16.1 C
Karabük
30 Nisan Salı 2024

Marzinc Karabük Belediyesi ile anlaştı

Karabük Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Metin Yalçın’ın kaleme aldığı yazıda Marzinc ile Karabük Belediyesi’nin anlaştığı iddia edildi.

İşte Karabük Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Metin Yalçın’ın yazısı;

GİDİŞİ SUSKUN; DÖNÜŞÜ MUHTEŞEM: MARZİNG

Yıl 2017… Ekimin ilk çarşambası… Yer, Kent Meydanındaki Belediye Nikah Salonu…
Aylık rutin belediye meclis toplantısı yapılıyor.Komisyon raporları okunuyor, söz almak isteyen meclis üyeleri konu üzerinde görüşlerini bildiriyor. Kimileri kabul veya reddediliyor, kimileri de tekrar görüşülmek üzere komisyonlara geri gönderiliyor. Gündemde görüşülmesi gereken ne varsa görüşüldükten sonra, bir sonraki toplantı günü ve saati, başkan tarafından ilan edilip toplantı bitirilince bir meclis üyesi söz hakkı isteyerek şunları söyler:

"Başkanım, belediye olarak halkımızın huzur ve rahat bir şekilde yaşatabilmek için asansörlü köprüler, yürüyen merdivenler, parklar vs yapıyoruz. Bu yaptıklarımız çok güzel ve yerinde hizmetler; fakat bizim öyle büyük bir problemimiz var ki tüm bu hizmetleri gölgede bırakıyor, bir ölçüde geçersiz kılıyor: hava kirliliği. Bu problemi halletmeden yaptıklarımızın hiçbir anlamı yok. Bu kirliliğin iki sebebi var: KARDEMİR ile MARZİNG.
Ve devamla şu soruyu sorar:”Sayın başkan!, Belediye olarak bu konuda bizim yetkimiz var mı? Eğer varsa şu ana kadar bu konuda neler yaptık, şimdi ne yapıyoruz, bundan sonra neler yapacağız?”
Bu sorunun sorulmasını bekler gibi bir havada olan başkan, gittikçe artan bir celalle: "Uzun zamandan beri KARDEMİR ve MARZİNG’i takip ettiğini, tespitler yaptığını, Kardemir’in özellikle cumartesi ve pazar günleri filtreleri kesinlikle çalıştırmadığını, üzerine düşen çevre yatırımlarını yapmadığını, para kazanmak uğruna Karabük halkını göz göre göre zehirlemeye yıllardır devam ettiğini; Marzing’in de aynı şekilde davrandığını, havaya karışan çinko oranının çok yüksek olduğunu, gereken önlemler alınmadan direkt toprağın üzerine depolanan curufların toprak ve suyumuzu kirlettiğini, dolayısıyla her iki kurumun çevre anlamında yapması gerekenleri yıllardır yapmadığını" söyler.
Başkanlığının bitmesine 1.5 yıl kaldığını, kendi hakkında kamuoyunda dillendirilecek birçok dedikoduyu tahmin etmesine rağmen, bunlara kulaklarını tıkayarak, bu meselenin görev süresi bitinceye kadar, kendisi için tek mesele olacağını kimseyi yanında bulamasa bile tek başına hukuki yoldan mücadelesine devam etmekten asla çekinmeyeceğini da eklemeyi ihmâl etmez..
Konuşmalar önce yerel basına, ardından ulusal medyaya ve sosyal medyaya yansır. Karabük kamuoyu da sahiplenir; çünkü içten içe herkes muzdariptir hava kirliliğinden. Öyle ya kiminin çoluk çocuğu, kiminin torunu, kiminin sevdiği, kimilerinin de annesi babası vardır zarar görmesini istemediği.
Ertesi gün sabah saatlerinde işine, okuluna gitmek için yollara düşenler; dolmuşların camlarında, köprülerde, direklerin arasına gerilmiş afişlerde MARZINGE HAYIR yazılarıyla karşılaşırlar. Afişlerdeki yazıların altında isim olmamasına rağmen, insanların yüzlerine yansıyan gülümsemeden, bu yazıyı kimlerin yazdırdığı anlaşılıyordu.

Bu arada Kardemir yetkilileri, hızlı bir şekilde çevre ile ilgili yapacaklarını, ihale ve bitiriliş tarihleriyle birlikte kamuoyuyla paylaşır ve usta bir manevrayla tüm şimşekleri MARZİNG üzerine bırakıverir.

Özellikle MARZİNG konusu gündeme her geldiğinde sayın başkan" Bu meselenin kendisi için şahsi bir mesele haline geldiğini, kimse ilgilenmese bile şahsen mahkemeye başvurarak dava açacağını ve gerekirse Anayasa mahkemesine götürmekten geri durmayacağını" söyler.
Olayı takip eden herkes umutludur çevre felaketini önlemek için. Başkan direksiyona geçmiş, meclis onu desteklemektedir, kamuoyunun rüzgârı da ondan yana esmektedir. Bu arada Karabük Belediyesi tarafından Marzing’in logarlarına beton dökülerek tesis devre dışı bırakılmıştır. Güven, had safhaya çıkmıştır. Ok, yaydan çıkmış, fırtınalar kopmuştur. Sonunda şeytanın bacağı kırılmıştır. Marzing, nihayet kapanacak ve Karabüklüler rahat bir nefes alacaktır.
Ve yıl 2018… Şubat’ın ilk Çarşambası… Yer, Kent Meydanındaki Nikah Salonu… Aylık meclis toplantısı… Yine rutin konular görüşülür oylanır, kabul veya red edilirken bazıları da komisyonlara havale edilir.Derken gündem harici bir metin gündeme gelir, okunur:
"MARZİNG yetkilileriyle yapılan görüşmeler sonucu belli konularda anlaşılmıştır. BUNA GÖRE:
”Belli bir ödeme planı dahilinde taksitlerle ödeme yapmak kaydıyla MARZİNG, 15 milyon lira Safranbolu Kanyon Park için; Karabük’ün farklı mahallelerine yapılacak Kanser Tarama Merkezi, Aile Sağlık Merkezi ve Bilim Merkezi için de 15 milyon lira daha olmak üzere toplamda 30 milyon liralık yatırım yapmasına; buna karşılık belediyenin Marzing’in giderlerine dökülen betonu, Şubat sonuna kadar sökmesine ve yapması gereken çevre yatırımları için verilen 6 aylık sürenin 2018’in sonuna kadar uzatılmasına karar verilmiştir."
Bu anlaşılan maddelerin uygulanıp uygulanmadığı, üç kişiden oluşan bir komisyon tarafından sıkı bir şekilde takip edilecektir. Marzing atıklarının değerleri, kurulacak sistem aracılığıyla belediyeye düzenli gönderilecek, bu değerler gerekli görüldüğünde Kent Meydanındaki dev ekranlardan yayımlanacaktır.
Marzingle yapılan bu sözleşmeye ’’Anlaşılan hükümler, MARZİNG, kanuni ölçülere göre üretim yapmak adına sorumluklarını yerine getirmesi şartıyla geçerlidir.’’ diye bir not düşülmesi de ihmâl edilmez.”
Fakat bu anlaşmanın yürürlüğe girmesi için Karabük Belediye Meclisi tarafından onaylanması gerekmektedir. Oylama yapılır ve kabul edilir.
Bu "EVET"le birlikte, ülkemizin birçok şehrinden yöre halkının tepkisi sonucu kovulan, KARABÜK’te ise hepi topu 250 kişi ekmek(!)yiyeceği düşünülerek gururla kabul edilen tesis, bir daha asla gitmeyecek şekilde topraklarımıza kök salmış oldu.
Biz kolunu,bacağını kestiğimizi düşünürken meğerse sadece sakalını kesmişiz.
HAYIRLI, UĞURLU OLSUN KARABÜK !!!

Metin YALÇIN KİMDİR?

Karabük Belediyesi Meclis Üyesi (AK Parti)

01.08.1963  tarihinde Kastamonu Çatalzeytin ilçesinin Yemişli Köyünde doğdu. İlkokul ve ortaokulu Fevzi Çakmak okulunda, liseyi Demir Çelik Lisesinde okudu. Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. 1986’da Erzincan Altın Başak ortaokulu’nda, 1989’da Karabük Fevzi Çakmak Lisesinde görev yaptı. 1994’ten itibaren Karabük Birey Dergisi Dershanesinde öğretmen kurucu ve idareci olarak görevine devam etmektedir. Karabük İlim Yayma Cemiyeti, Anadolu Gençlik Derneği, Şuurlu Öğretmenler Derneği gibi kuruluşlarda değişik görevlerde bulundu.

2161

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler