14.3 C
Karabük
30 Nisan Salı 2024

Her Telden (23.Şubat.2018)

SAFRANBOLU TÜRKER İNANOĞLU İLETİŞİM FAKÜLTESİ İÇİN “ÇOK ÖNEMLİ GELİŞMELER YAŞANDI..” VE KONU ARTIK KESİNLEŞTİ, PEKİ DARISI..!!
Safranbolu TÜRKER İNANOĞLU İLETİŞİM FAKÜLTESİ’NİN yapımı artık kesinleşti sayılır, yer sorunu çözüldü ve sorunun büyük bölümü çözülmüş oldu, şimdi sıra Sayın İNANOĞLU’NUN inşaatları başlatmasında..
Safranbolu çok şanslı bir Kent.
Şansı elbet ki TARİHSEL GEÇMİŞİNDEN ve O tarihsel geçmişin, biçimlendirdiği TOPLUMSAL YAPISINDAN, İNSAN YAPISINDAN kaynaklanıyor, bu anlamda Sayın ŞEFİK DİZDAR, Sayın KIZILTAN ULUKAVAK, Sayın TÜRKER İNANOĞLU, Sayın AYTEKİN KUŞ, Sayın AHMET SOYKÖK, Sayın YILMAZ KAVUŞTURUCU gibi Sayın İSMET ZÜHTÜ SARAÇOĞLU gibi,  o tarihsel geçmişin,  rafine insanları her Kentte bulunur mu..
Ve bir anda aklımıza gelen bu isimler, bir anda aklımıza gelmeyen, unuttuğumuz bunlar gibi, o tarihsel geçmişin imbiğinden süzülüp gelmiş, o tarihsel sürecin günümüze yansıttığı,  güzel insanlar, rafine insanlar, başka Kentlerde bulunur mu..?
Bakın SAFRANBOLU BU İNSANLARLA NELER KAZANIYOR..
Ünlü Sinema yapımcısı Sayın TÜRKER İNANOĞLU, Doğum yeri olan Safranbolu İlçesine İLETİŞİM FAKÜLTESİ yaptıracak, aslında O Tarihsel süreci yaşamamış, o imbikten geçmemiş, Akademik Kariyeri o kültürün, o anlayışın yanına bile yaklaşamayan bir çok insan Sayın TÜRKER İNANOĞLU’NA nasıl bakmıştı.?
FAHRİ DOKTORA sürecinde yaşanan gel/gitleri, en iyi bilen isim Sayın YILMAZ KAVUŞTURUCU oldu ve o süreçte birçok şeyi paylaştık kendisi ile olaya, ortaklaşa tepki koyduk.
Neyse, sözün özü SAFRANBOLU İLETİŞİM FAKÜLTESİ kesinlik kazandı..

YAŞANAN O ÜZÜCÜ TRAFİK KAZASI VE KARDEMİR İŞYERLERİNDE ÇALIŞAN 4 İŞÇİNİN VEFATI, ÇELİK-İŞ SENDİKASI GENEL BAŞKANI’NIN TUTUMU
Bilindiği gibi KARDEMİR VARDİYA TAŞIMA Aracı trafik kazası yaptı ve daha önce 3 işçi ile, Taşıtı kullanan Şoför vefat etti, şimdide ağır yaralanan bir işçi kardeşimiz daha vefat etti.
İNSANIN GERÇEKTEN İÇİ ACIYOR..
Geride kalanlarına sabır, metanet ve başsağlığı diliyoruz.
Özellikle KARDEMİR İşçilerinin cenaze törenlerine, evine ekmeği bu insanların verdiği Sendika Aidatlarından götüren bazı Sendikacıların katılmaması büyük eleştiriler almıştı.
Özellikle ve özellikle, ÇELİK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ, bu cenaze törenlerine neden katılmadı, insanlar halen böyle bir soruya mantıklı cevap bulamadılar iyi mi..?
KARDEMİR İŞÇİSİ, BU DURUMU ÇOK CİDDİ BİÇİMDE ELEŞTİRİYOR..
Hatta çok/çok ağır eleştiriyor, HERKESİN HABERİ OLSUN..!!

KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI SAYIN RAFET VERGİLİ’NİN GÜNDEME GETİRDİĞİ “MARZİNÇ NOKTASINDA..” ÇED RAPORU SIKINTILI MI ACABA..?
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ, geçtiğimiz aylarda KARABÜK’TE HAVA/SU/ÇEVRE kirliliği olayından yola çıkarak ve çok/çok haklı biçimde MARZİNÇ Tesisini gündeme getirmişti.
Sayın VERGİLİ bu olayı gündem yaparken, zaman/zaman “VALİ, CUMHURİYET SAVCISI, ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ..” gibi etkili ve yetkili makamlara da göndermeler yapmış, göreve çağırmıştı.
Sayın VERGİLİ BU KONULARDA HAKLI BİR FERYAT İÇİNDEYDİ..
Şimdi düşünün MARZİNÇ’İN aldığı bir ÇED RAPORU var ve alınan ÇED RAPORUNUN bir bölümünde “BU YATIRIMDA YAPILACAK..” taahhüdü veya sözü verilen “ATIK MADDE CURUF YENİDEN İŞLENEREK SÜNGER DEMİR ELDE EDİLECEK..” yatırımı yapılmadı/yapılamadı..
O ZAMAN, ÖRNEĞİN “ALINAN ÇED RAPORU, HALEN GEÇERLİ Mİ..?”
ÇED RAPORUNDA sözü edilen “SÜNGER DEMİR TESİSİ KURULAMADIĞI İÇİN..” Tesisin Atık Maddesi CURUF SIRA DAĞLAR GİBİ YIĞILDI kaldı ve bu curufun insan sağlığına tehlikeli olduğu da yeni GEÇEN SÜREÇTE açıklanmıştı.
CURUF,  ŞU AN, KARABÜK DIŞINA TAŞINIYOR..
Taşıma vasıtaları, taşıma şekli Yönetmeliklere uygun mu, o ayrı bir konu..
Alınmış olan ÇED RAPORU halen geçerli mi acaba, İLGİLİ MERCİLER ne derler ki..?

MARZİNÇ “İNSAN SAĞLIĞI İÇİN TEHLİKELİ MADDELER İÇEREN..” PROSES SUYU İÇİN ARITMA TESİSİ YAPACAKMIŞ VE KARADENİZ’E KADAR..!!
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ, geçen süreç içinde ÇOK ÖNEMLİ TAHLİL LABORATUARLARINA yaptırdığı analizler sonucu MARZİNÇ Üretimi sırasında çıkan proses suyunda insan sağlığı için çok tehlikeli maddeler çıktığını öğrenmişti.
Bunu öğrenir/ öğrenmez, MARZİNÇ PROSES SUYUNUN, Karabük Belediyesi kanalizasyon şebekesine deşarj edilmesini durdurmuştu, o sırada yaptığı açıklamalarda “MARZİNÇ ATIK SUYU, BİZİM ŞEBEKEMİZ KANALI İLE KARADENİZ’E KADAR TEHLİKELİ ATIK TAŞIYOR..” anlamında ifadeler kullanmıştı.
ŞİMDİ MARZİNÇ KENDİ SU ARITMASINI YAPACAKMIŞ..
O süre içinde Karabük Belediyesi kanalizasyon şebekesine, proses suyu vermeye devam edecekler galiba, yani o süreç içinde KARADENİZ’E kadar hayatı tahrip etmeye devam edecekler..!!
ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ içinde MARZİNÇ’E yakın bir parsel talep etmişler ve oraya SU ARITMA TESİSİ kuruyormuş MARZİNÇ mali portre olarak 7 milyon lira gibi bir rakam telaffuz ediliyor..
Sayın VERGİLİ, ortaya nelerin çıkmasını temin etti bakın/ görün..
Esas bu iş YEREL SEÇİMLERDE müthiş tartışma konusu olacaktır..!!

MARZİNÇ “GEÇİCİ RUHSAT ALARAK..” YILLARCA KULLANDIĞI “CURUF ATIK DEPOSUNA..” SIRA DAĞLAR GİBİ YIĞMIŞ VE BAKANLIK/MÜDÜRLÜK
MARZİNÇ Tesisi “6 AYLIK GEÇİCİ RUHSAT ALARAK..” çalışmaya başladığı CURUF ATIK MADDESİ’Nİ yüzbinlerce ton yığarak üretimine devam etmiş ve gündeme gelince BU SORUNLARDA ortaya çıktı..
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ, iyi ki o süreci başlattı ve “VALİ, CUMHURİYET SAVCILARINI..” bu anlamda göreve davet eden açıklamalar yaptı “ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI’NI, İL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜ..” görevlerini yapmaya davet etti.
BAKIN ORTAYA NELER/NELER ÇIKTI..
Meğer MARZİNÇ Tesisinin Atıklarını depoladığı DEPO YERİ 6 AYLIK GEÇİCİ RUHSATLA devreye alınmış, SÜNGER DEMİR Üretimi olmayınca, bu alan SIRA DAĞLAR GİBİ YIĞILIP CURUF ile kaplanmış..
ŞİMDİ NE OLACAK MERAK ETMİYOR MUSUNUZ..?
BAKANLIK geçen süreçte ceza yazdığı MARZİÇ’İ bu kezde KAPATIR MI yoksa..?

“ÖLECEĞİNİ BİLE/BİLE, HİÇ ÖLMEYECEK GİBİ YAŞAYAN/DAVRANAN TEK CANLI VARLIK İNSANDIR..” DEYİŞİ NE GÜZEL, NE KADAR GERÇEKÇİ…
Ne güzel, ne özlü sözler var yarabbi, nerede okuduk, kim söylemiş hatırlamıyoruz, ancak,  “ÖLECEĞİNİ BİLE/BİLE, HİÇ ÖLMEYECEK GİB YAŞAYAN /DAVRANAN TEK CANLI VARLIK İNSANDIR..” şeklinde ki deyiş ne kadar gerçekçi değil mi..?
BAŞKA; HANGİ CANLI, ÖLECEĞİNİ BİLEBİLİR Kİ..?
İnsanoğlu öleceğini bile/bile hatalar yapar, yaptığı hataların büyük bölümünü bilir, o hataların farkındadır, ancak, o an ki nefsani duygularının esiri olarak hata yapar, hatasını sürdürür.
ALLAH HEPİMİZİ BÖYLE DAVRANMAKTAN ESİRGESİN…
Biz bu satırları yazarken ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK İL Müdürlüğü’ne çok/çok yakın bir Kardeşimiz “MARZİNÇ DEPOSU İLE İLGİLİ ARAYARAK BAZI BİLGİLER VERDİ..”
300 Bin ton civarında ki MARZİNÇ CURUFU nakliyesi yapılıyor, bu konuyu anlattı, zaten bizde bunu yazmıştık ve CURUF BOŞALTMA İŞLEMİ galiba 40-45 milyon lira civarında bir harcamayı gerektirmiş.
O Kardeşimiz bunu anlatırken “O SÖZLER GELDİ AKLIMIZA..”
Acaba, hatalı bir şeyler mi yazdık diye geçti içimizden, sorduk, hata yok o boşaltma işlemi hakkında bilgiler vermeye çalıştığını söyledi ve hatta “BAKANLIKÇA BURASININ KAPATILMASI GÜNDEME GELDİ DİYE BİLİYORUM..” gibi bilgi vererek “BİR BAŞKA BAKANLIĞIN RİCASI İLE KALDI..” gibi de konuştu.
“SEN ESAS YEREL SEÇİMLERDE SEYRET..” dedi..
“YEREL SEÇİMLERİN BAŞ GÜNDEMİ BU İŞ OLACAK..” falan dedi.

CHP KARABÜK İL BAŞKANI SAYIN ABDULLAH ÇAKIR “GEÇTİĞİMİZ GÜN 10-15 KAMYONCU ESNAFI PARTİMİZİ ZİYARET ETTİ VE AKARYAKIT..”
Geçtiğimiz günü CHP Karabük İl Başkanı Sayın ABDULLAH ÇAKIR’I gördük yolda ve ayaküzeri bir süre lafladık, Sayın ÇAKIR yaptıkları çalışmalardan söz etti.
O gün, KAMYONCULARA VERİLEN AKARYAKIT FİYATLARINA ilişkin bir açıklamaları çıkmıştı, bundan söz etti ve “ÇALIŞMALARIMIZA HIZLI BİR BİÇİMDE DEVAM EDİYORUZ.10-15 KAMYONCU ESNAFI PARTİMİZE GELMİŞTİ.O AÇIKLAMA VERDİKLERİ BİLGİLER DOĞRULTUSUNDA YAPILDI..” dedi.
Kamyoncular CHP’Yİ ziyaret ederek AKARYAKIT FİYATLARINDAN yakınmışlar, bilgiler vermişler ve CHP İl Başkanı orta yerdeki haksızlıkları o ziyaretten sonra Kamuoyu ile paylaşmış.
GERÇEKTEN ÇOKTA İYİ YAPTI, Sayın ÇAKIR..
AYAK üzeri sohbetimiz sırasında CHP Karabük İl Başkanı gülerek “BAKIN BİZ ESNAF ZİYARETLERİMİZİ YAPTIK BİTİRDİK.ŞİMDİ HEMEN HERKES ESNAF ZİYARETLERİNE BAŞLADI..” diyerek, bir gönderme de bulundu..
Sayın ABDULLAH ÇAKIR Karabük’ün her sorununa ilgi göstererek, bunları Karabük Kamuoyu ile paylaşacaklarını söylüyor, bazı konulardan söz etti bize ve “BUNLARIN ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR, DETAYLI BİLGİLER TOPLUYORUZ..” falan dedi.
Sonra da bizim bir yazımıza gönderme yaparak “CHP KARABÜK’TE KIPIRDANIYOR YAZMIŞSINIZ, KIPIRDANMIYOR, KOŞMAYA HAZIRLANIYORUZ BUNU KISA SÜRE İÇİNDE GÖRECEKSİNİZ..” gibi iddialı sözler etti..
CHP KARABÜK SORUNLARINA YAKIN DURMAYA BAŞLADI GALİBA.

KARABÜK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ “SU ARITMA TESİSİ YAPARSA..” SAĞA/SOLA HARCANACAK PARALARI AZALIR MI, BÖREK/BAKLAVA İŞİ..
Geçtiğimiz yıl yaz aylarından itibaren KARABÜK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ Karabük gündeminde çok ciddi yer bulmuştu, börek/baklava paraları, bazı basın/yayın organlarına ödenen paraların dedikoduları ayyuka çıkmıştı..!!
Sonra ORGANİZE SANAYİ BÖLGE Başkanı Vali Sayın MEHMET AKTAŞ’IN Başka bir İL Valiliğine ataması çıktı, Bölge Başkan Yardımcısı İSTİFA ederek görevinden ayrıldı, BÖLGE MÜDÜRÜ ve İKİ ÇALIŞANIN İŞ AKTİNE son verildi..
NEDEN SU ARITMA TESİSİ YAPILMAZ OSB’YE ACABA..?
Biz, bazı çevrelerin söylediği gibi, baklava/börek parası, bazı basın/yayın organlarına verilecek paralar azalır diye düşünüldüğüne zerre kadar hak vermiyoruz/vermeyiz de.
O ZAMAN SU ARITMA TESİSİ NEDEN KURULMAZ ACABA..?
MARZİNÇ konusu gündeme düştü, bu sorun ayan/beyan ORTAYA ÇIKTI..
ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ SU ARITMASIZ OLUR MU YANİ, OLUR MU..?
Olursa böyle sorunlar yaşanır işte..

TÜRK SAĞLIK-SEN KARABÜK ŞUBE BAŞKANI SAYIN SADIK DOĞRU , ASLI OLMADIĞINI İDDİA ETTİĞİ BİR SORUNUN ÜZÜNTÜSÜ, HASTANE OLAYI..
TÜRK SAĞLIK-SEN Karabük Şube Başkanı Sayın SADIK DOĞRU geçtiğimiz gün Büromuza bir nezaket ziyaretinde bulundu ve uzunca bir süre sohbet ettik, dertleştik.
Başkan Sayın SADIK DOĞRU son gelişen ve Hastaneyi, Hastane çalışanlarını ilgilendiren, Hukuka intikal etmiş bir olay nedeni ile hayli üzgün hayli kızgın.
“BU KADAR YANLIŞ, BU KADAR KİRLİ BİLGİ OLMAMALI” diyor..
Sayın SADIK DOĞRU, Karabük’e yeni bir HASTANE YAPILMADAN özellikle ACİLLERDE Kİ sıkıntının bitmeyeceğine işaret ederek “ESKİDEN TAM 4 ACİL SERVİS VARDI.ŞİMDİ KAPASİTESİ BÜYÜSE BİLE TEK ACİL SERVİS VAR..” diyerek bu nokta da yaşanan sıkıntıların kaynağını gösteriyor.
Anladığımız, Şirinevler Hastanesi’ne yapılması düşünülen İLAVE BİNALARIN üzerinde sağlam bir çalışma yapılarak YENİ BİR HASTANE YAPIMINA dönüştürülmesinden yana Sayın SADIK DOĞRU..
Olayın en mantıklı yanı da bu olur doğrusu..
O 200-250 Yatak İLAVE BİNASI, Karabük’ün bir başka yerine ve YENİ BİR DEVLET HASTANESİ olarak yapılırsa, şu an çekilen, gelecekte daha çok hissedilecek olan SAĞLIK SIKINTILARI bir ölçü de hafifler elbet.
Sayın SADIK DOĞRU konuşmalarında bunlara vurgu yapıyor gibi geldi bize..

792

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler