15.6 C
Karabük
19 Nisan Cuma 2024

Mehmet Ali Şahin: Saf saf izledik

Sinop’ta demokrasi nöbetine katılan eski bakanlardan Ak Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, "Türkçe Olimpiyatları tamamen bir oyundu, dershaneler bir tiyatroydu. Biz de yıllardır saf saf inandık, izledik, bu tiyatroyu alkışladık" dedi.

15 Temmuz’da darbe girişiminin 21’inci gününde Sinoplular ’demokrasi nöbetinde’ yine meydana doldurdu. Sinop Valiliği önündeki kalabalığa hitap eden Ak Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, darbe girişimi başarılı olsaydı, TBMM’nin, siyasi partilerin kapatılmış olacağını ve Türkiye’nin 30 yıl geriye gideceğini söyledi. Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ve maalesef Türkiye bir iç savaşla karşı karşıya kalacaktı ki istedikleri şey de buydu. Türkiye’yi bir Suriye bir Irak haline getireceklerdi. Türkçe Olimpiyatları tamamen bir oyundu, dershaneler bir tiyatroydu. Yurt içindeki, yurtdışındaki oyunlar birer tiyatroydu ama aziz milletimiz, bu tiyatronun perdesini indirdi. Işıklarını söndürdü ve bu tiyatro şimdi kapandı. Ve artık Türkiye’de bu tiyatroyu oynatamayacaklar. Biz de yıllardır saf saf inandık, izledik, bu tiyatroyu alkışladık. Bu nedenle bizim tarihimizde bize çok ihanet edenler oldu ama böylesine şerefsizce bir ihanetle ilk defa karşılaşıyoruz." dedi.

Mehmet Ali Şahin’in Türkçe Olimpiyatları Karabük Şölen konuşması

4 Haziran 2014 Ajansların geçtiği haber

Türkçe Olimpiyatları’nın Karabük ili ayağına destek veren Platin ve Altın sponsorlarına plaketlerini AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin verdi. Şahin, Türkçe Olimpiyatları’nın bir ayağının ilk defa Karabük ilinde yapıldığını ve bunun devamın geleceğini belirterek, "Bu yavrularımız durup dururken mi Türkçe ile tanıştılar, Türkçe öğrendiler? Bizim şarkılarımızı, türkülerimizi kendilerinden mi öğrendiler? Hayır. Yıllar önce bir sevda uğruna dünyanın farklı ülkelerine giderek orada Türk okullarını açan ve dünya çocuklarına eğitim veren eğitim gönüllüleri sayesinde bu mutluluğu yaşıyoruz. Bütün öğretmenlerimize sevgilerimi saygılarımı sunuyorum. Ama bu mutluluğumuzu borçlu olduğumuz başkaları da var. Asırlar önce Horasan’da yetiştirdiği o gönül insanlarını dünyanın dört bir tarafına göndererek hakikatleri anlatmasını sağlayan Hoca Ahmet Yesevi gibi ülkemizde yetişen, bu öğretmenlerin dünyanın dört bir tarafına yayılarak eğitim seferberliği başlatılmasını tavsiye eden muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi’nin eseridir bu yaşadığımız mutluluk. Kendisine sevgilerimizi saygılarımızı hürmetlerimizi ve muhabbetlerimizi arz ediyorum" diye konuştu.

Türk dilini dünyanın farklı coğrafyalarında yaygınlaştırmak amacıyla her yıl düzenlenen ve dünyanın çeşitli ülkelerinden yüzlerce çocuğu Türkiye’de bir araya getiren Türkçe Olimpiyatları’nın Karabük etkinliği, Doktor Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu’nda yaklaşık 35 bin kişinin katılımıyla yapıldı.

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından, ‘Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’ kapsamında düzenlenen 11. Türkçe Olimpiyatları ve Kültür Şöleni, bu sene ‘Evrensel Barışa Doğru’ sloganıyla yapılıyor. 16 Haziran’a kadar devam edecek Kültür Şöleni’nde, dünyanın farklı ülkelerinde Türkçeyi en iyi öğrenen öğrencileri ödüllendirmek amacıyla 2003 yılından beri düzenleniyor. 140 ülkeden 2 bin finalist öğrencinin katıldığı 11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali Türkiye genelinde 55 il, 99 sahnede yapılıyor. Beş kıtadan dili, dini, rengi farklı 2 bin öğrenci şarkı, şiir, dil bilgisi, yazma ve güzel konuşma, halk oyunları, tiyatro gösterileri ve kısa film gibi 19 farklı kategoride hünerlerini sergiliyor.

Etkinliğin Karabük ili ayağında 40 değişik ülkeden 80 öğrenci AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Vali İzzettin Küçük, kaymakamlar ve belediye başkanları ile 35 bine yakın vatandaşın katılımıyla Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu’nda yapıldı. İstiklal Marşı’ndan sonra öğrenciler ‘Bir Işık’ şarkısını söyledi. Daha sonra öğrenciler hem Türk halk oyunları hem de kendi ülkelerinin halk oyunlarını sergiledi, bazı öğrenciler de Türkçe şarkı ve türküler söyledi. Bu arada programda Neşet Ertaş da unutulmadı. Öğrenciler onun eserlerini de seslendirdi. Program sürerken yağmur yağmaya başladı. Yağan yağmura rağmen kimi izleyiciler şemsiyeleri açarken, bazı izleyiciler ise ıslanmamak için başlarına naylon poşet geçirdi.

4790

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler