22.9 C
Karabük
18 Mayıs Cumartesi 2024

Her Telden (12 Mayıs 2012)

“GAZETECİLİĞİ KİŞİSEL MENFAATİ İÇİN KULLANIYOR..” GİBİ UCUZ BİR GÖRÜŞ VE BUNU İSPAT ETME HAYSİYETİ…
Kimi çevreler çok ucuzcu bir yaklaşım sergilerler ve Gazeteci arkadaşlarımız,kardeşlerimiz için “GAZETECİLİĞİ KİŞİSEL MENFAATİ İÇİN KULLANIYOR..” gibi görüşler ileri sürerler.
BUNU BİZİM İÇİN SÖYLEYENLERDE OLMUŞTUR/VARDIR.
Ancak,HAYSİYETLİ/ŞEREFLİ/ONURLU/NAMUSLU insanlar söylediklerini ispat etmekle de yükümlüdürler,ispat edemezlerse,havada kalacak sözlerle insanlara çamur atarlarsa HAYSİYETSİZ/ŞEREFSİZ/ONURSUZ/NAMUSSUZ konuma düşerler..
Kİ;HİÇ KİMSENİN BU KONUMA DÜŞMESİ BİZİ SEVİNDİRMEZ.
“GAZETECİLİĞİ KİŞİSEL MENFAATİ İÇİN KULLANIYOR..” gibi ucuz bir yaklaşım sergileyen insan/insanlar “BİZDEN ŞÖYLE BİR MENFAAT TALEP ETTİ.KABUL ETMEDİK/ETMEDİM..” diyebilmeli.
Böyle davrananlar oldu ise o suçlamalar getirilmeli.
Bakın GAZETE TİCARİ BİR ÜRÜNDÜR,bunu hiç ama hiç kimse inkar edemez,sonuçta GAZETE/RADYO/TELEVİZYON Ticarethanedir ve buraların gelirleri de bellidir.
Bir Ticari ürünü alırken,elbet ki bedel ödenecektir ve buna kimse,ama,kimse “SEN/SİZ ÇIKAR SAĞLIYORSUNUZ..” diyemez,öyle bir hakkı/hukuku yoktur.
“SEN/SİZ,BANA,HAKKIM OLMAYAN ŞU/ŞU HAKLARI VERECEKSİNİZ..” denildiği an “MENFAAT TEMİNİ..” ortaya gelir ki,bunu da hiçbir Gazeteci yapmaz,hele/hele biz böyle basitliklere hiç mi hiç tevessül etmeyiz.
Böyle iddiaları olanlar İSPATLAYABİLİRLER Mİ..?

MHP KARABÜK İL BAŞKANLIĞI’NA SAYIN METİN DEMİREL VE SAYIN ZEKİ AKBULUT ADAY OLARAK GİRECEKLER..
MHP Karabük İl Kongresi 20 Mayıs günü yapılacak ve halen İl Başkanı olan Sayın METİN DEMİREL yeniden Aday olacağını açıkladı ve bu açıklaması sırasında “YENİ ADAYLARDA ÇIKABİLİR..” dedi.
Sayın METİN DEMİREL’İN SÖYLEDİĞİ ÇIKTI.
Daha önce Ülkü Ocakları Başkanlığı da yapmış olan ve MHP içinde ismi bilinen Sayın ZEKİ AKBULUT’UN İl Başkan Adayı olacağı ve bu yarışa katılacağı söylendi.
Sayın ZEKİ AKBULUT önümüzde ki hafta içinde bunu Resmen açıklayabilir ve bu yönde çok önemli bilgiler verilmeye başlandı,Adaylığına ilişkin olacak güçlü sinyaller geliyor.
BAŞKA ADAYLAR DA ÇIKABİLİR Mİ..?
“EVET ÇIKABİLİR..” diyen MHP’Lİ çevreler var elbet ki.
Şuan itibarı ile Sayın METİN DEMİREL ile Sayın ZEKİ AKBULUT,MHP İl Başkanlığı yarışında varlar ve yeni Aday/Adayların çıkması ihtimali de söz konusu elbet ki.
MHP İçinde “SAFLAŞMA VAR GALİBA..” ve böyle sinyaller geliyor.
“BÖLÜNME/HİZİPLEŞME..” demek,belki,ağır olur,ama, “SAFLAŞMA VAR..”
O yüzden,yeni aday/adaylar da,bekleniyor..

KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI SAYIN RAFET VERGİLİ “MHP İÇİNDE Kİ ÇEKİŞMELERE ÇOK UZAK DURUYOR/GİRMİYOR”
MHP Karabük İl Kongresi 20 Mayıs günü yapılacak ve İl Başkanı Sayın METİN DEMİREL YENİDEN Aday,öte yandan Sayın ZEKİ AKBULUT’UN İl Başkan Adayı olacağı üzerinde de,çok güçlü sinyaller geliyor.
Sayın ZEKİ AKBULUT,önümüzde ki hafta resmen açıklayabilir.
Dikkat ediyoruz Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,MHP içinde ki çekişmelerden çok ama çok uzakta duruyor,en küçük bir işaret vermiyor,kimi desteklediği,destekleyeceği noktasında hiçbir bilgi sızmıyor.
TAM ANLAMI İLE TARAFSIZ BİR KONUMDA.
Burada Sayın RAFET VERGİLİ için “HEM PARTİ İÇİNDE TAM ANLAMI İLE TARAFSIZ KONUM DA..” diyerek sözü Belediye Başkanlığı icraatlarına da getirmek “BELEDİYE BAŞKANI OLARAKTA HİÇBİR PARTİ TAASSUBU YOK,O NOKTADA DA ÇOK AMA ÇOK TARAFSIZBİR İCRAAT SERGİLİYOR..” demek gerek.
Kendisi de bunu söylüyor zaten..
“KİMİLERİ ASGARİ ÜCRETLE MÜTEAHHİT İŞÇİSİ ALINIRKEN,BİZE MUTLAKA SORACAKSIN.BU İŞÇİLERİ BİZİM PARTİ BİLDİRECEK DERKEN.BEN HİÇBİR ZAMAN BÖYLE YAPMADIM..” diyor ve gerçekten de yapmadı.
Neyse:Sayın RAFET VERGİLİ tam anlamı ile tarafsız.
MHP İçinde ki yarışta “PARTİ TABANI BİLİR..” gibi bir duruşu var.

CHP KARABÜK İL KONGRESİ 20 MAYIS GÜNÜ VE ŞU ANA KADAR SAYIN BAYRAM KARADAĞ DIŞINDA BİR ADAY YOK..
MHP ve CHP İl Kongreleri aynı güne denk geldi ve MHP İl Kongresi’nde BİRKAÇ ADAY yarışacak gibi bir hava eserken,CHP Karabük İl Kongresi’nde Sayın BAYRAM KARADAĞ dışında İL BAŞKAN ADAYI yok gibi görünüyor.
Sayın BAYRAM KARADAĞ tek aday olarak seçime girecek galiba.
ŞU ANA KADAR BAŞKA BİR ADAY ÇIKMADI.
CHP İçinde İL DELEGELERİNİN Sayın BAYRAM KARADAĞ ile birlikte hareket edecekleri inancı büyük,o nedenle olsa gerek,ortaya ben İL BAŞKAN ADAYI olacağım şeklinde çıkan bir isim yok.
Gönlünden böyle bir niyet geçenler bile “DELEGE OY VERMEZ.BU DELEGE YAPISI KESİNLİKLE Sayın BAYRAM KARADAĞ’DAN YANA OY KULLANIR.ADAY OLUP YIPRANMAYA GEREK YOK..” diye düşünüyor olabilir.
BÖYLE DÜŞÜNENLERDE HAKLIDIRLAR..
Örneğin EFLANİ-OVACIK-ESKİPAZAR delegeleri kesinlikle Sayın BAYRAM KARADAĞ ile birlikte hareket ederler,MERKEZ delegesi içinde Sayın BAYRAM KARADAĞ’IN vereceği fire,5 olur,10 olur,Safranbolu ve Yenice delegeleri içinde aynı şeyleri söylemek mümkün.
Bu nedenle başka İL BAŞKAN ADAYI çıkmayacak gibi görünüyor.
Sayın BAYRAM KARADAĞ “BEN BU YARIŞTA YOKUM DERSE..” o zaman seyredin “ADAY BOLLUĞUNU..” en az yarım düzine İL BAŞKAN ADAYI çıkar.
CHP Şu ana kadar TEK İL BAŞKAN ADAYI resmi veriyor.

SAFRANBOLU BELEDİYESİ-KARABÜK BELEDİYESİ’NE BORÇLU VE BUNUN “ESKİ DÖNEMİ/YENİ DÖNEMİ..” OLUR MU…?
Safranbolu Belediyesi’nin,KARABÜK BELEDİYESİ’NE borcu var ve biz bunları yazarken,yazımızın hiçbir yerinde “BORÇ YENİ DÖNEM YAPILMIŞ-ESKİ DÖNEM YAPILMIŞ..” gibi bir yaklaşım getirmedik.
SAFRANBOLU BELEDİYESİ’NİN,KARABÜK BELEDİYESİ’NE borçlu olduğunu söyledik ve olayı somut özeti de böyle,yoksa Mahkeme şuradan hareket etti bu borcu çıkarttı,buradan hareket etti Safranbolu Belediyesi’ni borçlandırdı konusuna da girmedik.
SOMUT-NET YAZDIK.
Safranbolu Belediyesi’nin,Karabük Belediyesi’ne borcu var diye somut/net yazdık “LAF KALABALIĞI..” ile olayı geçiştirmeye çalışmadık ve EĞER BORÇ ESKİ DÖNEMDEN KALMA İSE,ESKİ DÖNEM YÖNETİCİLERİ NEDEN BÖYLE BİR BORÇ YAPTIKLARINI AÇIKLARLAR.
Şimdi gelelim işin esasına.
Karabük Belediyesi,bu alacağını tahsil için,fazla aceleci davranmıyor galiba veya biraz bastırınca,ortaya hatır/gönül ilişkileri sokuluyor,öyle bir sezinlememiz var.
Karabük Belediyesi’nin bu alacağı KİŞİLERDE OLSAYDI şayet..
Yine aynı mı davranırdı..?
“3500 KİŞİYE BİR ECZANE AÇILABİLİR..” ŞEKLİNDE Kİ YASA VE “YENİ ECZANE AÇMANIN MÜMKÜN OLMAYACAĞI..”
Ülke genelinde ECZANELERE yeni bir düzenleme getiriliyor ve bununla ilgili YASA ÇIKTI/ÇIKIYOR denilebilir,şartlar öylesine belirli hale geldi anlayacağınız.
3500 NÜFUSU BİR ECZANE DÜŞECEK..
Eğer bu rakamı geçen yerler varsa-ÖRNEĞİN KARABÜK GİBİ- açılmış olan ECZANELER KALACAK ve YENİ ECZANE açılmasına izin verilmeyecek.
Örneğin KARABÜK’TE 44 ECZANE VAR..
3500 Nüfusa bir eczane olayından yola çıkarsanız şuan itibarı ile KARABÜK’TE 154 BİN NÜFUSA cevap verebilecek kadar Eczane var ve yeni bir eczane açılabilmesi için,KARABÜK NÜFUSUNUN 158 bin çıkması gerek.
YANİ YÜZDE 50 NÜFUS ARTIŞI GEREK.
Tabi olayın bir başka yönü de ECZACILIK FAKÜLTESİ’NE alınan öğrenci sayıları ile Ülkede ki nüfus artış hızının paralelliği ve Fakülteyi bitiren gençlerin,yeni eczane açıp/açamayacakları.
İLAÇ SEKTÖRÜNDE Kİ GELİŞMELER..
Yani bugün ki ECZANE KALFALARININ yerine Fakülte mezunları gibi
Yeni ECZANE AÇILAMAMASI mevcutları değerlendirir elbet.

TCDD “SİNYALİZASYON SİSTEMİ ÇALIŞMALARI NEDENİ İLE..” YOLCU/YÜK TAŞIMA KESİNTİLERİ,KARDEMİR’E ETKİSİ..
TCDD Genel Müdürlüğü,bir bölümü AVRUPA BİRLİĞİ Kredilerinden olmak kaydı ile IRMAK-KARABÜK-ZONGULDAK demiryolu hattı SİNYALİZASYON Sistemini yeniliyor.
ÇALIŞMALAR 15 MAYIS GÜNÜ START ALIYOR.
TCDD Genel Müdürlüğü çok büyük bir yatırımı gerçekleştirecek ve yatırımın maddi boyutu,eski para birimi ile katrilyonu buluyor,böylesine büyük bir yatırım anlayacağınız.
Bittiği zaman IRMAK-KARABÜK-ZONGULDAK arasında ki yolcu ve yük taşıma kapasitesi artacak,trenlerin hız olayı daha üst seviyelere çıkartılacak falan.
ÇALIŞMALAR NEDENİ İLE SEFERLER ZAMAN/ZAMAN DURDURULACAK ve bu nokta da en ciddi sıkıntıyı KARDEMİR yaşayabilir gibi bir algı var.
Zira;IRMAK-KARABÜK-ZONGULDAK demiryolu hattı en fazla KARDEMİR tarafından kullanılıyor,en büyük yük gelişi KARDEMİR adına oluyor.
SEFERLERİN AKSAMASI SIKINTI YARATABİLİR Mİ..?
Elbet ki TCDD ile KARDEMİR bu işi çözümlerler ve sıkıntıya mahal vermezler,buna kesin gözü ile bakmak gerek,ancak,böyle bir sıkıntı için bir endişe olduğu da kesin tabii.
Çalışmalar 15 mayıs günü Bakanlar tarafından başlatılacak.

“SENDİKAL YETKİ MAHKEMESİ..” 15 HAZİRAN TARİHİNE ERTELENDİ VE OLAY KARARA DOĞRU YOL ALIYOR ARTIK..
İki yıla yakın zamandır süren “SENDİKAL YETKİ MAHKEMESİNE..” dün Zonguldak İş Mahkemesi’nde devam edildi ve 15 Haziran tarihine ertelendi.
Bu ertelemenin KARDÖKMAK İşyeri’nde ki müteahhit firma işçileri ile ilgili bir evrakın istenmesinden doğduğu hakkında bilgi veren ilgili çevreler “15 HAZİRAN TARİHİNDE KARAR VERİLEBİLİR..” gibi yaklaşımlar da getirdiler.
“15 HAZİRAN TARİHİNDE HER İKİ İŞYERİ İÇİNDE KARAR VERİLEBİLİR..” gibi yaklaşımlar getirilerek “BU İŞ ARTIK SONA DOĞRU GELİYOR..” ifadeleri kullanılıyor.
Öte yandan,KARDEMİR Çalışanlarının da “TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İÇİN..” hayli istekli olduğu dikkatten kaçmıyor ve “BİR SÖZLEŞME İLE ALACAĞIMIZ PARA BİZİ RAHATLATIR..”gibi görüşler dile getiriliyor.
Bu arada “YARGITAYA GİTMESİNLER..” diyen çok işçi var.
“YEREL MAHKEME HANGİ SENDİKA LEHİNE KARAR VERİRSE/VERSİN,DİĞER SENDİKA OLAYI YARGITAYA BOYUTUNA TAŞIMASIN.BİRAN ÖNCE SÖZLEŞME MASASINA OTURULSUN..” talepleri dikkati çekiyor.
KARDEMİR Çalışanları “BİRAN ÖNCE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ BEKLERKEN..” bir beklentisi de “SÖZLEŞME İLE ALINACAK RAKAMLAR NOKTASINDA..” ve beklenen rakamlar hayli enteresan.
Beklentiler gerçekten çok enteresan ve yüzde rakamları hayli yüksek.

2010 YILINDA Kİ “SENDİKAL MÜCADELE..” SIRASINDA SÜREKLİ GÜNDEM DE OLAN “YÜZDE 42 LER..” VE GELECEK…
2010 Yılında yaşanan SENDİKAL MÜCADELE sırasında,sürekli gündem de olan YÜZDE 42 ler olayı KARDEMİR Çalışanlarının belleğine kazınmış adeta.
BUNU GELECEKTE GÖRECEĞİZ,YAŞAYACAĞIZ GALİBA.
KARDEMİR Çalışanları “ŞU YETKİ MAHKEMESİ BİTSİN.YARGITAYA GİTMESİNLER.BİRAN ÖNCE SÖZLEŞME YAPALIM..” gibi bir tutum sergilerken,ŞUUR ALTLARINDA yüzde 42 lerin olduğunu hemen anlıyorsunuz.
Yetki TÜRK METAL tarafından alınırsa,bu Sendika 2010 mücadelesini “YÜZDE 42 LER ÜZERİNE İNŞA ETTİĞİ İÇİN,OLASI BİR TOPLU SÖZLEŞME SIRASINDA BU RAKAMDAN GERİ ADIM ATAMAZ..” yolunda ki görüşleri kimse yabana atmasın sakın.
Yetki ÇELİK-İŞ Sendikası tarafından alınırsa,gelişen birçok konjonktürel gelişme,tabanın bu nokta da şartlanmışlığı ve TÜRK METAL Sendikası’nın halen mevcut Üyeleri nedeni ile “BU SENDİKA DA YÜZDE 42 NOKTASINDA GERİ DÜŞEMEZ,AĞIR BEDELLERİ OLUR..” gibi bir dizi değerlendirmeler yapılıyor.
“İSKENDERUN ŞUBE BUNU BAŞARDI..” görüşleri de var elbet.
O nedenle diyoruz ki “2010 YILI YAŞANAN SENDİKAL MÜCADELE,KARABÜK’TE GÖRÜNEN/GÖRÜNMEYEN ÇOK DERİN İZ BIRAKTI.BUNLAR SÜREÇ İÇİNDE BİR/BİR ORTAYA ÇIKACAKTIR..”
Şu SENDİKAL YETKİ MAHKEMELERİ BİR bitsin hele..
İsterseniz,bu yazdıklarımızı kesin saklayın,aynısı çıkıyor mu görürsünüz.

MHP İL BAŞKANI SAYIN METİN DEMİREL ; “KARABÜK MADEM GELİŞMİŞ İL,MİLLETVEKİLİ SAYISI NEDEN DÜŞTÜ..”
MHP Karabük İl Başkanı Sayın METİN DEMİREL,AK Parti Karabük Milletvekili Sayın OSMAN KAHVECİ’NİN yaptığı “KARABÜK GELİŞMİŞ BİR İL..” açıklamasına çok ilginç bir gönderme ile cevap verdi.
“MADEM KARABÜK GELİŞMİŞ BİR İL,O ZAMAN AKP İKTİDARINDA MİLLETVEKİLİ SAYISI NEDEN 2 YE DÜŞTÜ..” diye sordu ve bunun cevabını aradığını söyledi.
“SON 10 YILDA HANGİ TESİSLERİ AÇTINIZ..” gibi yaklaşımlarda sergiledi Sayın METİN DEMİREL ve bakın bu nokta da bizim bazı tespitlerimize dikkat edin.
SOSYO/EKONOMİK GELİŞMİŞLİK parametrelerine iyi dikkat eden,KAĞIT ÜZERİNDE yazanlarla,FİİLİ OLARAK yaşananlar,GÜNLÜK YAŞAM içinde görünenler çok farklı olabiliyor.
Örneğin ŞEHİRLEŞME ORANI bu gelişmişlik oranlarının tespitinde bir ölçü ve örneğin EFLANİ’NİN,örneğin OVACIK’IN evlerde içme suyu olmayan,kanalizasyon şebekesi olmayan,ancak MAHALLE OLDUKLARI için ŞEHİR GÖRÜNEN yerleşim yerleri var mı/yok mu..?
Buralar KAĞIT ÜZERİNDE ŞEHİR GÖRÜNÜYORLAR..
Ancak evlerde İÇME SUYU ve KANALİZASYON var mı/yok mu..?

1582

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler