞLAYAN,var olduğunu söylediği sorunları kısa süre içinde çözer İnşallah,çözer ve Karabük’te yaşayan insanlar olarak çok daha üst düzey sağlık hizmeti alma imkanına kavuşturur bizleri.
Örneğin SİYASET ERBABI DA bu konuda,ortalama bir Karabüklü gibi düşünür,olaya öyle bakarak “SAĞLIK NOKTASINDA EN AZ SORUNU OLAN İLLERDEN BİRİYİZ..” gibi açıklamalar yaparlardı.
Demek ki o cenahta “ORMANI GÖREMEMİŞ,AĞAÇLARLA YETİNMİŞ..”
İnşallah çok üst düzey SAĞLIK HİZMETİ yakında gelir.

SAFRANBOLU MERKEZLİ “DEMİR OPERASYONU..” KAPSAMINDA “TUTUKLU OLAN KİMSE..” KALMADI VE MAHKEME..
Geçtiğimiz şubat ayın içinde Safranbolu Merkezli olarak patlayan “DEMİR OPERASYONU..” kapsamında birçok insan tutuklanmıştı ve daha sonra,bunların bir bölümü TUTUKSUZ YARGILANMAK ÜZERE serbest bırakıldılar.
Son olarak ÜÇ İSİM daha tahliye edildiler ve şu an itibarı ile “DEMİR OPERASYONU..” kapsamında “TUTUKLU KİMSE KALMADI..” ve bu insanların MAHKEMELERİ devam edecek.
TUTUKSUZ YARGILANACAKLAR..
Yüce Rabbimizden,YARGILANMALARINDAN DA AKLANMALARINI,BERAAT ETMELERİNİ dileriz elbet ki ve bir insanın cezaevine girmesinin ne demek olduğunu iyi biliriz.
Ancak TUTUKSUZLUK hali SUÇSUZLUK değil,TUTUKLULUK hali de SUÇLULUK değil elbet ki,bu arada ,TUTUKLULUK hali sona eren insanlar için,dualarımızın Mahkeme sürecinin de beraatle sonuçlanması yolunda olduğunu bir kez daha samimi duygularla belirtiyoruz.
Yüce Yargı,olayları,gelişmeleri çok ince eleyip/sık dokuyarak ilerleyen süreçte bir karar verecektir,Mahkeme süreci başlayacaktır ve o süreç içinde sorulması gereken sorulara,muhatapları cevaplarını vereceklerdir,kendilerini savunacaklardır.
O günleri şimdi de hatırlıyoruz.
Yöremiz “DEMİR OPERASYONU..” ile ciddi bir fırtına yaşamıştı..
Dileriz,artık bu fırtına diner,herkes ama herkes normal yaşamına döner.
Mahkemeler de beraatler ile sona erer.

TBMM ESKİ BAŞKANI VE AK PARTİ KARABÜK MİLLETVEKİLİ SAYIN MEHMET ALİ ŞAHİN ; “BÜROKRASİ KESİMİ AĞIR..”
TBMM eski Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN,çok değişik ve çok güçlü bir Siyasetçi,müthiş ve sarsıcı değerlendirmeleri var.
Demek ki,bir Siyasetçi kolay/kolay MEHMET ALİ ŞAHİN olamıyor,bunun için çok ama çok geniş perspektiflere,bilgiye,deneyime ve insanın kendisini yetiştirme gayretine ihtiyaç var.
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN “ÜLKEMİZ BÜROKRASİSİ ÇOK AĞIR ÇALIŞIYOR..” tespitini yapıyor ve bürokrat kesimin “İŞLERİ TAKİP,İŞ ÜRETME,VERİMLİ ÇALIŞMA..” gibi bir kaygı taşımadığına ÜSTÜ KAPALI biçimde vurgu yapıyor.
Gerçekten öyle.
Ülkemizde bürokrat,kendisini gününü/gün etmeye formatlamış sanki ve iş üretmekten çok,mazeret üretmeye yönelik bir biçimde geliştirmiş bu yönde müthiş bir performans edinmiş.
“ŞU İŞ NEDEN ZAMANINDA BİTMEDİ..” diye bir sorun..
“ÜRETTİKLERİ MAZERETLERİ DİNLEDİKTEN SONRA..” sorduğunuz soruya pişman olmazsanız,eh o zaman ne derseniz deyin,vallahi billahi,söyledikleri karşısında,öne sürdükleri mazeret karşısında SORUYU SORDUĞUNUZA pişman olursunuz..
Bürokrasi “MAZERET ÜRETME ŞAMPIYONUDUR..” iş üretme değil.
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN zarif bir dille,bunları söyledi..

TEŞVİK UYGULAMALARI İLE “KARABÜK’E BİR DİZİ HAKLAR VERİLECEK..” AMA YATIRIMCIYA YER VAR MI YER…!!
Karabük insanı kötümsere yatkın bir toplumsal yapının esiri gibi davranır,yarım bardak suyun,hep boş tarafını görür ve “YARIM BARDAK SUYUM VAR,BUNU İYİ DEĞERLENDİREYİM..” gibi düşünmez.
Böyle bir toplumsal yapılanması var Karabük’ün.
Şimdi TEŞVİK UYGULAMALARI geliyor ve Karabük 3.Bölge de yer aldığı için,geleneksel AĞIT KÜLTÜRÜNE daldık yine,3.Bölge de neler var,biz neler kazanabiliriz,bunun için YEREL DE NE HAZIRLIKLAR YAPMAMIZ GEREK gibi bir düşünce sistematiği içinde değiliz.
Örneğin HAYVANCILIK SEKTÖRÜ noktasında Karabük ciddi sayılabilecek TEŞVİKLER ALACAK gibi görünüyor,peki bu sektörde bir YATIRIM YAPMAK İSTEYEN çıkarsa,Karabük olarak ne yapacağız..?
YATIRIMCILAR “BAKIN ŞURADA BİR YERİMİZ VAR..” diyebilecek mi Karabük,olası bir YATIRIMCIYA Karabük bunu söyleyip,bu kolaylığı gösterebilecek durumda mı..?
HAYIR DEĞİL,NE YAZIK Kİ,BÖYLE BİR HAZIRLIĞI YOK..
Git EFLANİ’YE-OVACIK’A yer satın al,yatırım yap,denilebilir.
Deniliyor ya “BÜROKRASİ AĞIR ÇALIŞIYOR..” diye..

SAYIN MUTULLAH YOLBULAN,SAYIN KAMİL GÜLEÇ VE SAYIN FADIL DEMİREL İÇİN ÜNİVERSİTE DE TÖREN YAPILDI
Dün KARABÜK ÜNİVERSİTESİ tarihi günlerinden birisini daha yaşadı ve 5 yaşına giren ÜNİVERSİTE SENATOSU ilk kez FAHRİ DOKTORA PAYESİ verdi,bunun için görkemli bir tören yapıldı.
Rektör Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL konuşmasında “KARABÜKLÜLERE TEŞEKKÜR ETTİ..” Sayın UYSAL söz konusu Karabük ve Karabüklüler olunca çok değişik bir sevgi halesi içine giriyor adeta.
Sonra da KARDEMİR Yönetiminin,KARDEMİR Profesyonel kadrosunun KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NE gösterdiği destek,verdiği katkı ve ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİNİN gerçekleşmesi noktasında ki çabalarına,çalışmalarına değindi.
“BİZDE,BİZE GÖSTERDİKLERİ BU YAKINLIK İÇİN,BİR TEŞEKKÜR EDELİM İSTEDİK VE SENATOMUZ ONURSAL DOKTORA PAYESİ VERİLMESİ YOLUNDA KARAR ALDI..” anlamında cümleler kurdu.
Sayın MUTULLAH YOLBULAN,Sayın KAMİL GÜLEÇ ve Sayın FADIL DEMİREL’E,ONURSAL DOKTORA PAYELERİ Rektör Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL tarafından verildi,CÜPPELERİ yine Rektör tarafından giydirildi.
Vali Sayın İZZETTİN KÜÇÜK’TE çok içerikli bir konuşma yaptı.
Tören çok kalabalıktı,tertipli,düzenli bir ONURSAL DOKTORA PAYESİ töreni yaşadık,ÜNİVERSİTE mükemmel hazırlanmıştı ve hiçbir ayrıntı ihmal edilmemişti.
ÜNİVERSİTE SENATOSU ilk kez bu PAYEYİ veriyor..
Dileriz katkı vererek,BU PAYEYİ ALACAK başka isimlerde çıkacaktır.

ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİNDE “TÜM ÜLKEYE ÖRNEK GÖSTERİLECEK YER..” KESİNLİKLE KARABÜK OLSA GEREK..
ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ denildiğinde,TÜM ÜLKEYE ÖRNEK gösterilecek tek yer KARABÜK olsa gerektir ve dün yapılan ONURSAL DOKTORA PAYESİ törenleri sırasında,bu durum örnekleri ile anlatıldı katılanlara.
HAZIRLANAN BİR SLAYTLA ANLATILDI.
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Teknik Bölümlerinde okuyan öğrenciler ne kadar şanslılar,Öğretim Üyeleri ne kadar şanslılar ve KARDEMİR onlar için,adeta bir laboratuar gibi.
UYGULAMAYI GÖRÜP YAŞIYORLAR.
DERSLERİNİ BU UYGULAMALARLA PEKİŞTİRİYORLAR.
Başka Hangi ÜNİVERSİTENİN gerek Öğretim Üyelerinin,gerekse Öğrencilerinin böyle bir şansı var ki ve bu konuda Vali Sayın İZZETTİN KÜÇÜK mükemmel bir konuşma yaptı,yaşanan bu gelişmelerin GELECEKTE ÇOK GÜZEL ÜRÜNLERİ OLACAKTIR anlamında sözler etti.
Vali Sayın İZZETTİN KÜÇÜK Üniversitelerin TEKNOLOJİK GELİŞMELERİN kaynağı olduğuna dikkat çekti ve KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ile KARDEMİR arasında yaşanan İŞBİRLİĞİNİN mükemmel sonuçlar vereceğinden söz etti.
BU İŞBİRLİĞİ ÜLKEYE ÖRNEK OLACAK DÜZEYDE.
Hem KARABÜK ÜNİVERSİTESİ,hem de KARDEMİR bu işbirliğinden verimli sonuçlar alıyor,mükemmel sonuçlar alıyor,bunun sunumu katılan kalabalık topluluğu gerçekten çok etkiledi.
TÜM ÜLKEYE ÖRNEK OLACAK BİR İŞBİRLİĞİ yaşanıyor.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ SAYIN OSMAN KAHVECİ VE KARABÜK’TE YAŞANAN ÇEVRE/AKARSU KİRLİLİĞİ,ÖNLEMLER..
AK Parti Karabük Milletvekili Sayın OSMAN KAHVECİ,TBMM ÇEVRE KOMİSYONU Başkan Yardımcısı,Karabük ise önemli oranda ÇEVRE KİRLİLİĞİ/AKARSU KİRLİLİĞİ yaşıyor.
HAVA KİRLİLİĞİ noktasında,ilgili birimler “KARABÜK KİRLİLİK ORTALAMASININ ALTINDA..” gibi açıklamalar yapıyorlar,bu yönlü bilgiler veriyorlar.
ANCAK;VATANDAŞ BUNA NE KADAR İNANIYOR..!
Sayın OSMAN KAHVECİ,biliyorsunuz MARZİNC NOKTASINDA son derece MUĞLAK,son derece BELİRSİZ bir açıklama yaptı,bu Kent yaşayanları arasında dalgalanmalar yaşandı.
Şimdi Sayın OSMAN KAHVECİ’DEN Çevre kirliliği için,Akarsu kirliliği için DAHA SOMUT ADIMLAR BEKLENİYOR ve özellikle AKARSU KİRLİLİĞİ için neler yapılabileceğini anlatması bekleniyor.
ARAÇ ve SOĞANLI ÇAYLARI KİRLİ..
Bunların birleşmesi ile oluşan YENİCE IRMAĞI ise içinde hayat bulundurmayan bir AKARSU ve böylesine KİRLİLİK içinde.Sayın OSMAN KAHVECİ bu konularda ne diyecek acaba..?
Daha CURUF TEPELERİNİ sormuyor vatandaş..
Bir de onlar gündeme gelirse,iş içinden çıkılmaz olur herhalde.

ÖDENEĞİ,YANİ PARASI VAR,ANCAK BİR TÜRLÜ “TAMAMLAMA İHALESİ YAPILAMIYOR..” VE AĞIR BÜROKRASİ OLAYI..
YÜZME HAVUZU için “TAMAMLAMA İHALESİ..” yapılacak,bu iş için PARA SIKINTISI yok ve yıllardır YÜZME HAVUZU bitmiyor bitirilemiyor.
NEDEN BİTMİYOR/BİTİRİLEMİYOR..?
Sebebi belli ve bunun sebebi noktasında EN CAN ALICI DEĞERLENDİRMEYİ,TBMM eski Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN yaptı.
BÜROKRASİ AĞIR İŞLİYOR..
O nedenle YÜZME HAVUZU işi yıllardır,bir türlü bitirilemedi,bir türlü yüzme sporuna açılamadı ve elbet ki olayın TAM BU NOKTASININ önemli bir ayrıntısı daha var.
YÜZME HAVUZU,İNEBOLU,İÇİN PLANLANMIŞTI.
İNEBOLU’DAN Karabük’e kaydırıldı bu yatırım.
O nedenle YÜZME HAVUZUNUN süratle bitirilmesi noktasında,Karabük olarak teknik noktalarda da sıkıntılar yaşanıyor galiba ve bunlara ağır işleyen bürokrat kesim uygulamalarını da ekleyince,ortaya bu tablo çıkıyor.
PARASI VAR.,ÖDENEĞİ VAR..YETERLİ SÜRAT YOK.
Bürokratik işlemler ıngıdı/ıngıdı yürüyor galiba.

CHP VE MHP İL KONGRELERİ SONA ERDİ..İL YÖNETİMLERİ’NİN GÖREV BÖLÜMÜ..ARTIK ÇALIŞMA ZAMADI GELİYOR…
CHP ve MHP İl Kongrelerini yapıp bitirdiler,kimi çevrelerin İTİRAZLAR VAR,KONGRELER İPTAL EDİLEBİLİR falan gibi söylentileri de doğru çıkmadı,İL BAŞKANLARI,YÖNETİMLER mazbatalarını aldılar.
ŞİMDİ PARTİ YÖNETİMLERİ GÖREV BÖLÜMÜ YAPACAKLAR.
Artık SİYASİ ÇALIŞMA yapmamaları için hiçbir sebep kalmıyor ve dün CHP Karabük İl Başkanı Sayın BAYRAM KARADAĞ’I gördük KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NDE Kİ ONURSAL DOKTORA töreninde.
“ÇALIŞMALARA SÜRATLE BAŞLAYACAĞIZ..” dedi.
Köy ve Mahalle çalışmalarına süratle başlayacaklarını,kapı/kapı gezmeyi planladıklarını söyledi,zaten Siyaseten başka bir şekil de yok,başka çare de yok,çalışan,vatandaşa dokunan kazanacak.
Sayın BAYRAM KARADAĞ sıkı bir tempoya gireceklerini söyledi.
Örneğin SAĞLIK NOKTASINDA,Muhalif Partilerin söyleyecekleri fazla bir şey yok,YENİ SAĞLIK İL MÜDÜRÜ’NÜN SÖYLEDİĞİ SÖZLERİ SEÇMENE ANLATSALAR YETER herhalde..!
Seçmen de SAĞLIK OLAYINA ÇOK İLGİLİDİR.
Neyse;SİYASİ ÇALIŞMALAR sıkı biçimde başlayacak gibi görünüyor.

1433

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler